Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ataisz reformélelmiszer

35 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hozzávalók: 2 dl víz 20 dkg vaj vagy 10 dkg kókuszzsír 4 evőkanál Ataisz kakaópor 25 dkg liszt 20 dkg cukor 1 evőkanál szódabikarbóna 1 dl natúr joghurt 2 tojás A vizet kissebb lábasba öntjük és a vajat és a kakaót hozzáadjuk. Kevergetve fölforraljuk. A lisztet a szódabikarbónával, és a…..
Hozzávalók: Az alaphoz: 3 db tojás 80 g cukor 80 g Ataisz pirított, tört mogyoró 2 evőkanál zsemlemorzsa 6 g sütőpor 30 g reszelt étcsoki A töltelékhez: 7,5 dl tej 80 g kristálycukor 1 vaníliarúd, vagy vaníliás cukor reszelt citromhéj 160 g Ataisz köles 1 tasak zselatin 4 dl…..
Hozzávalók: 1 csomag Ataisz chia magburger zabos-magos 300 ml víz liszt Először is mi is az a grissino? Az Olaszországból származó pálcikákat 1679-ben kezdték el sütni Lanzo-ban, ma már a pékségek egyik leginkább fogyó nasija. Természetesen ezt is eredetileg leveles tésztából készítik, de mi…..
Cikkünkben szeretnénk Nektek összegyűjteni a szuperélelmiszernek is emlegetett quinoa jótékony hatásait. Bár gabonaként emlegetik, valójában egy-, a spenóthoz és a céklához hasonló növény magja. Eredetileg Dél-Amerikában, az Andok magasan fekvő területein termesztették, és az inkák a magok anyjának…..
❗ Mindenmentes nasi! ❗ Fogjunk egy jó érett avokádót, és törjük össze villával vagy robotgéppel. Olvasztott fekete csokival keverjük össze. Ha túlságosan ragadós, rakjuk hűtőbe és azután formázzuk kis golyókká. Ataisz cukrozatlan kakaóporba forgassuk bele őket, és már kész is a nassolnivaló!  Jó…..
Hozzávalók:  100g Ataisz ínyenc pizzás zabfasírt por 125 ml víz paradicsomszósz / sajtkrém / vajkrém reszelt sajt Mostani receptünk nem egy nagy különlegesség, de szereténk megmutatni, hogy fasirtportunkból nem csak gombócok készíthetőek! Keverd össze a fasírtport a kellő mennyiségű…..
Hozzávalók:  Kókuszzsír 1 evőkanál Ataisz zabpehelyliszt Reszelt hagyma Paradicsomlé Só Bors 1 db babérlevél Ataisz omega fasírtpor Kókuszzsíron a zabpehelylisztet megpirítjuk, és a reszelt hagymát hozzáadjuk. Paradicsomlével felöntjük, és sózzuk, borsozzuk, végül 1 babérlevéllel…..
Hozzávalók: Zöldbab Ataisz vegantéria Tejföl Tojás Ataisz magyaros chia magburger A zöldbabot fűszeres vízben pároljuk meg. Helyezzük egy jénai tál legaljára. A tejfölt, kis vegantériát és a tojást összekeverjük egy tálba, egy másikba pedig a chia magburgert szórjuk annyi vízzel, amennyi a…..
Hozzávalók: 20dkg Ataisz köles 2dl növényi tej 3 evőkanál Ataisz xilit reszelt citromhéj ízlés szerint vanília 20 dkg vegán étcsokoládé 2 evőkanál növényi tej A felforrt tejbe öntsd bele a kölest, majd főzd puhára. Add hozzá a cukrot és a citromhéjat. Ízlés szerint adj hozzá egy kis…..
Hozzávalók: Ataisz fahéjas-mogyorós zabkása Ataisz xilit Ataisz chia mag Ataisz szeletelt mandula Áfonya Forralj fel 5 dl tejet, és ízesítsd ízlésed szerint, akár egy kis mézzel, de mi ez esetben xilitet használtunk. Mivel a chia mag igazi energiabomba, ráadásul kiváló méregtelenítő, ezért…..
Hozzávalók: Ataisz vöröslencse 1 db babérlevél 1 gerezd fokhagyma Fűszersó Natúr joghurt Ataisz vegantéria A vöröslencsére annyi vizet töltünk, hogy ellepje, majd lassú tűzön 13- 15 perc alatt puhára főzzük. A főzőlébe babérlevelet és egy fokhagymagerezdet teszünk. A vizet ízesítjük…..
Az előző két menüsor esetén gyakorlatilag teljesen szabadon válogathattam a vegán és vegetáriánus ételek közül így karácsonykor, mivel ezeknek az étrendeknek (még) nincs kiforrott hagyománya, ellenben egy húsos étrenddel. Itt már meg van kötve a kezem. Nálunk például minden karácsonyi ebéd…..
A vegetáriánusok semmilyen húsfélét nem fogyasztanak, de tojást és tejtermékeket igen. Ebben az esetben sokkal könnyebb gondoskodni a megfelelő fehérje- és tápanyagellátásról. A változatos és kiegyensúlyozott vegetáriánus étrend minden fontos tápanyagból elegendőt tartalmaz. Ügyelni kell a vas, a…..
A szigorú vegetáriánusok (vegánok) kizárólag növényi eredetű táplálékot fogyasztanak. Az egyes élelmiszerek kizárása és a nem megfelelően összeállított étrend különböző hiánybetegségek kialakulásához vezethet, így például vas-, kalcium-, B12- és D-vitamin hiányt. Nagy hangsúlyt kell fektetni a…..
Hozzávalók: 25 dkg Ataisz köles 3 dl tej 1 dl víz 15 dkg cukor vagy Ataisz eritrit 3 tojás 5 dkg vaj vanília kivonat / citromhéj / mazsola / áfonya (ízlés szerint) A kölest 2,5 szeres víz és tej keverékében felteszem főni. Többször keverem és pótolom az elfőtt folyadékot.Úgy 15 perc…..
  Az Ataisz babfasírtokat sütőben is elkészíthetjük, ha nem szeretnénk olajban áztatva kisütni. Az elkészítési javallatot betartva formázzuk meg a pogácsákat, és helyezzük kivajazott tepsibe a fasírtokat. Nézz szét webshopunkon az ízek között: https://goo.gl/qMejPQ  Jó étvágyat kívánunk!..
Hozzávalók: Ataisz zabkása tej Ataisz eritrit Sütőtök Csokicsepp Szokásos natúr zabkásánkat egy kis eritrittel édesített tejben főztük meg. Miután kihűlt, kedvenc őszi zöldségünkkel, sütőtök kockákkal ízesítettük. A végén pár csokicseppet is beleszórtunk, amivel növeltük cukortartalmát,…..
Hozzávalók: 40 dkg lereszelt főtt cékla 15 dkg vaj 3 tojás 20 dkg cukor 10 dkg liszt 5 dkg Ataisz zabliszt 2 teáskanál sütőpor 4 dkg kakaópor Ataisz vaníliás xilit narancshéj vagy citromhéj reszelék csipet só A tojássárgáját a lágy vajjal és a cukorral és a xilittel összedolgozzuk.…..
  Hozzávalók: 25 dkg sütőtök püré 20 dkg cukor vagy Ataisz eritritol 1 db tojás 1 dl olaj 10 dkg Ataisz zabliszt 2 teáskanál sütőpor 1 teáskanál szódabikarbóna 2 kávéskanál fahéj annyi apró Ataisz zabpehely, amennyit a keverék felvesz (a sütőtök nedvességétől függ) A felsorolt…..
Hozzávalók: Ataisz ínyenc erdész fasírtpor Dagadó  Só, bors Pár burgonya A húst sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük ízlés szerint. A fasírtport keverjük össze a tasak hátoldalán olvasható mennyiségű vízzel, majd hagyjuk állni 1-2 percet. Töltsük a hús belsejébe. A töltelék tojás és egyéb…..
Hozzávalók: 0,5 dl sima vagy növényi tej 30 dkg Ataisz zabpehelyliszt 1 csapott evőkanál Ataisz sikér 15dkg Ataisz zabkorpa 15dkg vaj, ghi, vagy kókuszzsír 2 tojás vagy lenmagtöret 2dl sima vagy növényi tejföl 1 mokkás kanál só Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk…..
Hozzávalók: 1 nagy fej cékla 1 sárgarépa 1 burgonya 1 közepes fej vöröshagyma 2 evőkanál olívaolaj 1 teáskanál Ataisz vegantéria 1 evőkanál tejszín 1 csapott evőkanál Ataisz zabpehelyliszt só, bors ízlés szerint Felaprítjuk a hagymát és az olívaolajon üvegesre pároljuk. Megmossuk,…..
  Fesztiválozz Ataisszal! A nyár tele van utazásokkal, kirándulásokkal, kempingezésekkel és fesztiválokkal. Ilyenkor se feledkezzünk meg az egészséges étkezésről, és ne mondjunk le kedvenc ételeinkről! Az Ataisz ételeinek elkészítéséhez nem kell más, csupán egy vízforraló! Vidd magaddal az…..
  Könnyen, gyorsan, egészségesen az Ataisszal! Forraljunk fel 2150ml vizet, és ízesítsük vegantériával és sóval. Öntünk bele egy zacskó Ataisz zöldséges-pórés kölesleves port. 30 perc alatt készre főzzük. Egyszerűbb már nem is lehetne! ;) Jó étvágyat kívánunk!  ..
  Könnyen, gyorsan, egészségesen az Ataisszal! Forraljunk fel 2000ml vizet, és öntsünk bele egy zacskó petrezselymes fehérjekomplex levesport. 30 perc alatt készre főzzük! Mit jelent hogy fehérjekomplex? Szeretnénk egészségesen étkezni, számolgatjuk a kalóriákat, figyelünk arra mikor mit eszünk,…..