Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CzidlinaIldikó HennaShanti

172 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régi kedvenc tanításom ez. És most új lehetőséget kaptam rá, hogy a gyakorlatban is megvalósítsam  ;) Van egy álmom. Illetve most már több mint álom, mert az alap képzést elvégeztem. Úgy fest, most már tudom a választ arra a kérdésre, hogy "Mi leszek, ha nagy leszek?" (Épp ideje!…..
Adatkezelési tájékoztató   amely készült a Czidlina Ildikó (egyéni vállalkozó) által üzemeltetett Facebook-oldalak kedvelői és követői, mint Érintettek részére. Czidlina Ildikó a vállalkozás adatkezelőjeként az általa üzemeltetett Facebook oldalak adminisztrációja során az oldalak kedvelői és…..
Pár napja küldte át egy barátom az Ötvenen túl.hu oldal pályázatát  Ha régebb óta követed a blogjaimat, akkor tudod, hogy én is az 50. szülinapomon csaptam az asztalra. Akkor döntöttem úgy, hogy elég a szürke hétköznapokból, a sehová sem vezető mókuskerékből, és onnantól másik szemüvegen át néztem…..
Na jó, tudom: a cím kicsit bulváros :D  De kb. ezt érzem most. Egyik szemem nevet a másik meg sír... Mert "túl jól" sikerült a festésem ;) Elmesélem. Az úgy volt, hogy a fiam sikeres érettségijét megünneplendő kitaláltuk, hogy legyen valamilyen mozgalmas élmény ajándék, kalandvágyó fiataloknak…..
  Nyaralás, napsütés, tengerpart, Balaton vagy egy klassz wellness. No meg egy csodás henna, ami különlegessé varázsol minket. Mikor ha nem a nyaraláson? Csodálatos érzés, amikor a nyaralás lazaságában megengedünk magunknak egy szép hennamintát, és különlegesnek, vagánynak érezzük magunkat…..
Ööööööö..... azt hittem, ez egy egyszerű blogbejegyzés lesz. Pár infó, néhány kép, és kész.... Ehhez képest már fél órája ülök a fehér felület előtt, és azon dilemmázom, hogy laza, dumcsizós, szlenges legyen vagy inkább komoly hatású, precíz, olyan kis okoska :D :D :D Aha, igen... a kettő között.…..
Lássuk, milyen színű hajkoronát varázsolhatunk magunknak hennával illetve növényi hajfestéssel. Ahogy az előző bejegyzésben már írtam, a henna vörösre színezi a hajat. NINCS többféle színű henna!!! Amit különböző színű henna hajfestékként árulnak (ravasz módon bioboltok is.... itt jobban elhiszi az…..
2019.decemberében festettem először hennával a hajamat. És azóta még négyszer...  Igen, négyszer... Iszonyú gyorsan nő a hajam (szerencsére!), kb. 3 hét alatt már csúnya lenövésem van, és a vörösben nem mutat túl jól az ősz tő :( Vagyis gyűlnek a tapasztalataim szépen, és egyre több kérdést kapok…..
Minek kell történnie  ahhoz, hogy az ember gyereke Isten gyereke legyen? Hogy végre meghallja azokat a lágy fuvallatokat, melyek amúgy is terelgetik az életét? Ha nem lépsz, az élet majd lép helyetted…   Furán éltem meg a gyerekkoromat. Azt hittem, mindenki így él, mások élete is hasonló, mint az…..
50 felett is süt a nap! SŐT!!!! Nekem akkor kezdődött igazán az életem.... Pontosabban akkor kezdődött az az életem, amikor asztalra csaptam. Most én jövök. És szemüveget cseréltem. A folytonos megfelelési kényszer, és az állandó szolgálat helyett elkezdtem magamra is figyelni.…..
Van úgy néha, hogy nem azt kapom, amit szeretnék...... hanem egészen mást. Sokkal többet. Hatalmas lelkesedéssel készültem az idei első henna workshopra.Új helyszínt választottam hozzá, gyártottam klassz képanyagokat, hirdettem, meghívókat küldözgettem, igyekeztem folyamatosan láttatni a bennem…..
Úgy érzem magam, mintha hullámvasúton ülnék.  Vagy legalábbis körhintán... Ti nem? Minden kavarog. Érzések, érzelmek, energiák, indulatok, gondolatok, tervek, vágyak... mintha minden vágtázna. Idő sincs felfogni, ami éppen történik. Én legalábbis ezt érzem, amióta ez a különleges 2020 belecsapott a…..
Azt hiszem, rájöttem, hogy miért is akartam igazából raszta lenni. Mert valószínűleg mindig is olyan akartam lenni, mint most a hajam: szabad, vidám, bohém és kicsit öntörvényű. Hát igen... úgy érzem, az én rasztám ilyen. Tudom, hogy sokat fog még változni, hiszen csak két hónapos. Sok…..
Hát megtörtént! Nagy kaland volt ez nekem: életemben először festettem hajat hennával, és most először festettem az október közepén készült rasztámat. Külön-külön is jó kis kihívás ez, de tudjátok, ilyesmiben bevállalós vagyok... :D Ha már kísérletezek, gyerünk a sűrűjébe. Az már csak hab a…..
Eddig sem voltak kétségeim, hogy a rasztává válás Tanítóként jött az életembe. Nem holmi szeszély, klímaxos pánik vagy polgárpukkasztó magamutogatás hívta életre. Már az elmúlt 2 év (amióta készülök, hangolódom rá) is sok újat tanított, de a tincseim születése óta eltelt öt hét felér egy önismereti…..
Az október 21-i blogbejegyzésben már írtam róla, hogy eljött az ideje, hogy a szintetikus hajfestékemet természetesre cseréljem. Az azóta eltelt időben rengeteg infót begyűjtöttem, és nagyjából mostanra állt össze az az ismeret, hogy bátran belevágjak a hennás hajfestésbe. A végső pontot az i-re…..
Tegnap jó volt komárominak lenni! Mint általában mindenhol, itt is az az általános jellemző, hogy az emberek el vannak foglalva a maguk bajával, keserűek, mosolytalanok, és nehezen mozdulnak meg másokért. De tegnap, illetve az elmúlt egy hétben VARÁZSLAT történt, ami elképesztő magasságokba emelte…..
A cím egy kicsit csúsztatás. Mert nem ő IS rasztul.... neki előbb voltak dreadlock-jai, mint nekem. Miután 2017-ben félafro fonással ő már kipróbálta, hogy milyen érzés különleges frizurát viselni, egy kicsit bátrabb volt a raszta kérdésben is nálam. Ezért neki már tavasszal készült egy sor, 3…..
Hennafestő vagyok.  Imádom a hennapaszta illatát, a bőrön kialakuló csodás színű mintákat, tudom, hogy régen gyógyászati célra is használták. A hennás hajfestést mégsem próbáltam soha.... Régen, amikor elkezdtem festeni a hajamat, a hennás hajfestés még amolyan úri huncutságnak tűnt, keveset…..
Friss rasztám van. 5 napos. Akinek van rasztája, tudja, hogy ez mit jelent: a fejem inkább hasonlít antenna erdőhöz a tincseim önálló életet élnek az egész megjelenésem nem éppen munkahely kompatibilis a napközben kendővel megregulázott dreadlock-ok reggel ismét mindenféle alakzatban…..
Varázslatos henna Rasztaság 2019.10.17 11:08:00
A raszta a szabadság, az egyenlőség és a társadalmi elnyomás elleni harc jelképe. Az egyre népszerűbb hajviselettel viselőik kifejezhetik egyetértésüket a stílus mögött rejlő mozgalommal. A Raszta haj nem csak egy hajviselet, hanem életstílus is. Ha a rasztaság gyökereit kutatjuk, az őskorig is…..
Na szóval az van, hogy igen... Kicsit talán furán, fellengzősen hangzik a cím, de valahogy így. Mert a rasztám születése nem pillanatnyi szeszély, nem kamaszos lázadás (53 évesen, hihihi), nem szerelmi bánat miatti fazonváltási vágy, és nem polgárpukkasztási szándék eredménye. A tudatos…..
Nem kapkodtam el... Ezt sem :D Az első aprócska gondolat még 2017-ben született, amikor egy külföldi nyaraláson a lányom hajába fonattunk félafrót.   Nagyon dögös, nagyon egyedi volt, imádta ő is, én is. Ezután egy ideig mindketten fontolgattuk, hogy afro hajunk legyen, bár nekem akkoriban még 3-4…..
2019.10.12. - ELKÉSZÜLT!!!!! Nincs több hezitálás, bizonytalanság: készen van az új hajkoronám ! Rasztázásom számokban: bő 8 óra horgolás 8 sor 44 raszta tincs leghosszabb tincs 25 cm Ijesztően hangzik a 8 óra? Nekem nem tűnt annak. Szerettem az egész folyamatot ;)  Rasztás ismerősöm…..
Hosszú utat jártam be hajilag (is), mire eljutottam a raszta gondolatáig. - Lánykoromban sötétbarna, göndör oroszlánsörényem volt, többnyire - A gyerekek születésekor győzött a praktikum: jött a gyorsan mosható-szárítható rövid haj. - Ahogy őszülni kezdtem, beindult a festés, és volt minden:…..