Regisztráció Blogot indítok
Adatok
évazsuzsa

13 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hat évvel ezelőtt költöztünk el Kínából. Amikor jó egy hónapja megérkeztünk Kantonba, nagyon sok dolog ismerősnek tűnt: ahogy az egzotikus gyümölcsök és friss zöldségek illata keveredik a nyers hal szagával a piacon, ahogy eszükbe ágába nem jut az autósoknak, hogy elsőbbséget adjanak a…..
Általában annyira kívánkozok bevásárlóközpontokba, mint sündisznó fodrászhoz, de úgy tűnik, a kantoni üzletközpontok némileg felfelé tornázzák az alacsony pláza-libidómat. A földalatti kulináris kincsre akkor bukkantam, amikor a lányom szülinapjára kerestem tortát. Mivel a hajóval érkező rakományunk…..
Évekkel ezelőtt találtam rá a vietnámi marhahúslevesre, a pho-ra. Tökéletes ázsiai megfelelője a sárgán gyöngyöző tyúkhúslevesnek – már, ha valaki nem bánja, hogy olyan csípős a leves, mintha egy fél üveg Erős Pista ömlött volna bele, és a koriandert is szereti. Nekem telitalálat ez a tipikus…..
Szerdán érkeztünk meg a 15 milliós Kantonba, Kína harmadik legnagyobb városába. Ha valaki szereti a szaunát, itt nagyon jól érzi majd magát, mert ma éppen a 36 fokos meleghez járuló 52%-os páratartalom miatt 43 fokosnak érződik a levegő.   Este tízkor szállt le a gépünk, így a városból a hatalmas…..
Nebraska turisztikai hivatala tavaly ilyenkor az egységes márka kialakításán és a megfelelő szlogenen ötletelt. Végül kis módosítással maradtak a ’70-es évek óta népszerűségnek örvendő, „Nebraska. The Good Life” mottónál, amely óriástáblákon köszönti az állam határainál az ideérkezőket. De mitől is…..
évazsuzsa 2017.07.27 08:17:29
@masada: Kedves Masada! A gasztronómia része a kultúrának, és én érdekesnek találom, hogy hol milyen étel kerül az asztalra. Ami a magaskultúrát illeti, szerintem egy 211 fős kisvárosnak egy művészeti galéria tele helyi és környékbeli művészek alkotásaival, egy történelmi múzeum és egy különböző korosztálynak programokat kínáló könyvtár nem rossz arány. A nyugdíjasklub kapcsán pedig csak annyit, hogy szerintem szuper kezdeményezés, hogy 70-80 év felett is aktívak maradnak az idősebbek.
Imádtam Szarajevót: a hegyek ölelte város hangulatát, az emberek kedvességét, az isteni sajtos pitét, a dióízű rakiját, a kedvenc vörös borom, a blatina ízét. Imádtam a Miljacka folyó mentén a csípős, téli hidegben vadgesztenyét enni, az óváros bazárjellegű ucáiról az elegáns monarchiabeli épületek…..
Dél-Dakota Bear Country Dél-Dakotában: kocsikázás vadasparkban az autók között komótosan sétálgató macikkal, de van még itt borz, hód, hiúz, bölény, prérifarkas és jávorszarvas is..
avilagvegeirol készítette ezt a képet...
Tizenegy éve a Ráday utca egyik kávézójában ültem a barátommal. Amerikaiként Budapesten dolgozott, és kiküldetésének harmadik éve két hónapon belül lejárt. Biztos vagy benne, hogy követsz engem, bárhova is kerülök a nagyvilágban? – tette fel a kérdést, amelyre - utólag visszagondolva - rózsaszín…..
Nehéz szívvel költöztünk ki szarajevói otthonunkból május végén. Lakásunk egy része lepedőkkel, habverőkkel és plüssmacikkal egy hajó fenekén éppen Dél-Kína felé tart, néhány bútor európai raktárba megy, mi hárman pedig öt bőrönddel családlátogatással egybekötött körúton vagyunk az Egyesült…..
Az Egyesült Államokról Sztereotípiák amerikaiakról - és ahogy én látom 10 dolog, amit imádok az USA-ban ... és 8 dolog, amit nem tudtam megszokni Amerikában Kedvenc bizarr ételeim Amerikából A kedvenc amerikai ünnepem: a hálaadás Bölcsőde Amerikában Afrikáról Afrikáról és hogy milyen volt…..