Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Derült égből allergia

130 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Derült égből allergia Flódni 2017.12.22 01:51:58
Hajlamos vagyok néha kicsit elszámolni magam a bejgliket illetően, ezért rendszerint irdatlan mennyiség töltelék, avagy tészta marad ki a végén, de a persze a kettő egyszerre sosem! Ha nem fáradtunk még el kellően a bejgligyártásban, valamint sajnáljuk kidobni a maradék tölteléket, erre a helyzetre…..
Őszintén szólva, amióta csak az eszemet tudom, Szenteste nálunk mindig halászlé került az ünnepi asztalra. Sajnos pár éve, amikor is kiderült ez a fránya ételallergiám, a magas hisztamin tartalom miatt a halaknak és egyéb tengeri herkentyűknek is búcsút kellett intenem. Tavaly készítettem először…..
Bár sokan azt mondják, hogy a hagyományos muffin, annyira egyszerű, hogy még a kezdő háziasszonyok is könnyedén elboldogulnak vele, sőt igazi mentőötlet, ha valaki gyorsan szeretne összedobni egy kis édességet! Én bizony töredelmesen bevallom, előfordult már, hogy meggyűlt a bajom vele! Többször…..
A zserbó az egyik kedvenc süteményem, főként így Karácsony tájékán! Elkészítését illetően az egyetlen visszatartó tényező, hogy kicsit sok időbe telik és valljuk be így a Karácsony előtti készülődés, ajándék és favásárlás kellős közepette, sok mindenünk van, de időnk az vajmi kevés. (Ráadásul  én…..
Ezt a végtelenül egyszerű, mégis ízletes süteményt készíthetjük aszalt gyümölcs válogatásból, de egyenként mi is összevadászhatjuk a belevalókat az ízlésünknek megfelelően, tényleg csak a fantáziánk szab határt. Aki a kicsit savanykásabb, kevésbé tömény ízvilágot kedveli, előnyben részesítheti az…..
A receptet Vizler-Bokréta Veronika oldalán találtam és Karácsony óta már számtalanszor elkészítettem. Az eredeti recepthez képest én annyit változtattam „csokifüggőségem” okán, hogy kakaópor helyett olvasztott csokoládét használtam.  Ízre így számomra egyfajta átmenetet képez a csokis puszedli és a…..
Korábban ördögtől való dolognak tartottam és rettegtem a mézes süteményektől, amik valahogy soha nem voltak halandóak megpuhulni, hiába kísérleteztem számtalan praktikával. Ezt a receptet a Mester család mézes süteménylisztjének hátulján találtam pár éve, és egy kis változtatással ugyan, de azóta…..
Ezt az édességet az elmúlt években már többször is megsütöttem -a családom legnagyobb örömére-, bár korábban sütőtökpürével készítettem. Legutóbb azonban gondoltam egy merészet és sütőtök híján batátakrémmel töltöttem meg. Igazi édesszájú „gombócartúroknak” (jelen!) ajánlanám ezt a kicsit csokis,…..
Egy igazi vitaminbombát hoztam most nektek a hidegebb időkre, ami nem mellesleg hihetetlenül ízletes is. Igazi őszi kedvenc nálunk ez a gyorsan elkészíthető, melengető krémleves, hiszen a friss gyümölcsökről, zöldségekről ebben az évszakban sem kell lemondanunk. 3 db nagyobb sárgarépa 1 db…..
Ismét az egyik kedvenc édességem instant változatát készítettem el. Tökéletes választás lehet, ha nincs időnk, esetleg kedvünk órákig a konyhában sertepertélni, de akkor is, ha vendégek toppannak be a semmiből, esetleg ha valami villámgyors desszerttel szeretnénk kényeztetni magunkat. Piskóta…..
Egy kedves ismerősünk nemrég „megszórt” minket 2 láda almával. Alapvetően nem rajongok a gyümölcsös süteményekért, nálam a sütemény mindig valami nagyon habos, nagyon édes finomságot takart. Talán az almás pite az egyetlen olyan desszert, amire nem bírok nemet mondani. Bevallom nektek, bármennyire…..
A fahéj és a szilva nekem mindig az őszi hangulatot idézi. Párosítva ezeket pompás ízhatásokat érhetünk el. 10 dkg köles 2 dl rizstej 1 dl víz 2 evőkanál por alapú eritrit 1 kávéskanál őrölt fahéj 5-6 szem szilva laktózmentes, növényi tejszínhab   A szilvát megmossuk, kimagozzuk,…..
Bevallom nektek, hogy az egyetem alatt igazi kávéfüggő lettem. Kezdetben csak, mint lehetséges koffeinforrás (lehetőleg azonnal és intravénásan) lebegett a szemem előtt egy-egy áttanult éjszaka után, ma már az ízével ejt rabul. A reggel fénypontja, amikor beindítom a kávéfőzőt és gőzölgő kávéillat…..
A tabbouleh egy libanoni petrezselyem saláta, amit hagyományosan kuszkusszal vagy bulgurral készítenek, ezt a glutén miatt kölessel helyettesítettem (amire, mint láthatjátok rendesen rákattantam). Fogyaszthatjuk előételként, köretként, salátaként, de egy könnyed nyár végi ebédként is megállja a…..
Itt van az ősz, itt van újra….és vele együtt a szilvaszezon! Hoztam is egy finom, villámgyors szilvás receptet, amit akár még a szilvalekvár főzés előtt/alatt/után is összedobhatunk, hogy a roskadozó kamrapolcok mellett a bendőben is landoljon egy-két finom falat a nap végére! Hidegen és forrón…..
Korábban a kókuszgolyó nálam igazi Jolly Jokernek számított, ha hirtelen toppant be egy nagyobb vendégsereg, mivel sütés nélkül elkészíthető és általában a hozzávalók is fellelhetőek voltak a konyhaszekrényben. Viszont amióta „mentesen” étkezem, állandó problémát jelentett a glutén-, laktóz- és…..
Most joggal merülhet fel sokatokban a kérdés, hogy akkor mégis miből készül ez a „csodapalacsinta”? Jó hírem van, ugyanis pár hozzávalóból pillanatok alatt összedobható, ráadásul igazi értékmentő étel, hiszen tegyük szívünkre a kezünket, mindenkinél lapul a konyhapulton egy-két „ottfelejtett”,…..
Bevallom nektek őszintén –bár lehet ezért sokan megköveznek-,hogy az ősz és a tél nem a legkedvesebb évszakom (mániásan nyárimádó vagyok). Hiába a sok szép, színes levél, a hűvös, szeles idő és a szürkeség iránti utálatomat nem tudja felülírni. De mégis próbálom megtalálni minden évszak szépségét,…..
Az egyik legkedvesebb zöldségem, ami a hétvégi piaci bevásárlásnál általában elsőként landol a kosaramban. Számtalan módon felhasználható, én most a legegyszerűbb, rántott változatot készítettem el, ami hidegen és melegen egyaránt nagyszerű. A jól megszokott burgonya vagy rizsköret helyett humuszt…..
Mióta „mentesen” étkezem, ez a második olyan étel, amire azt mondtam, hogy finomabb, mint a hagyományos verzió ( a másik a rizsdarából készült tejbegríz, ami nálam magasan veri a búzadarás változatot). Habkönnyű, nem száraz, pofonegyszerű, a köles egyáltalán nem érződik rajta, egyszóval valami…..
A második történetem kissé bonyolultabb, mert ebbe a családom tagjai is belekavarodtak. Nyár van, Balaton, „haverok, buli, Fanta” helyett nagybátyámékkal terveztünk egy hetet a nagy tó mellett. Szombaton a - bepakolás, mindenkimegvan? mithagytunkotthon? csakaziratokat, megapénztárcát!…..
A neve Rudi. Köles Rudi. Ízre és kinézetre is tökéletes mása az igazi „piros pöttyesnek”, de valójában semmiféle tejterméket nem tartalmaz. Többször kísérleteztem már a „hamis” rudi megalkotásával, de ez lett a nyerő. 10 dkg köles 2 dl rizstej 1 dl víz 1 evőkanál por alapú eritrit 1/2 bio…..
Rendkívül ötletes felhasználási módja a nyár slágergyümölcsének. Igazi vendégváró finomság, ha unjuk már a hagyományos gyümölcssalátát. Erre még a legkisebbek sem mondanak nemet, hiszen a pizzát minden gyerek szereti! :) 1 szelet görögdinnye 1 db kiwi 1 db kevésbé érett banán pár szem…..
Előételként, köretként is kitűnő választás lehet ebben a nagy melegben. Rendkívül egyszerű elkészíteni és pikáns íze miatt biztosan a vendégek kedvence lesz. ¼ görögdinnye 100 gr  Apetina laktózmentes feta sajt 1 kávéskanál citromlé 1 marék olajbogyó A dinnyéből kb. 1-1,5 cm-es szeleteket…..
Ha valami különleges, hűsítő finomsággal szeretnénk feldobni a grillezést, ajánlom ezt a különleges ízvilágú, rumos-fűszeres, hűsítő finomságot, ami ráadásul pillanatok alatt elkészül. ¼ görögdinnye 1-2 evőkanál por alapú eritrit (a dinnye édességétől függően) 1 csipet őrölt fahéj 1 csipet…..