Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Diablady

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv kedves Cukorfalatok! Nem feledkeztem meg erről a kis cukormentes birodalmamról, csak a nyaralások miatt háttérbe szorult. Viszont ha már nyaralás, el kell mesélnem Nektek egy sztorit, ami a napokban történt velem a nyaralás alatt: Köztudott, hogy melegben inkább lefelé mozog a vércukorszint.…..
Én ugyebár már 4 éve inzulinpumpát használok, amivel könnyebbek a mindennapjaim. Eleinte nagy dilemmát okozott nekem, hogy a jó öreg pen-ről most tényleg inzulinpumpára váltsak?! Az jó lesz nekem? A kérdésre a válasz: Igen! Hosszú távon könnyebbséget jelent, a szövődmények általa jobban…..
Nem az a cél, hogy analizáljam a cukorbetegséget, annak típusait, hanem hogy az alapok tisztázása végett összeszedjem röviden a hasonlóságokat-különbségeket a cukorbetegség 2 fő típusa között, ezt szeretném most egy táblázatban szemléltetni: Cukorbetegség = (latinul) Diabetes…..
/10 kérdés, amivel cukorbeteg fiatalként szembesülsz írta: magyarm/ És 10 cinikus válasz, amit bármikor előhúzhatsz Amikor megtudják, hogy cukorbeteg vagy: „Ilyen fiatalon?” Igen, egészen megdöbbentő módon ilyen fiatalon is lehet valaki cukorbeteg. És lesznek is sajnos. „Az én nagymamám…..
 Sajnos az 1-es típusú cukorbetegek körében egészen gyakoriak az étkezési betegségek, különösen a 15-25 éves lányokat érintik. Hogy mik a kiváltó tényezők, amik hatással vannak a táplálkozási problémák kialakulására? egészségtelen étkezési szokások negatív önértékelés csökkent érzelmi…..
Vajon tényleg a stressz az oka? Vagy vírusfertőzés? Netán trauma ért? Nem tudom pontosan mi is volt a kiváltó ok, de igaz, ami igaz, sokat stresszelek, szorongok. A legapróbb dolgokon is tudok stresszelni, mint például: Dolgozatok, számonkérések, vizsgák Újdonságok Első találkozások,…..
Köszöntök Mindenkit a blogomon! Ahogy a cím is mutatja, "cukormentes világom"-ról lesz szó. 21 éves vagyok, 5 éve vagyok 1-es típusú cukorbeteg, 4 éve használok inzulinpumpát, de csak most szántam rá magam, hogy kiírjam magamból a problémákat (például: szüleim szigora a bulizást illetően,…..