Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Konzervatív

0 bejegyzést írt és 109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A KOMMENTÁR 2010/6. SZÁMÁNAK TARTALOMJEGYZÉKE ALKOTMÁNY Lánczi András: Jog és politika határán Jakab András: Mire jó egy alkotmány? Avagy az újonnan elkészülő alkotmány legitimitásának kérdése Bartus Gábor: Alkotmányozás és a környezet védelme Balázs Zoltán: Az…..
Konzervatív 2010.12.23 00:02:04
w A római patkányfogó 2010.04.02 05:45:00
Oké, feladom, eddig bírtam. Direkte igyekszem kerülni már, hogy a vallás, és azon belül a kereszténység abszurditásán rugózzak. Bár nem nagyon értem, miért ne tehetném akár hetente, elvégre a templomban is sok a műsorismétlés, mégis szeretnek az emberek rendszeresen ugyanarról…..
A Commentary, a Wall Street Journal, a Weekly Standard és a Washington Post emlékeznek...
Konzervatív 2009.09.19 15:26:28
Konzervatórium Könyvbemutató 2009.09.06 21:12:00
Amerikai neokonzervativizmus:  Könyvbemutató2009 Szeptember 10., 2009. Időpont: este 7 óraNyelv: magyarHelyszín: Ybl Palota, Károlyi Mihály utca 12. Meghívott: Békés Márton, az “Amerikai Neokonzervativizmus. Egy kisiklott ellenforradalom” c. könyv szerzőjeRészletek:…..
Konzervatórium Új Texas leszünk! 2009.08.18 09:40:00
Annak idején, mikor dúlt a gulyáskommunizmus, az olvasói levél fogalommá vált. Nyomtatott selyemzsinór volt ez: akiről rosszat írtak az „olvasók”, az tudta, hogy neki éppen hadat üzentek azok, kiké a törvény, a fegyver és a hatalom. Akinek ez a bizonyos régi,…..
w A kurvára nemzeti oldal 2009.08.11 05:50:00
Volt valamikor, a békeidőkben – a 2009-es EP-választás előtt – ez a meghitt hülyeség, hogy nemzeti oldal. A jobb-bal dichotómia fideszes feloldása: mi vagyunk a nemzetiek, a többiek meg, khm, azok valami mások, vérmérséklettől függően. Globalisták, internacionalisták a…..
Konzervatív 2009.08.11 11:01:21
A francia forradalom előkészítői és ideológusai vetették el a Lenin és Sztálin, Mao és Pol Pot összes borzalmas cselekedetének sárkányfogait. Az emberiség történelme a kezdetektől fogva az esztelen pusztítás történelme, de a „haladás" nevében igazolt gyilkosság…..
Jó napot kívánok, július 14-e, kedd van, a francia forradalom 220. évfordulója, napos, száraz idő várható, ma eddig két darab (BAZ-megyei ill. szabolcsi) SZDSZ-elnök lépett ki a pártból! * Az utóbbi napokban szinte közhelyszerűen ismételgeti mindenki, hogy az SZDSZ a Független…..
Konzervatórium Szakad az SZDSZ 2009.07.05 11:03:00
Több forrásból is eljutott a Konzervatóriumhoz a hír, miszerint az SZDSZ Új Generáció lemondott vezetői, valamint más, a Kóka-féle klikkel szembenálló fiatalabb SZDSZ-esek és a párt akárhanyadik vonala egy új liberális párt létrehozását tervezik. Terveik szerint hiteles(ebb)…..
Nem, nem lesznek olcsó poénok, nem lesz kárörvendő vigyorgás. Azért nem, mert a dolog hihetetlenül unalmas és érdektelen. Kedves SZDSZ-es felebarátaim, van viszont egy javaslatom számotokra, amit igazán meg kellene fontolnotok! Az SZDSZ a teljes felbomlás állapota előtt - közben -…..
Egy egész hetet úsztunk meg Sas Józsi nélkül, nem is tudjuk, hogyan bírtuk ki. Most azonban viszontláttuk a Mokka reggeli adásában, ahogyan nem szűnő derűvel és életvidámsággal, öniróniával mesélt viselt dolgairól. Ha-ha, nem börtönviselt, csak felfüggesztett dolgairól. Mert…..
A jóléti államokat mi magunk számoljuk fel éppen, mivel annak takarója alatt annyira jó megbújni, hogy nem is vagyunk hajlandóak felkelni. Felkelni és dolgozni, gyereket nevelni. Szilvay Gergely írása    Nem tudom, merjem-e a mostani európai parlamenti választások…..
Konzervatív 2009.06.24 15:37:21
Konzervatórium Hidak 2009.06.01 08:13:00
Bolgár György a 168 Óra szombati jegyzetében jól lehordja Orbán Viktort, amiért újjá akarja építeni az országot, hiszen az már tökre újjá van építve, újabbnál is újabb. Az eredeti kijelentéssel a forrásmegjelölés hiánya miatt nem foglalkozunk, de annál érdekesebb…..
Ami a Soproni-sörreklámból kimaradt...  Vannak dolgok, melyek magyar specialitások: ezeket mi találtuk ki, vagy mégsem, de azt hazudjuk, hogy igen; vagy nem hazudjuk, csak nem emlékszünk már rá, kiktől nyúltuk le; esetleg lehet, hogy nem is mi találtuk ki, máshol is ismerik, de…..
Elnöki hatalma alkotmányos, s azt minden korlátozás nélkül gyakorolhatja. Köztársasági elnökként Sólyom a budai várbeli Sándor-palotában a korábbiaknál szigorúbb államfői protokollt kíván meg. A zászlófelvonás, ünnepélyes őrségváltás, s az elnöki audiencia, ahol a…..
A haladás felkent papjai (a liberális értelmiség) annyira belebonyolódtak a maguk által kreált kategóriák és értelmezési keretek rengetegébe, hogy képtelenek kiutat találni belőlük: mindezen kategóriák kiüresedtek, jelentés nélkül maradtak. A sokat bírált „politikai…..
Konzervatív 2009.04.08 19:08:50
Budai barátom (a továbbiakban: Bébé) mutatta nekem azt a furcsa kiadványt, amit az egyik reggel talált postaládájában. Bébé elmondása szerint arra lett figyelmes, hogy a láda kinyitása után a fél esőerdőnyi, duguláselhárítást reklámozó cetlik hullása közben Morvai Krisztina…..
Húsz évvel ezelőtt, 1989. március 11-én tartotta első Országos Gyűlését a Magyar Demokrata Fórum, amikor elhatározták a szervezet politikai párttá alakítását. Azon az Országos Gyűlésen mondta első nyilvános beszédét a későbbi pártelnök és miniszterelnök. Akkor és…..
Konzervatórium Bokros-retro 2009.03.08 16:20:00
Bokros Lajos olyan, mint a fehér-fekete (mosás után sötétkék) kínai tornacipő. A kilencvenes években, amikor nekem ilyen kínai tornacipőm volt - gondolom nem kell részletezni -, az valami hihetetlenül cikinek számított. Adidast akartam vagy valami menő márkát, de hát arra nem…..
           Egy fontos írás jelent meg a mai Népszabadságban, Gyurgyák János esszéje.Nagyon ajánlunk...
Megjelent a Heti Válasz új száma, amit nem azért ajánlunk, mert benne van a Dra-Dra-Drazsé, hanem mert vitatkoznak benne Ablonczy Balázs meg Tóta Árpád urak (tudják ez az a rovat, amiben egyszer Fábry fokossal esett Vágónak, György Péter pedig kísérletet tett Jankovics Marcell…..
Honi liberálisaink változó rendszerességel futják öncélú definíciós köreiket, egyre kevesebb sikerrel. A két szokásos beállítódás közül az egyik az, amikor politikai kommunikációs szakemberek gyártanak ideológiai szövegeket, azoknak valamiféle "eszmetörténeti"…..
Michael Moore-nak már nagyon érett a pofon. Dokumentumfilmjei (Aranypálma! Aranypálma!) nem csak kiverték a biztosítékot az amerikai jobboldalnál, de Moore meg is kapta a megfelelő jelzőket a finomabb anti-americantől kezdve a (kézenfekvő módon) külalakjára vonatkozókig. Politikai…..