Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tükörfúrógép

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hírszerzéstörténelem szakemberei váltig állítják, hogy a mások titkainak kifürkészésére irányuló erőfeszítések egyidősek az emberiséggel, s ezek intenzitását talán csak a párosodás iránti igény múlja felül. Ezért szokták a kémkedést a második legősibb foglalkozásnak nevezni, hiszen a prostitúció…..
tükörfúrógép 2017.07.03 08:15:15
@tiboru
SzVSz nehezen tudom elképzelni, hogy egy katona és egy civil nagy örömmel és boldogságban tud együtt dolgozni egy szervezetben. Valszeg valamelyik csoport előbb-utóbb a másikra nőne, vagy folyamatos (veszekedés) vita alakulna ki, hogy most akkor katonák vagyunk vagy civilek? Emiatt én szétválasztanám a katonai és a polgári szolgálatokat (ahogy ez most is van). Nem tudom, hogy azokban az országokban, ahol ezt összevonták, ténylegesen mennyire működik, de hát ezt szerintem csak azok tudják, akik konkrétan benne dolgoznak. A különböző szolgálatok közötti rivalizálás és titkolózás meg elkerülhetetlen, mióta világ a világ, szinte minden szakmában (villanyszerelőtől az informatikáig) a szakemberek elégé ellentmondásosan viszonyulnak egymáshoz (eufemisztikusan fogalmazva:) ).
A hírszerző és az elhárító funkciók szétválasztásának meg gondolom az lehet az indoka, hogy elégé más a feladatuk, meg a cselekvési terük. Ebben egyetértek az USA nézetével, hogy a CIA nem dolgozhat belföldön, az FBI meg - legalábbis alapesetben - külföldön. És ha már USA: nem véletlen, hogy a tucatnál több különböző szolgálatot rendeletekkel próbálják közelebb hozni egymáshoz, hogy gördülékenyebb legyen közöttük az információáramlás. Egyébként nehéz is elvárni, hogy a saját embereiért, infrastruktúrájáért valamint kapcsolati rendszeréért felelős szolgálat kiadjon magából információkat egy másik szolgálatban dolgozó csapatnak, akik esetleg - mivel nem az ő terepük - elefánt a porcelánboltban módon szétbarmolják a gondosan kiépített kapcsolataikat /vagy miket/. Egyébként ez lehet egy indok mégiscsak az összevonás mellet, hogy házon belül talán jobban kezelik az ilyen szitukat.