Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Toll (törölt)

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gyerekem óvodás. A csoportjába járó gyerekek szülei csináltak egy Facebook-csoportot, ahol mindenféle köz- és gyerekérdekű dolgot megoszthatnak egymással. Néhány napja egy dühtől elvakult édesapa elkezdett ebben a csoportban ordenáré bejegyzéseket írni, hogy dögöljön meg…..
Egy idegen országba költözve az ember hamar rájön, hogy egy csomó dolog, amit a nyelvről tanult, nem pont úgy van, mást (is) jelent, és/vagy félreértésen alapul.  Magyarországon, amikor én tanultam, nem meglepő módon a melósok Angliájából indultak ki. Például a living room a…..
Toll (törölt) 2014.02.27 09:44:58
@Mlinarcsik: Hat, haver, az nem csoda, hogy meg nem hallottak az angolok a "past tensrol", mert tudomasom szerint ilyen valoban nics. Olyan van hogy 3 db "time": jelen, mult, jovo es ezeknek vannak kulombozo tensei. Tehat amire te valojaban gondoltal, az a past time.
Toll (törölt) 2014.02.27 13:49:18
@toroloco: En ugy tanultam anno az iskolaban, ahogyan az a tablazaton is lathato:

www.englishclub.com/grammar/verb-tenses_sys-tense-time.htm

De az eszreveteled RESZBEN jogos!
A Bors egy cikkbe mindent beletett, amitől gyönyörű a magyar bulváripar, van benne kváziceleb (Berki), testépítés+pöcsös kép, herezacskót vasaltató ember, kolbász, baktérium, botox és egy plasztikai sebész, dr. Tizedes, aki a heréket csak lazán golyózza. És akkor az url-ről…..
Toll (törölt) 2014.02.27 11:46:52
Lakógyűlésen vagyunk, téma a társasház fűtése. Van egy apró gond, ami már évek óta húzódik. Az első emeleten lakók egy szál pendelyben izzadnak telente, míg a negyediken, ha nem is kell törni a jeget reggel a mosakodáshoz, de a tengerszint feletti magasságkülönbséget…..
Toll (törölt) 2014.01.22 10:42:02
Nagyon tetszett ez a poszt, be is tettem a blogot a kedvencek koze! Szerintem lehulyezni valakit az alkalmazott vita/ervelesi modszerei miatt, nagyon helytelen. Alapvetoen teljesen mellekes, hogy valaki a celjai eleresehez milyen modszert hasznal, hazudik, ervel, megalazkodik, vagy eppen verekszik. Ezek letjogosultsaga a kornyezettol es a szabalyoktol fuggenek, de a siker mindig az agresszivitastol, tehat a magabiztossagtol fugg. Egy box-meccsen ervelni verekedes helyett, nem celravezeto, hiszen a szabalyok adottak, de egy utcai tamadas soran lehet, hogy jo otlet, hiszen ott a feltetelek csak reszben adottak, de legalabb is keplekenyek. Mindket esetben csak az gyoz, aki magabiztosabb es agresszivabb. Egy gyengebb bokszolo is gyozhet, ha nagyon magabiztos, az erosebbnek meg eppen rossz napja van. Eppen ugy, egy hatarozott ervelessel, magabiztossaggal, az utcai tamado is elriaszthato.
A lakogyulesen sem az volt a lenyeg, hogy az osz bacsi hulye volt, a gepesz meg okos, hanem az, hogy a gyules nem fix szabalyok szerint zajlott le es a targyalas helyett egy magabiztosabban alkalmazott modszer nyert (hangosabb, magabiztosabb volt. A gepesz eleve ugy kezdte, hogy nem az o szakterulete a futes). Az pedig, hogy mi hulyeseg es mi nem, az meg teljesen mas terulet. A posztolo sajnos azzal a prekoncepcioval kezdi, hogy az osz bacsi hulye volt es ezt a kommentalok el is fogadjak. De mi arra a bizonyitek, hogy tenyleg tevedett? Dunning es Kruger dokik helyes korulmenyek kozott vizsgaltak a jelenseget, vagy ok is prekoncepciokkal eltek? Vakteszt volt, vagy onkentelenul is skatulyaztak? ...Szerintem, de bizonyitani ugysem tudom az itt leirtakat. :-)))
Önnek is elege van a munkahelyéből, a napi mókuskerékből? Úgy véli, rosszabb már nem lehet? Nos, akkor talán az alábbi képsor majd segíteni fog önnek feldolgozni a helyzetét. Vagy ötleteket adhat, hogy igazán különleges munkakörökben próbálja ki tehetségét...
Toll (törölt) 2014.01.14 16:19:27
Legyen a kezetek ügyében egy táska, amibe meleg ruhát, tisztálkodó szereket, alsóneműt, könyveket, jegyzetfüzetet, tollakt, gyógyszereket tesztek. Kényelmes cipőt vegyetek. Mindenképpen értesítsétek a harcostársakat, hogyha történt valami veletek. Ha esetleg robbantgatni támadna nektek is kedvetek,…..
Toll (törölt) 2014.01.14 10:10:39
@Muad\\\'Dib: Valoban szanalmasak a magyar allapotok es a posztbol is pont ez jon le. Mondjuk arra a reszre nem emlekszem, ahol azt allitotta a blogger, hogy minden hozongo automatikusan terrorista lenne. Lehet hogy emliti, bar nem emlekszem, ezert meg1x nem fogom elolvasni. Ha most ossze kellene foglalnom 1 mondatba, hogy mirol szolt ez az egesz, akkor azt modanam, hogy egy robbantgaton/terroristan oromkodni szanalmas dolog, csak azert mert az alkalmazott modszerei es celtargyai valahol megfelelnek a mi vagyainknak, meg akkor is, ha a celok elteroek. Pl. ha egy elmebeteg meggyilkol egy politikust, te pedig orulsz neki, csak azert, mert nem kedvelted a politikajat ES emiatt hoskent tekintesz arra az orultre, na az nagyon nem szep dolog. Ennyi. Mondatonkent ugyan meg bele lehetne kotni a cikkbe, de minek?
@benoke77: Na ez az, az inditek valoban lenyegtelen. Lehet, hogy igazad van es ez igy meg tenyleg nem terrorizmus. Azert 10 ev lehet belole, nem?
A Bors szerint VV Veronika egyik mellében leszakadt az implantátum, és ha ez nem lenne elég, eleve nincs jól, mert lefogyott 42 kilóra, kalciumhiányos, és összevissza töri a csontjait. Mondjuk tényleg kurva szarul néz ki. Bővebben itt. Kép: Cser Dániel.    …..
Toll (törölt) 2014.01.10 09:35:21
A mániákus állatvédő mindig ijesztő és gyanús, de a biológiailag eredendően erősebbre kódolt empátia miatt elsősorban hölgyekre (gyermektelen hölgyekre fokozottabban) jellemző. A macskás kategória alapból legendás és félelmet keltő (tudjuk: a macska természetesen lenézi,…..
Modorosblog Az Anyagtalan Ember 2013.11.15 07:49:16
Dematerializált. Borzasztóan nehéz szó (többször is ki kell szótagolnom, mielőtt leírom vagy kimondom: de-ma-te-ri-a-li-zált) - és még nehezebb ember sokak szerint, pedig minden tettét és megnyilvánulását a totális józanság, korszerűség és racionalitás uralja. Mods and…..
Idén is összegyűjtöttünk nektek egy nagy adag karácsonyi ajándékötletet, amiknek biztos örülnének a gyakran vagy alkalmakként városban bringázó ismerőseid. A szigorúan szubjektív lista a nemzetközi luxuscégek termékeitől a hazai manufaktúrákon át pár teljesen egyedi…..
A felsőoktatással és tandíjjal foglalkozó tegnapi írásunk sajnos nem váltott ki belőletek erős reakciót, pedig jó kis elemzés, sok munka volt vele. Ma viszont egy könnyedebb, ún. "kommentár nélkül"-típusú bejegyzéssel jelentkezünk a témában. Nem, ezt nem…..
..
Toll (törölt) 2012.11.18 05:35:28
Mert a nép újra vért akar. Vért, bosszút, vendettát. Egyetlen a mentségük most: ezúttal magyart akarnak ölni, így legalább a rasszista bélyeget lemoshatják magukról. Bár nem is tudom, melyik jobb. Faji alapon, vagy csak a gyilkosság kedvéért ölni, öletni? Sima rasszistából…..
Titokban biciklis számlálót helyezett el a BKK az Andrássy úton. A szerkezetet hírverés nélkül helyezték üzembe még július elején, viszont remek honlapot készítettek neki, így mikor a Kerékpárosklub révén hírt kaptunk róla, már negyedévnyi adatot böngészhettünk. Az…..
Toll (törölt) 2012.10.10 17:11:00
@ulrik: Haaat, konnyen meglehet, hogy a mi meromuszereink vannak ott telepitve (nem magyar ceg). Ha a mienk, akkor a mukodesi elverol annyit mondhatok hogy savonkent ket indukcios hurokkal, mintavetelezessel es osszehasonlitassal tortenik a meres. Rendkivul preciz a muszer 10 jarmukategoria azonositasara kepes. Nem tudom milyen szelesek a fent emlitett helyeken a biciklisavok... ha keskeny a sav es a hurkok 45 fokos szogben vannak az aszfaltba vagva, akkor tutira a mi eszkozeink.
Allhatnak, haladhatnak arrafele a biciklik parhuzamosan is? A torlodas a szamlalasnal amugy nem szamit, az eszkoz igen gyors, elsosorban autokra lett tervezve. :-)
Toll (törölt) 2012.10.10 17:43:28
@mt-03: Hidd el, nemcsak Bp-en tojnak a szabalyokra a kerekparosok. Azonban en ugy ertettem, hogy fizikailag lehetseges-e a parhuzamos haladas azokon a kerekparsavokon.
Majdnem félúton van a Föld felé, miután kipöfögött a Holdra - Négyszázezernél kezdtem hinni benne. – mondja Decker Jóska, miközben megpaskolja a kopott, hámló géptetőt, - azóta már reggelente köszönök neki, egyelőre nem is gondolok arra, mi lesz majd, ha nem lesz.…..
Nagyszabású katasztrófavédelmi riasztási gyakorlat zajlik a mai napon, amely során huszonötezer embert mozgósít a katasztrófavédelem. 2500 sziréna fog megszólalni szerte az országban, tizenhat tévé és rádió közöl majd közérdekű közleményeket... olvasható a mai hírek…..
Minden szerviz trükközik, de nem mindegy, hogy mennyire. Laci ausztriai nyaralása rögtön az indulásnál, Mosonmagyaróvárnál félbeszakadt. A helyi Ford márkaszervizben azt mondták, nem csak a fűtőcső, hanem a vízpumpa is meghalt. Ezt szerencsére nem hitte el, úgyhogy hazaérve…..
Mindkét nagyhatalom olyan mennyiségű atomfegyvert halmozott fel, hogy külön-külön is többszörösen fel tudnák robbantani az egész bolygót – folytatja Fedor…..
Toll (törölt) 2011.08.23 15:29:54
@is: Koszi! Nem rossz indokok. A szlavokat ki kergette hogy ok is nekiindultak a nagy ismeretlennek mar a magyarok elott 1-2 szaz evvel korabban? Ez a keleti szoritas miatt volt, ahogy irtad?
 "Decemberben moziba kerül az első, állami támogatás nélkül készített, független magyar SF-játékfilm, a Sorsvonalak." - írtuk még 2009 októberében, a Hatvani Balázs rendező-producerrel készített interjú bevezetőjeként. A Sorsvonalak sajnos azóta sem készült…..
Gyerekkönyvek, gyerekmesék, gyerekversek, gyerekdalok - mi lehet a szerzők célcsoportja és célja? Természetesen gyermekek szórakoztatására szánják a gyermekek nyelvén, jó szándékkal. Legalábbis ezt feltételeznénk elsőre, de minél több emlék tör felszínre, annál több…..