Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csobi2011

0 bejegyzést írt és 331 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért nagyon fontos a választási matek elemzése, mielőtt bárki is legyintene az ellenzék esélyeit latolgatva? A Fidesz számára nem túl jó hír, hogy jelen állás szerint legalább az ország fele ellene fog szavazni az októberi helyhatósági voksoláson. Érdemes ugyanis ara gondolni, hogy mi volt…..
A pártmédia váteszi képességekkel ruházta fel Orbánt, hívei szinte tévedhetetlennek, született vezetőnek állítják be őt. A valóság viszont az, hogy Felcsút Géniusza az utóbbi időben szinte mindig mellélő, a parlamenti választások óta gyakorlatilag egyetlen terve sem jött be.  Az A-terv - Európa…..
• Juncker szerint teljes képtelenség, ahogy a magyar és a lengyel kormány hadakozik a kvóták ellen, nem tagadhatják meg a szolidaritást  • Orbán Viktor és a hozzá hasonló nemzeti demagógok tévednek, amikor a Notre Dame tüze kapcsán is a maguk politikai pecsenyéjét igyekeznek sütögetni.   • A…..
Látszólag érthetetlen, miért hunyászkodik meg Orbán Viktor az Európai Néppárt akaratára, és töri meg látványosan állítólag törhetetlen gerincét – miközben mások tárt karokkal és feltételek nélkül fogadnák. Csak a szélsőjobbon nem elég hatékony Putyin számára a Fidesz, mint trójai faló...
A Fidesz úgy tesz, mintha nem is rúgta volna össze a port saját pártcsaládjának tagjaival. Használják ugyanis az Európai Néppárt nevét, logóját, eszközeit, mintha nem kiabáltak volna kígyót, békát, Soros Györgyöt az EPP politikusaira azután, hogy nagy többséggel felfüggesztették a magyar kormánypárt…..
  A képviselőik belemondták a kamerákba, hogy külön indulnak ugyan, egyesítik azonban az erejüket, hogy ellenőrizhessék a május 26-án esedékes szavazást. A „nagyjából 14 ezer választókörzetben” így lehet emberük. Máskülönben megismétlődik 2018. április 8., amidőn az országgyűlési választáson…..
Mondják, irtózik, mint ördög a tömjénfüsttől. Így van Orbán mindazzal, ami Macront, illetve az egész francia gondolkodást jellemzi. „Liberté, Égalité, Fraternité!„ /Szabadság, egyenlőség, testvériség!”/ a Francia Köztársaság alkotmányának 2. pontjában szereplő mottó ez, amely a Nagy Francia…..
A Méltányosság legfrissebb kutatásában négy neves európai vezetőt (Emmanuel Macront, Angela Merkelt, Vlagyimir Putyint és Orbán Viktort) vizsgálta, s ahogy a bevezetőnkben előrevetítettük, az elkövetkező hetekben beszámolunk a tanulmány legfőbb tanulságairól, külön foglalkozva mindegyik vezetővel...
Donald Trump elhalasztotta szokásos évértékelő beszédét, ám Orbán Viktortól dőreség lenne ilyen döntést várni. Mindkét politikus szereti a nyilvános megszólalásokat, főként, ha azok saját rajongótáboruk előtt zajlanak. A magyar kormányfő viszont nincs úgy sarokba szorítva, mint amerikai kollégája,…..
Soha nem tört még ki ekkora vita a miniszterelnök fasírtjáról, miközben csak azt nem vesszük észre, hogy valójában annyi történt, hogy a miniszterelnök kommstábja nem ismeri a magyar valóságot. Ha ismerné, nem botlott volna el a Gundel-névben...
Vannak partnereink Európában, hogy elkérjük a céljainkat - dicsekedett a német szélsőjobb egyik vezére pártkongresszusuk után. Majd név szerint említette Orbánt és a Fideszt...
O1G - amit persze sokan, régóta sejtettek, csak talán azt em, hogy hamarosan jelszó válik belőle. Azt, hogy valóban e jelben fog-e győzni az ellenzék, természetesen még nem tudjuk. De hogy a szlogen és a logo terjed a világ körül, azt tapasztaljuk. Miközben Orbán a királyi várba költözik pár…..
csobi2011 2018.12.28 08:53:16
@Orbán veje: nem is tudtam hogy indult ellenzék nevű párt a választásokon. Ti mindig összeadjátok az összes nem fideszre szavazót, de nem tudom miért. A valóság az hogy a fidesz több mint kétszer annyi szavazatot kapott mint a második helyezett jobbik, és ez az egész eu-ban egyedülálló. Értem hogy néhány ballibant képtelen ezt megemészteni, de ezért még nem kell hülyeségeket irogatni.
csobi2011 2018.12.28 09:57:53
@felucca02: azt mondod, hogy nem erre kapott a fidesz felhatalmazást. Csak éppen elfelejted hogy 8 év kormányzás után kapott több szavazatot mint az előző választáson. Szóval pont arra kapott felhatalmazást hogy úgy kormányozzon mint eddig
csobi2011 2018.12.28 09:59:47
@Igazamvanvagyigazamvan?: akkor ki találta ki ezt a felosztást. Szóval ezek szerint megszűntek az ellenzéki frakciók a parlamentben és megalakult a mindenki más párt? Erről még nem olvastam sehol.
Az egyik kezével elvesz, a másik kezével pedig visszaadja annak egy részét. Röviden így írható le az Orbán-kormány taktikája az utóbbi években. Úgy volt képes megszorítani a gazdaságban, hogy a legutóbbi időkig nem kellett komoly ellenállással számolnia a kormányzatnak, így nem csoda, ha ezt a…..
Benderik elmélkedik O1G 2018.12.22 21:53:00
  Tisztán etimológiailag, néprajzilag, kommunikációelméletileg, marketingtudományilag és szociológiailag -- azt kell mondjam: gyönyörű. Egy szó, mely minden fenti tudós álma.     Ismert eredete, s bár hogy a köznyelvbe most ki ötlete volt berobbantani, nem tudjuk (bár…..
Kemény visszacsapást sürget Washington részéről egy szakvélemény, ha Orbán valóban kipaterolja az amerikai érdekeltségnek számító Közép-Európai Egyetemet. Trump teljesen magára maradt nacionalizmusával a párizsi háborús emlékünnepségen, de az európai vezetők nem foglalkoztak azzal, hogy alapvetően…..
csobi2011 2018.11.13 13:55:37
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: te akkora barom vagy hogy nem tudod mi a különbség az eu és a nato között. Ha jönnek az orosz tankok, az eu nem véd meg max a nato. De minek is neked bármi értelmeset írni
csobi2011 2018.11.13 15:46:41
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: te írtad itt néhány hozzászólással ezelőtt, hogy ha kilépünk az eu-ból akkor ki véd meg minket. Hát a nato, mert a két szervezetnek nincs köze egymáshoz. A nato alapokmánya értelmében bármilyen támadás a teljes szövetség elleni támadásnak minösül. Most meg itt okoskodsz nekem. Te súlyosabb eset vagy mint gondoltam.
Reflektor Feljelentem a Ripostot 2018.11.09 12:19:28
„A kormány (és vidéke) most már minden határt átlépett!” Ismerős, mondhatni elhasznált, élét vesztett kijelentés. Hogy azért-e, mert a kormány (és vidéke) tényleg havonta lép át valamilyen határt, vagy mert frusztráltságunkban mindenre ugrunk és talán ezért is hiszik, hogy mindent megtehetnek…..
csobi2011 2018.11.10 11:50:26
@Hamihami: A pénztarhálás a ballib médiák mániája: klubrádió, index, hvg. Az ottani újságírók továbbra is milliókat akarnak keresni, pedig nem olvassa/hallgatja őket senki. De ők úgy hiszik hogy ez nekik jár. Szóval beszedik az utolsó párezer ballib szerencsétlen pénzét és röhögnek magukban hogy a sok szennyért amit összehordanak még jó pénzt is kapnak. Bár ez nem baj a bolond ballibek pénzét elszedni nem bűn. Szóval te csak támogasd a ballib médiákat, a ripost jól megvan az én támogatásom nélkül is. Max néha majd megveszem egy-egy számát. Egyébként a fentebb idézet címlapon vicces ahogy orbán megmutatja a junkernek hogyan működik az ajtó. Szegény isiászosnak ez meghaladja az értelmi képességét.
Bűncselekemény hiányában megszüntették a nyomozást a Elios ügyében – ez az a cég, amelyik igen sok szálon kötődik egy bizonyos Tiborcz Istvánhoz, akiről köztudomású, hogy a saját lábán áll. Ez a saját láb persze jelentős részben Orbán Viktoré – hiszen a Tiborcznak juttatott százalékok, sápok,…..
csobi2011 2018.11.07 15:38:29
@GNDL: a Gyurcsi Feri egyszer sem tudta 3% alá csökkenteni az éves költségvetési hiányt. Mégsem nyávogott az eu. A Viktor egy év alatt megcsinálta ezt mégis csak kritikát meg leminősítést kapott az ország. Te élsz alternatív valóságban.
csobi2011 2018.11.07 16:13:39
@GNDL: Hú, te tényleg nem érted az egészet. Az eu pénzek leállítása nem érinti az eredmény szemléletű költségvetési hiányt, amit az eu is figyel. Így idén is 2.4% körül alakul a hiány, ami jóval 3 % alatt van. Azt ajánlom olvass el néhány valódi gazdasági cikket normális portálokon (pl. portfolio) és rájössz hogy milyen stabil jelenleg az államháztartás.
Ne csak a népszavából, meg a klubrádióból informálodj. Ja és ajánlom hogy menj fel a hvg címoldalára, ahol a ballib medián legfrissebb kutatása szerint már 63%-a van a fidesznek. Még én sem gondoltam hogy a sok ballib idióta véleményvezér ilyen sikereket érhet el.
csobi2011 2018.11.07 18:36:17
@GNDL: nincs szükség semmilyen megszorításra. Persze a ballibek meg az imf mindig erre gerjed, de szerencsére van egy kormányunk amelyik szarik a fejükre. Ha nem csak egyes cikkeket idéznél ide a portfolióról hanem rendszeresen olvasnád azt, akkor tudnád hogy az államháztartás stabil, sőt tartalékok vannak benne. Az eu visszatarthat bizonyos pénzeket, de más pénzeket meg köteles kifizetni. Nem az eu bizottság dönt mindenről, csak szeretné azt mutatni. Majd térjünk vissza néhány hónap múlva arra hogy mennyi eu pénz jött be. A szakértők is arra számítanak hogy a visszatartott pénzek nagy része néhány hónapon belül beérkezik. Ezen fölösleges vitázni, ki fog derülni. Én a tényeket jobban szeretem mint a jóslatokat.
Életveszélyes fenyegetés nagy nyilvánosság előtt, közveszéllyel fenyegetés - ezeket a vádpontok messziről is egyértelműek a fideszes képviselő Molotov-koktélos fenyegetőzéséből. Ennek ellenére az ügyészségnek csak akkor tűnt fel, amikor már Polt Pétertől kérdeztek róla...
csobi2011 2018.11.04 14:48:53
@math0: ezek csak üres lózungok. Az egészségügy és oktatás korábban sem volt jobb. Most is vannak vele gondok ahogy korábban is. Nem a fidesz tette tönkre.
csobi2011 2018.11.04 19:42:39
@LIPSI MENTES ÖVEZET: egyébként leírja végre valaki hogy Vadai hogy került be a nagypolitikába? Mert nekem most nincs időm kifejteni a sztorit de a lényeg hogy egy vén mszp tagot pipantgatott, így lett politikus. Ez a közel 70 éves vén fószer végül lecserélte Vadait egy fiatalabbra (mert már ő sem viselte el), nekünk meg itt maradt Ágika. Ha holnap délutánig nem írja meg valaki az egész sztorit, majd én megteszem. Most tényleg nincs erre időm.
csobi2011 2018.11.04 20:43:38
@math0: ez az eü dolog neked a perverz mániád. Több rokonom is volt kórházban az elmúlt egy évben. Mindenki korrekt ellátást kapott és ma gyógyultan, boldogan élik mindennapjaikat. Ez nem azt jelenti hogy minden rendben van ma az eü-el, de az látszik hogy neked semmi tapasztalatod nincs a mai eü-vel, csak a ballib médiából tájékozodol.
A Néppárt alighanem továbbra is megalkuszik a Fidesz kizárása ügyében, Stubb azonban újabb hadüzenetet küldött Orbánnak. A magyar miniszterelnök Trumptól kapott menlevelet, hogy a sorosozás örve alatt elvegye a magyarok javait és szabadságát. A volt osztrák államfő szerint nem jó az Ausztriának,…..
csobi2011 2018.11.04 14:33:45
@Oxica: szóval te a balkánhoz sorolod a britteket, akik kilépnek az eu-ból és az olaszokat is aki most intenek be az eu-nak. Továbbá gondolom az osztrákokat is a balkánhoz sorolod, akik mostanra szitén eléggé kritikusak az eu-val. A mindig ballib svédek meg nem tudnak kormányt alakítani mert megkerülhetetlen erő lett az ottani radikális párt. Nem akarom tovább sorolni a tényeket, mert téged azok hidegen hagynak. Vége az európai egyesült államok tervnek. Szerencsére. A meggyengült ballibek viszik magukkal ezt az őrült tervet a sírjukba.
csobi2011 2018.11.04 14:54:09
@taga20: az itt irogató szánalmas ballibeknél még én is jobban ismerem a számokat, hiába fogalmaztam egyszer hibásan a százalékkal kapcsolatban. Amíg ti azt hiszitek hogy ti vagytok a többség, amikor a fidesznek kétharmada van, addig veletek fölösleges matekról beszélni.
csobi2011 2018.11.04 17:18:35
@taga20: nem szeretném ha felbomlana az eu, de a föderalista eu helyett a nemzetállamokon alapuló eu-ban hiszek. Csak a legszükségesebb dolgokban kell együttműködés (pl. környezetvédelem, szabad munkavállalás). De nem értek egyet azzal hogy közös adópolitika vagy pénzügypolitika legyen. Nem szimpatikus hogy brüsszelből akarnak diktálni a nekünk szabályosan járó eu pénzekért cserébe. Az eu pénz nem segély vagy ajándék, az jár nekünk a hatályos szabályok szerint. A gazdáknak járó terület alapú támogatás vagy a fejletlen régióknak járó strukturális alapok nem segélyek. Ezt nem akarja itt megérteni senki. Ezeket az érvényben lévő eu szabályok szerint nem lehet megvonni egy tagálltól aszerint hogy szimpatikus a kormány vagy sem. Persze ha egy tagállam szabálytalanul költi el az eu-s pénzt akkor azt vissza kell követelni. De az nem normális hogy egy tagállamot az eu források megvonásával fenyegetnek mert bizonyos magyar törvények nem tetszenek brüsszelnek. Kb. ennyi.
Van egy ország, valahol Európában, annak is a közepe táján, ahol cirka 31 évvel ezelőtt, hallgatva az idők szavára, úgy döntöttek páran, hogy ne legyen többé szocializmus, meg ne legyünk népköztársaság, felejtsük el a népet, legyünk csak köztársaság. A nép, meg úgy hallgatólagosan rá is bólintott,…..
Újra terjedni kezdtek a patkányok Budapesten és már nem viszik el a szemetet Észak-Magyarországon. A szeméthalmok mögött néhány Fidesz-közeli vállalkozó alakja rajzolódik ki...
csobi2011 2018.10.28 21:45:16
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: basszus a hatodikos gyerekemet buktatnák matekból a te szellemi színvonaladdal. És neked még szavazati jogod is van. Mondjuk ez a ballibeknél nem újdonság. A 300% 3-szoros emelést jelent, de ez ne zavarjon. A legviccesebb, hogy utána még számokkal is levezeted hogy nekem van igazam. A tiéd volt a hónap hozzászólása a primitív baloldaliak versenyében.
csobi2011 2018.10.28 22:04:15
@élhetetlen: annak örülök hogy itt ahol lakom 2010-ben 7200 ft volt a szemétszállítás negyedévenként, most 5680 ft ugyanez. És minden héten ugyanúgy elviszik a szemetet mint eddig. Persze te csak sírjál, a baloldaliak mindenért sokkal többet szeretnének fizetni csak nem hagyják nekik. Hát milyen demokrácia ez?
csobi2011 2018.10.30 15:36:31
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nem tűntem el csak nem az egész életemet ezen a blogon töltöm. Valóban rosszul fogalmaztam, arra akartam célozni hogy a szocik idején 3-szorosára nőtt a gázár. De az a legvicesebb hogy ti jobban szeretétek azt, mint az elmúlt nyolc évet amikor 25%-al csökkent az ára. Szóval szerintetek sokkal jobb a fogyasztónak ha a gázár többszörösére emelkedik, mintha csökken az ára.