Regisztráció Blogot indítok
Adatok
p3kprojekt

84 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pannonia 3 keréken Keresztül – Kasul2011. augusztus 01 -31 Tervezett Útvonal - napi diszpozíció - Még munkafázis! Augusztus 01. Hétfő Beremend - Bátaszék Augusztus 02. Kedd Bátaszék - Kecel Augusztus 03. Szerda Kecel - Izsák Augusztus 04. Csütörtök Izsák - Cegléd…..
Pannonia 3 keréken Premier 2011.10.04 16:42:00
Amióta hazatértünk az egy hónapos túránkról folyamatos hiányérzetünk van: hol van Öreg Hölgy harsány motorzúgása? A szürreális kalandok, a finom borok, az isten háta mögötti helyek már csak a képzeletünkben találhatóak meg? Van egy jó hírünk: 2011. október 08-án, 18.30…..
 A mai napra már csak egy dolgunk akadt: megtalálni az ország legnyugatibb pontját. Azonban ez korántsem egyszerű, hiszen ebből kettő is van. Először Szakonyfaluba vezetett az utunk az Őrség dimbes-dombos tájain keresztül, néh bizony tolni is kellett felfelé az Öreg Hölgyet.…..
 Csempeszkopácsról lenéztünk a Jeli arborétumba, de mint kiderült, csak a rododendron virágzása idején, májusban és júniusban van nyitva mindennap. Egyébként sajnos csak hétvégén. Sebaj, maradt időnk Gyuri hajának és szakállának megnyírására, mert már elég…..
Ma egy kicsit lájtosabb napot tartottunk, de így is három megyében is jártunk: Veszprém, Zala és Vas. A Somló-hegyen reggeli után felkapaszkodtunk a plató-tetőre, a Szent István kilátóhoz. Nehéz ide autóval feljönni, de azért még mindig sokkal könnyebb, mint a Csobáncra.…..
 Egy fantasztikus fürdéssel kezdtük a napot Kisörspusztán. Karibi fíling: hófehér homok, pálmák helyett nádas és kicsi bányatavacska. Néhány öreg ház a tóhoz vezető úton, többnyire fiataloké, csak egy őslakos van. Az egész olyan, mint egy aprócska hippi paradicsom.…..
Reggel körbenéztünk Veszprémben: körbepöfögtük a belvárost, felmotoroztunk a várba, felmásztunk a Tűztoronyba és körbenéztünk. Csodás a kilátás, Veszprém nagyon kellemes, élhető városnak tűnik. Nemesvámos felé hagyjuk el végül, majd Tótvázsonyban szerzünk infót a…..
Reggel egy fantasztikusat hajókáztunk Simon György, a Velence tavi Fejlesztési Nonprofit Kht. ügyvezetőjének vezetésével az Agárd nevű kishajóval. Bejártuk a Velencei tó labirintus-szerű lagúnáit, nádasok és úszólápok között siklottunk. Gyurit majdnem ott is hagytuk az…..
Ma Érden a Pataki cukrászdában reggeliztünk. Babsaláta, tzatziki, articsóka, olivabogyók, friss kenyér, házi vaj, hmmmmmm…  Jót beszélgettünk a két Patakival, Jánossal és Ádámmal a magyar cukrászat múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Segítettünk…..
 Rákoscsabáról irány Ferihegy, a reptér! Hosszú egyeztetés után beengedték a P3K stábot az „airside-ra”, azaz a kifutók és a repülőgép állások steril területére. Először egy autós akciófilmben vettünk részt: az ügyeletes tiszttel egy speciális sárga…..
 Jászberényből Nagykáta felé indultunk a még elviselhető melegben. Útközben benéztünk a főútról pár kilométerre lévő művésztelepre. A Sisa József zománcművész által vezetett és szakmailag irányított telepen számos művész talált már ihlető környezetre.…..
A délelőttöt a Tisza tóban töltöttük. A szállodahajó stégjéről ugráltunk a selymes vízbe úszkálni és frizbizni a hőségben. Déltájban indultunk csak útnak Heves felé, ahol vettünk is a híres dinnyéből. Sárgát és görögöt is. Innen irány Jászszentandrás, az…..
A reggelt a 9 lyukú hídnál piknikkel kezdtük, igazi pusztaromantika: gulyás krém, szögedi tál, csárdás sajt és persze töpörtyű. Na jó egy kis kefír is a jó emésztésért…Aztán nekivágtunk, előre a nyílegyenes úton Tiszafüred felé, csak mentünk, mentünk, mentünk…..
 Ahogy tegnap ígértük, ma reggel Nyíregyházán visszagurultunk a zoo- ba. Egy villamos golf kocsiban végigjártuk az egész csodás parkot, üdvözöltük az ébredező állatokat és megetettük az elefántokat. Gyuri és fia, Marci ( aki látogatóba érkezett hozzánk), részt…..
Nyírbátorból kora reggel indultunk útnak, mert 9-kor már várt minket Máriapócson a görög katolikus templom kegyhelyigazgatója. 10 óráig, a liturgia kezdetéig elmesélte nekünk a könnyező Szűz Mária kép történetét. Rögtön az első csoda után Bécsbe szállították a…..
Tunyogmatolcsról reggel visszaindultunk a Szamos folyó mentén. Porcsalmán jól bereggeliztünk; szalonna, töpörtyű, tejföl, pogácsa és kifli volt a menü. Reggeli után az útvonalunk a középkori templomok útja: Szamostatárfalva, Csengersima, Szamosújlak és Gyügye régi,…..
Ma kellett az É pontból a K pontba jutnunk, ezért jó korán felkeltünk Füzéren. A vár gondnokával - egyébiránt szállásadónk - beszélgettünk a reggeli mellett a vár tövében, és közben figyeltük hogyan közeledik felénk a felkelő nap fénye. Mögöttünk, közvetlenül a kert…..
 Tállyán az Oroszlános Borvendéglő és Fogadó tartott minket fogva délig. A gyönyörűen felújított, patinás kúriában kialakított étterem a bor-gasztronómia és a slow-food hirdetője. Kiadós reggeli után kellemesen elbeszélgettünk a házigazdával, Gergely Miklóssal…..
p3kprojekt 2011.08.17 23:46:33
@@X: hu köszi, be tudnád linkelni a cikket, mert nem találtuk, köszi. Gyuri
A regéci várba ma reggel egy mentővel mentünk fel. No azért nem kell megijedni, a polgármester és alpolgármester urak a falu tulajdonában lévő veterán mentőautóval fuvaroztak fel minket a fantasztikus helyen lévő romhoz. Felejthetetlen kilátás, hatalmas alapterületű várrom,…..
Elhatároztuk, hogy Tokajban nem megyünk pincébe, nem veszünk részt borkóstoláson, hanem más arcait mutatjuk be e híres kisvárosnak. A főtéren elfogyasztott fantasztikus reggeli után csaptunk egy motoros városnézést, majd ellátogattunk Vass Etelka festőművésznőhöz.…..
Reggel Miskolcról felpörköltünk Bükkszentkeresztre, Magyarország legmagasabban fekvő településére. Érdeklődésünk tárgya - a gyönyörű tájon túl - Gyuri bácsi és az ő kimeríthetetlen tudása a gyógyfüvekről. A falu határában sétálgatva, minden egyes út melletti…..
 Egerszalókon mostani utunk egyik fénypontja: felmászhattunk a sódombra és tapicskoltunk egy jót a 80 fokosan feltörő, szortyogó, ásványi anyagokkal teletömött termálvíz által kialakított kis csipkés medencékben. Fantasztikus! A világon összesen csak három van ilyen!…..
Reggel Jászszentandrásról átpöfögtünk Hevesre, és megnéztük a sakk-múzeumot. A különböző stílusú és díszítettségű sakktáblák, díjak és egyéb relikviák között néhány elismerő levél Kádár Jánostól.  Egy meglepetés: gömb-sakk! Ezt nem tudtuk…..
Szolnokon, miután átsétáltunk az idén májusban átadott Tisza-gyaloghídon és elmerengtünk Szolnok kihagyott lehetőségein, elmotoroztunk a város határában lévő Repüléstechnikai múzeumba. Fantasztikus!!! Régi katonai és polgári repülőgépek, helikopterek, világháborús…..
Kedves nagyérdemű, itt van első p....gős videónk, jó szórakozást: Untitled from P3K on Vimeo. Kecskemétről átp.....tünk Nagykőrösre, ahol a piacon sajtos-tejfölös lángost reggeliztünk a virágárus hölgyek legnagyobb örömére. Közben csatlakozott hozzánk a Pusztai Tölgyes…..