Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PDora

8 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Áprilisban néhány napra Bariba utaztunk (péntek-szombat-vasárnap). Bár sokáig nagyon rossz időt írtak az előrejelzések az utazásra, nagy szerencsénk és gyönyörű időnk volt. A WizzAir járatával utaztunk, pénteken dél körül landoltunk a Bari-Palese reptéren. Innen Bari belvárosa a leggyorsabban…..
A Wizzair péntek esti járatával repültünk Milánó-Malpensába. Innen vonattal utaztunk a Malpensa Expressel Milánóba (a retúrjegy 20 euró/fő, ha előre megvesszük online, bár meg kell adni az indulás időpontját, és ehhez képest 3 órán belül fel kell használni). Az első éjszakát így Milánóban töltöttük,…..
A Belém negyed felfedezése után elérkezett az utolsó napunk Lisszabonban. Szerencsére a gépünk csak hajnali fél egykor indult, így az utolsó napunk is teljes volt. Reggel a Kereskedők teréig metróztunk, onnan pedig gyalogoltunk a Sé-székesegyházig, amely Lisszabon legrégebbi temploma. Közel…..
Sintrai kirándulásunk után a Belém negyedbe mentünk, ahol Lisszabon leghíresebb nevezetességeit néztük meg. Ez talán annak is köszönhető, hogy Lisszabon ezen része nem pusztult el a nagy 1755-ös földrengésben. Metróval a Cais do Sodré megállóig mentünk, majd onnan 15-ös villamossal a Szent…..
A harmadik napunkat Sintrában töltöttük. Ez a kis városka 1995-ben került fel az UNESCO Világörökségi Listájára. Gyönyörű helyeket láttunk, szerintem kihagyhatatlan, ha Lisszabonban járunk. Az előző napi városnézéstől megfáradva (sajnos) elég későn tudtunk csak elindulni Sintrába, emiatt aztán nem…..
Augusztus közepén 5 napot töltöttünk Lisszabonban és környékén. Lisszabonba a TAP járatával utaztunk, amikor vettük a jegyeket, akkor épp ez volt az olcsóbb, nem a Wizzair jegyei. Lisszabonba vasárnap este érkeztünk. A reptérről a város metróval (piros vonal) könnyen megközelíthető. A jegyeket Viva…..
PDora 2017.08.28 20:12:18
@baraka: Ó hát akkor tényleg csak nem voltunk elég kitartóak... Igen, kívülről is szép volt, láttuk is kiírva a "Galleries" feliratot, de nem annyira vagyunk oda az ilyesmiért ezért is nem mentünk be. Sajnos az Oceanárióra már nem jutott időnk, annyi mindent lehet Lisszabonban megnézni. De ha egyszer még eljutunk, akkor mindenképpen megnézzük, köszönjük a tanácsot :)
Első napunkon viszonylag korán visszaértünk Cabo da Roca-ról és Cascais-ból a szállásra, ami nem is volt baj, mert a második napunk elég hosszúra sikerült. A második napot már Lisszabonban töltöttük. Délelőtt elindultunk a Parque Eduardo VII (VII. Eduárd Park) felé. Nagyon szép és nyugodt hely, nem…..
Utazások Európában Brüsszel 2017.06.14 17:42:29
Vasárnap egynapos kirándulást tettünk Brüsszelbe. A Wizzair 6:15-kor induló gépével repültünk Brüsszel-Charleroiba (24000 Ft/2 fő oda-vissza). Erről a reptérről Flibco busszal szűk egy óra alatt juthatunk be Brüsszelbe, a Gare du Midi állomásra. Időben lefoglaltuk interneten a buszjegyeket, így…..