Regisztráció Blogot indítok
Adatok
korcsolánzsuzsi

34 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Idén második alkalommal tartottunk Betyárasztal fesztivált a falunkban. Ez a rendezvény összeolvadt a szüreti mulatsággal mely a korábbi években mint falunap szerepelt a rendezvény naptárunkban. Megtartva a korábbi műsorszámokat de azokat újakkal kiegészítve igazán tartalmas szórakozásnak…..
"Én a legjobbat akarom a gyerekemnek." Azóta cseng a fülemben ez a dallam, ahogy "megkaptam". Ugyanis az ezt kiejtő anyuka szerint a legjobbat akaró szülő városi iskolába járatja a gyerekét. Csakis a csemete érdekében, nem pedig amiatt, hogy ő is abban a városban dolgozik, reggel beadja, munka után…..
korcsolánzsuzsi 2018.06.07 09:45:20
„Ébredjen minden egyházközség arra a tudatra, hogy mindegyik Krisztus családja,s legyen gondja, hogy ne legyen abban a családban senki, aki éhezik, mialatt mások lakmároznak,senki, aki mezítelen, mialatt másnak fölös ruhája vagy lábbelije van.Közelebb kell jutnunk egymáshoz. Meg kell éreznünk mások…..
korcsolánzsuzsi 2018.06.06 10:46:45
@Ferenc Hortobagyi: Köszönöm szépen büszke is vagyok rájuk :)
korcsolánzsuzsi 2018.06.06 10:48:14
@maxval balcán bircaman: Nem is tudtam hogy a vajdaságban románok élnek....TÖRTÉNELMI ATLASZT javaslok böngészni!
korcsolánzsuzsi 2018.06.07 08:46:50
@MAC-Ka: Örülök hogy itt vagy :)
Napok óta foglalkoztat a téma, mit is nevezünk közösségnek, mitől jó a közösség? Mitől működik vagy mitől nem működik? Ideérkezésünkkor egy épülő közösségbe pottyantunk, amibe az első pillanattól fogva igyekeztünk részt venni. Mivel egy teljesen idegen országrészbe költöztünk egyértelmű volt, hogy…..
 A húsvéti ünnepkör  a farsang utolsó vasárnapja előtti vasárnappal kezdődik és a pünkösd utáni szombattal ér véget. A húsvéttól a pünkösd utáni szombatig tartó időszakot húsvéti időnek is mondják. Húsvét napjától a fehérvasárnapot megelőző szombatig tartó napokat húsvét hetének nevezik. Mikszáth…..
Ancsa néni a helyi füves asszony, mindenre van tippje, nincs az a nyavalya amire ne lenne hagyományos gyógymódja. Íme hát a recept a gyógyelixírhez, melyet egy-két hétig kell érlelni, majd kupicánként fogyasztani (természetesen az alkoholtartalmat figyelembe véve).    Hozzávalók: 0,5 liter házi…..
Összegyűltünk egy kis télűző mulatságra, farsangolt a falunk. Nagy örömünkre évről évre egyre többen öltöznek mókás jelmezekbe.Egyik ötletesebb mint a másik. A mulatság része volt idén nyugdíjasaink külön műsora, ahol viccmesélés és egy humoros zenés műsor adta meg az alaphangulatot az est további…..
Esik a hó sokat és gyakran. Ilyenkor csendes a falu, a reggeli zajok is tompán szállnak fel a hóesésben. Aztán hirtelen traktor indul, szinte beleordít  a tájba, jelezve valakinek már kezdődik a nap. Mindannyian akik még az ágyban lustálkodunk, vagy fázósan bámulunk kifelé a konyhaablakon tudjuk…..
Újabb év ért véget  választott falunkban. Csendes januári napokkal vette kezdetét az év, ilyenkor minden lassabban indul. Megérkezett a várva várt hóesés, igaz ennek karácsony tájékán jobban örültünk volna, de ez az enyhe tél teljesen megkeveri az embert.   Az óévet elbúcsúztattuk, elengedtünk…..
Már két éve rendezzük meg a faluban az élő adventi naptárt. December folyamán, 24 ablakban gyulladnak ki a fények, együtt várakozik a falu. Első évben nehezen szedtünk össze azokat akik vállalták, hogy számokkal ellátják az ablakaikat, és adott napon kivilágítják őket, 2017-ben már túljelentkezés…..
Szombaton megtartottuk az első cserháthalápi kukoricafosztást. Az idő nagyon kegyes volt hozzánk, az egész heti eső és hideg idő a rendezvény idejére felfüggesztette magát és száz ágra sütött a nap, indokolatlanná téve a több rétegű öltözetet. Összejött a csapat, fiúk, lányok, asszonyok és férfiak,…..
Szélmalomharc..ez jut eszembe arról amit a közösség átél akkor amikor egy újabb fiatal távozik a nagyvárosba. Elmegy-itthagy- távozik...ürességet hagy maga után, síró nagymamát, fásult szülőt. Örülhetnénk ennek a szép ősznek ehelyett csak arra tudunk gondolni, hogy a legfontosabb feladat a fiatalok…..
A magyar rétek egyik legismertebb gombafajtája az illatos szegfűgomba sokunk kedvence. Tegnap barátaink szedéséből kaptunk egy szép nagy adagot gyorsan el is készítettük. Van abban valami bájos ha az ember a saját kertjében a saját mezején szegfűgombát szüretelhet.... A hozzávalókat nem mértük…..
korcsolánzsuzsi 2017.09.22 10:12:10
@Vén motoros: Teljesen igazad van, legközelebb levessel, tojással próbálkozunk :)
korcsolánzsuzsi 2017.09.23 21:16:14
@Andrass9: Természetesen nem magunkra hanem a barátainkra céloztam akiktől a gombát KAPTUK :) :)
Kedves Követőink, Szeretettel várunk Mindenkit az ország egyik gyönyörű településén Cserháthalápon. Kis falunk hasonlóan a nógrádi falvak többségéhez vészesen fogyatkozik ezért családokat keresünk, akik még keresik jövőjük helyszínét.Egyre kevesebb eladó családi ház van, csendben, békében élünk, sok…..
Megtartottuk a falu eddigi legnagyobb rendezvényét, kellemes fáradtsággal fogadjuk a gratulációkat, és örül a szívünk! Sikerült megrendeznünk Cserháthalápon a Falunapot, a Szüreti felvonulást, és a Testvértelepülési találkozót, valamint a hagyományteremtő szándékkal elindított Betyárasztal…..
Eljött hát a nap, utolsó simítások a rendezvény körül.Készülnek a virágdíszek, helyükre kerülnek a zászlók, a testvértelepülések címerei. Ma este már színes programok várják az ide látogatókat, izgulunk hogy minden a helyére kerüljön, hogy vendégeink jól érezzék magukat. Este hét órától kezdődnek a…..
Az egész falu sürög forog, leginkább egy hangyabolyra hasonlít mindenki teszi a dolgát végzi a rá bízott feladatot. Első alkalommal rendezzük meg Cserháthaláp községben ezt a különleges és családias hangulatú, nagyon kulturált gasztronómiai élmény-eseményt, ahol a fesztiválhelyszínen 20 fellépő, 50…..
   Azért itt sem minden vattacukorból van, jó ha ezt a költözni vágyó előre tisztázza magában. Fel kell készülni az érem mindkét oldalára akkor nem fog minket csalódás érni. Az, hogy valami elérhető e az adott településen vagy nem, épp csak egy pillanatyni állapotot tükröz, hiszen lehet, hogy most…..
korcsolánzsuzsi 2017.08.25 10:11:35
@SemmiKülönös: Köszönöm szépen! Igyekszem az épp hezitálókat meggyőzni :)
korcsolánzsuzsi 2017.08.25 10:13:50
@Janossz: A posztból nem derül ki, de vidéken élek kisebb nagyobb megszakításokkal gyermek korom óta, tehát többet vidéken mint városban. A mi különös élethelyzetünk abban áll hogy a BAlaton mellől költöztünk Nógrád megyébe és általában ez ugye fordítva szokott történni. Harminc év múlva találkozunk, itt :)
korcsolánzsuzsi 2017.08.28 08:39:47
@Janossz: :)
Este van, kardigános nyáreste, a gyerekek az aszfalton múlatják az időt. Vannak vagy tizen kisebbek nagyobbak vegyesen. Bicikliznek, az aszfaltra rajzolnak, kacsákat kergetnek...A nagyfiúk biciklis csapatba verődve sustorognak, a nagyobb lányok kuncogva futkároznak körülöttük... Már érezni az ősz…..
  Amikor kezemben kávéval  kilépek a teraszra, a cicák már jönnek is a lábam elé hízelegni. Beleszagolok a frissítő reggeli levegőbe engedem, hogy az egész testem átjárja ez a lélegzet, legszívesebben ki se fújnám a levegőt....Látom a napról napra szebb körtéket, latolgatom van e már olyan amit…..
A babos tésztát is itt a faluban  ismertem meg, ez is a lehető legegyszerűbb étel, amiről valaha hallottam. Még egy bizonyíték arra, hogy bizony régen nem ettek húst hússal az emberek. Remélem kipróbáljátok és hasonlóan elégedettek lesztek vele! Hozzávalók a tésztához, kb. 3-4 személyre 300…..
A falunap mindig nagy esemény egy kis közösség életében, így van ez Cserháthalápon is. Nálunk az idén 3 napos rendezvény kerül megrendezésre, nem kis feladatot adva a szervezőknek. Régen a szeptember végétől novemberig tartó időszak egyik legfontosabb gazdasági és egyben társadalmi eseménye a szüret…..
           ..