Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr.Heart

30 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elmúltál harminc, elmúlsz lassan negyven is. Az életed úgy hozta, hogy kijöttél egy kapcsolatból (vagy benne sem voltál) és ismerkedni kellene. Tervezni, előre. Aztán szembesülsz vele, hogy rengeteg elvált nő van gyerekkel, akik nyitottak lennének rád, ki ezért, ki azért. A kérdés, hogy bevállalod?…..
A minap szembejött velem egy Facebook profil, helyes nő, úgy látom, szingli is. Az egyik videóját megnyitva látom ám, hogy a férfiak túlzott elvárásairól szól. Na gondoltam magamban, még egy.....
Ismét eljött a nyár, ismét lépten-nyomon megkapom - ismerőstől, kollegától, szomszédtól, hogy "de fehér vagy, menjél napozni", mintha ez valamiféle stigma, vagy betegség lenne, hogy az ember nem bronzbarnán futkározik...
Gyakran szemlézem a hazai párkapcsolatos blogokat, videókat, de még sehol nem láttam, hogy konkrétan fejtegetné valaki a mai témát. Ez pedig az, ha kevés vagy, mint férfi. Na nem úgy, hogy egy kezed van, vagy fél szemed, vagy nem áll fel, hanem pusztán az adott élethelyzeted miatt. Persze mindenhol…..
Férfiszív Vigyázat, méreg! 2023.05.06 17:23:19
A közelmúltban részese voltam egy igen érdekes toxikus szeretői viszonynak, amelynek a tapasztalatai még frissek, így azonnal meg tudom osztani...
Dr.Heart 2023.05.07 20:35:13
@Lorrh: az összes, persze. Pár hónap alatt felszínre kerültek, de egy idő után hagytam még, kíváncsi voltam a végkifejletre.
Férfiszív Kapcsolati buktatók 2023.05.07 20:23:47
Nem hiszek abban, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Hosszútávú – értsd, években mérhető – párkapcsolatot szerintem csak két olyan ember tud kialakítani, akik egyrészt legalább részben hasonlóak, másrészt ha különbözőek is, akkor az eltérő részeik jól kiegészítik egymást. Kivételek persze mindig…..
Férfiszív Ha te vagy a kertész 2023.04.20 21:20:54
Bizonyára te is láttál már olyan filmet, vagy sorozatot, ahol a tehetős, milliomosfeleség összejön a kertésszel/titkárral, mert emberünk, a férj éppen el van foglalva a milliók előteremtésével és magas ívben szarik a felesége lelki és fizikai jóllétére. És hát neki is szüksége van rá, hogy…..
/Kép: freepik.com/ Ha a hűtlenség kerül szóba, azt valahogy mindig a férfiakkal azonosítják. Pedig nők is képesek rá, és fogadni mernék, ha jobban körülnéznénk, kiderülne, hogy bizony a hölgyek is ugyanannyira kíváncsiak / senyvednek egy rossz kapcsolatban, vagy - amire sokan nem is gondolnak - nem…..
Dr.Heart 2023.04.04 09:07:49
@Neytiri1: Így igaz, a nők _általában_ felfele, a férfiak _általában_ lefele választanak, ösztönösen. Ezt nem én mondom/mondtam, sokan, sok helyen írtak erről.
Nem hisszük azt, hogy minket nem fog megcsalni a nő:) pont ezt mondom. Egyébként alap, hogy nem kezdünk olyan nővel, aki kapcsolatban él. Az egót az is tudja legyezgetni, ha csak szimplán megszerzünk egy szingli nőt. Ehhez nem kell elvenni mástól.
Dr.Heart 2023.04.04 12:12:10
@Neytiri1: Valahol én is ezt vallom, csak nem mindig tudom szépen megfogalmazni.

"De ma már ez nem mindig működik, főleg a fiatalabb és jól kinéző, és/vagy jó egzisztenciával rendelkező nőknél, akikért csorog a nyál, de nem megy a hódítás, holott vonzó mégis, vagyis megy érte a próbálkozás." - erről is készülök írni. Ez teljesen rendben van. Két út van: vagy fejlődünk férfiként, mi is beleteszünk magunkba rengeteg melót, hogy ne érezzük azt, hogy "kevesebbek vagyunk", vagy elfogadjuk a helyzetünket, lehetőségeinket és korlátainkat, és nem vágyunk "elérhetetlen" nőkre.
/Kép: freepik.com/   Mindig parázs vitákat szül a kérdés, amikor nők gyűrűjében szóba kerül a téma és magam is fültanúja lehetek. Ezen kívül nők egyéni véleményét is volt szerencsém meghallgatni a kérdésről, vagy csak elszólásokból, elejtett félmondatokból következtetni, hányadán is állnak ezzel a…..
Észrevettem egy furcsa törvényszerűséget, egy kettősséget azok között a nők között, akikkel kapcsolatba kerülök és esetleg valami komolyabb is alakulhatna. Kétféle nő, kétállású kapcsoló, fekete-fehér, igen-nem. Az egyik a családi tűzhely őrzője, a jótét lélek, az anya, aki nem akar karriert, nem…..
Dr.Heart 2023.04.04 09:14:11
@Neytiri1: a poszt végén említett kapcsolatokban (amikre más posztokban is hivatkozok) szereplő férfiak olyan férfiak, akik folyamatosan építik magukat és első a családjuk.
/Kép: freepik.com/ Sok férfitársam találkozott már a jelenséggel, esetleg elszenvedői is voltak. Arról van szó, amikor egy új szerelem, kapcsolat, házasság évtizedes bartságokat kezd ki, tesz tönkre. Ennek is egy különös esete, amikor az új barátnő/feleség nem kedveli a férfi legjobb barátját. Vagy…..
Dr.Heart 2023.04.04 09:01:17
@Neytiri1: Ennek a posztnak a háttere egy olyan barátság, ahol a barátom barátnője (azóta felesége) már a kezdetektől nem kedvel, egyszerűen azért, mert teljesen más személyiségek vagyunk (és mert a barátom jól merészeli érezni magát velem, amikor együtt vagyunk). Féltékenységről szó sincs ebben az esetben, én örülök a boldogságuknak, azonban az igaz barát mindig az marad. Itt ebben az esetben a barátomban is csalódtam egy kicsit.
Először is, ne adj rá okot :) könnyű mondani, igaz?..
Először azt kéne tisztázni, mit értünk „normális férfi” alatt. Az én értékrendem és eddig számtalan nőtől olvasott, látott, hallott dolog alapján a normális férfi egy olyan ember, aki harmóniában én önmagával és a világgal és mindezekre vigyáz is. Értékrendje nem szélsőséges, de határozott véleménye…..
Férfiszív A modern férfi kudarca 2018.03.12 12:43:51
A modern férfi a modern nő fontossági sorrendjében nagyon hátul van. Megelőzi őt anyu, apu, a testvérek, a barátnők, a kutya, a macska, a hobbi. A modern férfi valahova a hatodik-nyolcadik hely környékére süllyedt vissza. A modern férfi pénztermelőgéppé, szexrobottá silányult. Konyhai kisegítővé,…..
Dr.Heart 2023.03.27 10:38:41
@Moebius: valóban kicsit halott a blog. Ehhez azt kell tudni, hogy általában válságos időszakok adnak muníciót az írásához, illetve a munkám miatt nem nagyon volt időm blogot írni.
Én úgy látom, hogy ezek nem romantikus elvárások. A mostani világon átverekedni magunkat sokkal jobb ketten valakivel, akivel egymást erősítjük.
Ezzel a hozzáállással arra jutottam, hogy sokkal jobban figyelek, hogy kivel állok le. Nem dőlök be bárminek. Nehéz, egyre nehezebb megtalálni az értékes nőket és át is érzem az akkori helyzeted, 41 évesen nem könnyű a korosztályból válogatni. Persze nem tudom, hogy vannak-e gyerekeid, stb, az más színezetet ad a dolognak. Illetve, hogy mi történt, találtál-e mást, esetleg fiatalabbak felé nyitottál.
Randirokkant Harmincplusz 2023.03.02 14:59:00
Két hete csetelgetek a férfivel, nagyon kényszeredetten, variálva az időpontokat, összehozza a randit. Gyakorlatilag már elérte, hogy a franc se kíváncsi rá, de nézzük meg, ki tudja miből lesz a cserebogár... Esténként eltűnik, tehát otthon még lehet is valaki, mert csak napközben nagyobb a…..
Előre leszögezem, nincs problémám ezekkel az alkalmazásokkal, mindkettő nagyon szépen teszi a dolgát. De ha kicsit belemélyedünk a sűrűjébe és elkezdjük figyelni, vizsgálni, akkor akár vicces is lehet. Ja, nem. Hosszú idő után újra regisztráltam mindkettőre. Nem kellett volna...
Dr.Heart 2019.04.12 21:13:46
@Maryska: Örülök, ha tetszett :) Írtam neked egy másik felületen ;)
Dr.Heart 2020.11.05 15:26:05
@Erika Volford: Higgadj már le és láss a sorok közé légyszíves! Olvass el más bejegyzéseket is. Semmi ilyesmiről nicns szó, az aranyásókat és a kurvákat minden értelmes férfinek messziről kerülnie kell, a bombanőket meg vigye, aki akarja. Pontosan az a lényeg, hogy a műnőket jobb, ha elkerüljük, de a legjobb az, ha élőben ismerkedünk, ennyi.
Dr.Heart 2020.11.10 23:06:55
@Erika Volford: Nem vagyok ott, pont ez az. A gyermekes nők egyébként nem tartoznak most az érdeklődési körömbe. Ennyi az egész. Lehet, hogy árnyaltabban kellett volna fogalmazni, akkor épp olyan időszakban voltam, hogy így sikerült.
Egyetlen ember tudja, hogy ki vagyok, senki másnak nem mondtam. Így vagy az az egyetlen ember vagy, vagy olyan, akinek elmondta. Akkor viszont nem ismersz.
Lehet, hogy "átlagos" vagyok, épp ezért érdekelnek az "átlagos" nők, akik normális értékrenddel rendelkeznek. Amúgy senki sem átlagos, mindenkiben van valami egyedi.
Alig több, mint egy hete nálunk is elindult a Facebook társkereső szolgáltatása, a Facebook Dating. Az írországi szerveken adatvédelmi okokból fennakadt alkalmazás február 14-én debütált volna Európában (milyen jó lett volna a Covid alatt játszani vele), de így, hogy elkaszálták, jó fél évet várni…..
Férfiszív Vasárnapi elmélkedés 2019.12.01 12:41:17
Mindenki a lehető legjobbat akarja magának. Ez valahol egy természetes törekvés. Van, aki a saját határainak megfelelően, azokhoz igazítva a legjobbat, van, aki továbbmegy és akkor is vesz drága autót, 4K tévét, ha nem feltétlenül van rá szüksége vagy nem teheti meg. Ám míg a körülöttünk lévő…..
Férfiszív Forever alone? 2019.06.13 07:18:14
Az első, tudatosan szingli generáció elérte a negyvenet hazánkban is. Vannak, akiknek ez semmit nem jelent, hiszen talán egész életükre tudatosan ebben az életformában látják a saját boldogságukat. Mások fordulóponthoz, válaszúthoz érkeztek. Az egyedül felépített csillogó élet (vagy éppen csak…..
Dr.Heart 2019.06.15 10:24:09
@csakférfi: Nekem nem okoz gondot a hűség, a normális értékrend, meg a párkapcsolat.
Dr.Heart 2019.06.15 10:36:54
@csakférfi: Nem tudom. Tudja, én úgy nőttem fel, hogy volt étel az asztalon és ki is volt mosva. Én is így élek, nővel is és egyedül is. A WC-fedélről nem tudok nyilatkozni, mert az mindig le van hajtva, kivéve, ha használják. Amúgy is gáz a wc-fedélen problémázni. Az összességében vett igénytelenséggel van a probléma, mert nem tart sokból kicsit odafigyelni magunkra és a környezetünkre.
Dr.Heart 2019.06.15 10:38:30
@csakférfi: Voltam nős, de nem azon van a hangsúly. Ha leírom, hogy elvált vagyok, akkor azonnal betalálnak, hogy biztos azért siránkozok egy blogban :) holott csak néhány mai problémára szeretnék rávilágítani.
Férfiszív És te...jössz velem? 2019.05.07 18:09:45
Nem mondhatnám, hogy panaszkodhatok. Állítólag a legszebb férfikorban vagyok, állítólag jól is nézek ki, azonban nem szeretem dícsérni magam, nem is ez a lényeg. Napi tíz-húsz pillantás, mosoly, a HÉVen, metrón, buszon, vonaton, mert csak kábé ekhós szekérrel nem járok naponta. Lehetőségek,…..
Férfiszív Helló, anya! 2018.08.06 09:54:53
Sok helyen olvasni, hogy a nők párválasztásánál szerepet játszik, hogy tudatalatt az erős, potens hímet keresik, aki majd jó apja lesz a közös utódoknak - leegyszerűsítve azzal akarnak párt alkotni, aki a legmegfelelőbb a majdani apaságra...
Férfiszív A Tinder nőtípusok 2018.07.13 11:22:23
Pár hetes kalandozás a Tinderen és remek keresztmetszetet kaphatunk az itteni nőkről (nyilván a férfiakról is, de én csak a magam oldaláról tudok nyilatkozni). Az online térben ugyan mások vagyunk, mint a valóságban, de érdemes elgondolkodni rajta, hogy az utcán is ugyanezekkel a nőkkel…..
Manapság is sok az önbizalomhiányos nő, amit az eltorzult világkép, a média és a társkeresőkön faszos képeket küldözgető "férfiak" csak még jobban felerősítenek.Csábító önbizalomhiányos nővel kezdeni: normális életviteled és világlátásod hamar rabul ejti, az őszinte bókok megnyitják az utat a szív…..
Nagyon sok nő növesztett faszt mostanság. Ezzel nemcsak nekünk, férfiaknak ártanak, hanem saját maguknak is. Nem tartom azonban jó ötletnek a nőket visszazavarni a fakanál mellé / be a konyhába, holott mindig ezt hallom, ha felmerül a nők fasznövesztésének kérdése. Azok a nők, akik figyelmen kívül…..
A komollyá váló párkapcsolat vagy a házasság nemcsak lelki, hanem anyagi egységbe is kovácsolja a két felet. Már akinél...Egy kapcsolat akkor válik igazán komollyá, amikor a felek anyagi egységbe kerülnek (nem függőségbe!). Amikor minden kiadást már együtt terveznek meg, az kilépés a randizgatós,…..