Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nuttmeg

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A két lator közül az egyik ma hazánkba látogat, hogy felkeresse rablóbandájának narancsos csicskását. Mi ezzel az új dallal üdvözöljük. RUSZKIK HAZA! - írta a veterán pécsi punkzenekar, röviden, velősen. A dal egyébként a PICSA szeptember elsején megjelenő Nihilista Rock 'n' Roll című albumán…..
Úgy látszik, a döglesztő meleg ideális a visszatérésekhez, hiszen ahogy a Clawfinger, úgy a Living Colour is friss anyaggal jelentkezett a napokban, ők utoljára nyolc éve adtak ki lemezt. A Program című friss szerzemény a szeptember 8-án érkező új album, a Shade előhírnöke, amely a zenekar hatodik…..
nuttmeg 2017.08.08 02:53:14
@jim rocker: En sem igazan ertem ezt az alulertekelos kijelentest. Szerintem mindenki ismeri/elismeri a rock szakmaban. Hogy nez az ki egyaltalan, hogy alul van ertekelve egy gitaros? Nagyon jol jatszik/jo zeneszerzo, de kozben egy Walmart sportosztalyan dolgozik minimalberert?

A Living Colour a 80-as evektol kezdodoen nemzetkozileg sikeres, amennyire egy ilyen zenet jatszo zenekar sikeres lehet. Ennek megfeleloen en azt mondanam, hogy Vernon Reid es a tobbiek is elismertek.
Nem példa nélküli, de ritka jelenség, ha valaki túl a nyugdíjkorhatáron is jelentős sikereket ér el a zenei toplistákon. Glen Campbell, aki az 1960-as és 1970-es években az amerikai countryzene slágersztárja volt, június 9-én megjelent Adiós című búcsúalbumával az egyesült-királyságbeli…..
Érdekes egybeesés, hogy tegnaphoz képest napra pontosan 25 éve volt a Guns 'n Roses népstadionos koncertje. Ha jól számolom, hithű underground harcosként pontosan azóta nem is jártam hasonló méretű rendezvényen. Akkor is ültem, meg most is, csak a Axléken még, a Depeche Mode-on meg már. A két…..
nuttmeg 2017.05.23 23:32:12
@fizetekmegegysort: Nem lehet, hogy a nosztalgia beszel beloled? Nem mintha lenne barmifele viszonyitasi alapom, mert egyetlen DM koncerten nem voltam. Csak megprobalom a helyedbe kepzelni magamat. A regebbi tortenesekhez erzelmileg maskeppen viszonyul az ember. Azert egy 88-as koncert "tortenelmi" jelentosegu lehet, mig ez meg most volt, friss volt.
Az albumpárti és legendás Strong Deformity új klippel mutatkozik be a Lángolón. Tibbával, a zenekar Angliában élő, sztorizós, meghatározó figurájával beszélgettünk tervekről, online próbákról és közös inspirációkról...
Hogy teljes legyen az öröm, megjött az új Red Hot Chili Peppers-lemez első ízelítője a Dark Necessities képében. Mielőtt továbbmennénk, gyorsan mondja meg mindenki,hogy tetszik-e neki a dal! Na szóval a lemez The Getaway címmel jelenik majd meg június 17-én, ami bő egy hónapra van csak, szóval…..
A karlengető, white powerező, majd bocsánatkérésében már földön csúszó, feketékkel karaokezó Phil Anselmóból egy holland és egy New Orleans-i koncertlemondás után már Franciaországban is balhét csinálnak. Bruno Retailleau helyi politikus ugyanis kényszeríteni akarta a Hellfest fesztivált, hogy vegye…..
nuttmeg 2016.02.11 11:20:10
@Adam CheapRock: Szerintem a Bad Religion-fele intezmenyesitett vallas (konkretan kereszteny egyhaz) kapcsan megynilvanulo kritikaja az megiscsak onreflexio/onkritika, hiszen kereszteny kozegbol jonnek.
Komoly változásokon ment át idén A Dal, a köztévé saját eurovíziós dalversenye. Új produkciós cég gyártja a műsort és lecserélték a zsűri nagy részét, pontosabban azokat (Rákay Philip, Csiszár Jenő), akiknek egyébként is akad bőven más munkájuk a közmédián belül. Már a műsor előtt érezhető volt,…..
nuttmeg 2016.01.24 08:48:41
@Negyven Rabló: En nem lattam az egeszbol semmit, de ha ennyire ostoba az ujsagiro, az eleg gaz.
A dalmegosztás rovatunk most egy kifejezetten metálos válogatással jelentkezik, igaz, van itt még próza is, de ez szépen megfér az agyontorzított gitárok mellett. Tessék lejjebb tekerni egy kis zsizsgésért. A Dereng Bokros Csaba volt Isten Háta Mögött-gitáros zenekara. Egy kicsit…..
Képzeljünk el egy lakatlan szigetet, ahová a 90-es évek legtúlértékeltebb zenekarait száműznék kulturális retorzió gyanánt! Lelki szemeinkkel máris látjuk, amint a Bush és az Blur tagjai alkut kötnek, hogy – az éhhalált elkerülendő – titokban megölik és megeszik H.P.…..
nuttmeg 2015.05.19 23:58:22
@rez: Ejjjj, hat a Mr. Bungle-t tenyleg nehez uberelni. Hany hazibulinak szolgaltatott kivalo hatterzenet!!! Orjongtunk a konyhaasztal korul.... Megboldogult fiatalkorom.
A címben látható hírt kaptam pár perce a Facebook Bandsintown alkalmazásán keresztül. Ha ez igaz, akkor baromi jól fogom érezni magam Keith Morris Black Flag-alapító-énekes és hardcore-punk-zenekara A38-as koncertjén októberben. Sőt, van ilyen kép is, most látom, szóval úgy néz…..
Pár hónapja Frederick Scott gondolt egyet, és csinált egy paródiát a Nine Inch Nails Copy Of A számából This Is a Trent Reznor Song címmel. Az inkább vicces, mint gúnyos dal annyira betalált az embereknél, hogy Scott kénytelen volt klipet is csinálni a poénhoz. Ezzel ismét…..
  Június 16-án az A38-on lép fel a Crowbar. Legutóbb csak miattuk leutaztam a Rockmaratonra (és egyszer még régebben is elmentem értük Pécsre), szóval most is kötelező lesz. Az mondjuk kétséges, hogy a zseniális kultiplexes koncertjüket valaha meg fogja ugrani a New Orleans-i…..
Sok hónap elmúlt már az utolsó bejegyzés óta. A túráktól távolodva egyre inkább a futás vált a középponttá, egyénileg, társas módon, versenyen, de csakis terepen. Amíg a túrákon több idő jut a szemlélődésre, fotózásra, kitekintésre, a futásokon sokkal célorientáltabb…..
nuttmeg 2014.03.04 02:53:07
Tovább görgetjük az Econovum Akadémia-ügyet. Ezúttal tizennyolc, a magyar állami vagy az üzleti szférában bármikor vezető szerepet betöltő embert találtunk, aki az innen szerezhető, „MBA” diplomaként megjelölt képesítést nyilvános önéletrajzában, vagy más helyen…..
nuttmeg 2014.03.01 05:48:09
y @altimus: Engem roppant mod zavar, hogy egy vilagszerte ismert es elismert egyetemen "vegigszoptam" egy normalis PhD-kepzest, rengeteg energiat fektettem a dolgozatomba, azt gondolom, hogy objektiv mertekkel is tisztesseges munkaval, masok meg valami papirokkal igazolt ocska kepzesek utan ugyanannak vannak elismerve, aminek en meg nem. (En nem honosittattam a doktorimat...ugy voltam vele, hogy kapjak be, en nem fizetek meg 100 ezer forintot, hogy nyammogjanak olyanok a PhD-m erteke felett, akik maguk meg egy normalis cikket nem publikaltak peer-reviewed folyoiratban.) A magyar egyetemeken meg sorra vegeznek 100%-os minositessel a "kivalo" doktorok. Nem akarom megserteni azokat, akik tisztesseges munkaval PhD fokozatot szereztek otthon (vagy mashol), remelem tobbsegben vannak, de van egy rakat ember akik, ugyanazokon az egyetemeken, ugyanazokban a programokban fing teljesitmennyel szinten 100%-os ra ertekelt teljesitmennyel ugyanugy megkaptak a papirt. Mindenhol akadhatnak visszasagok, de osszessegeben nagyon orulok, hogy egy sikertelen BME-s PhD felveteli utan ugy iranyitottam az eletemet, hogy egy elismert nyugati egyetemre keruljek es ne a magyar felsooktatasba. Sajnalom, hogy ezt kell mondanom, de igy erzek.
A Drum and DJ egy olyan magyar formáció, melyben a tagok electro, d'n'b, dubstep, drumstep alapokat élőben remixelnek, amit dobolással és effektezett, scratchelt rock, hip hop témákkal tesznek élő színpadi produkcióvá. A csapat első hivatalos saját szerzeményére forgatott…..
A hét első klippremiere az IdiotSide-é. A szerencsi fiúk a Suzuki viaDAL keretein belül megvalósuló klipben a debreceni műjégpályán zenéltek. Több műkorcsolyázó is segítette a zenekart a nem éppen hagyományos körülmények közt lezajlott forgatás alatt. Hogy mennyire volt…..
A Quimbyről mindenkinek kialakult véleménye van. Még az én ötven felett járó édesanyámnak is, akinek mondjuk azért, mert az Ajjajaj hallatán először azt hitte, hogy Zorán fiatalodott meg. Azóta nem hiszi, bár a dal valós ihletőjét, Tom Waitset nem kedvelte meg, a Quimby legtöbb…..
nuttmeg 2014.01.10 03:04:59
@nincsjátékomistenbácsi: Milyen ertelemben hasznalod itt a sznobizmust?
A Dillinger Escape Plan arra az A38-ra tér vissza több év után, amin egyszer annyira elszabadították a poklot, hogy Greg Puciato énekes bőven a közönség feje fölött szakította le az álmennyezetet. A rendkívül intenzív koncertjeiről, és a kifejezetten komplex dalairól ismert…..
Magyarországon is elkezdték már vetíteni az Antal Nimród által rendezett Through The Never Metallica-koncertfilmet. Összeszedtük a meghatározó és kiemelkedő koncertfilmeket: olyanokat kerestünk, amelyek rendelkeznek valamiféle narratívával vagy olyan megoldással készültek, ami…..
nuttmeg 2013.09.30 08:37:59
@rodjin: Jaja!!!!! Talking Heads "Stop Making Sense".
Úgy néz ki, ez az egyetlen módja, hogy a kormány támogassa őket. Miután nyilvánvalóvá vált, hogy a konduktív pedagógiában élenjáró Pető Intézetnek a kormánypárti képviselők nem szavazták meg a csődhelyzet elkerülésére kért 500 millió forintot, az intézet…..
Manu Chao @ Budapest Park, 2013.09.07. Hat évvel a már-már kultikussá vált, áramszünetekkel megszakított szigetes koncertje után, Manu Chao ismét Budapesten lépett fel. A Park fesztiválokra emlékeztető kialakítása miatt jó esély volt rá, hogy egy újabb hasonlóan emlékezetes…..
Az Orbán lagzi násznépe a kosárba bedobott hidakat, stadionokat, és egész offshore államokat, Simicska Lajos pedig felajánlotta birtokai egy éves jövedelmét. Szeptember 7-ről 8-ára virradó éjjel jelentősen kilengett az ez alkalomból visszahelyezett kormányzati…..
nuttmeg 2013.09.10 22:26:09
@Lencsés István: szerintem az, hogy most ket szazalekkal csokkent a menyasszonytancnak koszonhetoen, nem zarja ki azt, hogy korabban is csokkent. csak, hogy komolykodjunk.
Beperelte volt zenésztársait Greg Ginn, aki szerint ő illetve az SST kiadó az egyetlen jogtulajdonosa a Black Flag nevének és logójának. A punkzenekar alapítóját az zavarja, hogy Chuck Dukowski, Dez Cadena, Keith Morris és Bill Stevenson FLAG néven turnéznak és Black Flag-számokat…..