Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gorbiczgy

100 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Testvérünk! Ha a hit és az Istennel megélt kapcsolat kezdeti örömét és boldogságát mára a szorongás és kétség vette át. Ha úgy érzed, nem vagy képes megfelelni Isten elvárásainak, és már afelől sem vagy bizonyos, hogy van-e üdvösséged. Ha az örömteli és hálás istenkeresést a szürkeség és…..
Már az EU-nak az oroszokkal kapcsolatban. Szerencsére a magyaroknak, meg az oroszoknak ki van – állítja az Ország Vizionáriusa (OV). Gondolkodjunk hát hangosan a kerekről egyenként, mi is van velük.   Első kerék: „Ukrajna nem egyedül, hanem angolszász kiképzőkkel, NATO-fegyverekkel háborút…..
Görbicz Tamás Atomkór 2022.07.20 12:36:06
Három nagy válsággóc fenyegeti közvetlen háborúval a világot. Ebből az oroszok Ukrajna elleni agressziója szerepel a címlapokon. Az iráni atomfenyegetés néha fel-fel bukkan azok számára, akiket a nemzetközi hírek is érdekelnek. A harmadik pedig Kína azon vágya, hogy Honkong után Tajvant is…..
Görbicz Tamás Demokráciaexport 2022.05.09 11:11:57
A főnéni örvendezve jelentette be, hogy az amerikai demokráciaexport újra megbukott, csúfos kudarcot vallott – utalván ezzel a magyar választási eredményekre, és a közelmúlt politikai fejleményeire, például az afgán helyzetre. És igaza is van, az amerikai vagy nyugati típusú demokrácia jelentős…..
Görbicz Tamás Barabás és Putyin 2022.04.26 15:21:11
Az elharapódzó ideológiai háborúk idején nehéz megértenünk, hogy emberek miért nem látják a nyilvánvalót. A propaganda által kijelölt gonosz mindenképpen gonosz. Amikor jót tesz, az vagy véletlen kisiklás, vagy csak fondorlat, hátsószándék. Míg a kijelölt jó, akkor is jó, ha egészen elképesztő…..
Már nem csak Londonból, de a világ minden tájáról látható, hogy Putyin cárevics alaposan belelépett a gereblyébe, amit Ukrajnának hívnak. A belső leszámolások azt is jelzik, hogy ezt már ő is tudja. Ahelyett, hogy gyors, látványos akcióval elfoglalta volna Kijevet, megmutatván az orosz medve erejét…..
Az első rémület után, amit a háborús hírek okoznak, a második kérdés, ami minden empatikus emberben felmerül: mit tennék, ha Ukrajnában élnék? És főleg: mit tennék hívőként, mit tennénk gyülekezetként? Biztos vagyok benne, hogy fogunk hallani az Ukrajnában élő testvérek hősies hitéről, de talán…..
Görbicz Tamás Megrágta a SzU 2022.02.23 14:09:27
Nincs új a Nap alatt – mondta bölcs Salamon – s lám újra milyen aktuálisak lesznek a régi viccek: „Miért kicsi Magyarország? Mert megrágta a SzU”, azaz, a Szovjetunió – az újszülöttek kedvéért. Ez Magyarországra amúgy nem volt igaz, kicsiségét a monarchia széthullásának, saját nacionalizmusának, és…..
Görbicz Tamás Nábót szőlője 2022.02.22 12:55:21
Iványi Gáborék felháborító este jól példázza, hogy miért fontos törekedni a társadalmi igazságosságra. Az igazságosság ebben az értelemben egy elérhetetlen utópia ugyan, de nagyon nem mindegy, hogy feléje törekszünk, vagy az ellenkező irányba. A társadalmi igazságtalanság ugyanis egy bizonyos ponton…..
Görbicz Tamás A teremtés rendje 2022.02.04 09:32:18
Számomra ijesztő mértéket öltött szeretett keresztény világunk azon részének öncsalása, amely megpróbál keresztény színre mázolni választási témákat, amely témáknak amúgy nagyon kevés közük van a valóságos társadalmi problémákhoz. Ilyen például a genderizmus. Most azt kell halljam hívő feleim…..
Görbicz Tamás Eucharisztia 2021.09.14 13:56:37
Lehetne katolikus belügyként is kezelni az egészet, csakhogy a nagy felhajtásnak éppen az a fő célja, hogy társadalmi esemény legyen, és demonstráljon. Demonstrálta is a katolikus felekezet azon ellentmondását, hogy egyszerre szeretne nem e világból való vallás, és nagyon is evilági hatalmi tényező…..
Görbicz Tamás Mentális deficit 2021.09.03 13:37:58
Ijesztő képet festenek felelős vezetőink a mentális állapotukat illetően. A miniszterelnök úr úgy véli, hogy a magyarok többet tudnak a muzulmánokról - és különösen a migránsokról - azért, mert az ország 150 évig török megszállás alatt volt. Részben. Igaz, hogy azóta eltelt bő 300 év és a világ…..
Görbicz Tamás Totáliber 2021.08.19 11:30:27
A média napok óta Kabulból érkező szívfacsaró képekkel van tele. Az amerikaiaknak Saigon, nekem inkább Viktor, az orosz báb, ukrán elnök, Janukovics menekülése jut eszembe az Afganisztáni képek láttán. Az egykori teljhatalmú afgán hadurak ugyanúgy gazdag palotákat hagytak maguk után, ahol még a…..
Új kormány alakult Izraelben, ami sok tekintetben legeket és újdonságokat tartalmaz, de mégsem a politikai alkudozások miatt érdekes. A probléma mélyén az a kérdés húzódik, hogy a zsidó állam világi demokrácia vagy egyfajta teokratikus állam, a zsidó identitás létezhet-e vallás nélkül, vagy…..
Dúl az ideológiai háború a történelmi egyházak és a világi állam között, amely azzal kezdődött, hogy az Eu alkotmányából kihagyták a kereszténységet. Innentől erősödtek fel a vallásos-nacionalista hangok, jelent meg az EU, mint veszélyes fenevad, a demokrácia, a liberalizmus és az emberi jogok, mint…..
Görbicz Tamás Rakéta-politika 2021.05.12 15:19:02
Újra suhog a halál kaszája a Közel-Keleten, és nehéz megmondani hol és mikor áll majd meg. Annyi konfliktus és feszültség terheli a térséget, hogy egy kis konfliktusból is lehet nagy. Ahogyan a Twitter majdnem lángra borította Amerikát, most a Tik-Tokkal kezdődött minden. Arab fiatalok oda tették…..
Görbicz Tamás Alávalóság show 2020.11.16 13:29:35
Trump igazi közege egy valóság show, ott van őkelme igazán otthon, ez a neki való világ. A valóság show azonban maga a valótlanság, kb. annyira tükrözi a valóságot, mint a köztelevízió beszámolói az ellenzéki tüntetésekről. Inkább ál-valóság ez, constructed reality, ahogyan a szakmában hívják:…..
Miután a Kárpátok Apostola, a Szellemi Lények Nagymestere felvilágosított bennünket arról, hogy semmi sincs a Földön, ami ne lenne a Mennyben, sőt az Eb-n a magyar válogatott jó szereplését is annak tulajdonította, hogy leimádkozta a futballozni tudó angyalokat (bár e kétes dicsőségre több…..
Görbicz Tamás Elkúria 2020.10.16 10:16:33
A járvány hírei között elsikkad, és az emberek többsége nem is érti a jelentőségét annak, ami az elmúlt hetekben történt ebben az országban. Pedig nagyobb hatása lesz az életünkre, mint a járványnak. A legfelsőbb bíróság (ma kúria) élére egy olyan embert választ majd a Parlament, aki nem pártatlan,…..
Azért az önérzetes magyar szuverenitás párti politikusok is képesek – minden nemzeti öntudatot a szögre akasztva - nagy nyelvcsapásokkal hízelegni. Főleg olyan uraknak, akik nagyon is szeretik, ha hízelegnek nekik. Így tudtuk meg, hogy hazánkban mennyi kipcsak él, és azoknak egy a hatalmát a szovjet…..
Görbicz Tamás Kulturkrampf 2020.08.04 17:38:57
Az Index és az SZFE bedarálása ismét szép példája annak, ahogyan a (tőlünk kapott) hatalom birtokosai a társadalmi párbeszédet elképzelik. Röviden: sehogy, ők helyettem is tudják, hogy nekem mi a jó. Dühít, de nem tudok mit tenni ellene, mint hogy elmondom a dühömet annak, akit érdekel (néha annak…..
A bizánci császárság és a görög nyelvű kereszténység egykori főtemplomát, a Hagia Sofia-t (jelentése görögül: szent bölcsesség) a török kormány, élén Erdogán elnökkel, múzeumból újra mecsetté alakította. Miért volt erre szükség? Nem volt elég hely a muzulmán hívőknek? Nyilván nem, ez egy szimbolikus…..
Július elsejével Izrael arra készül, hogy az amerikai „alku” értelmében az állam joghatóságát kiterjessze a Jordán-völgyére, más szavakkal, magához csatoljon olyan részeket, melyek eddig a Palesztin Hatóság (PA) uralma alatt álltak. Izraelben belpolitikai patt-helyzet alakult ki a Parlamentben,…..
Görbicz Tamás A nagy pukk 2020.02.10 12:15:14
Nagy durranásnak szánták, de csak kisebb pukkanás lett Trump Közel-keleti béketervének nyilvánosságra hozatalából. Részben azért, mert már sok minden eleve tudható volt, részben azért, mert elterelő manővernek szánták, hogy elvonják a figyelmet az impachment-ről, melynek végeredményét ugyan előre…..
A 7. kerületi polgármester szavai arról szóltak, hogy a szélsőséges nacionalisták számára az emberek nem egyenlőek. És ebben nagyon is igaza van. A hangos migránsozás, cigányozás, hajléktalanozás, bűnözőzés és egyebek, éppen azt a szempontot hagyja figyelmen kívül, hogy a migránsok, a cigányok, a…..