Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Clever

1 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az éjszaka elvitte a Készenléti Rendőrség az otthonából azt a 18 éves fiút*, aki néhány napja, a BKK online jegyvásárlási rendszerének startja után nem sokkal közölte a sajtóval, hogy a rendszer komoly hibákat rejt – pl. 50 Ft-ért is váltható rajta keresztül havibérlet. Ismétlem: a srác nem lopott,…..
Clever 2017.07.22 15:39:16
@krain: Kérlek, ne csak a fejezet címét olvasd el ("Végszükség"), hanem a teljes idézett jogszabályi helyet is, amely így szó, direkt neked kivonatolva az esetre vonatkozó passzust:

"Nem büntetendő annak a cselekménye, aki... a közérdek védelme érdekében így jár el, feltéve, hogy a cselekmény nem okoz nagyobb sérelmet, mint amelynek elhárítására törekedett."

Az autós hasonlatod azért sem áll meg itt, mivel az autód a te kizárólagos használatodra szolgál, ellenben egy bárki által igénybe vehető, közpénzből finanszírozott és önkormányzati tulajdonban lévő, bevételeiből közvetlenül vagy közvetve közösségi célokat finanszírozó vállalattal.

Az esetben a "mentés" akképpen valósult meg, hogy a hibáról azonnal informálta a céget, amelynek így módjában állt meggátolni a visszaéléseket, legalább is utólag megakadályozva az így szerzett bérletek használatát. A mentés tényét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a BKK a srác által így vett bérletet is törölte.

Javaslom, ne erőltesd tovább a dolgot, mert akkor odasorakoztatod magad a BKK és a T-Systems vállalati hülyéi közé - ennél még a hírek szerint Tarlós István is okosabb, - pedig hát ő...:-)
Clever 2017.07.22 15:50:24
@krain: "Elvárjuk a hatósági alkalmazottainktól, hogy használják a józan eszüket, a hatalmukat pedig ésszerűen gyakorolják." (Forrás és magyarázat, hogy miért kapd ezt az idézetet itt: index.hu/gazdasag/2017/07/21/london_limonade_rendor_buntetes_kislany/ )
Clever 2017.07.22 20:05:59
@khell: Ne mondd, hogy nem foglalkoztam mélyrehatóan a kommentjeiddel és az azokban rejlő igazságtartalommal: megnéztem, elolvastam mind a 359-et, amelyet valaha is írtál - és ebből tökéletesen megbizonyosodtam afelől, hogy finoman fogalmazva is "elkötelezett fideszes" vagy! A kommentek túlnyomó többsége (kevés, más témájú kivétellel) ui. egy az egyben adta vissza az éppen írásukkor aktuális Fidesz-álláspontokat.

Mindebből az következik, hogy te itt sem az igazságot - vagy legalább is a törvényből és a konkrét helyzetből, történetből és tényekből szervesen következő valóságot - kerested és prppagáltad, hanem "ami jó a Fidesznek".

Ez elég ok arra, hogy kitiltsalak, hiszen ez nem a Fidesz propagandafelülete! (Nyugi: Bircát már reggel kibasztam innét...:-) )