Regisztráció Blogot indítok
Adatok
filmtér

34 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 ..
Megjelent (volt) szerzőnk tanulmánya a Laokoón folyóirat weblapján "Beutazható karakterek – Adatbázis és interface mint digitális szerepjáték-identitás" címmel. A szöveg az alábbi linkre kattintva…..
A gyilkos bohócok jelenléte a mozivásznon szinte közhellyé vált – de vajon miért? Blogunk egyik szerkesztőjének cikke a Kulturpart.hu-n: https://kulturpart.hu/2019/11/03/gyilkos_bohocok_a_mozivasznon..
WestEnd Top Design Apartment is open for everyone planning to stay in central Budapest. A few steps from WestEnd, the largest City Center in Budapest. Close to the capital's most popular places, such as Heroes' square, the Zoo, Museums, Andrássy avenue, ruin pubs and Margaret Island. Book now:…..
Már meg sem lepődünk, ha egy kedvenc klasszikusunkat újra kiplakátolva látjuk a moziban. Szükségszerű volt, hogy eljöjjön a nap, amikor a Ragadozó ismét vadászni kezd ránk.....
Szinte mindannyiunkat aláztak már meg osztálytársak, ismerősök vagy akár ismeretlen emberek előtt. Ha kíváncsi vagy egy szívbemarkoló történetre, ami ezzel a jelenséggel foglalkozik, bátran ajánljuk a Silent Voice című animét!..
filmtér 2018.09.16 14:10:39
@nts: Minket nem tudott zavarni a lassú tempó, mert érdekesnek találtuk a karaktereket!
De köszönjük nagyon a jól kifejtett véleményt! ;)
Tudjuk jól, hogy a Netflix sorozatai közt jobbnál jobb alkotásokat találunk. De mi a helyzet a cég által finanszírozott játékfilmekkel? Az Upgrade c. film lenne az új Annihilation?..
Akinek ez a három szó eszébe juttat egy filmet, az szerencsés ember! Nekik és persze minden érdeklődőnek ajánljuk Paul Thomas Anderson The Master c. filmjének mély, velős elemzését! Jó olvasást!..
Huszárik Zoltán több, mint filmrendező, vagy szimpla rajz- és festőművész. Ő a lélek alapos ismerője és mágusa, erről szól az Elégia c. kiállítás is...
A Mission: Impossible legújabb része kapcsán beszélgetünk általánosságban az akciófilmekről, valamint mindhárman elkészítettük a TOP 3 Legrosszabb és Legjobb akciófilmek listáját. Tartsatok velünk!..
Mindenről, ami Mission: Impossible, fél órában. Az Utóhatásról pedig csupán spoiler-mentesen beszélünk, senkinek nem akarjuk elrontani az élményt. Hallgassátok legújabb kibeszélőnket!..
A jelenlegi Marvel és DC filmek dömpingjében talán már el is felejtettük, hogy valaha készültek a zsáneren belül elképesztően egyedi és különleges alkotások. Ilyen volt az Erő Krónikája is...
filmtér 2018.07.30 21:07:33
@Libuel: Biztos nem volt elég "fun!" :D
filmtér 2018.07.30 21:09:05
@Berelhetoreklamfelulet: Mi is sokat gondolkoztunk ezen, nem akartuk félrevezetni olvasóinkat. Ezek szerint nem sikerült... :-(
Julian Rosefeldt filminstallációja mindent elmond a modern művészetekről, anélkül, hogy bármi újdonságot közölne. Bár jól tudjuk és láthatjuk is kiállításán; újat már lehetetlen mondani, semmi sem eredeti!..
filmtér 2018.07.25 21:23:49
@rozsomák: Köszönjük az ajánlást! Még nem olvastuk, de igyekszünk pótolni! ;-) A kiállítást pedig csak ajánlani tudjuk!
A nagy Frida kiállítás körüli őrületben ne felejtsük el, hogy 2002-ben készült egy zseniális életrajzi film a művésznőről, amit érdemes megtekinteni még a festmények előtt. Vagy után. De előbb-utóbb mindenképp!..
Roger Vadim '56-os filmjének címe elég beszédes; a nő ősmintáját próbálja elénk tárni és egy személybe építi bele a férfiakkal játszadozó ribanc és a hűséges feleség archetípusát...
filmtér 2018.07.21 17:35:12
@dez01: Az még egy fokkal jobb lenne neki, és gondolom kereset is lenne rá :-D
Hitchcockról mindenkinek a Psycho, a Madarak, vagy a Hátsó ablak jut eszébe először, de mi a helyzet a rendező kevésbé ismert filmjeivel? Némelyik talán több reflektorfényt érdemelne, ilyennek gondoljuk cikkünk alanyát; A Kötelet is...
Vajon véget ér belátható időn belül a szuperhős filmek egyeduralma a mozik felett? Ismét összeültünk megvitatni, mi okozhatja a divathullám végét és feltesszük a kérdést; "...aztán hogyan tovább?"...
Egy különleges gyöngyszemet keresel az esti filmezéshez? A The Insult című francia-libanoni koprodukció talán pont neked készült! Izgalmas karakterek, nem túl hétköznapi konfliktusok és érdekes morális kérdések jellemzik a filmet...
A sokak által ma is ismert és kedvelt Dr. Caligari-t a VEN zenekar újraértelmezte és sajátos dallamaival aktualizálta. Ezt az előadást lehetett megtekinteni Valyo kikötő színpadán, július elején...
A La La Land sikere után nehéz nem egy ismét feltámadó műfajként tekinteni a musicalekre. Ha alaposan megnézzük a zsáner történetét érdekes ívet, vagy inkább görbét figyelhetünk meg; mintha a zenés-táncos filmek időnként újra és újra visszatérnének a halálból.....
A szuperhős filmek dömpingje több, mint 10 éve tart. Persze már a 2000-es évek előtt is bőven készültek képregény-adaptációk, de a Marvel Stúdió és a Disney "ámokfutása" egy elég újszerű jelenség. Vajon meddig fogják még uralni a mozikat az ilyen típusú filmek? Vége lesz ennek egyáltalán…..
Vászon a vásznon rovatunk most egy videó esszével jelentkezik, melyben az Ötödik Pecsét c. filmet vizsgáljuk az abban felbukkanó Bosch festmény tükrében. Enjoy!..
Alicia Vikander se tudta kihúzni a csávából az örökké haldokló videojáték adaptációkat. Olvasd el a cikket, ha érdekel, mi volt baj a filmmel!..
De ki mondta, hogy ez rossz dolog? Legújabb animációs filmjében új oldaláról ismerhetjük meg az egyedi stílusú rendezőt. Olvasd el a Kutyák szigete kritikánkat!..
A klasszikus, minőségi és elgondolkodtató sci-fi visszatérni látszik Hollywoodba, de ezennel a nők bújnak pöpec egyenruhákba, hogy a világ megmentésére siessenek. Az Érkezés után itt az Annihilation, avagy az Expedíció!..