Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prkl

0 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amióta a Fidesz hatalomra került, a baloldali gondolkodást meghatározó értelmiségiektől és politikusoktól mást se hallunk, csak azt, hogy mennyire rossz nekünk, illetve, hogy a demokrácia egyre inkább átváltozik „népi demokráciává”, vagy már teljesen át is változott…..
Az átnevezés csak nevetségessé teszi a romákat. • Átnevezik a város által működtetett étkezdékben a cigánypecsenyét Hannoverben • A német élelmiszergyártók tiltakoznak • Cseh roma szervezetek abszurdnak tartják az átnevezéseket • A német roma…..
Megdöbbentett a hír, hogy az X-faktorban hörgő szolfézstanárnőt kirúgták, mégpedig produkciója okán (cikk az ügyről pl. itt). A produkciója ugyan nekem sem tetszett, de eszembe sem jutott, hogy ezért az állását is elvesztheti a hölgy. Ráadásul a zsűri bizalmat szavazott neki,…..
prkl 2013.09.18 16:46:32
@jobangel: Miért, a fénykép mire kell, racionálisan? merthogy csak diszkriminációra alkalmas az biztos.

Ez a lyány meg lehet hogy jobban is járt ha kirúgták, nem idiótákkal kell együtt dolgoznia majd. Nem egy Angela Glossow, de azért jól nyomja :)

Felvennétek-e valakit Head of Internal Affairs (jelentsen bármit is ez a cím) pozícióba, aki így néz ki: pbs.twimg.com/media/BDsnacACMAAMZ7A.jpg ?

Felvennétek-e valakit egy 10k+ alkalmazottú céghez Sales Director pozícióba ha a facebook profilképén kicsit King Diamondra hajazó arcfestéssel, fekete kalapban, parókában látható?

Felvették őket, igaz nem Magyarországon :)

Vagy mondjuk dobnátok-e az önéletrajzot, ha meglátjátok, hogy így néz ki a jelentkező: si0.twimg.com/profile_images/1474740901/n785048050_1280675_10.jpg ?
prkl 2013.09.18 18:00:04
@jobangel: Így is meg lehet közelíteni, de azért nem mindegy, hogy a HR-es végignéz egy halom CV-t, ahol a fotó jön rögtön szembe mint első benyomás vagy a már szakmai alapon kiválogatott emberek közül bejön egy "csúnya" ember interjúra, ahol esetleg van esélye bizonyítani hogy megfelel a pozícióra. Persze ha a "szakmai" szempontok között szerepel az is hogy szép legyen a jelentkező, akkor inkább kérjenek fényképes CV-t.

@is: A lány egy telefonfejlesztő cégnél dolgozik. Egyébként így néz ki "civilben", ez nem bulifrizura.
A srác programozó.
prkl 2013.09.19 13:11:12
@Jankove: Szerintem könnyebb úgy együtt dolgozni, ha valamennyire személyes is a kapcsolat. Persze nem olyan módon ahogy te írod. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom: egy "családias" hangulatú csapatban a kvázi értelmetlennek látszó munka is jobban ment, mint amikor volt egy vérprofi a csapatban (középsö neve "Magician":) ), érdekes feladatok voltak, de mindenki fapofa volt.

@Eltévelyedés: én inkább ezt az xfaktoros lányt hívnám randira :)
a srácnak meg ha van hozzá kedve (nem úgy ismerem), akkor a monoton monitorbámulós munkából való kikapcsolódásként menjen csak el mikulásnak néha, külsö alapján minden adottsága megvan hozzá :)
Folytatva az előző posztot a kiválasztás objektív szempontjairól, íme a negatív oldal. Hiba lenne tagadni, hogy léteznek olyan szempontok, amire a legjobban megírt CV-vel sem tudunk felkészülni, kivédhetetlenül kiszóródunk az alkalmasnak ítélt jelöltek közül. E szempontok sehol…..
Az ózdi önkormányzat június 27-i ülésén úgy döntött, hogy a város 123 közkútjából mindössze 34 működhet tovább változatlanul, a többit elzárják (28 db), illetve a kapacitását szűkítik, hogy „a kútból kinyerhető víz 2,5 és 5 liter/perc közé essen.”(61 db). Az…..
A World Values Survey immár évtizedek óta méri a világ különböző pontjain az emberek hozzáállását, véleményét, világképét. A legutóbbi felmérésük egészen érdekes eredményeket hozott. Vajon mennyire vagyunk rasszisták mi, magyarok? Mielőtt belevágnánk a…..
prkl 2013.05.18 00:12:29
@Marcangoló Korelnök:
arról eddig nem tudtam, hogy üldözték. a zsidókat. kifejtenéd bővebben miért nem lehet belőlük ilyen címen pénzt kisajtolni?
Egy olvasóm keresett fel azzal a témajavaslattal, hogy vajon mi várja azokat, akik hazatérnének külföldi munkavállalásukból. Ezernyi kérdés merülhet fel a visszatérőkben, ezekből próbálok néhányat megválaszolni a visszatérő álláskeresők szempontjából.   1. Előny-e…..
prkl 2013.05.17 11:59:11
@Philosoraptor:
Azért ez se nem fehér, se nem fekete. Azokkal akik a munkanélküliség vagy az anyagi csöd (pl. magyar fizetésböl fizethetetlen devizahitel) elöl mennek külföldre rövidebb idöszak(ok)ra, szerintem határozottan jobban jár az ország.
A másik fentebb említett másik nagy csoport, a "divatból" kivándorlók esetében viszont inkább rosszabbul jár Magyarország, föleg ha ott is relatíve jól keresö állást kaphatnának.
Gyerekkorom óta érzek egyfajta ősi vonzalmat a vadon iránt. Kerek erdő közepében kicsi házban éldegélni, őzgidákkal lepacsizni, erdei gyümölcsökből lekvárt főzni, reggelente harapni a friss levegőt, és hallgatni a természet ezer csodás neszét. Ugyanakkor van valami ijesztő…..
„Wie du weinst, wie du weinst,Daß i' wandere muß,Wandere muß,Wie wenn d'Lieb jetzt wär vorbei!“ („Hogy sírsz, hogy sírsz,/hogy el kell vándorolnom,/el kell vándorolnom,/Mintha a szerelem most odalenne!”) Muß i’denn zum Städtele hinaus („El kell hagynom a várost” - német…..
prkl 2013.02.25 07:25:10
@Flúgatlan:

Talán túlzó az írás, de szerintem nem annyira.

Annyira tele van az ország frusztrációval, kivagyisággal, "nekünk ne mondja meg holmi jött-ment, mit csináljunk" meg "miért nem csinálnak valamit ott fent?" gondolkodással, hogy az már fájdalmas.

Mondom ezt úgy, hogy sok évet külföldön éltem és az elmúlt fél évben megpróbáltam visszailleszkedni a nagy magyar valóságba, de felmérve a realitásokat, inkább visszajöttem. És egyáltalán nem azt vártam, hogy bárki is essen hanyatt attól, hogy x évet külföldön éltem és dolgoztam, csak annyit hogy egyenlő emberként kezeljenek.

Azzal 100%-ban egyetértek, hogy lehetőleg minél több ember, főleg a fiatalok, próbálja ki milyen egy másik országban élni mondjuk legalább 1 évet - bár sajnos elég nagy a veszélye, hogy az 1 évből az egész életre szóló távozás lesz.
Csak addig valaki magyarázza el nekem, hogy miért tilos 40 fokban fürdeni. Nem a tavon bárhol, hanem a wakeboard pálya elkerített, stéggel védett részén. Sokszor szoktuk sportolni a tó drótkötélpályáján, mert közel van, mert szeretjük, mert kulturált körülmények között…..
prkl 2012.07.04 20:16:48
@Failer:

1. azért olyan hatalmas különbség nem hiszem hogy van

2. és?

3. ez tényleg gond lehet

4. és?

5. és?

tényleg ennyire hülyék a magyarok vagy csak a hatóságok szeretik annak nézni öket? azt megérteném ha csak saját felelösségre lehetne fürdeni...
Miközben Orbán Viktor azon gondolkozik, hogy jó-e a kérdés, amit a köztévé riportere feltesz neki, mások pedig már azon, hogy mennyi köze van vajon a valóságnak ahhoz, amit a miniszterelnök lát, aközben a magyar fiatalok fele, az összes magyar ötöde tervezi külföldön további…..
  A magyar kormány nem akarja végrehajtani a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának ítéletét, miszerint kártérítés jár a vörös csillag viselése miatt elítélt munkáspárti politikusnak és ahhoz is ragaszkodik, hogy a kommunista diktatúra jelképeinek…..
prkl 2012.04.23 12:29:47
@nemecsek ernő áruló: megelöztél, szerintem is tilcsák be a Heinekent!
Megfogalmaznék egy különvéleményt ccactus legutóbbi posztjával ellenében. (A fenét, most szólt le Viktor a pártközpontból, hogy most már lehet ekézni :-) Ígérem, rövid lesz.Szóval anno sokat bíráltuk Gyurcsányt, mert nem mondott le, miután napvilágra került az a bizonyos…..
Nézzünk egy alapesetet, legyen mai napi alanyunk Dávid, akiben megszületett az elhatározás, hogy ő bizony világot lát, picit tud angolul, így úticél az Egyesült Királyság. Dávid egyelőre turistaként érkezik , szét akar nézni , megismerni a várost, az országot, megteheti,…..
Alkotmányellenes a tavaly nyári jogszabály-módosítás, szinte betarthatatlan a törvény és indokolatlan a 800 ezres bírság. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
prkl 2012.03.02 09:50:56
@zotyikaa:
az mennyiben segít hogy az OFFI ismeri a nyelvet? hogy jutok el az OFFI-ig a még le nem fordított papírjaimmal?
itt és sok más országban lakcímkártya vagy más címet tartalmazó közokirat továbbra sincs
az x éves munkaszerzödésem mit bizonyít?

egyébként azt elfogadják-e ha utazásom elött én magam írok egy magyar nyelvü (vagy két nyelvü) munkáltatói igazolást, szépen céges logo-val, stb, majd aláiratom, lepecsételtetem a fönökömmel?
prkl 2012.03.02 10:58:33
@epäjärjestetty:

valaki vélemént erröl:

"egyébként azt elfogadják-e ha utazásom elött én magam írok egy magyar nyelvü (vagy két nyelvü) munkáltatói igazolást, szépen céges logo-val, stb, majd aláiratom, lepecsételtetem a fönökömmel?"
Egy érdekes álláshirdetésen akadt meg a minap a szemem. A BKV jegy- és bérletpénztárost keres, havi bruttó 110 ezer forintos fizetésért: __________________________ Nem oly régen, a minimálbéres posztsorozatunk kapcsán rengeteg támadás érte blogunkat, mondván, hogy…..
prkl 2012.02.29 09:39:45
@Közbiztonság Szilárd: "Már így is messze a legmagasabb jegyárai vannak a BKV-nak egész Európában!"

Ez hogy jött ki? Helsinkiben, ahol a finn nagyvárosok közül az egyik legolcsóbb a tömegközlekedés, 2,20€ a jegy. Igaz, nem egy utazásra szól hanem azt hiszem 1 órán keresztül érvényes a jegy. Itt, kicsit északabbra 3,20€ a jegy és csapnivaló a menetrend.
Vagy arra gondoltál hogy a tipikus fizetésböl megvehetö jegyek száma pesten a legkisebb?
Nem, továbbra sem fogok nagyon hírekről véleményt írni, node most mégis.   Az alábbi cikk szerint mostantól a diplomásoknak Magyarországon kell dolgozniuk a képzési idő kétszereséig, a végzés utáni 20 évben bármikor.   A cél elvileg az, hogy itthon tartsuk a…..
prkl 2012.01.21 11:20:37
@DR.version: hol 2 millió egy programozó bére? rohanok oda rögtön :)
 Az állás az első nap után, Ford-Citroen 1:0 Bár az elmúlt években sem maradtunk Monte Carlo - i izgalmak nélkül, azért mégiscsak a világbajnokság futamai között az igazi helye eme legendás futamnak.    S, hogy mitől is olyan legendás?! Ez már az első nap…..
prkl 2012.01.20 12:01:10
@skyrangr: szintén :)
 A szerző (Droli) azt az elmebeteg ötletet találta ki, hogy disszidál - Magyarországra. Az erről szóló élményeit, tapasztalatait egy posztsorozatban írja meg, mindenki nagy örömére. Mióta „publikáltam” a hazatéréses ötletemet – „online és offline” egyaránt – több…..
prkl 2012.01.20 11:05:45
@Nohát:

1. Nekem elsösorban ilyen problémáim vannak, és egyre inkább úgy érzem hogy ez nem fog javulni ezért lépnem kell valamit.

2. Ez a property ladder dolog (sose hallottam róla de megnéztem wikipedia-n) tényleg gond lehet nekem, mert zsebböl nem tudom jelenleg kicsengetni egy olyan ingatlan árát ahol mondjuk 5 év múlva szeretnék élni, hitelt meg mint magyarországi bevétellel évek óta nem rendelkezö egyén nem nagyon kapnék egy jódarabig.

4. Nem kimondottan a 3-500 eurós fizetésszintet céloznám meg. Itt nincs Tesco, az élelmiszerboltokban a választék vagy nagyon szegényes - a helyieknek elég, nekem nem - vagy nagyon drága vagy mindkettö.

Leginkább az elsö pont az ami miatt eröteljesen gondolkozok a hazatérésen.
Ezek szerint senki sincs biztonságban, aki külföldön dolgozik, ottani autót tart fent és néha hazalátogatna? Mai cikkünk blogposztja...
prkl 2012.01.11 14:03:07
@Merylla: "Ha külföldi jogsid van, nem kérdés, hogy ott is élsz."

Ez nem igaz, bár lehet a rendörnek/NAV-nak elegendö. Nekem finn jogsim van, ha holnap Magyarországra költöznék használhatnám nyugodtan - mint ahogy itt is használhatnám a magyar jogsimat.
prkl 2012.01.11 14:08:32
@Merylla: Engem határozottan le akartak az itteni rendörségen beszélni a cseréröl, mondván tökéletesen megfelel a magyar jogosítvány a csere meg 4x euro.
Egyébként az utóbbi néhány évben én is jó párszor voltam autóval Magyarországon külföldi rendszámú autóval, és soha nem volt gondom, csakhogy tavaly szeptember óta szigorították a szabályozást..
prkl 2012.01.11 14:48:30
@magyar_ellenállás: attól hogy magyar szemmel valami lehetetlennek tünik, még lehet igaz.
Pl. Finnországban is 70 éves korig érvényes a jogosítvány.
Lehet izzítani az agytekervényeket, ropogtatni az ujjaitokat, az ötödik és egyben utolsó olyan téli abroncs témájú posztot olvashatjátok alább, nem sokkal utána pedig érkeznek a kérdések, hogy mindenki élhessen az esélyével arra, hogy megnyerje egy vadi új Michelin Alpin 4…..