Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HDR Team

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Wild-on is gyengéden Képtelen vagyok ezt az írást mással kezdeni, mint a köszönetnyilvánítással, mert megcsináltuk! Ahogy a befutó pólónk hátulján is van: We did it! Igaz, a póló tervezésekor rád és a kutyádra gondoltunk, de ez esetben is helytálló a mi. Mert mindenhez több ember kell, ahogy…..
Én is nehezen hiszem el, de eljött az idő. Megrendezésre kerül, tudomásunk szerint elsőként kis bolygónkon, egy olyan kutyás akadálypályás futóverseny, amilyenbe még senki nem vágott bele. 12 km 22 akadály, egy cseppet sem könnyű terepen, de a terepről kicsit később...
  A kutyák helyes táplálása kimeríthetetlen téma. Hiszen az anyagcsere iszonyatosan bonyolult folyamat. Ráadásul minél többet tudunk róla a táplálkozástudomány fejlődésének köszönhetően, annál többször kell felülvizsgálnunk eddigi szokásainkat, és tagadhatatlan, hogy a…..
Jó gazdaként mindent elkövetünk négylábú társunk testi-lelki jóllétéért, jó körülményeket, jó táplálkozást biztosítunk, foglalkozunk velük, együtt sportolunk, játszunk velük, megpróbáljuk megelőzni a rájuk leselkedő betegségeket. Ez utóbbival kapcsolatban azonban sok gazda érezheti magát…..
Sokan kérdeztetek a felszerelésről, több oldalról is megközelítve a témát. Kell e speciális felszerelés a Hard Dog Race teljesítéséhez? Ha nem, akkor miben jó futni általában? Ha igen, akkor milyen legyen? Ugyanazokat kérdeztétek a két- és a négylábú versenyzőkkel kapcsolatban. Tehát…..
  Az intenzív fizikai igénybevétel, a sport – embernél, állatnál egyaránt – fokozott hőtermeléssel jár, könnyen túlhevüléshez vezethet. Mivel a kutya nem izzad, csak a talpán, ezért csak lihegéssel tudja magát hűteni. Ezzel viszont ugyanúgy vizet veszít, mintha izzadna, amire a mozgás előtt fel…..
Biztos, sokan hallottátok az elmúlt hét egyik elég nagy publicitást kapott szomorú történését az 1-es villamosról lerúgott kutyáról, Zoiról. Bár több médium is lehozta és az eset futótűzként terjedt a Facebookon páratlan összefogást és segítőkészséget eredményezve, azok kedvérét, akik mégsem tudják,…..
Élet fújta össze a Hard Dog Race-t és a hazai és európai cannicross nagy „öregjét” ha szabad így fogalmaznunk. Az Életnek ehhez a Városliget és a közös kutyasétáltatás adott segítséget. Itt barátkozott össze ugyanis Papp Tibor, aki a HDR születésénél bábáskodott, azóta is „balkezem”* és Csobaji…..
Egy barátom megkérdezte, „Andris milyen lesz ez a Wild dolog? Fokozzátok a Base-t?” Jól gondolom, hogy ez a kérdés sokakban felmerült? Azt tudom rá válaszolni, amit a barátomnak is. Nem lesz könnyű. Azt ígérhetem, amit Sir Winston Churchill: „Erőfeszítést, verítéket és könnyeket!” Jó tudom az…..
KUTYAKEMÉNY A HDR szent grálja 2017.04.27 17:57:00
Akkor most elárulom a HDR titkát. Egy ember hegedűtokkal a kezében megszólít valakit az utcán: – Bocsánat, hogyan jutok el az Operába?A másik végigméri, megakad a szeme a hegedűtokon és biztatóan azt mondja: – Gyakoroljon, sokat gyakoroljon!..
Akkor folytatnám és egyben le is zárnám ezt a témát. Oké, te is tudod, hogy ezt a témát nem lehet lezárni teljesen. De nyugi nem lesz 4. rész, a következő bejegyzésben egy teljesen más témával szeretnék foglalkozni, bár a kutyatartási kultúra szinte minden témával összefügg, ami a kutyákkal…..
  Az első részben valahol ott tartottunk, hogy meghoztuk a felelősségteljes döntést. Kutyát szeretnénk. És igen, mivel a döntés jól átgondolt volt a részedről, figyelembe vettél mindent, amit csak lehetett (Kérlek, ne vedd kőbe vésett ténynek, hogy csak az előző bejegyzésemben felsoroltakra kell…..
De tényleg, mi az? Sokat halljuk, sokat hangoztatjuk, sokszor hivatkozunk rá. Mi is, hiszen a zászlónkra tűztük, küldetésünknek tekintjük. De mit is? Mi is az a kutyatartási kultúra? Ha már szeretjük hangoztatni, járjuk körbe kicsit a témát! Kezdjük az elején!..
Több mint 3 hónap telt el az első hivatalos, nyílt Hard Dog Race megrendezése óta. Sok minden változott ez idő alatt. Külön nevet kapott a HDR „belépő” versenye, Base néven rendezzük meg ezen túl a 6 km/16 akadályos már ismert futamot, amely azonban még annak is fog meglepetéseket tartogatni, aki…..
KUTYAKEMÉNY Ki az a Hard Dog Race? 2016.09.04 12:17:00
  Többen kérdezték ismerősök, barátok, mi vagy ki a Hard Dog Race. Volt, akitől azt a nagyon megtisztelő, bár nem helytálló kijelentést kaptam, hogy „András hiszen Te vagy a Hard Dog Race!” Ez így nagyon jól hangzik és menő lenne így járni-kelni persze, de hát sajnos nem ez a valóság. Lehetne…..