Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kata24

0 bejegyzést írt és 132 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk eszmefuttatása a pénzről és annak stigmatizálásáról. Szerinte a pénz a mozgatórugója mindennek. Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon a szegenyekvagyunk@gmail.com címre !! Az alábbi témákban várjuk a…..
Kata24 2015.02.22 11:17:51
@agostonl: Minden bántó szándék nélkül: az 5 gyereket hogy sikerült összehozni? Arra nem gondoltatok, hogy 5 gyerek felnevelése rohadt sokba kerül??? Én egyet nem mernék bevállalni, nemhogy ötöt...
Kata24 2015.02.22 14:59:49
@garfield11: Na, a troll megérkezett... A "hogy sikerült összehozni" igenis jogos, ugyanis ha nincs pénzem 1 / 2 / 5, akárhány gyerekre, akkor nem tartom meg, ha akaratomon kívül mégis valahogyan megfogant. Ha pedig az abortusz nem opció, mert valakinek nem fér bele a világnézetébe, akkor felőlem tartsa meg, de aztán ne sírjon, hogy sokba kerül... Illetve ha nem is nagyon védekeztek, hanem direkt "gyártottak" ennyit, akkor meg pláne gratulálok...
Kata24 2015.02.22 21:51:54
@Tyson925: De én nem is akarok soha :) (És rohadtul senkinek semmi köze hozzá, hogy miért nem...)
Télen bőven tízezer alatt is elvisz a fapados Barcelonába, a szállás is olcsó, a reptéri bejutás is filléres, az idő is jó, mi kell még? A híres látnivalóknak megkérik az árát, de a helyiek törzshelyein a kaja is megfizethető és kihagyhatatlan. Mentünk, láttuk,…..
Kata24 2015.02.03 14:20:54
@leszallopalya: Nekem nem tűntek fel a prostik, sem a dealerek, de mondjuk nem is én vagyok a célközönségük :)
Kata24 2015.02.03 14:21:54
@szsuzsanna: Már miért kellene új jegy??? Bemész a megadott fél órás intervallumban (amikorra előre megvetted a jegyet a neten), és addig maradsz, ameddig akarsz.
  Kialakult a 2014-es X-Faktor mezőnye, egy olyan adásban, amiben minden pontosan úgy zajlott, mint eddig, izgalomnak, feszültségnek nyoma annak ellenére nem volt, hogy Istenes Bence magából kikelve üvöltözte végig a műsort, és igyekezett elhitetni a nézőkkel, hogy a stúdióban…..
Jön az év legkisebb forgalmú időszaka, szegény fapadosok kénytelenek fillérekért árulni a jegyeket. Több városba is felbukkantak a 3 ezer forintos ajánlatok, de bőven 10 ezer alatt Róma és Barcelona mellett olyan kellemes klímájú kedvencek is elérhetők, mint Szicília, Ciprus és…..
Kata24 2014.12.11 16:39:33
@Basilisk Captain: Ennek a hozzászólásodnak volt bármi értelme?
Kata24 2014.12.11 17:18:34
@arpad1983: Igen, majd otthonról válaszolok, mert még termelem a GDP-t, bár lassan már indulok hazafele :)
Kata24 2014.12.11 19:55:50
@Basilisk Captain: Kérdezném, hogy mi a bajod, de igazából leszarom. Nem tudom, mi a probléma azzal, hogy egymást szimpatikusnak találó emberek összehaverkodnak és esetlegesen együtt utaznak valahova.

Ne aggódj, a stílusodat elnézve téged nem fog az a veszély fenyegetni, hogy bárki is huzamosabb ideig a társaságodban akarjon lenni. A továbbiakban pedig ignorállak.
Hosszú lesz idén az őszi iskolai szünet, s kézenfekvő, hogy amikor sokan utaznak, drágák a repjegyek. Megnéztük, igaz-e ez az október végi időszakra és az derült ki, hogy jóval magasabbak az árak, mint október, vagy november közepén, de azért van jópár meleg hely, ahova a…..
Kata24 2014.08.15 15:34:43
@Fillérné Alsómocholády Turbulencia: Semmit sem lehet csinálni? Hát, azért felmenni a világ jelenlegi legmagasabb épületébe, és onnan élvezni a panorámát, ezt nem nevezném semminek... Továbbá lehet strandolni is, tengerimádóknak ez is egy program.
Fapadossal okosan Eindhoven airport 2014.06.11 06:00:00
Régi adósságomat törlesztem az eindhoveni reptér rövid ismertetésével, bemutatásával. A diszkont áron repülő utasoknak (a lókoszt utasnak) fontos reptér Eindhoven. Ide érkezhetünk, ha 1 vagy 2 napos városlátogatás a cél, az 1 napos EIN kör az egyik klasszikus rövid…..
Kata24 2014.06.11 12:10:43
@char_le_roi: Nem az az egyetlen 7 csillagos a világon...
Kata24 2014.06.15 23:03:25
@jet set: Hivatalosan valóban nem :) Csak bizonyos szállodák így hirdetik magukat, és nem a Burj-al-Arab az egyetlen ilyen.
  Miért éppen Milánó? Mert oda van remek menetrendes Wizz járat? Vagy mert Bergamóba (illetve pár hétig, 2014. május 13. és 2014. június 2. között Bergamo helyett Malpensára ) repül a Ryanair is? Persze, ezek a legfontosabb szempontok közé tartoznak. De talán mégsem csak ezért.…..
Kata24 2014.05.29 10:02:44
@char_le_roi: Ha neked fárasztó, ne indulj útnak :P Az egynapozások tökéletesek, én egyáltalán nem találtam megerőltetőnek.
Határátkelő Magyarán szólva 2013.12.13 06:44:00
Kicsit gondban voltam, mit is írjak a mai poszt elé. Eddie írása ugyanis alighanem komoly indulatokat fog kavarni, de hát ez nem újdonság errefelé. Nem feltétlenül értek egyet mindazzal, amit leír, de nem is ez a dolgom, viszont érdekesnek és megvitathatónak tartom. "Ez a poszt…..
A budapesti szellemplázák persze nem olyanok, mint a klasszikus kínaiak, amelyeknek fotói évente kétszer körbejárják a Földet, és minden kanyarban minden blognak hoznak pár tízezer kattintást (hisz annyira megdöbbentő kihaltnak látni azokat a díszleteket, amelyek közt minden nap…..
A múltkori hörgős kislánynak most itt az ellenpólusa. A Holland’s Got Talentben Amira Willighagen (9 éves) szakította le a nézők és a zsűri arcát a csodás opera áriájával, de úgy, hogy mindenki csak pillázott kifelé a fejéből. ..
Kata24 2013.10.30 19:38:36
@dr.zsírvágó: :D Lájkolom az ötleted :D
A következő beszámolót Szilvi írta nekünk a múlt heti török kiruccanásáról. 1. napSzegedről  vonattal  érkeztünk Ferihegy vasútállomásra, ahonnan a 200E jelzésű busszal jutottunk el a Liszt Ferenc Repülőtérre. Ami új volt az út folyamán (lehet csak nekünk) az a…..
Ezennel végetért a Főtáv és az Urbanista nagy közös játéka, a Lakótelep-bajnokság, melyben 2013 legnépszerűbb, legszerethetőbb klasszikus, távfűtött, panellakótelepét kerestük. Az izgalmas verseny győztes a képen is látható Rákoskeresztúr lett! Íme a részletes…..
Kata24 2013.09.16 14:18:26
@Shopping: Hát, én a helyedben ilyen fokú tájékozatlansággal nem büszkélkednék.. Én 5 éve élek itt, de mindegyikről tudom, hogy merre van, és sok lakótelepen jártam is már.
Ázsiából egyre többen veszik az irányt Ausztrália felé egy békésebb vagy jobb élet reményében. Sokan hajóval próbálják meg átszelni a Csendes-óceánt, az út azonban hosszú és igen veszélyes is lehet. A Wall Street Journal egy ilyen utat követett végig. A több száz,…..
Kata24 2013.09.10 23:08:40
A FŐTÁV és az Urbanista Lakótelep-bajnokságának első fordulóját torony(ház)magasan nyerte Békásmegyer, vagyis az első döntősünk már meg is van! Na de ki lesz a második? Ez derül ki eheti fordulónkból, mely hétfőn kezdődött és szombat délig tart. Ezúttal Füredi utcai, a…..
Magyarországon is népszerű a török tengerpart, így aztán sokakat érdekelhet országfelelősünk, Petra beszámolója, melyből kiderül, hogy a törökök jó része értelemszerűen belföldön nyaral (speciel három különböző tengerrel nem nehéz), és megtudjuk azt is, mi az a…..
A harmincas években egyre-másra láttak napvilágot az Egyesült Államokban a mélyszegénységet bemutató, szociográfiai jelentőségű fotósorozatok. A kérdés már csak az, mekkora szerepe volt ebben a kormánynak. Az 1930-as évek döbbentették rá az amerikai társadalom egészét…..
Kata24 2013.08.09 15:37:49
@sparklie: Az eszedbe sem jut, hogy nem (csak) a bőrszíne miatt szavaztak rá, hanem azért, mert jobban tudtak azonosulni Obama programjával, nézeteivel, mint a republikánus jelölttel? Rasszizmus, persze... (Én is Obamára szavaztam volna, mert mindig is a demokratákat favorizáltam a republikánusok helyett.)
Elhatároztuk, hogy lakótelep-bajnokságot indítunk, megkeressük azt a klasszikus - panelből épült, távfűtéses - lakótelepet, amelyet a budapestiek legjobban szeretnek. A győztesnek természetesen ajándék is jár, a FŐTÁV nem csak félmillió forint értékű dísznövényt ajánlott…..
A kijevi tél után itt az ukrán tavasz. Atom jó beszámoló tombat-tól. Régi terv kezdett megvalósulni, amikor megvettem egy elfogadható árú (8ezer oda-vissza) jegyet a Wizz-nél Kijevbe. Ha már Moszkva vagy Szentpétervár nem fog nekem mostanában összejönni legalább Kijevre itt a…..
Szép Hölgyek és Jó Urak! Ismét fantasztikus játék kezdődik nálunk, olyan, amilyen eddig még nem volt! A FŐTÁV és az Urbanista közös murijában, a Lakótelep-bajnokságban  Budapest kedvenc távfűtött panellakótelepeit keressük.  Mivel történetesen ezeket a sorokat is…..
Illusztráció: Parkanyi Tamas Photography Ha azt mondom, hogy Metrowagonmash jármű kedvelők csoportja, akkor az valószínűleg nem hoz lázba senkit, mert senki nem érti, miről is van szó. De ha azt mondom, "a jó öreg kék metrók", akkor mindannyiunknak könny szökik a…..
A Ryanair pisai járatát alapul véve szerveztünk egy rövid toszkán kirándulást, amely hosszú hétvégésen, péntektől hétfőig tartott és a Pisából könnyedén elérhető úticélokat fogta csokorba.Miklós beszámolója. Az utazás előtti napon szinte véletlenül vettük észre,…..
Miközben Európában és így Magyarországon is a legtöbben már a nyári vakációt tervezgetjük, fel sem merül bennünk, hogy ne tekintsük teljesen természetesnek, hogy a pihenés idejére is fizetést kapunk. Nem mindenhol van ez így, az amerikai munkavállalók negyedének például…..
Kata24 2013.05.27 13:23:52
Skandinávia mindig is a szívem csücske volt és lesz. Fenntartással kezelek olyan kijelentéseket, mint például az évente megjelenő internetes szalagcímeket, miszerint a dánok lennének a világ legboldogabb nemzete. Nem tudom, azt azonban le kell szögezni, hogy széles mosollyal fogadnak…..
Kata24 2013.05.21 10:12:54
@Yumurdzsak: Igen, én is úgy látom, hogy most már mindenhol, mindig 2 000 Ft :(