Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lovand

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fenti, üvöltözős, toporzékolós numetálba oltott popzenével igyekszünk majd helyt állni az idei Eurovíziós dalversenyen. Az AWS tulajdonképpen kegyelemkenyéren jutott tovább a közönségszavazós szakaszba, hiszen a szakmai zsűri a nyolc döntős (AWS, Dánielfy Gergely, Heincz Gábor Biga, Horváth Tamás,…..
lovand 2018.02.25 17:31:56
@G.Tibor: Csak egyetérteni tudok! Nem tetszik a szám, de nem vagyok Isten (ellentétben Sixxel meg az itt kommentelők nagy részével, akik nyilvánvalóan azok, hiszen csak az ő ízlésük a mérvadó, ami nekik nem tetszik, az mind trágya, aki mást mond, az meg idióta), hogy megmondjam mi a jó és mi a rossz, csak azt tudom megmondani, hogy mi az, ami nekem tetszik/nem tetszik, attól még nincs baj azzal, ha másnak bejön. Legalább végre megint kezd feljönni a rockzene, hátha elindul valami és más rockzenekarok is lehetőséghez jutnak. Inkább meg kéne tanulni, hogyan örüljünk a másik sikerének és megnézni, mi az, amit ő másképp csinál, mitől sikeresebb, mint én, és tanulni belőle! Szóval hajrá, én szurkolok az AWS-nek!
Világéletemben imádtam az új technológiákat. Mindent megnézek, kipróbálok a világ új fejlesztései közül, amit csak tudok. Legyen az egy új app, ilyen virtuális valóság, olyan repülő autó, bármit. Azt viszont fejcsóválva nézem már jó pár éve, hogy szép lassan mi magunk is gépekké változunk,…..
Tibor rendelt egy távirányítót, aztán várt. Nem jött meg. Tovább várt. És még mindig várt. Aztán, megpróbált érdeklődni. Amikor ez sem járt sikerrel, (le)értékelt a Facebookon. Innentől aztán végre lett látszatja a próbálkozásainak, nem is akármilyen, köszönhetően a webshop Facebookját elég érdekes…..
lovand 2017.10.29 21:03:09
@Ezüst Harkály: Azt szokták mondani, a vevőnek mindig igaza van. Szerintem nem, nem mindig van igaza, de az eladónak tudnia kell kulturáltan rendeznie az ügyet, még akkor is, ha a másik ebben nem partner. Online ezt nagyon egyszerű megtenni. Akkor is, ha azt hisszük, az üzenetünket nem fogja senki más se látni. Pár percébe telt volna, így viszont több órát erre pazarol, plusz hatalmas negatív reklámot csinált magának. Itt is folytatja, ahelyett, hogy bevallaná, hogy hibázott, és tanulna az esetből.
+-100 Miért lettem ekkora? 2017.10.03 00:00:04
lovand 2017.10.16 00:37:44
@nautilus123: Szerintem mutasd meg neki ezt a posztot. Lehet hatással lenne rá. Egy próbát megér, szerintem.
Rubint Réka kevesebbszer lesz látható a Feleségek luxuskivitelben, mint a többi milliomosfeleség, tudta meg a Bors. A Viasat az ügyben azt közölte, hogy Schobert Norbi neje sűrű időbeosztása, folyamatos elfoglaltságai, illetve hosszabbra nyúlt nyári szabadsága miatt látható ritkábban a műsorban. A…..
+-100 Egyszer volt, hol nem volt... 2017.07.10 01:17:56
lovand 2017.07.11 20:56:37
Szia!
Nagyon jó, hogy ilyen életmódváltásba kezdtél! Jó olvasni, hogy milyen lelkes vagy, szurkolok neked. A neheze ezután fog jönni, de ne add fel, a holtpontok azért vannak, hogy átugorjuk őket. .
Egyébként én is most kezdtem el életmódot váltani. Nálam nem ilyen drasztikus a helyzet, más a kiindulási pont, rajtam nincs nagy súlyfelesleg, csak egy minimális. Engem az motivál, hogy ne robbanjak le 40 éves koromra a munkámtól, ezért kezdtem el sportolni. Azóta rájöttem, hogy milyen jó dolog a rendszeres mozgás, nagyon jól érzem magam tőle.
Látom, írtak már neked tanácsokat, nem akarok nagyon neked ismeretlenül osztani az észt, de az igaz, hogy nem árt szedni időnként multivitamint, én kiegészíteném azzal, hogy ízületvédőt sem árt. Sőt, a te esetedben, ha választani kell, inkább ez utóbbi még fontosabb is, a nagy túlsúly miatt. Nekem is problémásak az ízületeim, igaz, más okokból. Van, hogy nem szedek ízületvédőt, egy idő után érzem is a hiányát, akkor kezdem el megint szedni. Gyógyszertári szakasszisztens a végzettségem, tudom, miről beszélek :) Ráadásul ennek ellenére (vagy talán éppen ezért) nem vagyok híve a sok bogyónak, szerintem az emberek sok felesleges marhaságot megvesznek, de az ízületvédők között vannak jó termékek, amik közül érdemes kiválasztani egyet, esetleg kikísérletezni, neked melyik válik be, mert azért itt is vannak egyéni eltérések, Azért itt is vigyázni kell, vannak olyan készítmények, amikért egy forintot sem adnék.
Egyébként szívesen segítek ilyen kérdésekben, ha gondolod. Nem gondolom, hogy profi vagyok a témában, de azért az átlagtól nagyobb rálátásom van. Szóval ha van bármilyen kérdéses, nyugodtan tedd fel, örömmel válaszolok.
Várom a következő posztod, addig is kitartás! :)
lovand 2017.08.22 19:37:30
@ysdfgadsg: Rendben, örülök, hogy segíthetek. Írok neked mailt.
lovand 2017.08.09 21:59:17
Ismerős szituáció. Nem cigizek, sose cigiztem. A volt munkahelyemen a dohányosok rendszeresen kijártak, átlag 2 óránként, valamikor gyakrabban, néha ritkábban. Ált. egy embernél mindig többnek kellett bent maradnia, így rákaptam arra, hogy napi 1x én is kimentem velük, ritkán 2x. Ilyenkor vettem kint egy kólát, energiaitalt, vagy az automatából egy kávét. Mégis legyen valami a kezemben, ha jönne a főnök... :D Gyakorlatilag ott szoktam rá a koffeinre... Mondjuk ma már inkább csak kávézom, rendes kávét iszok, nem gépit. A főnök nekem egyébként nem szólt be, mert a legjobbak között volt a teljesítményem. Azt viszont nem nézte jó szemmel, amikor a másik nem dohányzó kolléga bent ült le 5 percre és kezdett el telefonálni.
Ja, kártyát nekünk is le kellett volna húzni, de kitámasztottuk az ajtót (kifele nem kártyával nyílt az ajtó, csak befele), illetve ha nem volt ott a főnök, csengettünk... :D Néha azért használtuk a kártyát, de felváltva. Szóval azért lehet trükközni :D A kollégáknak egy rossz szava sem volt, hogy kimentem velük, szerintük nekem is járt az a szünet.
1-2 ember vitte túlzásba a dolgot, ők az ebéden túl képesek voltak napi többször 20 percekre eltűnni (cigis is, nem cigis is), na azt mi se néztük jó szemmel.
A jelenlegi munkahelyemen meg van oldva a dolog, fix szünetek vannak,, egyszerre megy ki mindenki, van 2x10 perc meg 1x20, oszd be. Szerintem korrekt. Persze ez a módszer sok munkahelyen nem kivitelezhető.
lovand 2017.08.09 22:07:42
@Amineknevetadokelveszik:
Megyek hozzátok dolgozni... :D Nem cigizek, de az az óránként 10 perc szünet jól hangzik :D Egyébként igazatok van. Mi a cégnél teljesen széthajtjuk magunkat, a volt munkahelyemen főleg ez volt, a nap végére ott már agyilag teljesen leépültem, amíg nem jártam ki a dohányosokkal... 5 órát dolgoztam szünet nélkül, fizikálisan is megterhelő volt (álló munka), meg szellemileg is, mert nagyon kellett koncentrálni. Sokkal jobb lett a teljesítményem, miután elkezdtem kijárni a többiekkel. Utána sokkal frissebb voltam és jobban tudtam koncentrálni. Szerintem koffein se kellett volna hozzá, csak tényleg kellett valami alibi. Ha nincs úgy széthajtva az ember, jobban tud koncentrálni, gyorsabban tudja végezni a feladatát, kevesebbet hibázik. Csak ezt be kellene látni a munkáltatóknak is. Jó hallani, hogy van olyan cég, ahol gondolkodnak is a vezetőségben.
Megveszed a 130 centis lapostévét, mert neked fontos, hogy ha már nem kaptál jegyet/lusta voltál kimenni, akkor is akkorában lásd Hosszú Katinkát, amekkorában csak lehet. És elindulnak, és megy a verseny, te ott állsz a tévé előtt gatyában, mert kurva meleg van, de drukkolsz, mert megvan benned az a…..
lovand 2017.07.27 17:55:13
@ComLo:
"- Szakkomentátor. Ezt én tegnap halottam elöszőr. Eleve egy olyan szakommentátor, aki egy sokadik vidéki klub vezetőedzője. Egy olyan sportban, amiben hemzsegnek az olimpiai és világbajnok ex úszók. Erre jön valaki, aki csípőből kijelenti hogy a VB felénél hogy MINDEN IDŐK legjobb VB-je ez, a még csak épp elkezdődött ifjúsági olimpiával együtt. De nálam ott lett elég, amikor 15 percig azt ecsetelte hogy Katey Ledecky egy mekkora szar "Katkához" képest. Mert ő vegyesúszó. És jobb mint Ledecky. A 12 VB cím semmit nem ér."

Nem mindennel értek egyet azok közül, amiket felsoroltál, bizonyos dolgokat másképp látok, ezen viszont nagyon kibuktam tegnap. Ez mégis mi volt? Kocsmában még elmenne, de tévében? Mondom ezt úgy, hogy én nagyon bírom Hosszú Katinkát. Gusztustalan volt az, amit ez az ember leművelt, a többiek meg bele is álltak...

@nolto:
Speciel én néztem korábban is úszú vb-t, eb-t, válogatott vízilabda mérkőzéseket, alkalmanként a hazai bajnokságot is, ahogy a kézit is, jégkorongot. Az viszont tény, hogy sokan csak azért követik most, mert itt rendezik meg. Mondjuk én nem bánom, ha ezek közül az emberek közül csak minden 20. fogja ezek után jobban követni az úszást és a vízilabdát, akkor már örülök. Azért örülök neki, mert ezek a sportolók megérdemlik. Rengeteg munkát beletesznek ebbe, ehhez képest 1-2 kivétellel nagyon alul vannak értékelve a futballistáinkhoz képest. Hozzáteszem, sem a rokonságomban, sem a baráti körömben nincsenek sportolók. Ellenben sok olyan van a baráti körömben, akiknek szintén nincs se sportoló rokona, se barátja, mégis követi ezeket az eseményeket, és nem csak akkor, amikor Magyarországon rendezik.

@Dezsike:
Na ez az... A sávos jegyeladást, vagy minek is nevezik ezt a horrort, nem tudom, ki találta ki, de szerintem hetek óta csuklik... Hétvégente nem voltam netközelben, napközben, uram bocsá' dolgozok (benti gépeken nincs net, telefont kint kell hagyni), amikor itthon vagyok, akkor meg már sose lehet kapni jegyet... Akkor pont nem értékesítik. Már a metrón is próbáltam megvenni mobilról, de akkor se lehet már kapni... Egy hónapja próbálok jegyeket venni, egyedül vasárnap délelőttre sikerült kapnom nagy nehezen, 3 hete... Meg is lepődtem. Szerettem volna döntőn is ott lenni, hát ez kimarad.... Lehet több hónappal korábban kellett volna kapcsolnom, és akkor talán(!) szerencsével járok. Jegyüzér természetesen nálam se jöhet szóba. Így jártam, ez van...
lovand 2017.07.28 18:03:40
@nolto: Igen, ebben igazad van, ez nekem is furcsa. Viszont az is lehet, hogy eddig nem keltette fel ez a sport az érdeklődését, most itt van a vb, minden ezzel volt tele, hát belenéz. Pl. nem mondom, hogy nem szeretem a baseballt, mert még életemben nem láttam egy mérkőzést sem, nem is hiányolom az életemből, de ha lenne nálunk valami nemzetközi esemény, amit nagyon reklámoznának, valószínűleg belenéznék a tévében. Utána, ha nem tetszene, többet nem kapcsolnék rá. Ha nem lenne szétreklámozva, nagy valószínűséggel nem nézném, mert mivel nem érdekel, nem foglalkoznék az ilyen hírekkel, rá se keresnék, látnám, hogy baseball, el se olvasnám. Ha a csapból is ez folyna, mint most a vizes vb, akkor azért áttörne a hír az ingerküszöbömön
lovand 2017.07.28 19:14:41
@ComLo:
Örülök neki, a normális, kulturált vitákból sokat lehet tanulni. Szeretek az enyémmel ellentétes nézőpontokat megismerni, ha amellett vannak normális érvek is, neked vannak, így érdekel a nézőpontod.

A kameraállásokkal kapcsolatban nem értek veled teljesen egyet, illetve a témaindító, kisképes megoldással kapcsolatos véleményeddel sem. Szerintem ez utóbbi nem teljesen értelmetlen, van benne lehetőség. TV-ben kevésbé, ott én se látom sok értelmét, mert valószínűleg a többséget nem érdekli, de online felületen annál inkább ki lehetne aknázni. Nekem legalábbis tetszene. Persze a táv sem mindegy, egy 1500 méteren nyugodtan beleférnek ilyen megoldások, az 50, 100, és még a 200 is szerintem gyors ezekhez, de kinek a pap, kinek a papné. Azt elismerem, hogy tökéletesen meg lehet lenni ezek nélkül is, ezért is tudom inkább az online felületen elképzelni, választható opcióként. Azért van már olyan közvetítés, ahol maga a néző válogathat bizonyos csatornák között. A kis képes verzió lehetne opcionális, az azon mutatott kameraképpel együtt. Nem feltétlenül a mostani képarányokkal. Pl. nemrég a 200 hátúszás alatt néztem, hogy Bernek Péter mennyire másképp úszik, mint az, aki megnyerte a számot. Ha minden versenyzőt követne közelről a kamera, és a pályák között szabadon választhatnék, akkor online, kis képen komolyan megnéztem volna külön-külön mindkettőt, mert ez nagyon szemet szúrt nekem. Másokat nem kínoznék ezzel, valószínűleg sokaknak ez teljesen érdektelen, meg 200 m ehhez gyors, csak ez annyira szemet szúrt, hogy ennek ellenére én ránéztem volna. Szóval online, fakultatív alapon van benne lehetőség. Ez a szubjektív véleményem. Ha valakiket ezek a dolgok nem érdekelnek, teljesen meg tudom érteni, ezért is raknám inkább csak online felületre.
Kevés nemzet van úgy oda a szinkronért, mint a miénk. Régen még volt is okunk, hogy büszkék legyünk rá. Egy szinkronra heteket szántak. Elsőrangú fordítók dolgoztak rajtuk a legnagyobb műgonddal és színészlegendák vették ki a részüket belőle. Ma már futószalagon készülnek olyan tempó mellett, ami…..
A minap egy ismerősöm megkeresett Facebookon, hogy segítsek neki egy cica ügyében. A vége az lett, hogy szerintem többet nem beszélünk. Most leírom, hogy hogyan NE segítsetek állatokon, és hogyan tudtok segíteni TI egy cicán vagy kutyán...
lovand 2017.07.06 15:07:46
Bennem ilyenkor mindig felmerül a kérdés, hogy mégis miért van az, hogy ha egy állatot látunk egy hajléktalannál, azt feltételezzük, hogy neki ott rossz dolga van? Ebből a bejegyzésből nem derült ki, milyen állapotban volt a cica, azt leszámítva, hogy kiscicákat várt. Lehet, hogy elég lett volna az ivartalanításban segíteni. A közelemben lakott egy hajléktalan egy kutyával, akik nem ismerték, először látták, sokszor meg akarták menteni tőle a kutyát, kihívták az állatvédőket. Egy idő után már ki se mentek, megmondták a telefonálónak, hogy ismerik a gazdit meg a kutyát, a kutya jó állapotban van, ivartalanított, oltott, chipes, sokat sétálnak a gazdával, tanítva van, még a kutyapiszkot is mindig felszedi a gazdája és az arra kijelölt kukába dobja, szóval sok kutyatartó még példát is vehetne róla. A hajléktalan gazdinak első volt a kutya, utána jöhetett csak minden más. Tudom, nem ez az általános, mégis azt mondom, mielőtt bárki is beavatkozna, előtte beszéljünk már a gazdával... Az is lehet, hogy már ő is úgy fogadta be az állatot az utcáról, csak egyszerűen nem volt még pénze ivartalanítani, mert az nem kis pénz, valljuk be. Szép dolog a segíteni akarás, de előbb kommunikálni kéne.
A cikk szerzőjét egyáltalán nem bírálom, hiszen ő már tényleg nem tudott itt mit tenni. Én nem vagyok tapasztalt állatmentő, adománnyal szoktam segíteni (nem dicsekvésképp írom, sőt - adománnyal segíteni könnyű, időt, energiát feláldozva menteni az állatokat, na az a megsüvegelendő), viszont attól még látok/hallok dolgokat, ezért merem kijelenteni, hogy előbb kérdezni kéne, mert ha nem tesszük, azzal lehet nagyobb kárt okozunk - akár csak azzal is, hogy az aktív állatvédők idejét raboljuk feleslegesen, olyan állathoz jönnek ki, amihez nem kéne. Ezzel a valóban megmentendő állatok elől raboljuk az időt és a pénzt. Persze van sok egyértelmű eset, ha nem az, akkor sem mindig van mód kérdezni, de ha van rá lehetőség, tegyük már meg...
lovand 2017.07.09 23:21:49
Szia!
Alapvetően egyetértek veled. Igen, értem, miről szó a poszt, de szerintem kapcsolódott hozzá az a téma, amit felvetettem. Ráadásul szerintem ebben a helyzetben még nem tudjuk megítélni, hogy felelős állattartásról volt-e szó vagy sem, pont a párbeszéd hiánya miatt. Illetve ha volt is, mi nem tudjuk, mi hangzott el. Otthonról nem tudjuk megítélni, hogy az a hajléktalan, akitől elvitték a cicát, mikor fogadta magához. Ha régóta nála volt, akkor valóban nem beszélhetünk felelős állattartásról, viszont ha eleve vemhesen talált egy kóbor cicát, akiről elkezdett gondoskodni, már mindjárt más a helyzet. Az utóbbi esetben nem elvenni kell tőle, hanem segíteni neki. Ez sajnos nem derült ki. Viszont az én mondanivalóm se csak a hajléktalanok állattartására vonatkozik, hanem általánosságban is igaz, ráadásul nem csak az állatvédelemben. Szerintem a századunk egyik legnagyobb problémája az, hogy elfelejtünk párbeszédet indítani, helyette egyből ítélünk. Arról nem is beszélve, hogy ha valamihez nem értünk, abba ne akarjunk egyből beavatkozni, hanem kérjünk szakértő segítséget. Nincsenek már polihisztorok, nem érthetünk mindenhez, nem szégyen ezt bevallani és segítséget kérni akkor, amikor nem vagyunk biztosak a dolgunkban. De ez egy másik kor.. mindig, mindent azonnal akarunk, és mindenki mindenhez ért... Ítélkezni meg egyenesen kötelező. Tisztelet a kivételnek. Azt már csak halkan merem megjegyezni, hogy ha fényképezni/videózni, facebook posztot írni van idő, akkor kérdezni miért nincs?
Azt már csak halkan, zárójelben jegyzem meg, hogy valamikor nem is lehet ivartalanítani. Én a lány cicámmal jártam majdnem meg... Kiscicaként került hozzám, mivel az anyja beteg volt, szűrővizsgálatok sora, utána oltások, stb., minden ami kell. Az állatorvosi rendelőben, ahova járunk, nagyon alaposak, minden alkalommal átvizsgálják a cicát, így hallott egyszer az orvos szívzörejt... Csak egy ponton lehet hallani, de ott határozottan. Még ivartalanítás előtt voltunk, egyből kértem is időpontot a cicának szívultrahangra. Ott kiderült, hogy veleszületett szívrendellenessége van, szerencsére altatható, de a szokásosnál jóval nagyobb odafigyelés mellett. Pár mm-el nagyobb lenne az eltérés, nem lehetne altatni, így ivartalanítani sem, ha mégis ivartalaníttatni akartam volna, az nagy valószínűséggel az életébe került volna, így természetesen nem vállaltam volna a kockázatot, mivel fontos nekem a macskám. Mások ebből annyit láttak volna, hogy a macskámat nem ivartalanítottam, ergo nem vagyok felelős állattartó. Szerencsére nem ez a verzió lépett életbe, de tényleg nem sok kellett hozzá. Ráadásul a helyzet romolhat, egy újabb altatásos műtét előtt el kellene vinni szívultrahangra. Természetesen rákérdeztem, a baja nem kezelhető, a szakorvos szerint sem itthon, sem külföldön. Sajnos ez van, el kell fogadnom. Viszont mivel akkor zöld utat kaptunk, ivartalanítva lett a leányzó.