Regisztráció Blogot indítok
Adatok
utópia5

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakran előfordul egy konferenciateremben, egy repülőn vagy épp a parkban, hogy nem tudunk egeret használni és valljuk be, hosszútávon a touchpad használata sem ideális. Erre a problémára talált megoldást a Dr. Márton Gergely által vezetett magyar csapat. Ott egy órási felület, a billentyűzet. Ezt…..
utópia5 2017.06.27 20:33:50
Úgy érzem ez már megint egy olyan startup ami kitalált valamit és előbb megvalósította minthogy átgondolta volna hogy kell-e vagy mik a hátrányai.
Sokat leírtak már felettem de egy összegzés:
- nincs visszajelzés, avagy levegőben kalimpálsz. Pl. próbáld a klikkelő mozdulatot sokáig csinálni, garantálom hogy be fog állni az ujjad tőle.
- sötétben nyilván nem működik
- hackereknek most már keylogger programot se kell írni elég csak a kamerára rácsatlakozni máris látják mit gépelsz.
- lassú, korlátozott felhasználású pl. görgetés mozdulat alatt a lefelé nyíllal sokkal jobban tudok navigálni
- azt írják a repülőn parkban stb. hanyattegérről hallottak már? nyilván nem, aki olyan fontos ember hogy évi nagyonsokat repül és még laptopoznia is kell közben az biztos beruház egyre. Parkba meg, komolyan? Emberek többsége TN paneles (napsütésben éppen látható) fényes kijelzős (tükröződő) 2 óra alatt lemerülő laptoppal rendelkezik, azt minek vigye a parkba?
- a social részét mindig elsütik, de addig járj a parkba amíg egy másik ilyen cuccal rendelkezőt találsz.......

Amúgy az érintős laptop is bukott, senki nem használja 1 hét után mert fárasztó előrenyújtani a kezed ott tartani stb.
Valaki írta itt a telefont ellenpéldának, de az teljesen más. Alapból a telefont tartod a tenyereddel, és 1 ujjal vezérled akár 1 kézzel is.

Az összes ilyen gesztusvezérelt dologtól elfelé mennek a nagy gyártók mert belátták hogy az emberek baromi lusták és nem fognak ott hadonászni a tv/monitor/laptop előtt.

Vigasztalásul írom, hogy 2 éve ugye Kínában is feltalálták a csoda magasbuszt ami majd a dugók fölött elsuhan és kivált minden más közlekedési eszközt. Már akkor írta nagyon sok ember hogy mik a problémák vele (hogy kanyarodik? elfér-e alatta egy teherautó? mi van ha alatta karambol van? mi van ha kigyullad, hogy szállnak le nagyon gyorsan az emberek 5 méter magasból?), de Kína az Kína majd mi megmutatjuk mentalitással meg is építették a prototípust sokmilliárdból. Aztán rájöttek hogy csak egyenes úton tud menni kb 2 km-t (mert utána kanyarodik az út kb. mindenhol). Nemrég meg olvastam hogy elrakták az egész magasbusz projektet a halott ötletek fiókba.