Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magdolna Magdolna

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi elbocsájtását követően ma részletesen elmondta azt is a prominens teológus pap Thomas Weinandy atya, milyen jelet kapott, ami miatt a Szentatyának szóló figyelmeztetését megírta. A levélírás első gondolata a római Szent Péter Bazilikában merült fel az amerikai kapucinus atyában,…..
Nem kis meghökkenést keltett, amikor a Vatikán postabélyegek kiadásáért felelős hivatala idén januárban bejelentette, hogy a reformáció 500. évfordulójának emléknapjára, október 31-ére, új bélyeg kiadására készülnek Luther Márton és a reformáció tiszteletére. A tegnapi napon a Vatikánban meg is…..
Hivatalos püspökkari iránymutatást állított össze a lengyel püspöki konferencia Ferenc pápa Amoris Laetitia apostoli buzdításának gyakorlatba ültetéséhez. A lengyel püspökök a dokumentumukban kiálltak a katolikus tanítás mellett abban, hogy a polgári úton újraházasodott (életvitelszerűen…..
KV BLOG Az Aleteia humora 2017.10.13 23:15:57
"Vicces dolog történt, miközben a pápa néhány börtönlakóval ebédelt..." Ezzel a főcímmel kezdi a hírtudósítását a Szentatya kritikátlan bólogatói közé tartozó Aleteia katolikus híroldal. Majd ezzel folytatja, kifejtésként arról, mit tart "vicces dolognak": "Mint kiderült, ketten a rabok közül…..
Egy október 11-én az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa tagjai előtt mondott beszédében Ferenc pápa azt mondta, a halálbüntetés témája "megfelelőbb és következetesebb teret" kellene, hogy kapjon a Katolikus Egyház Katekizmusában. A pápa szerint ez a téma "nem redukálható puszta emlékké egy történelmi…..
Jezsuiták egymás közt. (Ferenc pápa a találkozó résztvevői körében. Forrás: La Civiltá Cattolica) A kolumbiai útja során, szeptember 10-én Cartagenában Ferenc pápa arról beszélt a helyi jezsuita rendtársai egy csoportjával tartott privát találkozón, hogy az Amoris Laetitia apostoli buzdítását ért…..
Az alábbiakban Rene Henry Gracida, a Corpus Christi egyházmegye (Texas állam, USA) emeritusz püspökének írását közöljük. A püspök írásának angol eredetije a Catholic Herald oldalon olvasható. Több barátom is megkérdezett engem, hogy múlt vasárnap miért döntöttem úgy, hogy aláírom a filiális…..
A patthelyzet feloldására Ferenc pápa és a tanításával szemben súlyos fenntartásokat megfogalmazók között, Gerhard Müller bíboros azt javasolja, hogy egyik megoldás erre "a súlyos helyzetre" az lehetne, ha a Szentatya kijelölné a bíborosok egy csoportját, akik formális "teológiai vitába" kezdenének…..
Magdolna Magdolna 2017.09.28 21:26:42