Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FayRodisz

0 bejegyzést írt és 293 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez nem újdonság, de olvasva az Emissions Analytics tanulmányát, döbbenetes, hogy mekkora részecsketerhelést szabadítanak ránk az egyre nehezebb autók.Egyre nagyobb hatótávú elektromos autók egyre nagyobb akkumulátorok beépítését teszik szükségessé, amelyek egyre nagyobb tömeget jelentenek, ami egyre…..
Volga, Moszkvics, Csajka, ZIL. A legszebb szovjet autók szinte mind arcpirító koppintások voltak az utolsó domborulatig...
FayRodisz 2020.05.12 18:31:16
@n3spr3ss0:
Buta vagy. Nem fogtad fel, hogy a kinézetről írtam nem a motorról.
Amúgy akkoriban olyan nagy különbségek nem voltak a motorok között, ha jól össze volt rakva, tök mindegy hol készült, ha lennének emlékeid is a gyűlöleten túl akkor rémlene, hogy a biguli is fiat motorral indult és a koppintott verzióval sem volt semmi gond, kivitt a szántóföldre és vissza. És az se mindegy, hogy a végtelenül visszabutított fajtádnak köszönhetően egy javítás a mostani csilivili szemetekben 100 forintos tönkrement alkatrész mellett is elérheti a több százezret mert csak egyben lehet cserélni, bontani már nem.
Mára már az egész világon elterjedtek a nagysebességű vasutak, amelyeken a klasszikus 120-160 km/h sebességnél jóval gyorsabban, 200-300 km/h-val, vagy akár még annál is többel száguldanak a szerelvények. A nagysebességű termékek, mint a TGV, az ICE, a Thalys, vagy a Sinkanszen az illető…..
FayRodisz 2018.03.29 18:11:48
@GyMasa:

A struccpolitika csak lokálisan okoz jó érzést. A valóság attól még megmarad.

"Egy ilyen gyorsvasut csak ne alljon meg minden bokornal."

Biza. Ezért írtam:

"...Nagyon túlzásokba estek, kell egy normális nagysebességű hálózat néhány kiemelt végpont között, "

Viszont egész jól megmagyaráztad a kiakadásod okát. Érintettségnek hívják.
A magyar focisták megszégyenítő vereségét két kézilabda mérkőzés keretezte. Itthon a női válogatott egy góllal kapott ki a hollandtól, kint viszont eggyel nyert. A dicséretes teljesítménnyel nem volna érdemes foglalkozni egy szakmai rovatban, van viszont valami, ami illik belőle a…..
FayRodisz 2018.03.27 10:30:23
@Thunder_th:

Valljuk be, hogy a nyelvkérdés erősen túl lett tolva. Akinek kell az megtanul, akinek nem, az meg csak azért, hogy valami buta netező más kategóriába sorolja a saját buta rendszere szerint, annak felesleges.
A másik ami nem kicsit túl lett tolva, hogy aki idejön az elvárja, hogy itt is beszéljék a nyelvét, otthon meg azt várja el, aki hozzá megy az beszélje a nyelvét. Rühellem a franciákat, de kurvára igazuk van abban, hogy szarnak más nyelvekre, aki akar tőlük valamit az beszélje a nyelvüket.
Elhibázott döntés volt a diplomát a nyelvvizsgához kötni, tele a hazai piac olyan szakmákkal ahol életében soha nem beszél az ember külföldiül.
Hogyan váltam szenvedélyes hírolvasóból apolitikus állampolgárrá? Kizárólag az ocsmány kampány tehet róla. És hol van még a vége? Nekem a napi Index-böngészés olyan, mint másnak egy falat kenyér. Pótolhatatlan, nélkülözhetetlen, élni sem tudnék nélküle. Immáron tizensokéve így indul a napom. Meg…..
FayRodisz 2018.03.26 14:02:14
@Rettegek mert ballib vagyok:

Te azért jársz ide, mert annyira mélysötét vagy, hogy nem veszed észre, a zemútnyócév folyamatos kampánya amit birkával, gézával és a többi agyhalott putyinbérenccel nyomattok annyira elhiteltelenítette az egyszerű és buta komcsi fajtádat, hogy minden normális ember kiröhög benneteket.
Talán nem járunk túl messze az igazságtól, ha a keresztre feszítést minden halálnemek közül a legbarbárabb kivégzési módnak tekintjük. Kicsit kutakodva a témában, talán az ókori perzsákig kellene visszamenni az időben, hogy utalást találjunk erre a kivégzési módra. Az egyik ókori hatalmasság,…..
Ujjlenyomat, DNS, beszédhang, kézírás. Csak néhány példa az emberek egyedi tulajdonságaiból, amelyeket nap mint nap használnak bűnügyek megoldására. De mi történik, ha bizonyítékként csak egy nyomok nélküli, géppel írt levelet találnak a nyomozók? Vajon kideríthető valami…..
Brüsszel beavatkozik a magyar választásokba, hogy elsöpörje a migráció útjában álló magyar kormányt – harsogták nemrég kórusban fidesznyik potentátok. Miközben pontosan tudták, hogy hazudnak. De hát az igazmondásért nem jár hatalom...
Soknak nem nevezhető 10 dollárért (2500 forintért) vásárolt egy régi fotó egy férfi az eBayen. A fényképről kiderült, hogy akár 2,8 millió dollárt (700 millió forintot) is érhet...
Néhány nap múlva rajtol a Konyhafőnök új évada, ráadásul két új zsűritaggal, ismét mezei versenyzőkkel, nem celebekkel. Egészen egyszerűen nem tudom elvonatkoztatni ezt a tényt attól, hogy Orbán Ági Konyhája Facebook-posztjában (március 20-án) a húsvéti nyulakkal kapcsolatos poszttal került az…..
Most, hogy Vágó Petőfi Gábor bocsánatot kért Gyurcsány Kikérem-magamnak-hogy-szabálysértéssel-vádolnak Ferenctől, és Szél Detti is kávézott egy órát Vona Gáborral félúton hazafelé, vissza lehet térni oda, ahol egy hete tartottunk. Az ellenzék az elmúlt napokban olyan magas labdákat dobott fel a…..
Februárban azt ígértem, márciusban is csukafejest ugrunk a naiv afrikai (és délkelet-ázsiai, első sorban Fülöp-szigeteki) plakátok magával ragadó világába, hiszen igazi geek kincsesbánya ez a téma - nem véletlenül! Ghánába 1980 körül jutottak el az első filmek és kazetták. Ekkor jött létre egy…..
1870-es évek. Gyémántbányák Dél-Afrikában, Kimberley. A rengeteg kötél mind egy-egy vágathoz tartozik, melyen a kibányászott anyagot lehetett feljuttatni, lefelé pedig az élelmiszert és az egyéb szükséges holmikat..
A rendszerváltás utáni korszakról alkotott teljes képünk átértékelődhet számunkra a következő három hétben, hiszen most már bizonyos, hogy a kampányhajrára még számos politikai botrány kirobbantását tervezi Simicska Lajos, aki szinte mindenkinél többet tud az utóbbi évtizedek politikai…..
A dokumentumokból kiderült, hogy Szita Károly a szocializmus lelkes híve volt, „hazafias alapon” jelentett, a rokonairól és a barátairól is...
Folyamatosan láthatjuk, hogyan bővül az elektromos autók piaca. Évről évre többet adnak el belőlük, valamint a technológiai fejlesztés területén is lépten-nyomon találkozhatunk újításokkal. Ezek mind azt a célt szolgálják, hogy praktikusabbá és kényelmesebbé tegyék a használatot, ezzel is támogatva…..
FayRodisz 2018.03.16 10:21:26
@Alick:

A kút kávájáról sincs eltávolítva. Pont ez az amit a sötétzöldek nem tudnak agyilag felfogni, a szennyezés az elektromos autóknál is létezik, csak vagy belelökve, vagy belemosva, de mindenképpen a kútba kerül.
FayRodisz 2018.03.16 10:25:18
@Alick:

Miért? Nem stagnál?
Keresd meg a telefon vs. asztalnyi cucc fotót. Semmi olyat nem találsz a telefonban ami az asztalon nem létezne, mindössze a gyártástechnológiának köszönhetően egy kis térfogatba sikerült zsúfolni a 30-40-50 évvel ezelőtt is létező akkor még nagyméretű eszközöket.
Ami valódi fejlődés az egy kézen is meg lehet számolni, emlékeim szerint az utolsó nagy "áttörés" a memrisztor volt pár éve, amit vagy 30-40 éve már felvázoltak, csak most sikerült technológiailag elérni.
Amikor a MasterCard megnyitotta a reptéri burzsujváró kapuit a fapados horda előtt - vagyis nemcsak a prémiumkártyásokat, hanem a mezítlábas Wizz hitelkártyásokat is beengedték - várható volt, hogy nem kis számban tűnnek majd fel az ingyen kajára és vodkára éhező, szomjazó ócsójánosok.  Íme hogyan…..
Nem újkeletű dolog, hogy a jól menő, nevesebb fákat és borításokat hamisítják Kínában és az eredetivel - külsőre - szinte 100%-ban megegyező fákat, borításokat, cipőket, stb. szinte töredék áron be lehet szerezni kínai webes portálokon. De létezik kínai hamisítvány BMW is. Nem nevezem meg ezeket a…..
Ugye ismerős az az IVR hang, hogy „beszélgetésünk rögzítésre kerül”? Bankok, biztosítók, telekommunikációs szolgáltatók mind-mind használnak hangrögzítést. És valljuk be, egy kicsit elgondolkodtató, hogy ugyan miért is akarják rögzíteni mindazt, ami történik. Pedig alapvetően egy kimondottan…..