Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Józsefné Varga

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az elmúlt hét végén főleg a sajtó attól a komáromi petíciótól zengett, amelyben a "Vág-híd azonnali megjavítását" kérelmezik az aláírók. Ennek kapcsán néhány tényt   tisztázni ebbwen a blogban, mivel úgy érzem, a petíció elindítóit más szándékok is hajtották, mintsem a valóban égető baj…..
Józsefné Varga 2019.11.27 23:11:51
"az érdemi munkálatok legkésőbb a jövő év elején befejeződhet, amelynek köszönhetően ismét zavartalan lehet a forgalom a Vág-hídon."
Mert az alátámasztással kész is van minden, ugye? A további munkálatok a forgalom semmilyen korlátozásával nem járnak majd, gondolhatná az ember ezt a blogbejegyzést olvasva. Egyébként meg egy illetékes miniszter tollából sokkal jobban hangzana a kijelentő mód (BEFEJEZŐDIK, zavartalan LESZ) pontos dátumokkal megtámogatva, mint a sok feltételes állítás.

" a híd lezárása jelentős kényelmetlenséget jelent, ám úgy érzem, egyesek ezt is arra használják fel, hogy politikai tőkét kovácsoljanak maguknak."
A lakosság fütyül a politikai tőkére, inkább az zavarja, hogy miért kell néha a komáromi hídtól Hetényig tartó dugóban állni.

"hiszen mi nem ideiglenes, hanem tartós megoldásokat szorgalmazunk."
Abból, hogy a cikk elején az alátámasztást érdemi munkálatnak tüntetik fel, ami megoldja a helyzetet, enyhén szólva sem erre lehet következtetni.

"Tény, hogy nem adhatunk ki sajtóhírt minden egyes apróságról,"
Pedig néha nem ártana, az ember legalább tudná, hogy érdemes-e elindulnia, vagy a hídon éppen aszfaltot maratnak, vagy kátyúznak.

"A petíció aláírói a hetényi és izsai körforgalmak kiépítését is rajtam kérik számon, miközben ezügyben Komárom városa is tehetne lépéseket, hiszen ígéretet kaptak rá, hogy ha az érintett települések elkészítik a tervdokumentációt, a megvalósítást felvállalja a szlovák útkezelő vállalat."
Ha ezeket a dolgokat a településeknek kell megoldani, akkor mi szükség az állami útkezelőre, a közlekedési minisztériumra és a miniszterre? A D1-es autópályából mennyit terveztek meg a környező települések?

"A petíció kiötlői mégis minek neveznék az új Duna-híd építését, ha nem közlekedési fejlesztésnek?!"
Valóban remek fejlesztés, csak a Komáromot elkerülő rávezető út hiánya miatt semmi értelme. A Pozsony felől érkező teherforgalom átmegy Medvénél Magyarországra, ebből a szempontból a híd nem sokat segít. Az északi irányból (Érsekújvár, Nyitra) érkező járművek pedig pontosan úgy átmennek a városon, mint eddig, kivéve, ha addig leszakad a szerencsétlen Vág-híd, mert akkor legalább az északi forgalom problémája megoldódik.
Tó-retró A nagy jaffa rejtély 2019.07.26 12:31:51
Vajon miért nevezi legalább két nemzedék jaffának a narancsszörpöt? Utánajártunk a történetnek...
Józsefné Varga 2019.07.28 15:01:45
@Gacsaj Pisti: A cikkben narancsszörpről írnak, a málnaszörpöt honnan vetted?
Bizonyára történt már hasonló, de most valaki képes volt levideózni is, ahogy egy nő odavizel a repülőgép folyosójára egy Wizz Air-gépen. A brit bulvárlapok beszámolóiban kissé zavaros, hogy mi történt felszállás előtt és mi leszállás után, de ha jól bogarásszuk, az ürítés felszállás előtt…..
Józsefné Varga 2018.07.27 17:27:38
@vajdasagi: A telefonba lengyelül beszél.
Változó világunkban annyira kevés az állandóság, már alig maradt a régi jó dolgokból. Ma már a nyugdíjas óvónők nem farháttal enyhítik állandó fehérje éhségüket, hanem saját sertéstelepet vesznek maguknak. Az utolsó szalmaszál, amibe kapaszkodhatunk ebben a zűrzavarban,…..
Józsefné Varga 2018.01.30 22:34:59
@Sexual Harassment Panda:
Én már 50 leszek, de ez nem tűnik nehéznek, legalábbis a feltüntetett súlyokkal, pedig messze nem vagyok profi. Kérdés csak az, hogy mi értelme van órákig edzeni ugyanazt az izmot. Vagy ez valami zsírégetés akar lenni?
Józsefné Varga 2018.01.30 22:41:55
@ChPh: Attól is függ, hogy egy izomcsoportra hány gyakorlatot csinálsz. Tehát mondjuk mellre 3 gyakorlat 3x8 vagy 2 gyakorlat 4x12, stb.stb. Nekem a 3 gyakorlat 4x15 a kedvencem, de én már régen nem akarok erősödni vagy tömeget növelni.
Józsefné Varga 2018.01.30 22:45:35
@Sexual Harassment Panda: Nem piskóta. Egy ideig én is csináltam heti 3 teljes edzést, a két órába nagyon nehezen fértem bele, pedig a lábat néha el is sumákoltam :(
Tegnapi futárnaplónk alatt parázs vita alakult ki a kommentelők között arról, hogy meg kell-e várnia a futárnak a csomag kibontását? Megnéztük, hogy mit ír erről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Európai Fogyasztói Központja...
Józsefné Varga 2017.11.15 23:06:38
@Amineknevetadokelveszik: Azért ez nem olyan egyszerű. Az elálláskor neked kell visszaküldeni a csomagot (te fizeted, te vagy a feladó) és innentől a szállítás közben bekövetkezett sérülést nem tudod az eladóra tolni, hiszen a szállítóval te vagy szerződésben. A kereskedőnek meg van annyi esze, hogy kamera előtt bontja ki a csomagokat. Az is bonyolítja a helyzetet, hogy a kereskedő a sérülést tekintheti a nem megfelelő használatból vagy a szükséges kipróbálást meghaladó használatból eredőnek és nem fizet (vagy csak részben).
Elég dögös ajánlatnak tűnik az Extreme Digitaltől a jól hangzó árgarancia, ennek köszönhetően ugyanis elvileg, ha változik egy online vásárolt termék ára a vásárlás és a számlakiállítás között, a vevőnek mindenképp a neki kedvezőbbet kell fizetnie. Mondom elvileg. Gyakorlatban ugyanis nem a…..
Józsefné Varga 2017.10.29 21:54:39
@KaTe: Mint vásárlónak/átvevőnek teljesen igazad van, de nem a futár az idegbeteg. Olyan sűrű a beosztásuk, hogy szó szerint rohanniuk kell. Reggel megkapják az x db csomagot, egy program kigenerálja, hogy mennyi idő kell kiszállítani, ugyanez a felvételekkel. A cégnél, amit ismerek, 2 perc a szintidő, ami alatt át kell adnia a csomagot (leparkol, odamegy, becsenget, átadja, aláíratja, utánvétet átveszi, kiszalad, kocsit indítja), ha ettől több, akkor csúszik/borul az időrendje és gáz van a fizuval. Ha a forgalomban megakad, dugóba kerül, akkor eleve késésben van és annál rosszabb.
Úgy is nézhetjük, hogy elvárod, hogy a futár türelmes legyen. OK. De azt is elvárod, hogy pontos legyen. Ha két órával később hozza a csomagod, mint jelezték, gondolj arra, hogy azért történt, mert az előző néhány címén türelmes volt a vevőkkel :)
JogÁsz Kövezzetek meg nyugodtan! 2017.10.25 21:41:35
Jogász vagyok, nem tehetek róla. Arról persze igen, hogy jogász vagyok, csak arról nem, hogy sok mindent másként látok, mint a „normális” emberek. Nagyon bátor tettnek tartottam Sárosdi Lilla első, második és talán még a harmadik megszólalását is. Kép: Friss hírek Imponáló őszinteséggel tárta…..
                                                                   ,,Nehéz a mértékletesség a szabadság védelmében” -Titus Livius Lemiles cikkeimet általában magyar dolgokról szeretem írni, a most bemutatott téma azonban magyar szemmel annyira idegen és egzotikus, hogy éppen ezért lehet érdekes a…..