Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hosutcahangjai

40 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legutóbbi közösségi beszélgetésen valaki elsírta magát. Ezért megkértük a lakókat, mondják el, milyen most itt lakni. Teljes bizonytalanságban vagyunk. Az életünk munkája az a tulajdon. Véres izzadsággal szerezted. Próbáltál értéket vinni bele, felújítani. A külső dolgokat nem javították, pedig…..
A COVID előtti utolsó poszt is erről szólt, nem gondoltuk volna, hogy majd fél évvel később még ugyanerről kell írnunk: a Vagyonkezelő (?) által kibontott, és úgy, ahogy van, otthagyott lakásokról. A cél papíron az, hogy önkényesek ne költözzenek be ezekbe a lakásokba. A hatás viszont az, hogy a…..
Ezúton köszönjük Papp Zoltán, önkormányzati képviselő látogatását a Hős utcában, és hogy részt vett az általunk szervezett lakossági fórumon. Ritka alkalom, hogy helyi politikus kampányidőszakon kívül ellátogat a telepre. Fontos hangsúlyoznunk, hogy most először kaptak valós tájékoztatást, konkrét…..
Másfél héttel ezelőtt  Hős utca 15. befalazott lakásait egytől egyig kibontották. Erről tájékoztatást természetesen nem kaptunk. Kiderítettük, mindez azért történt, hogy a bentmaradt gáz- és villanyórákat leszerelhessék.  Egy éjszakát ott álltak felbontva a lakások. Aki nem ismerős ilyen…..
A Hős utca 15/b épület második emeletén 2004. december 20-án gázrobbanás történt.  Ennek következtében több lakás lakhatatlanná vált, a függőfolyosók, gáz és elektromos vezetékek sérültek meg.  Annak ellenére, hogy a társasháznak érvényes biztosítása volt, az önkormányzat és Kőbányai Vagyonkezelő…..
Hős utca hangjai Játsszunk!! 2019.09.28 22:37:32
... biztosan mindenkinek ismerős ez a játék a gyerekkorából. Játsszuk ezt most felnőtt játékként. Tehát: Mit érdemel az a bűnös, aki...... ... aki a rábízott értékes dolgot, holmit, nem megfelelő módon kezeli? ... aki eljátssza azoknak az embereknek a bizalmát, akiknek a vagyona részben tőle…..
Veled is megtörténhet! - Otthonrombolás, országosan címmel, 2019. szeptember 13-án, délután köztéri beszélgetést szervezett a Kontúr Egyesület a kőbányai Kőrösi Csoma Sándor sétányon. A beszélgetésen Magdi, Márta és Sándor, Hős utcai magántulajdonosok és más, kisajátításban érintettek is…..
Sokan kérdezhetik tőlünk, hogy miért fogadunk politikusokat a Hős utcában. Alapvetően azért, mert úgy gondoljuk, hogy a Hős utca mindenki számára nyitott. Általában mi szoktuk elhívni/meghívni közösségi beszélgetésre a kerület képviselőit, polgármesterét, hogy ismerjék meg a helyszínen a helyieket,…..
A kőbányai önkormányzat képviselőtestülete augusztus 29-én 8 nem, 3 tartózkodás és 1 igen szavazattal elutasította a Kontúr Közhasznú Egyesület által előkészített és Tóth Balázs, képviselő által beadott előterjesztést, amellyel megnyugtatóan rendezni lehetett volna - többek között - a Hős utca…..
Beváltotta fenyegetését a Kőbányai Önkormányzat. Miután a Hős utca 15-ben élő magántulajdonosok nem fogadták el az önkormányzat által az ingatlanjaikért ajánlott, kétségbeejtően alacsony összegeket, az önkormányzat – ahelyett, hogy konstruktív megoldásokkal állt volna elő (például határozatlan idejű…..
Pár napja határozat született arról, hogy a kőbányai önkormányzat 5 és fél millió forint kártalanítási összeg megfizetésével kisajátíthatja az egyik Hős utcai tulajdonos lakását. A Hős utcában eddig 4 kisajátítási eljárást indult, idén áprilisban. Ez az első kisajátítási határozat. A kisajátítási…..
A Hős utcai telepfelszámolás nem megy könnyen az önkormányzatnak. Köszönhető ez annak is, hogy a magántulajdonosoknak az önkormányzat olyan, méltánytalanul alacsony árat kínál lakásaikért, amiért nem lehet másik lakást venni Budapesten, vagy csak határozott idejű bérleti szerződést ajánl (a jelenleg…..
Az alábbi levél a Kontúr Közhasznú Egyesület címére érkezett. Az egyesületnek és a lakóknak is erőt ad, hogy sokan vannak az országban, akik igazságtalannak érzik, ami a Hős utca lakóival történik és átlátják, hogy milyen társadalmi károkat tud okozni a szociálisbérlakás-program hiánya vagy egy…..
Hős utca hangjai Hős utcai vagyok 2019.07.01 08:25:51
Hős utcai vagyok. 15 éve költöztem Kőbányára a 11 éves lányommal. Eleinte albérletben laktunk. Úgy gondoltam, megpróbálok hitelből egy lakást vásárolni magunknak. A törlesztőrészletek akkoriban még megegyeztek a lakbérárakkal. Jó ötletnek tűnt, ha életem végéig is kell fizetnem a hitelt, egy idő…..
Az elmúlt időszakban a Hős utcai és a Bihari úti telep felszámolása mellett két lakótömb felszámolása is elindult.  Az egyik tömb a Gyömrői út 88. a másik pedig a Vaspálya utca 57. szám alatt álló házak. Anno a 10.kerKult adott hírt ezeknek a házaknak lehetséges a bontásáról. Bár a…..
Az önkormányzat szerényen hallgat arról, hogy a múlt hét folyamán (állítólag) 391 köbméter* szemetet szállított el a Hős utca 15. A és B épületének belső udvarairól, illetve a két épület közti udvarról, a területeket fertőtlenítette és rágcsálóirtó dobozokat helyezett ki az épületekben. *Weeber…..
2017 áprilisa óta nincs takarítás a Hős utca 15. alatti társasházban. Mostanra szó szerint térdig gázolunk a szemétben. Rohadó ételmaradványok, bűzlő pelenkák, törött bútorok növekvő halmaival szembesülünk nap, mint nap. Az időjárás enyhülésével a patkányok és csótányok minden eddiginél nagyobb…..
A Kőbányai Vagyonkezelő, mint a Hős utca 15/A-B társasház közös képviselője, most újabb ökölcsapást mért a lakóközösségre. A 2019. január 30-án kiküldött tértivevényes levelük értelmében, a társasház anyagi helyzetére történő hivatkozással, megszüntetik a sárga csekken történő közösköltség…..
Az ingatlanok áráról tavasz óta vitatkozunk. Az önkormányzat mindig azt hajtogatja, hogy nem kínálhatnak többet a piaci árért, az itt lévő lakások ennyit érnek, és szigorúan köti őket az állammal kötött megállapodás. Nos, az állammal kötött Támogatási Okiratban 7 millió forint van betervezve…..
A november végi közmeghallgatásról szóló beszámolónk első részében, a tervezett kerítésből kiindulva a szemét-kérdést jártuk körül. De a kerítéssel nemcsak az a baj, hogy még messzebb fognak kerülni a lakásoktól a kukák, hanem az is, hogy – ahogy egyik lakótársunk a közmeghallgatáson elmondta –…..
November végén a kőbányai közmeghallgatáson jártunk. Azt reméltük sok kérdésre választ kaphatunk, jobban megérthetjük, mit és miért szeretne tenni az önkormányzat. Abban is bíztunk, hogy ha elmondjuk, mi minden miatt aggódunk, s mi mindenben vagyunk együttműködőek, segítőkészek, akkor talán majd…..
EMELJÜK FEL A HANGUNKAT! Felháborító és megalázó amilyen lekezelően bánik az Önkormányzat a Hős utcai lakástulajdonosokkal! Húzzák az időt, törvényt sértenek. Mindenért, ami eddig történt és ezután fog történni a Hős utcában,mint többségi tulajdonosok, ők a felelősek! Követeljük a Támogatói…..
Van hogy az ember nem bírja, nem tudja elfogadni az igazságtalanságot és a kirekesztést.... A közmeghallgatás jó dolog sőt demokrata dolog, amikor a kicsik is sorra kerülhetnek és választ kaphatnak kérdéseikre. Mivel bizonytalanságban érezzük az általunk segített csoportot így elmentünk, hogy…..
Elkeseredettek vagyunk. Nagyon. Van számtalan oka. Egyik közülük: Rengeteg  lakás áll a Hős utca 15/A-B épülettömbjében ,amik gazdátlanok ugyan, de mégis lakottak ideig-óráig. Ebből kerekedett ma éjjel is az óriási baj. Tűz ütött ki az egyik bútorral-lommal teli, félig befalazott-félig…..
Kérem, segítsenek! Mert a X. kerület tisztességtelen módon készül arra (nem kis hasznot remélve saját magának), hogy elvegye Anyukámék és még százötven család otthonát. Édesanyám és Apukám 18 éve élnek a Hős utcában lakástulajdonosként. Tartozásuk nincs, a közös és rezsi költségeket mindig…..