Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ba.na.

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még augusztus 28-án adta ki az olasz katolikus püspöki konferencia a misekönyv új, olasz nyelvű változatát, amelyet a jövő év húsvétjától lesz kötelező használni az olaszországi templomokban. A hírt a püspöki konferencia hivatalos híroldala, a CEInews "Teljes folytonosságban a II. Vatikáni…..
ba.na. 2020.10.19 11:37:07
Mindenki magának "készít" Oltáriszentséget és magát "áldoztatja meg" a németországi Frammersbach (würzburgi egyházmegye) katolikus templomában - írja június 8-án a német MainPost.de, egy a koronavírus miatt bevezetett "kreatív áldoztatásötletekről" írt összefoglalójában. A koronavírus miatt hozott…..
Június 26-án közölte a németországi katolikus egyház éves statisztikai adatait a Német Katolikus Püspöki Konferencia. Az új számadatok alapján 400 ezerrel (401 757-tel) csökkent a katolikusok száma 2019-ben Németországban. Közülük 272 771 fő volt aktív kilépő, vagyis olyan, aki katolikusként a…..
A koronavírus-járványt Isten büntetésének tartani "nem keresztény", és "csak azok hiszik ezt, akik gondolkodásában és szívében nem a Szeretet és Irgalom Istenének Krisztusban kinyilatkoztatott igaz képe van, hanem tudatlanság, szektás fanatizmus, vagy őrület" - jelentette ki a portugál Antonio Marto…..
Böjtről, ünnepről, a kicsik és nagyok neveléséről, az ész általi megtérésről és még sok minden másról mesélt Olaj-Rabóczky Anett a Katolikus Válasznak. Anett az abortusz.hu alapítója és szerkesztője, maga átesett egy abortuszon, de ma négygyerekes családanya, és küldetésének érzi, hogy az abortuszon…..
ba.na. 2020.03.24 09:14:05
Interjút közölt május 29-én Gerhard Müller bíborossal, a Hittani Kongregáció előző prefektusával a Die Tagespost című német katolikus hetilap. Az interjúban elsősorban arról kérdezték a volt prefektust, mit gondol a főként papok és teológusok által április végén kiadott nyílt levélről, amelynek…..
ba.na. 2019.06.15 10:31:00
Az alábbiakban a Facebook oldalunkon május 12-e és 18-a között közzétett gyorshíreinket közöljük, fordított időrendi sorrendben. Az eredeti Facebook bejegyzéseink és a hírekhez tartozó képek a linkjeinkre kattintva megtekinthetők. Május 17. - Neymeyr püspök: "A nők pappá szentelése lehetséges" "A…..
Rod Dreher amerikai gondolkodó, újságíró, Benedict Option (benedeki választás) című könyvének alapgondolata dióhéjban az, hogy a Nyugati Civilizáció menthetetlen, túl van a megjavítható állapoton, és az igazhitű (ortodox) keresztényeknek, mind a katolikus, a keleti, és protestáns felekezetekből,…..
Szabó Ferenc SJ egy azon magyar papok közül, akik nyilvánosan tartják a kasperista álláspontot, ellentétben például Erdő Péter bíborossal, ti. hogy Ferenc pápa Amoris Laetitia c. buzdítása lehetővé teszi a szexuálisan aktív újraházasodottak (házasságtörésben élők) szentségekhez járulását, anélkül,…..
500 évvel ezelőtt vette kezdetét a reformáció   1517. október 31-én Luther Márton áldozópap, az erfurti sarutlan ágostonosok rendjének tagja a wittenbergi vártemplom búcsúja alkalmából kifüggesztette a templom kapujára 95 tételét tartalmazó meghívását egy nyilvános disputációra. Ezzel vette…..