Adatok
nekedsutottem
381 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Húsvéti menü 2025
1. teljes kiőrlésű kalács (teljes kiőrlésű liszt, élesztő, kókuszvirágcukor, mandulatej, parajdi só, margarin, szilvalekvár)
2. sárgatúró (mandulatej, tojás, aszalt meggy, bourbon vanília őrlemény, parajdi só, vegyes méz)
3. epres tiramisu (Daisuke kávé, babapiskóta,…..

Gluténmentes palacsinta
Hozzávalók:
- 1/2 cup rizsliszt
- 2 cup kókusztej
- 1 cup zabpehelyliszt (gm)
- 1 csipet parajdi só
- 2 db tojás
- kókuszolaj
Elkészítés:
1. Az olaj kivételével turmixoljunk mindent össze homogénre.
2. Olajozott forró teflon serpenyőben süssük készre...

Bundás karaj
Hozzávalók:
50 g sörélesztőpehely
50 g zabpehely
100 g rizsliszt
3 tojás
só, bors
bazsalikom, oregánó
70 dkg karaj
kókuszolaj
Elkészítés:
1. A tisztított karajt vágjuk szeletekre és kenjük be sóval, borssal.
2. A rizsliszt felében forgassuk meg a húsokat, aztán a…..

Sütőben sült májkrém
Hozzávalók:
- 500 g csirkemáj
- 1 szál póréhagyma
- 200 ml zabtejszín
- paradji só
- őrölt fekete bors
- 1 ek csemege fűszerpaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 2 ek margarin
Elkészítés:
1. A májat tisztítsuk meg és vágjuk 2-3 db-ba.
2. A póréhagymát karikázzuk, mossuk…..

Vegán paradicsomos tészta
Hozzávalók:
- 4 db húsparadicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 125 g növényi sajt (házi, gouda ízesítésű)
- bazsalikom
- parajdi só
- 250 g hajdinatészta
Elkészítés:
1. A paradicsomot mossuk, vágjuk négybe (szárát vágjuk ki).
2. Tegyük egy tepsibe a karikázott…..

Vöröslencsés marhafasírt
Hozzávalók:
- 4 db wagyu hamburgerhús
- 250 g vöröslencse
- parajdi só
- curry
- 3 db babérlevél
- 2 ek sörélesztőpehely
- fél csomag Fűszerész fasírt fűszerkeverék
- mangalica zsír
Elkészítés:
1. A lencsét egy éjszakára áztassuk hideg vízbe.
2. A lencsét…..

Vegán meggyes pite
Hozzávalók:
Töltelék:
- 1 kg magozott meggy
- 4 ek kókuszvirágcukor
- 1 tk őrölt ceyloni fahéj
- 2 púpos ek tápiókakeményítő
Tészta:
- 125 g gluténmentes zabpehelyliszt
- 65 g kókuszmargarin
- 50 ml bio zabtej (gm)
- 20 g kókuszvirágcukor
- 2 g paleo sütőpor
- 2…..

Paleo-vegán csípős Piros Arany
Hozzávalók:
- 2 db palermo paprika
- 1/2 db szárított chili
- parajdi só
Elkészítés:
1. A paprikát mossuk meg és 180 fokos sütőben süssük addig, amíg meg nem barnul/kicst fekete elsz a héja.
2. Hűtőben hűtsük ki, húzzuk le a héját és a csumázzuk ki.
3. A…..

Gyros tál
Hozzávalók:
- csemege Piros Arany
- 1 kg krumpli
- 1 tk fűszerpaprika (I. osztályú, magyar, csemege)
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk parajdi só
Hús:
- 500 g pulykamell filé tokány/pulykacombfilé tokány
- 1 csomag Fűszerész gyros fűszerkeverék
- 2 ek kókuszolaj
Zöldségek:
- 2 szem…..

Vegán karalábé krémleves
Hozzávalók:
- 3 fej karalábé
-1 ek kókuszolaj (lehet kacsazsír/libazsír, de akkor nem vegán)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl kesudió
- 1 csokor petrezselyem
- parajdi só
- őrölt fekete bors
Feltét:
- 1 konzerv csicseriborsó (csicseriborsó, víz)
- 1 ek olivaolaj
- 1…..

Vegán-paleo répatorta
Hozzávalók:
- 200 g aszalt, magozott datolya (100% datolya)
- 200 g mag: pekándió, dió, kesudió, pisztácia
- 300 g tisztított, reszelt sárgarépa
- 1 csipet parajdi só
- 1 rúd vanília
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
Tetejére:
- 100 g paleo-vegán…..

Húsvéti menü 2024
1. főtt kötözött sonka
- kötözött sonka, babérlevél, feketebors, fokhagyma, borókabogyó
2. főtt karaj (sonka)
- füstölt karaj (sonka), babérlevél, feketebors, fokhagyma, borókabogyó
3. vegán aszalt sárgabarackos kalács
- bio tönkölybúza fehérliszt, parajdi só,…..

Vegán kakaós palacsinta
Hozzávalók:
- 100 g gluténmentes zabpehely
- 50 g tápiókaliszt
- 25 g nyers kakaópor
- 350 ml növényi tej
- 2 ek eritrit
- szóda
Elkészítés:
1. A szóda kivételével turmixolunk mindent össze.
2. Hűtőben pihentessük egy órát.
3. Turmixoljunk hozzá annyi szódát,…..

Vegán svéd kókuszgolyó
Hozzávalók:
- 150 g kókuszmargarin
- 150 ml eritrit
- 5 tk nyers kakaópor
- 250 ml gluténmentes zabpehely
- 1 mk parajdi só
- 1 adag koffeinmentes presszó
Bevonat:
- 2 ek kókuszreszelék
Elkészítés:
1. Keverjünk össze mindent.
(Ha túl kemény, adjunk hozzá növényi…..

Csicseriborsós-csokis keksz
Hozzávalók:
- 2 konzerv csicseriborsó (csicseriborsó, víz)
- 250 g földimogyorókrém (100% földimogyoró)
- 165 g vegyes méz
- 90 g gluténmentes zabpehely
- 100 g eritrit
- 1 késhegynyi vanília
- 8 g foszfátmentes sütőpor
- 8 g szódabikarbóna
- 200 g paleo…..

Cukkínis pulykafasírt
Hozzávalók:
- 500 g darált pulyka
- 2 db cukkíni
- 1 db tojás
- gluténmentes zabpehely/zabdara
- 1 csomag Fűszerész fasírt
Elkészítés:
1. A cukkínit pucoljuk meg, vágjuk félbe, kaparjuk ki a magjait.
2. Reszeljük le és keverjük össze a hússal.
3. Adjuk hozzá a…..

Vegán étcsokis tápiókapuding
Hozzávalók:
- 6 dl kókusztej
- 70 g tápiókagyöngy
- 2 ek eritrit
- 1 tábla paleo étcsoki
Elkészítés:
1. Tegyük gyorsforralóba a tápiókát, tejet, eritritet.
2. Folyamatosan kevergetve habverővel főzzük áttetszővé a gyöngyöket.
3. Zárjuk el a gázt és…..

Paleo édesburgonyás zellerkrémleves
Hozzávalók:
- 1 db zellergumó
- 1 db édesburgonya
- 1 ek kacsazsír/libazsír/kókuszolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- parajdi só
- őrölt feketebors
- őrölt szerecsendió
- 2 dl kókusztejszín
Elkészítés:
1. A zsiradékon pirítsuk meg a…..

Paleo bolognai szósz
Hozzávalók:
- kókuszolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 szál sárgarépa
- 500 g darált marhahús (sertés is lehet)
- 500 ml paradicsom passata (paradicsom vagy paradicsom+só)
- 2 dl száraz vörösbor
- 2 db babérlevél
- kakukkfű
- őrölt feketebors
- parajdi só
-…..

Keksz
Hozzávalók:
- 3 db banán
- 2 cup tk gm zabpehely
- 0,5 cup mogyoróvaj (100% földimogyoró)
- 0,5 cup paleo étcsoki
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Egy gáztepsit béleljünk ki szilikosos sütőpapírral.
3. A banánok törjük össze villával, keverjük hozzá a…..

Vegán sült tejberizs
Hozzávalók:
- 60 g avokádó margarin
- 120 g rizs
- 600 ml kókusztej/barna rizstej
- 70 g eritrit
- 30 g kókuszvirágcukor
- 1 db vanília rúd
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 200 ml kókusztejszín
Elkészítés:
1. Mossuk meg a rizs hideg vízben alaposan.
2. Olvasszuk fel a…..

Túrós süti diétásan
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 200 g lm túró
- 1 késhegynyi vanília
- 1 tk paleo sütőpor
- 2 ek eritrit
- 1 csipet parajdi só
Elkészítés:
1. Tegyünk mindent ekverőstálba.
2. Kitchen Aid elektromos habverővel habosítsuk ki.
3. Béleljünk ki egy kicsi edényt sütőpapírral…..

Vegán banános fagyi
Hozzávalók:
- 2 db fagyasztott banán
- 1 ek (nyers) kakaópor (10-12%-os)
- 1 tk Blnce epres fehérjepor
- 3 dl kókusztej (60% kókuszkivonat+ 40% víz)
Elkészítés:
1. Turmixoljunk össze mindent.
2. Öntsük műanyag edénybe.
3. Tegyünk fagyóba 1-2 órára.
(Ha nagyon kemény,…..

Vegán borsófehérje pörkölt
Hozzávalók:
- 1 zacskó borsófehérje
- 2 fej vöröshagyma/1 csokor (lila) újhagyma
- 3 fej paradicsom
- 1 db kápia paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek füstölt fűszerpapirka (édes, magyar, első osztályú)
- Parajdi só
- őrölt fűszerkömény
- őrölt fekete bors
- 2…..

Vegán guacamole
Hozzávalók:
- 2 db érett avokádó
- fél db lime leve
- Parajdi só
- fél fej lilalhagyma
- 1 db paradicsom
- koriander/petrezselyem
Elkészítés:
1. Törjük össze villával az avokádót.
2. Nyomjuk rá a lime levét.
3. Sózzuk és kockázzuk fel a hagymát, paradicsomot.
4.…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz