Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Praedikator

0 bejegyzést írt és 214 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A francia gyarmati uralom évtizedei Régi adósságomnak teszek eleget most, hogy a 70. évforduló apropóján, legalább röviden és áttekintő jelleggel, de végre sort kerítek arra a konfliktusra, amely Délkelet-Ázsiában megágyazott a szélesebb amerikai beavatkozásnak, és amelyet a nyugati világ kissé…..
Praedikator 2024.04.19 17:22:39
Praedikator 2021.12.07 20:10:46
@krisss93:Úgyúgy! Bizonyára cSak a Bren2 -re készítették...:D Mert ugyebár már NINCS AK-63D SENKINEK. :D
Praedikator 2021.12.10 20:15:07
@krisss93: Szuper , előre megcsinálták a tetőt..Így remélem érhető. :D
Praedikator 2021.12.10 20:18:31
@recon71: A fejlődés látható és örvendetes. Ez magunkhoz képest óriási előrelépés, ez vitathatatlan. Azonban sok helyen a nyugat levedlett technológiáit magyarítjuk. Értem itt azt, hogy lehetne modern fejlesztés is,ami akár versenybe is száll a nagyokkal. ÉS a magyar név megint szép lesz, méltó régi, nagy híréhez. :D
Praedikator 2021.10.23 19:37:27
@krisss93: Nem, mindegyikbe jó a ceruza elem! Direkt igy csinálták, pont taktikai okok miatt. Egy ceruza elemet gyakrabban be tudsz szerezni.
Combat Gear Blog Haix Nepal Pro 2016.09.05 07:00:00
Praedikator 2018.11.02 21:36:46
@dudi01: Szerintem mindkettő. Ennyire rövid idő alatt nem lenne szabad repednie a megerősítésnek, bármennyire is konstrukciós hiba! Azért nem régóta lettek kiosztva és máris mennek tönkre sorra. Visszasírják sokan a 65M vulkainzált bakancsot, amely szerintem bőr tartósságban világelső volt, bár a talp minősége elég ócska, kopós keménygumi volt. Egy kis fejlesztéssel a hazai ipart is lehetne továbbvinni, hogy ne külföldi lightweight Gore-Tex féle szupercsúcsminőségűnek eladott , de rövid idő alatt tönkremenő bakancsok uralják a terepet, külföldi rendelésekből.
Praedikator 2021.03.14 10:36:25
@Caca: Bizonyára nincs fent a Haix hivatalos oldalán, de ha van katona ismerősöd tudna mesélni róla. Ha a neten szemezgetsz, akkor is lehet találni olyat amin más-más megoldású az orr résznél lévő gumi.
Egyenruha és felszerelés A dél-vietnámi haderők hadfelszerelése egy szóval jellemezve sokszínű volt, ami nem is csoda, hiszen egyrészt mind a francia, mind az amerikai befolyás rajta hagyta a nyomát, másrészt az egyes alakulatok egyenruházata is több esetben eltért. Lássuk részletesebben is a…..
Combat Gear Blog Iskolaőr 2020.07.31 11:23:11
 ..
Praedikator 2020.06.05 19:11:58
@krisss93: Új? Már az is van? Akkor a "régi" is időtlen időkig rendszeresitve lesz. Majd talán jövőre találkozom..
B. két Booking.com-os tapasztalatát írta meg nekünk, ebből az egyik bosszantóbb, mint a másik. A második pedig még fájdalmas is: a lépcsőn teleltetett muskátliktól nem lehet rendesen elférni, aminek baleset lesz a vége. De kinek az érdekeit védi ilyenkor egy szállásadó oldal? A szállásét, vagy a…..
Decemberben is bőven találkozunk még olyanokkal, akiket megszívattak a Black Friday alkalmából és még nem zárult le az ügyük. Ani a hónap elején írt nekünk, aztán frissítette a sztorit, de az igazi megoldást a szakértőinktől kaptuk. 2019 november végén úgy gondoltam, hogy ideje kipróbálni a Black…..
Praedikator 2020.01.17 15:34:07
@DarkWolf: Megértem, csak azt nem., hogy ezen jóléti társadalmi egyedi ideológiához miért csatlakozott a homár is, ahol korábban valóban minőségi kifogásokat lehetett olvasni valóban tudatos felhasználók részéről nem pedig a " Vettem egy gumicsizmát, amit a működő vulkáni láván sétálva ráégett a lábamra, emiatt érdemes perelni a céget? Mert nem volt a felhasználói lerásban, hogy nem lehet az adott cég gumicsizmájával meleg felületen járni" (fiktív történet), féle ostobaságok...IGaz most már napi 1 -2 cikk jelenik meg, csak érdemtelen hülyeségekkel tulajdonképpen. :( ÉS néha olyan mintha direkt kreálnák ezeket a sztorikat, nem létező egyének panaszaiként.
Hogy mi a válasz a levél végén feltett kérdésre, hogy érdemes e foglalkozni az üggyel, ha otthagy a buszod a nulla fokban egy pulcsiban? Hát egy óriási kövér igen. Persze ha bizonyítható, hogy a sofőr 15 perces megállót ígért, majd a 12. percben elindult, ugyanis a FlixBus ÁSZF-ben a a következőt…..
via GIPHY Vannak aprónak tűnő problémák, amik eltörpülni látszanak a globális felmelegedés, a környezeti katasztrófák, vagy a rozsdás metrókocsik mellett, de valójában érdemes odafigyelni rájuk. Ezek a kis gondok ugyanis néha nagy kérdéseket feszegetnek. Itt van például Judit és Bref története.…..
Praedikator 2020.01.13 19:02:20
A fenti képen egy megjavított cipő szerepel. Pedig Tamara nem javítást kért, amikor szétesni készült a háromhetes cipője, hanem a pénzét. De a kereskedő szerint ha valamit javítani lehet, akkor ott nincs is más választásunk, irány a cipész. Na de mi van, ha nem fogadjuk el a "javítást"? Kedves…..
Praedikator 2020.01.11 07:13:34
@ekat: Ja bocs, nálam a Polo a Ralph Lauren Polo ja. A többi nem túl egyedi. De ha megnézed a képet, láthatod, hogy a R.L - Polo logója van rajta (lovas polo-s), tehát valószínű sima és igen gyenge varrástechnológiával készült hamisítványról beszélünk. Bár hamisítvány ide vagy oda...3 hét ilyetén amortizáció brutális.
Praedikator 2020.01.11 15:49:20
@ekat: Elég hardcore, hogy ennyiféle "polo" van....:D A lényeg, hogy minden réteg megtalálja az igényeit és mégis "polo"-t hordjon...Nos nem tudom, akkor már inkább egy noname chinese market béli cipellő, mint "polo"-nak kinéző műpoló.:D DE hát a profitorientáltság jegyében már a márkák is kénytelenek olcsósítani valamiképp.
Praedikator 2020.01.11 07:24:18
@joni firpo: Nos igen, de megfelelő marketinggel lehetne feloldani ezt a fajta kétkedést az emberekben, na meg minőségi gyártott termékekkel. PL a Csizmarik(nálunk Csizmarik és társa, Cs.- Co.) nevű magyar cég, gyártotta az osztrák katonák ruházatának egy részét is más minőségben mint a hazai katonai termékeket. EGyébként meg lehet nézni a 2009 es osztrák sisaksapkákban Csizmarik cimke van belevarrva , valamint egyéb ruházatot is gyártott a magyar cég, osztrák megrendelésre. TEhát summa, summárum tudunk minőséget gyártani magyar névvel is. Bizonyára ennek oka, hogy jó árban tudunk jó minőséget gyártani, mert szerintem is a minőség a fontos, nem az, hogy "öttizenegy","tasmántigris" legyen belehímezve, varrva. Azt meg kézben fogva és alaposan átnézve láthatja az ember, hogy kb mennyi ideig fog tartani a termék a felhaszált alapanyagokból. Pl. Cordura e- vagy olcsó játék oxford nylon. EZ persze látszik az árcimkén is..:D
Praedikator 2020.01.11 07:36:04
@joni firpo: A pizzafutárok pont így működnek, kivéve a szalámis és egyéb utána következő részt. TErmészetesen cége válogatja, de a kevésbé neves cégek alkalmazottai saját robogóval, autóval végzik a munkát és ki ki lehetőségének megfelelően kap támogatást. SZóval ez nem volt kellően jó hasonlat. :D Azonban felhoznám a 93 M öltözethez rendszeresített kesztyűt (Fekete és zöld szinben is volt, nylonos anyagból) amelynek a méretezése egyszerűen rossz volt, a kesztyűt viselsni sem lehetett mert lehúzáskor a belső rész kijöbb belőle és úgy kellett visszatömködni, amely az első használat után azt a döntést, hozta, hogy szekrénybe, majd veszek egy normális kesztyűt. :D (Bár gondolom nem sokan hordták, hordják azt az igazán mazochistáktól eltekintve persze!)Itt most lehet, hogy majd ha adnak...ÉS lehet hogy beinvesztálok pár forintot és veszek egy normális kesztyűt. Lehet én gondolkozom hülyén, de én inkább vettem mint szenvedjek azzal az- elnézést,- de szarral..:D Ugyanígy a 93 Mruházathoz adott a Fetti kft által egy gyenge pillanatban szőttetett, fekete színű nyári zokni... Nylon anyag, vékony, gyakorlatilag bármire is alkalmatlan, de nyári zokniknak végképp...Vétel itt is privát normális nyári kevertszálas zokni. Nem sokkal jobb szerinte, ha belerohad a lábad a zokniba és gombás, ekcémás lesz vagy lefagy a kezed a kesztyűbe, esetleg a terepen lövészet közben szerencsétlenkedsz vele...Nem nagy összeg volt ez, de mégis minőségi változást hozott.:D
Praedikator 2020.01.11 15:44:47
@estván: A meglátás helyes, viszont aki semmit nem vesz, az ne fogja megvenni egyiket sem.." Azér' mert mindketőt agyák, már vegyek én?" Az új coyote színű mellények és hozzájuk gyártott célzsebek viszont teljesen komfortosak, és (persze sokaknak ez is rossz, s mutogatnak szokás szerint olyat termékre amiből amerikában is csak Navy Seal-s eseknek van.) Ezért is mondom, hogy a korábbi termékekhez képest sokat fejlődött az M.H , azonban -egyéni objektív vélemény-, hogy olyan nem lesz amire mindenki azt mondja, hogy jó.....Lásd 56M vulkanizált bőrbakancs Vs. Haix Nepal Pro ahol mindenben szinte már az 56M a jobb...:D Amikor az volt...feltöri, megfázott a lábam, elcsúsztam benne...stb, korszerűtlen a csat/csatok miatt, kitört a csat nyelv, leszakadt a bőrfül..stb.stb a problémák milliónyiak voltak.
Elsöprő túlerő ellenében Összesen tízéves vietnami jelenlétük alatt az ausztrál katonák több alkalommal is bebizonyították, hogy milyen kemény fából faragták őket. Ilyen volt a Long Tannál vívott csata is, mely nem a legjelentősebb összecsapásuk volt a konfliktus során, mégis olyan szimbolikus…..
Balázs cipőjének talpáról kisebb darabok távoztak, ami egy 2 hónapos, teremben használt cipőnél elég korainak tűnik. Ám hiába küldte vissza a cipőt a kereskedőnek, az lefagyott a feladattól és lassan 2 hónapja nem tudja megoldani a problémát. Vásároltam egy cipőt a grosbasket.hu webáruházban…..
Olvasónk kifogásolja, hogy egy webáruház mindenféle előzetes tájékoztatás nélkül a csomag átvételekor fel akarta írnia a személyi igazolványa számát. A személyes adatok kezelése nem vicc, érdemes róla beszélni. A legtisztább az, ha előre tudjuk, milyen adatokra lesz szükség és az alapján döntjük el,…..
via GIPHY Bármilyen körültekintően is vásárolunk, vannak azok a helyzetek, amiket nem láttunk jönni. A webshop rendben van, nem találunk rossz véleményt a kereskedőről sem (kivéve, hogy tavaly nem volt együttműködő, na), aztán valahol, valami mégis elcsúszik. Olvasónk rokona a kinaimobilwebshop-ról…..
Praedikator 2019.11.08 17:44:19
@Zabalint: :D :D Egyre több a hülye na....De szuper oltás! :D
A pár hetes telefon beadja a kulcsot, a szerviz először nem talál hibát, majd beázásra hivatkozva megvonja a garanciát. Ha biztosan tudjuk, hogy nem járt víz közelében, ki és hogy bizonyíthatja azt, hogy miattunk ázott be? Történhet ilyen csak simán a páratartalomtól is? Csalódott olvasónk kérdései…..