Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zfor

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anyuéknak otthon még mindig megvan a narancssárga, kivehetőajtós (valamiért tényleg ki lehet venni az ajtaját) NDK grillsütő, ami kb. 1982 óta szolgálja a családot, és a címben emlegetett legendás reklámszlogen jegyében rengeteg bontott csirkét megsütött már. Az eredmény…..
szavak arcai miért 2013.12.20 09:56:50
Lehet ezt a szót érzelem nélkül kimondani? A legsemlegesebb formája az lehet, amikor azt mondjuk: csak kíváncsiságból kérdeztem. Szerintem nem lehet kíváncsiságból kérdezni azt, hogy miért?  Ha valaki röviden megemlít valamit és érteni szeretném bővebben, amit mondott…..
Múlt-kor A Csontváz-tó rejtélye 2013.06.12 13:56:01
A második világháború kellős közepén, 1942-ben az észak-indiai brit erők riasztó felfedezésről számoltak be a Himalájában. Több mint 5 000 méterrel a tengerszint felett a befagyott Roopkund-tó körül több száz emberi csontváz hevert. Azon év nyarán a kínai határhoz közel…..
zfor 2013.06.14 09:53:57
  ..
zfor 2011.12.14 09:11:00
Sokat gondolkoztam mostanában azon, hogy milyen erős lehet az európai gó. Egy több részes sorozatban próbálom körüljárni ezt a kérdést az elkövetkező hónapokban. Az első részben a gó és a sakk élmezőnyét összehasonlítva, a két játék különbségein keresztül próbálom…..
Amikor 2010-ben a kínai elnök Amerikába látogatott Obama elnök egy amerikai készítésű gókészletet adott neki ajándékba. Ez egy fontos szimbolikus lépés volt az amerikai diplomácia részéről: megmutatta, hogy Amerika érti, ismeri ezt a játékot. Sőt, idén a kínai elnök…..
A Gugli nem ismeri. A Totalcar bemutatja. A háromliteres Audi pedig zihálva letérdel előtte. Vélemények az azonos című írásunkról...
A BBC Newsnight 2011. január 4-én sugárzott egy összeállítást, melyben számon kérik a homeopátiás készítmények szigorú szabályozásának hiányát és felvetik azok felelősségét, akik komoly betegségek esetén is ezeket a szereket ajánlják. A felvételt magyar felirattal láttuk el...
A béka marad Eddig és nem tovább 2010.11.21 15:20:00
Több mint két éve írtam itt a blogon a lúgosítás nevű áltudományos elméletről. Sokan szóltak hozzá pro és kontra egyaránt. Akkor úgy gondoltam, többet erről a témáról nem fogok írni. A minap azonban a kezembe került egy palack Sport pH>10 lúgos víz. 350 forintért vettem…..
zfor 2011.01.11 11:11:34
@kszabo: Lehet, hogy nagyapád 80 évig élt, de hogy ezzel kivételesen szerencsés volt, az biztos.

Az általad visszaidézett korban a férfiak születéskor várható élettartama valahol a 40 és a 60 év között volt, részben a rossz táplálkozás miatt.
Orosz Ágnes írása Azzal a fejjel gondolkozunk ma is, amit az evolúció a pleisztocéntől fogva kialakított bennünk. Vagyis kőkorszaki aggyal a kőkorszaki problémák megoldására vagyunk „bedrótozva”. De még ennél is hosszabb időre nyúlik ez vissza. Már a főemlősök is így működnek. Arra…..
A minap a kezembe került egy könyv Lin Yutang-tól, aki Amerikába emigrált kínaiként sokat tett azért, hogy írásaiban megismertesse a Nyugatot a kínai életfilozófiával. Ezt a könyvét 1937-ben írta, és itt van belőle egy részlet, amit akár most is írhatott volna: Vajon az…..
"Rossz a mi rendszerünk. Mert normális, vaginális szüléseknél semmi szükség nincs az én végzettségemre. Ha ezeket bábák segítenék, akik komplikáció esetén hívnák a specialistát, például engem, akkor három-négyszer ennyi beteget tudnék ellátni. Ez a mostani rendszer…..
Reggel 6 kor indultam Pamplonabol, Laci még maradt, mert mobil netet akart venni, mondjuzk ez nem sikerült mert a spanyolok nem adtak el neki 39 euroert netet, valszeg nem volt kedvük. Ez végigkísér minket, ha van kedük akkor jó fejek ha nincs akkor menjünk a picsába. Most a Laci…..
Szkeptikus blog Álom-túra 2010.05.27 07:27:00
Nemrég egy idős, 80 éven felüli hölgy büszkélkedett el nekem azzal, hogy milyen csodálatos ágynemű-garnitúrával tért haza egy közeli tengerparti csoportos kirándulásról. Furcsa volt nekem, hogy épp olyasmivel gazdagodott, amit korábban nem is volt szándékában megvásárolni, de kiderült, az út ára…..
Tegnap vettem egy softshell kabátot, ez aztán jó lesz mindenre, szél, eső meg hideg ellen is véd, szal olyan mint a windex mindenre jó :) Kb 1,5 órát pakoltam a motyóm, mire rájöttem, hogy mi mindent kell kihagynom belőle. Az első körben beraktam mindent, amit eddig vettem, lett…..
Kedves kommuna, szerettem volna mást írni ide ma – hiszen ma van a blog harmadik születésnapja –, de bizonyos körülmények miatt egy elég rossz hír az idei születésnapi ajándék. A KMK mostantól határozatlan ideig szünetel. Lehet, hogy napokon belül újraéled, lehet, hogy…..
Akinek tetszett a Mikrobi kalandjai, az élvezni fogja a Loondon-t is. Gyönyörűen rajzolt környezetben vezetgethetjük főhősünket, aki a boldogságot keresi. A játékmenet lineáris, kihívás az nincs benne, viszont az egész annyira lebilincselő, hogy így is muszáj végigjátszani.…..
Tegnapi jelentésében a brit alsóház Tudomány és Technika bizottsága azt javasolta, hogy vonják meg a homeopátiás kezelések, a homeopata kórházak támogatását, és ne törzskönyvezzék gyógyszerként a homeopátiás szereket. Miért? Mert nagyon úgy tűnik, hogy az általános hiedelemmel ellentétben ezek a…..
Mostanában számos levelet kapunk (hol ilyen, hol olyan hangvételben), az alábbi ma érkezett gyöngyszem azonban – már humoránál fogva is – elnyerte tetszésünk, éppen ezért teljes terjedelmében közöljük kedves olvasóinkkal (természetesen név nélkül) –…..
Nálam eddig a Continuity az év játéka (igaz, tavaly év végi darab, de én már idén próbáltam ki). Elképesztően ötletes keverése két egyszerű műfajnak, az ugrándozós platformjátéknak és a tologatós kirakójátéknak. Hősünk egy pálcikaember, akivel egy kulcsot kell…..
Emlékeztek még a Damn Birdsre? 2007 egyik legjobb játéka volt, elsőrangú disztroj, amiben egy szobor állt bosszút az őt letojó madarakon. Most itt a folytatás, ami az alapokat tekintve nem sokat változott, csak pár új fegyver, madár és hátterek kerültek be a programba. Ezt elnézve…..
Kételyeink vannak...   ... a tekintetben, hogy ... a homeopátiás Oscillococcinum szer - amely pézsmakacsa szíve és mája alkoholos oldatának hihetetlen hígítása - tényleg hatékonyabban javítja-e a gyerekek fütyülési képességeit, mint a természetes és magyar sárgarépa; a fütyülés…..
Az előző bejegyzés kommentjeiben előkerült a képmutatás kérdése, amelynek kapcsán eszembe jutott egy nemrég látott beszélgetés azzal a fickóval, aki a bejegyzésben is meg volt említve, hogy egy évig megpróbálta betartani a Biblia minden előírását. A beszélgetésben több…..