Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mdi

120 bejegyzést írt és 263 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy bajban van az Orbán-kormány. Volt már máskor is, de ez most más. Nem fog belebukni, most biztosan nem. De nem is ez a tét: ha nem veszi észre az útelágazódást, vagy csak rossz utat választ, később már másnak, egyértelmű fordulópontnak fogjuk látni mindazt, ami most, ezekben…..
mdi 2014.10.22 17:20:23
@Érdekes: Speciel van más lehetőség. A Déli Áramlat lényege, hogy a más lehetőségből kimaradjunk (pl. Türkmén gáz). Aztán ott a hatalmas lengyel palagáz készlet, aminek a kitermelésén már dolgoznak, 3-4 év. Nem véletlen pattognak a lengyelek Putyinnal szemben, a Putyin meg nem véletlen akarja a Déli Áramlatot kierőszakolni még mielőtt a palagáz Európában is komoly opcióvá válik.
mdi 2014.10.22 22:53:24
@aszekelyek: Mo egész jól megvolt 6-8 évig a kiigazításokkal, amiket eszközölt, ha a szar gyáva MSzP nem farol ki mögülle esetleg még normális pályára is HT a gazdaság. 2000ig a Fidesz kormány is egész jól elvolt az eredményeivel, csak aztán tùl nagyot álmodtak meg happyendeztek.
mdi 2014.10.23 01:56:06
@aszekelyek: 2004ben? Akkor alakult ki a rothadási pályán mozgó tb rendszer, egészségûgy vagy oktatás? Akkor alakult ki a fenntarthatatlan állami vízfej, 1m állami alkalmazottal? Akkor intézményesítették a politikai korrupciót a nevetséges pártfinanszírozási tvnyel? :D Hát a komoly baj közel 90 évvel korábban kezdődött, azzal hogy Mo nemzeti szuverenitását területéne 2/3ának elvesztése mellett nyerte el. Ezt máig nem dolgozta fel a társadalom, ennek ma is isszuk a levét. De ha csak a gazdasági folyamatokra és a jelen korra koncentrálunk, akkor meg ott, hogy a rendszerváltás szimbóluma nem az lett, hogy a szocializmus egy szar fos életképtelen rendszer, hanem hogy a mocskos kumenisták leverték 56ot és Nagy Imre és tsai (dettó kumenisták) milyen fasza gyerekek. Na azóta is épìti az összes szar szoci (szegfűs, narancsos, stb) párt itthon a szocializmust, minimum retorikában (jóságos állambácsi elhozta a rezsicsökkentèst!). A különbség a rendszerváltó pártok között annyi, hogy több népi író, vagy reformkomcsi lépett-e be/épìtett be a hatalmát átmentő kommer titkosszolgálat anno. Az mszp hátán lébecolást bocs de nem értem...
Skócia csütörtökön népszavazással dönt, hogy az Egyesült Királyságból kilépve önálló állammá váljon-e. Nem csak a szigetország politikai erőinek kulcskérdése a csütörtöki népszavazás, de egész Európának. A baloldalt különösképp megosztja a kérdés. Amellett…..
Pedig a HVG riporternője megkérdezi Galambos Istvántól az MTVA vezérigazgató-helyettesétől, hogy akkor mi is a helyzet a Kossuth-díj-szabállyal, de csak elnéző mosolyt kap cserébe. Kommentárt nem fűzünk a dologhoz, mert minek.   ..
Nálunk simán lebuzizhat valaki élő adásban bárkit, ahogyan Sebestyén Balázs tette azt nemrégiben egy egyetemistával, Teczár Szilárddal, aki arról híres, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult azért, mert vannak olyan szórakozóhelyek, ahol a lányokat ingyen engedik be a…..
mdi 2013.11.27 12:29:03
@pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin): Ennyi erővel miért nem dönthet úgy egy hely, hogy megengedi a dohányzást? (Ausztriában megtehetik, csak ki kell írniuk...). A hely átadása mindenkinek az egyéni döntése, ahogy az is, hogy ha átvállalod az általad kiválasztott csaj belépőjét. uh ez a hasonlatod se működik
Nem nyertél, próbálkozz újra!
A népszerű elmélet szerint az emberek a „pénztárcájuk” alapján szavaznak. Szerintem viszont a gyerekeik jövője alapján. Április 8-9: a beiratkozás napja szerte az országban. Ábel fiunk is szeptemberben kezdi az iskolát. Ha kezdi. Mert idén hirtelen több mint 25%-kal több…..
mdi 2013.04.07 19:25:47
@bölcsbagoly: biztos vagyok benne, hogy ebben a stílusban meggyőztél mindenkit igazadról és bölcsességedről. ;) amúgy a legeldosódottabb önkormányzatok listája (tudod, mostanáig ők tartották fent az iskolákat... és a legtöbbjükben 2006-óta Fidesz van): mno.hu/belfold/itt-az-onkormanyzati-adossaglista-1117875
Nerdblog Napi cosplay bige 2013.03.29 08:00:00
Mindenki óriási Trónok harca-lázban ég, hiszen húsvét hétfőn debütál a 3. évad első része (bár ettől még az eddig megölt főszereplők nem fognak feltámadni). Mai cosplay-bigénk így természetesen Cersei régenskirálynőnek öltözött (a hölgy amúgy Diana Baby Lou,…..
Mi mindig jókat derülünk, amikor egy bulvárlap a pornózó valóságshow-hős és a hatlábú pakisztáni csodatehén közé beékel egy-egy társadalmi igazságtalanságot. De valószínűleg Ecseri Zoltánnak nem lesz kedve a nevetéshez. A lap Sok szülőt magára hagynak a gyerekei címmel…..
mdi 2013.01.30 12:20:31
@dr. Aullah: most is a fiatalok tartják el az időseket, az én teljes bruttómból 130k megy a nyugdíjkasszába, és nem az én megtakarítási számlámra. több időst nem tudok eltartani, csókolom.
mdi 2013.01.30 12:24:23
@berczesadam: ott a pont. comment fikázza borsot, de comment beült a szaros lavórba a bors mellé várat építeni.
Félpucér bulák (micsoda meglepetés) nem voltak a tegnapi Voice-ban, pedig a Tv2, pont úgy, mint a nagyok, remek műbalhét rendezett a harmadik élő adás előtt, döbbent énekessel, mentorral, hatalmas szilikoncsöcsöket morzsinkáló szőke táncosnővel. Az adást elnézve persze nem…..
mdi 2013.01.05 11:46:21
Simon Liza december elején regisztrált és csak Voice-os hozzászólásai vannak. Meglepő módon.

@Simon Liza: Közvetlenül a TV2nél dolgozol vagy külsős PR cégnél? mennyit fizetnek a kommentelésért? Lehetne ezt kicsit profibban is, régről beregisztrált userekkel, más témákhoz is hozzászolva, hogy ne lógjon ki ennyire a lóláb. ;)

Balfaszok.
Istvánnak már a pénztárban feltűnt, hogy a jegyén célállomásként Linz helyett a Wien+Zone100 állt, de a pénztáros megnyugtatta, hogy közvetlen járat megy Linzig. Bécsben persze kiderült, hogy tényleg Bécsig szól a jegyük, így duplaáron fizethettek pótdíjat…..
Elképesztően bugyuta tévéreklám-csokrot találtunk az internet bugyraiban: míg az Erste Bank házasodni készülő, Converse-cipős, fiatalos nyuggere a legújabb tévéreklámban egy felnyírt hajú nagyikát vesz fel, a Youtube-ot elárasztó, vírusvideónak szánt alternatív…..
mdi 2012.11.26 12:22:26
@titok84: a magánnyugdíjadat max akkor nyúlták volna le, ha elveszik ellenszolgáltatás nélkül. azt nem az erste tette, azt a kormányzat. (azóta ők viszont majd 40%ot buktak azon a vagyonon)

minden befektetésnél előfordulhat adott időszakra negatív hozam, nem bankbetét.
mdi 2012.11.26 12:25:07
@kun andras: jó ideig olyan se volt, hogy "András", előbb találkoznunk kellett a keresztény civilizációkkal.

biztos vagyok benne amúgy, hogy a pl. a fésülködni szót az etelközből hoztuk.
mdi 2012.11.27 16:00:33
@titok84: nem te vagy óriási tévedésben. az állam szerinted hogy biztosít normális esetben nyugdíjat? úgy hogy tőzsdézik. a magyar állam is ezt tette a 3000 milliárd forintunk egy részével (mol pakett vesztesége elég vicces) illetve elköltötte, felélte a költségvetés betömésére. jelenleg 600milliárd van meg a 3000ből. az ha jól számolom 80%os veszteség. az erste tudott ilyet produkálni?

amúgy az erste alapok 10 éves hozama 2002-2011 között 4.5-7.5% között alakul. mivel a nyugdíj nem lóverseny, ennél rövidebb távú hozamot nem érdemes nézni. az hogy a válság 1-2 évében produkáltak -3%ot, meg 0-t a 20-40 év múlva esedékes nyugdíjad szempontjából teljesen lényegetelen, a tőke részed nem sokat csökkent, csak mikor államosították, akkor viszont 0ra.

ha vizuális típus vagy:
borcsok.tumblr.com/post/36151314136/meg-mindig-oriasi-penzeken-ul-az-allam-tavaszra
A hülyeség nemzetfüggetlen állapot: miközben a második Fico-kormány módosítani kívánja azt az állampolgársági törvényt, amelyet 2010-ben ők fogadtak el, a magyar nacionalizmus végleg kanonizálta Lúzernagyit. Itt az idő, hogy a neonáci szlovmagyarok után, megírjam kritikám a…..
mdi 2012.11.21 19:05:39
@ottomoll: az alapfeltevéseddel annyiban vitatkoznék, hogy csak a nacionalizmus az adott korra jellemzően szűk értelmezése mellett áll meg. ha visszamész 300-400 évet már kevéssé értelmezhetőek pl a KEi térség jelenlegi nációi és viszonylag gyorsan eljutunk oda ahol már nemzetségek, klánok majd végül már csak családok szintjén értelmezhető ez.

A nemzetállamok és az állandó nemzeti hadseregek megjelenése előtt a katona elsődleges hűsége nem "Magyarország" vagy "Franciaország" felé szólt, hanem közvetlen hűbérura felé. A nacionalizmus egy eszköz amit az uralkodó osztályok a hatalmuk centralizálása (és növelése érdekében) nagyon keményen támogatt(n)ak, kihasznált(n)ak. Mi meg szopjuk. Pedig sokkal jobban hasonlítok (életem, problémáim, gondolkodásom) egy átlag szlovákra, mint akár Orbán Viktorra akár Gyurcsány Ferencre. Viszont sokkal könnyebb úgy eligazodni ebben a kikúrt bonyolult világban úgy hogy "hajrá [nemzet]" meg "mocskos [idegenek]".
Viszonylag nagy sikert ért el tegnap labdarúgó válogatottunk Törökország legyőzésével. Jól is játszottak a srácok, a törökök meg csak kapkodták a fejüket, ahogyan az élő adást nézve én is. Mi a retkes fenéért közvetített úgy az MTVA, hogy egy utolsó…..
driftgarázs Gymkhana 1.forduló 2011.05.18 08:37:00
  Erre a hétvégére rendesen rákészültem. :)Először is fejlesztések történtek az autón! Kapott egy rendesen működő ac pumpát valamint raktunk a difibe és a váltóba olajat. (a váltó majdnem száraz volt, de nem tudni hova tűnt az olaj)Gondoltam, hogy ezek után…..
mdi 2011.05.19 15:42:21
Továbbra is folytatódik a jogi csatározás az NFL és a játékosok között, jelen állás szerint újra él a lockout. Közben a magukkal mit kezdeni nem tudó játékosok egyre több zűrbe keverednek, illetve nagyobbnál-nagyobb marhaságokat csinálnak és nyilatkoznak. Persze vannak, akik…..
Régen érettségiztünk, sok éve elhagytuk az iskolapadot, sokat felejtettünk, de persze utáljuk, ha kijavítanak minket. Ezzel én is így vagyok. Mivel érzékeny a téma, első cikkemet mindjárt saját szarvashibámmal nyitom, amit 10 évvel ezelőttig én is rosszul használtam, és a…..
mdi 2011.05.14 10:57:51
@fistyke (törölt): magyar tanárokról csak ennyit: megírtam egynek, hogy ne nézzen már süketnek. erre visszaírt, hogy úgy tudja a hallásommal nincs baj. (siket vs. süket)
LifeTILT Bitch-Air A kurva járat 2011.05.09 03:15:00
  Most hétvégén egy legénybúcsúban volt szerencsém részt venni. Egy főiskolai haverom ugyanis úgy döntött, becsukja a szemét és beleugrik abba a szakadékba, aminek az alján a házasság intézményének sziklái várják. Ezek a sziklák előbb vagy utóbb, de szét fogják zúzni…..
osszeeskuveselmeletekmsc.blog.hu/2011/05/08/az_aids_virus_letrehozasaAz elmélet Dr. William Campbell Douglass munkásságára épül, aki szerint a 20. század egyik leggyilkosabb betegségét 1974-ben az ENSZ egészségügyi világszervezete az amerikai hadsereggel együttműködve hozta létre a…..
mdi 2011.05.09 11:44:30
gyengus... pedig sok van a témában.
@melchi zadok: @kályhacső: köszi a konteo-s linket, az nagyon fasza!
Régen nem elsők és másodikak, hanem elsők és halottak voltak. A versenysport sok szempontból a háború finomított változata. Győzelem vs. olimpiai eszme, aranyérem vs. vesztesek. Ti mit gondoltok? VERSUS amerikai sportadó reklámja, de amúgy nagyszerű motivációs videó A szöveg…..
Szófogadóak a másfél mázsás falemberek? Mi a leggyakoribb sérülés az amerikaifociban? Tapping technikának van köze Micheal Flatley-hez? A gyógytornász válaszol. Az amerikai futball egy kontakt, sőt, amerikai kifejezéssel “collision” sport, gyakoriak a kisebb nagyobb…..
mdi 2011.05.04 07:31:17
@makaii84: Köszi, jsv, és nyertél egy sört, mert te vagy az első kommentelő, amióta újraindítottunk. ;)
Amennyiben felkeltette érdeklődését az amerikai football, bátran látogasson le valamelyik csapat edzésére, vagy vegye fel velük a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken. A Magyarországi Amerikai Futball Csapatok Szövetségének tagjainak listáját első- és másodosztályra bontva,…..
mdi 2011.05.03 08:13:55
@vince05: Lealázni? Nézz utána az amerikai focinak alapszinten, kérlek. Itt például mercy rule van, azaz bizonyos különbség felett futó órára váltunk. Általános irányelv, hogy "don't run up the score", azaz, ha nagyon vezetsz, feleslegesen a meccs végén már nem törekszel pontszerzésre. Amúgy gondolj már bele, ha az általad felsoroltak lennének a csapatnevek, arra hányan írnának be röhögve/fikázva? Lenne 100 anti-vince05-ünk itt ;) Amúgy pl. a "Wolves", a farkasok falkában, intelligensen vadászó lények, akik komoly csapatmunkára képesek. A "Cowboys" ugyancsak nem tudom mitől agresszív, a juhászt annak tartod mondjuk? Valóban vannak olyan csapatok, ahol kicsit elragadtatták magukat (Predators, Crushers), de könyörgöm, ez az egyik legkeményebb csapatsport. Nem hívhatják magukat Kőbányai Kisvakondoknak.
Tisztelt blog!   Gyermeket várok. Amikor a vezetőség tudomást szerzett róla (10 hetes volt a babám), megírták helyettem a felmondásom, amit nekem alá kellett írnom. 4 órában voltam bejelentve, persze nem annyit dolgoztam, és nem is annyiért, így nem volt választásom.…..
mdi 2011.05.01 12:18:07
@EddieCivic4g: Apám, olvass már utána, hogy ha kirúgnak/felmondanak kamu indokkal/felmondási idő nélkül, annak milyen következményei lehetnek. Ráadásul egy terhes nőnek. A munkaügyi perekben hazánkban 90%-ban a munkavállalóknak ítélnek. ;)
mdi 2011.05.01 18:41:38
@molnibalage: "A munkaügyi perekben hazánkban 90%-ban a munkavállalóknak ítélnek." Fordítom magyarra: a munkavállaló nyeri a pert. Tehát pont ugyan azt írtad, amit én. ;)
mdi 2011.05.01 18:44:48
@mocskostolvajbanda: Ha hülye vagy és nem teszed a vallomásod és a hangfelvételt ügyvédi letétbe a megfelelő feltételekkel. Ezt úgy híjják, hogy életbiztosítás. ;) Amúgy meg, nem kell birkának lenni és ilyen helyzetbe kerülni, ez alap.
Dollár milliomosok és milliárdosok csatája, melynek Joe az autógyári munkás, meg a felesége, akit jobb vasárnapi program híján Joe elagyabugyál, issza meg a levét. A következő sorokban megpróbálunk betekintést nyerni az 'NFL lockout’ nevű társasjátékba és annak…..
Mi sem jártunk jobban a Blikknél, amikor megkérdeztük a Duna TV-t, hogy igazak-e a bulvárlap értesülései ifj. Knézy Jenő lecseréléséről. A Blikk már tegnap megírta, hogy nem az első fokon felfüggesztett börtönre ítélt sportriporter vezette a hétfői SportArénát a Duna TV-n,…..
mdi 2011.04.22 11:54:00
@NoOne: ilyenhez nekem is volt "szerencsém". Megoldottam lefogással, nem kellet egy nőt hasbarúgnom.
mdi 2011.04.22 11:59:25
@sofalwy: a különbség a jogerős ítélet. Ha nem jogerős ítélet miatt mondanak fel nekik, csúnya munkaügyi pert kapnak. Persze reteklubot sthol ügyében nem ez tartja vissza, ők keményen nézettségi döntést csináltak az ügyből. A jogilag és etikailag helyes eljárás: leveszik a képernyőről, majd jogerős ítélet után felmondanak. Szerintem.
Szasza volt az értelmi szerző. Egyrészt ő dolgozik mindig nagy erővel a "Periférikus sportok futás mellé" munkacímű fiktív PhD-munkáján. És a tudományos munka szent; Szasza még spinningelni is szokott telente, pedig hogy az mekkora egy lidércnyomás, magunk is…..
mdi 2011.04.18 14:22:23
@gabry: thx!
@mdi: ebben a videóban (index, 2008) azért látszik egy két lány: index.hu/kultur/eletmod/ladies0512/
mdi 2011.04.18 14:23:44
mdi 2011.04.20 14:54:02
@DaMartian: én kb. 6 szezont kosaraztam versenyszerűen, de már 17 évesen is az volt a bajom, hogy folyton dagad a térdem, meg a bokám. miután focinál fű, illetve műfű van, azóta nincsenek ilyen problémáim. nem azt mondom, hogy nem lehetnek sérüléseid, de az ízületeknek jóval kedvesebb, mint a parketta.
Szegény embert a biztonsági szolgálat munkatársa is húzza. Közepesen részeg naiv ügyfél rosszul mérte fel a helyzetet, és miután ellopták a pénztárcáját a kidobókhoz fordult segítségért a Corvintetőn. Cserébe megverték és kidobták a helyről, majd az egészet letagadták a…..
mdi 2011.04.08 14:35:59
@andris-z: a blue team szerintem is rendben van, keresd ki a kommentem személyes tapasztalatomról. most akkor én is bértollnok vagyok?
mdi 2011.04.08 14:44:35
@citrix: látom te se láttál még zsebtolvajt/kihívásokkal küzdesz logika terén. egyből megszabadulnak mindentől, ami bizonyíték lenne, csak az értéket tartják meg. valaki megtalálta és leadta. utcán se láttál még eldobált női táskát/pénztárcát/stb? segítek, általában nem azért dobják el az emberek, mert épp vettek egy újat.