Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Péter Baán

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viszonylag ritkán foglalkozom ezen az oldalon magyar belpolitikával. Azonban a ma reggel Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel megjelent interjú egyes kijelentései aktuálissá tették, hogy írjak a választási rendszer változásairól. Miután jó egy év múlva országgyűlési választások lesznek, ez amúgy…..
                                                                   ,,Nehéz a mértékletesség a szabadság védelmében” -Titus Livius Lemiles cikkeimet általában magyar dolgokról szeretem írni, a most bemutatott téma azonban magyar szemmel annyira idegen és egzotikus, hogy éppen ezért lehet érdekes a…..
Péter Baán 2017.06.22 03:20:35
@Fredddy: "azért csak óvatosan, az amerikai hozzáállásnak van egy sötétebb oldala is: ott aztán tényleg mindent saját zsebből kell kipengetni, a tb-jükre szavak sincsenek, a normális oktatás, pláne felsőoktatás pedig szintén fizetős, és nagyon vastagon fog a ceruza."

A tb a legnagyobb hazugság, ami létezik...
Amennyibe egy átlag amerikai családnak egy teljes évi egészségügyi költsége kerül, annyit én beadok a feneketlen kútba, amit itthon Társadalom Biztosításnak csúfolnak. Ha jártál már itthon orvosnál, akkor tudod, hogy mit kapok érte. Ott ezzel szemben korszerű orvoslást ÉS fényesre nyalt segget kapsz ugyanazért a pénzért. Ilyenkor gyakran előkerül, hogy a szegényekkel mi van, meg a rákosokkal. Kezdjük a rákkal. Ha ott rákos leszel, akkor ha van pénzed, vagy hitelképes vagy, akkor van esélyed. Itthon nincs. Csak akkor, ha annyi pénzed van, hogy külföldre menj orvosért, de annyi pénze csak keveseknek van. Odaát viszont nem annyira keveseknek van pénze felgyógyulni a rákból... A szegényeket szokták még felhozni, viszont ott is vannak alapítványok, akik őket segítik. Az állam amúgy sem volt soha szeretetszolgálat, nem tudom mióta várjuk el ezt tőle.

A felsőoktatás pedig azóta szállt el arrafelé, mióta a baloldal masszívan betette a lábát az oktatásba. Megjelentek a különböző valóságtagadó szakok, az olyan ismereteket terjesztő szakok, amiket egy mekiben sem tudsz érvényesíteni pultosként... stb. A diákhitelek sem segítettek sokat, meg az az elvárás sem, hogy mindenkinek el kell végeznie egy egyetemet. Így a szegényeknek kifejlesztett diákhitel gyakorlatilag mindenki számára kötelező már.

De biztosan nagyon szar az USA, hiszen a világ vezető gazdasági és katonai ereje.... :)
Péter Baán 2017.06.22 10:19:22
@TheQuestion: Genderelmélet például... de ide sorolnám a mikroagressziót is.
Péter Baán 2017.06.22 11:25:09
@Rammjaeger83: Nem tudtam, nem láttam a trolligazolványát... :)