Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Regős Király Annamária

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon régen volt már, mikor az első Kufli történetet olvastam. Akkor még titokban. Úgy gondoltam, hogy ennyi idősen az ember lánya már nem olvas ilyet vagy mégis? Aztán 2015-ben megszületett a kisfiam.....ez az eljött az én időm, már nem ciki Kuflikról olvasni. Az idő előre haladtával nálunk ez…..
Egy pillanatra csukjuk be a szemünket. Október 14. Ez is egy szokványos nap. Pontosan úgy indul mint az összes. Reggeli rohanás. A gyerekek nem akarnak iskolába,óvodába menni, késésben vagyunk.Fáradtak vagyunk. Egy röpke pillanatra eljátszunk a gondolattal....mi lenne ha öt percre csend lenne.Csak…..
Anya idő Piedone kedvence 2017.12.19 14:24:15
Az érzés amikor reggel arra ébredsz, hogy ma Hagymás babot főznél.... Ti már voltatok így? Pedig nem is álmodtam vele:) Csak valahogy reggel ez volt az első gondolatom. Mivel még soha nem készítettem, első körben a neten böngésztem receptre vadászva, rájöttem nem létezik klasszikus hagymás bab…..
Idén immár harmadik alkalommal vágok neki Lobo által szervezett nagy várólista csökkentésnek. Eddig döntetlenre álok. A 2016-os évet sikeresen teljesítettem még 2017-ben csúfos kudarcot vallottam.Mindössze egy könyvet sikerült elolvasnom a listáról.  Természetesen ez nem szegheti kedvem. Olyan…..
Ez a hónap is nagyon gyorsan eltelt. Szinte minden időm a bölcsibe való beszoktatás töltötte ki. Nagyon jó indult aztán valami elromlott. Most jelenleg ott tartunk, hogy már be sem akar menni. Sokat voltunk betegek, de valahogy átvészeltük ezt is. Történtek azért jó dolgok is. Több hónap kihagyás…..
Anya idő Dorian Gray arcképe 2017.10.31 23:24:13
Oscar Wilde szerintem legnépszerűbb könyve lett a Mini-könyvklub8 második közös olvasása. Egyrészről nagyon örültem neki, mert Wilde nagy kedvencem! Annyira szépen fogalmaz, csodás hasonlatokat használ. Nem véletlenül idézgetünk Tőle olyan sokat! Másrészről kicsit csalódott is voltam, mert már…..
  A könyv már jó pár éve pihen a könyvespolcomon. Anno nagyon megfogott a borító és a fülszöveg. Számomra is rejtély, hogy mért vártam négy évet az olvasással. A Démoni suttogás az utóbbi évek legjobb krimije számomra.   Mennyibe kerül egy ember lelke?   Fülszöveg: Rettenetes…..
Nem mondom, hogy az első hét teljesen zökkenő mentesen ment volna, kicsit meg is fáztunk. Így kicsit csalódottabban vágtunk neki a második hétnek. Ezen a héten én már csak a folyosóról figyeltem az eseményeket. Az első két napot minden malőr nélkül átvészeltük. A harmadik nap volt az, hogy mire…..
Már januárban eldőlt, hogy az ősszel megkezdjük a bölcsődét. Ennek ellenére nem indult zökkenő mentesen az első hetünk. Nyáron még úgy volt, hogy a katica csoportba kerülünk. Aminek én nagyon örültem, mert a legtöbb játszótársa is abba a csoportba került. Az első napon közölték velünk, hogy…..
Anya idő Viszlát szeptember 2017.09.30 18:27:07
Egy igen hosszú nyár után végre itt az ősz. Ez a kedvenc évszakom! Nekem mindig a megújulást, az új lehetőségeket hozza. Imádok a lehullott faleveleken sétálni, bár az is igaz, hogy ilyenkor kezdődik a bekuckósodás. Szeretek délutánonként egy jó tea mellett olvasgatni vagy végre egy filmet végig…..
Kisfiam egyik kedvence ez a kifli. Hetente legalább egyszer ezt sütöm. Nem tudom, hogy másnap milyen mert akár mennyit készítek még aznap elfogy.   Hozzávalók/ 12 db                                                         2,5 dkg élesztő 1 dl tej 1 tk cukor 30 dkg liszt 2tk só 0,5 dl…..
A ​regény egy jövőbeli, vallási fundamentalista államban játszódik, ahol a Freedét  csupán azért tartják becsben, mert azon kevesek egyike, akinek termékenysége a sugárszennyezést követően is megmaradt. Az ultrakonzervatív Gileád Köztársaság szigorú törvények szerint él. A megmaradt kevéske…..