Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kanuni Szulejman Szultan

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Az Üllői út a '70-es években, háttérben a "Bermuda-háromszög") Kispesten a kerület egyes részeinek elnevezése többnyire a település történelmi vagy beépítésével kapcsolatos előzményekre utal, mint például az óváros, a lakótelep, a kertváros, a wekerletelep vagy a Kuttó-dülő. Voltak csak időlegesen…..
Kanuni Szulejman Szultan 2019.01.18 15:51:55
Üdv Mindenkinek, Györkös Attila vagyok!

1970-ben születtem, a Szalay utcában laktunk szüleimmel. Egy mesevilágban éltem a Bermuda háromszögben. Leírhatatlanul gyönyörűséges gyerekkorom volt ott. A telken egybeépült ház volt, ahol az utca felőli részben laktak apai nagyszüleimék, a hátsó traktusban pedig mi. A telekhez tartozott egy nagy kert is hátul fáskamrával, kis műhellyel, nyárikonyhával - egy kisgyereknek megannyi kaland. Apám egy időben kacsákat is nevelt ott. Rengeteg emlékem van, egy eltűnt világból. Mi szerettünk volna fejleszteni, építeni, de nem engedtek semmit a tanácsnál. Évtizdekig húzták, halaszották a dolgot, de új lakást nem adtak, nem tudtunk elköltözni. A tanács nem fejlesztett semmit, nem építették a csatornát, nem adtak telefont, az úttestet sem aszfaltozták le, csak sóderrel leszórták és olajjal öntözték le (!). Folyamatosan azt kommunikálták, hogy szanálva lesz a terület, ezért bizonytalanságban voltak tartva az emberek. Értelemszerűen így a lakók sem költöttek az épületekre és lepusztult minden. Tudatosan lerohasztották a kerületrészt az elvtársak. Pedig egy nagyon hangulatos, kertesházas övezet volt ez, én ma is visszaköltöznék oda. Jelenleg itt, Kispesten lakok, egy hasonló korú házat vettem meg, a korának megfelelő műszaki állapotban. Sokat költöttem rá, de helyrepofoztam. Itt a környéken mindenki építgeti, fejleszti a régimódi házait, szépülnek az ingatlanok. Nyugis, kellemes, csendes környék ez is (Felső-Kispest).
Rettenetesen fáj, hogy alig találom meg a helyét annak a háznak, ahol a nagyszüleim és a szüleim éltek!!! Nagyjából azért be lehet határolni, de nehéz. A Jacquard-gyár hátsó kapujával szemben volt a mi kis házunk, a 7-es szám. Szép kis utca volt, barátságos lakókkal, kiterjedt ismerettségekkel. Ott, ahol a fodrászat, az ABC-bolt, a sarkon a zöldséges, arrébb egy kis kocsma, stb volt, már nincs semmi. Eltüntettek mindent, mindent, ami az ember gyerekkorának az emlékei, nyomuk sincs, fáj a szívem és a lelkem, ha emlékezem. Csak a gyár épülete maradt meg, de most más a funkciója. Ha eltűnik a nemzedékünk már senkinek sem fog fájni, hogy itt milyen jó volt élni! De a fényképek még őrzik a régi helyszíneket. Én gyűjtöm és keresem ezeket, a FB-on a Kispest anno zárt csoportban teszem közzé, amihez hozzáférek. Nem csak a Bermudáról, hanem az egész kerületről.

Mindenkinek jó emlékezést kívánok!
Aki követi a Járókelőn a bejelentéseket, vagy utazott már villamossal a Nagykörúton annak talán nem mondunk újat, azzal, hogy a 4-es 6-os villamos megállóiban lévő hulladékgyűjtő edények nincsenek túl jó állapotban...
Kanuni Szulejman Szultan 2017.10.25 19:12:20
Van is, meg nincs is. Tér is, meg nem is. Rengeteg ember fordul meg itt nap mint nap, még sincs tele üzletekkel. (Pedig már 1988-ban annyi ember járt erre egy nap alatt, mint Győr lakossága!) Budapest egyik legfurább pontjának még neve sincs. Úgy beszélünk csak róla: Árpád híd,…..
Bár az utóbbi években Brüsszel és Párizs vezetése sok erőfeszítést tett a tömegközlekedés és a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére, még mindig nem lehet őket a fenntartható városi közlekedés mintaképeinek tekinteni. Mindkettő egy-két milliós nagyváros (az agglomerációt nem számítva), és a…..
Mindez este 9, vagyis zárás előtt történt a Vörösmarty téri  Váci utcai VÁCI1-beli üzletben, ami csak pontosítja, de nem szépíti a történetet, ami alapján az üzletnek gyakorlatilag egy olyan dolgozója sem volt - beleértve a biztonsági főnököt és az üzletvezetőt is -, aki normálisan, vagy, ha már ez…..
Kanuni Szulejman Szultan 2017.06.23 16:38:47