Regisztráció Blogot indítok
Adatok
S. Baldrick

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit várjunk egy olyan nacionalista kormánytól, amelynek orvos-politikusa, Kásler, a katasztrofális halálozási arányú járvány közepette Mátyással, a pozsonyi csatával és régi dícsőségünkkel foglalkozik és nem az orvosi eskűjének megfelelő szakmai kérdésekkel? Miközben a magát "magyar…..
S. Baldrick 2021.06.02 16:56:53
@midnightcoder2: És mi akadályozta a magát "nemzetinek" nevező kormányt abban, hogy azt az 500+ milliárdot például a magyar felsőoktatásra költsék?
Senki nem bújhat el Szekértábor 2021.05.16 08:57:11
Aranyos drága nyulacskáim, igazából most nem hozzátok szólok, de egyrészt nem érdektelen elolvasnotok soraim, másrészt el kellene juttatni azokat a címzettekhez. A megvezetett, lebutított, megfélemlített, lefizetett hívők sem a királyi TV-n, sem a templomokban nem hallhatnak igaz szót!..
S. Baldrick 2021.05.18 09:34:49
@midnight coder:" Mi ebben az újdonság?"

Például az, hogy nem tudsz olyan miniszterelnököt megnevezni (a jelenlegin kívül), akinek a hivatali ideje alatt a pereputtya ilyen sikeresen gazdagodott a közbeszerzésekből...
Manapság folyamatosan ömlik ránk, hogy hazánk vétózni fog a következő uniós csúcson, és már azt is tudni, hogy hivatalosan jelezte, hogy bizony, ez így nem fog működni. De ez most kötélhúzás, vagy mégis milyen következményekkel játszunk?..
Az ellenzék valóban akadályozza a kormány járvány elleni védekezésének minden lépését. Ők voltak azok a gazemberek, akik millió szám vásároltatták fürkészőkkel meg portyázókkal a maszkot, meg a tesztet, hogy aztán ott rohadjon raktáron. Ők kényszerítették a kormányt, hogy a bajba jutott…..
S. Baldrick 2020.11.07 23:48:47
Ismét a szómágiát veti be a kormány a koronavírus ellen, noha egyértelmű, hogy a keményen hangzó, ám tartalmában üres intézkedésekkel nem lehet legyőzni a járványt. A rendkívüli jogrend bevezetésétől inkább pszichikai, mint gyakorlati előnyöket remélhet a kormány, vagyis a lakosság egy részét…..
S. Baldrick 2020.11.06 00:02:10
@Sir Galahad: "Majd a magyar kormány - meg mondjuk a lengyel - is feltételekhez köti a befizetéseit az uniós kasszába."
Na ettől aztán kártyavárként fog összedőlni a hanyatló Nyugat. Nem szeretnék most a helyükben lenni...
S. Baldrick 2020.11.06 09:44:31
@MAXVAL birсaman közíró: "A Fidesz megnyerte a víruscsatát,..."
Ha a százas "álomhatár" átlépése volt a cél, akkor bizony megnyerte. Lehet pezsgőt bontani, győztünk, folytatjuk, csakafidesz...
Nehéz eldönteni, hogy a sötétben tapogatózik, vagy a zavarosban halászik az Orbán-kormány. Valószínűleg mindkét állításban van igazság, ugyanis a koronavírus-járvány kapcsán is a jól bevett fideszes módszereket alkalmazza a rezsim. Egyrészt nem igazán érdekli a valóság, másrészt a tényektől…..
Senki nem bújhat el Nyerő típus 2020.10.13 08:36:06
ÓRIÁSI SZENZÁCIÓ! Kedves nyulacskáim! Nagyon szerencsések vagytok! Ti tudhatjátok meg először a nagy hírt, amit ma sikerült kiderítenem...
S. Baldrick 2020.10.14 14:38:58
@ulpius66:" Ami most volt, az kutyafasza ahhoz képest ami vár az ellenzékre 2022-ben....... "

Csak legyen hozzá elég krumplitok...
292 fertőzött egy nap alatt, ez a legfrissebb szám. Rekord. Messze az áprilisi csúcs felett. Európa legtisztább államából két-három hét alatt sikerült a közepesen fertőzöttek közé csúszni és a trend is ijesztő. De a legdurvább, hogy szinte csalogatta a vírust a kormány, hogy jöjjön vissza. Másfél…..
...  meg az ő vonzerejéről "A Nyugat elvesztette vonzerejét". Ez volt miniszterelnökünk emlékműavató beszédének vezérgondolata. Amikor ifjú emberként kikerültem a Nagy Szovjetunióba (amit én konzekvensen hosszú ú-val mondok, förtelmesen nem értve, hogy az Akadémia miért nem), fel nem foghattam,…..
S. Baldrick 2020.08.26 11:32:10
@midnight coder: "..., bár igazából kb. a II világháború elvesztése óta van komoly bajban az európai, és általában a nyugati civilizáció."

Bárcsak mi is akkora bajban lennénk, mint pl. Ausztria...
Gondolatkísérlet következik. Az előző írásokban kicsit sem kíméltem a Fideszt és az Orbán-kormányt, amire, persze, bőségesen szolgáltattak indokot. A világ azonban, bármit is igyekeznek a politikusok velünk elhitetni, nem fekete és fehér, nem a gonosz és a jó erők küzdelme. Ebből következően az…..
S. Baldrick 2020.08.01 05:21:50
Az MNB elnöke olyan kívánságlistát állított össze a 2030-ig tartó időszakra, amelyből világosan kiolvasható, hogy Orbán egymást követő kormányai 2010-től 2020-ig mennyire koncepciótlan, nemzetrontó politikát folytattak. Matolcsy érzékelve a magyar állam zsákutcába torkolló fejlődését, gyakorlatilag…..
Vajon mit szólna Hofi, ha szembesülne azzal, hogy – egy friss Eurobarometer felmérés szerint – az Európai Unióban a magyarok a leginkább toleránsak a korrupcióval szemben? A korrupció az, amiből kihagynak – mondta egyszer összekacsintós-cinikusan a Kádár-korszak nagy nevettetője. Vagyis, ha…..
S. Baldrick 2020.07.01 10:16:48
@nemecsekerno_007: A hazai cégek "előnyben részesítése" pl. ez lenne?
index.hu/gazdasag/2020/05/14/transmashholding_vasuti_kocsi_szalay-bobrovniczky_kristof_habony_arpad_ganz_egyiptom_eximbank/

Egy teljesen hazai tervezésű és megvalósítású projekt helyett behívtak egy orosz multit és 50%-ban mi rakhatjuk össze az általuk tervezett árut. Cserébe a fent megnevezett "urak" kemény munkával tulajdonossá válhattak. Ezt inkább a hazaárulás kategóriába sorolnám.
Úgy lett egy kicsi magyar településnek nemzetközi kupában induló focicsapata, hogy annak költségeit túlnyomórészt a magyar adófizetők állták. Az Orbán-rezsim cinizmusát jelzi, hogy pénzt és energiát nem kímélve végül olyan magasra emelte a pöttömnyi Felcsút csapatát, hogy az rövidesen nívós külföldi…..
S. Baldrick 2020.06.29 16:26:09
@patakware: "Tehát hiába jönnek azzal, hogy itt "elloptak" annyit, amott amannyit...
A konzi ember tudja, hogy az csak pénz. És soha , SOHA nem lenne az övé! "
Valóban nem lenne az övé. A teljesítmény nélküli haveri vállalkozásoknak kiosztott pénzeket fel lehetne használni a hazai kkv-k vagy az állami szolgáltatások fejlesztésére is. Tehát az "ellopott" pénz mégiscsak hiányzik, legfeljebb nem közvetlenül a zsebedből veszik ki. Lehetne pl. tömegközlekedést fejleszteni, utakat javítani, egészségügyre költeni (várólisták, betöltetlen praxisok...) és még n+1 (a társadalom számára hasznos) dolgot létrehozni. Én meg azt nem értem, hogy az általad jobb-konzi-keresztény embernek nevezett választópolgár ezt miért nem érti.
S. Baldrick 2020.06.29 19:52:59
@haXXXor: "amit egy vállalat leadóz az állam fele, az nem egyenlő az adófizetők pénzével :D"

A vállalat is adóalany, tehát beletartozik az adófizetők halmazába. Ha az adó befolyt a költségvetésbe, a kutyát nem érdekli, hogy Jóska, Pista vagy egy állami vállalat fizette be. Az bizony az adófizetők pénze...
S. Baldrick 2020.06.30 11:09:23
@kárárámaispj: "Mit is lopott Mészáros?"

Szerintem te sem gondolod komolyan, hogy csupán szorgos munkával és rengeteg túlórával elérhető az a vagyongyarapodás, amit ez a pali összehozott. Ha egyszer lesz olyan főügyészünk aki főügyészként funkcionál, akkor itt kurva sokan bajban lehetnek (ha addig nem menekülnek el valami volt szovjet utódállamba). Én pl. a Mátrai Erőmű kifosztását vizsgálgatnám először.
Egyre aggasztóbb hírek érkeznek a magyar sajtóban uralkodó állapotokról, ugyanakkor nyílt háborúba kezdett az ellenzéki vezetésű önkormányzatok ellen az Orbán-kormány. Úgy tűnik, a Fidesz úgy szeretne nekifeszülni a 2022-es parlamenti választások kampányának, hogy nem maradjon a színen egyetlen…..
S. Baldrick 2020.06.23 20:28:35
@György Csaba Nagy: "Az udvarnép megkaparintja a közbeszerzést, majd továbbosztja annak, aki továbbosztja, aki... végül a kivitelezőnek aprópénz marad,..."
Na ezért kerül nálunk egy szaros "gyorsforgalmi út" kétszer annyiba, mint Romániában egy ugyanekkora autópálya. A sok büdös bunkó nacionalista paraszt meg bekajálja a "munkaalapú társadalomról" szóló mesét, amit éppen azok tolnak az orra elé, akik munka nélkül, (feltehetően) korrupcióból gazdagodnak.
Mikor? Melyiket? Korona III. 2020.05.04 03:32:14
Amikor emberek összejönnek, akár személyesen (illegalitásba burkolózva, vagy megtalálva a kiskapukat), akár virtuálisan, előbb-utóbb szóba kerül a vírushelyzet. Azon belül is a korlátozások, hogy ki miről mit tud, mi a legfrissebb verzió, és vajon a hozott intézkedéseknek mi lehet a célja? Mindig…..
S. Baldrick 2020.05.04 15:34:32
@bölcsbagoly: "okoska, az anatómia és az élettan a szakmám! Igaz, nem kamionosként kezdtem-:)."

Sajnáljuk, hogy a szakmád ellenére egy kis felszopófiú lettél a Karmelita-kolostorban.
Felhatalmazási törvény. Sokat hallottuk ezt a kifejezést a héten, sok mindent mondtak róla mind az ellenzéki, mind pedig a kormánypárti képviselők, de azt kevesen tudják, hogy mi is ez valójában. Miért tiltakozik ennyire az ellenzék és miért ragaszkodik hozzá oly nagyon a kormánypárt?..
S. Baldrick 2020.03.29 15:24:39
@ulpius66: "Most olvastam, hogy Burgenland egészségügyi rendszere összeomlik a magyar orvosok és ápolónők nélkül!"

És ezt hol olvastad?
S. Baldrick 2020.03.29 15:52:15
@ulpius66: Persze, persze... Lépten-nyomon 35 millás autókon rohangászós orvosokba lehet itt nálunk botlani (megnézném, hogy egy aneszteziológus vagy akár egy baleseti sebész 1 állásban mennyit keres és van -e ideje 2., 3. állást vállalnia). Az ápolókat már meg sem említeném...
Helyszín: egy vidéki, Dél-magyarországi nagyváros egyik szakklinikája, főszereplő: egy rangos - neves, megbecsült főorvos, aki magánrendeléseken is praktizál és naponta százakkal találkozik. Mellesleg a Koronavírus-bizottság feje és a kormánypárt egyik legmegbecsültebb helyi támogatottja a…..
S. Baldrick 2020.03.23 13:06:28
@felső határ nincs: "Mo-n volt mar 70 alatti aldozat? Mert en fele annyi vagyok."

Attól, hogy te (szerinted) nem tartozol a veszélyeztetett csoportba, még hordozhatod és terjesztheted a vírust, kinyírhatod anyádat és bárki mást is. Mi a faszt nem lehet ezen megérteni?
Viktor, az én ikonom erősen hisz a nemzeti karakter fontosságában. A csoda sem tudja, van-e ilyen, ám ha mégis, akkor mi, magyarok nagy bajban vagyunk ezzel a járvánnyal. Nézzük meg, hogy milyen módon is szoktuk kezelni a nemzetközi helyzet fokozódásából előálló problémákat. Ott van Muhi.…..
S. Baldrick 2020.03.13 09:19:47
@Bolsi Buster: " Magyarorszagon - a bezzegnyugattal ellentetben- nem is volt, de sirjunk mar elore mindmeghalunk."

Figyelj már te nyomorék:
index.hu/kulfold/2020/03/13/kinai_koronavirus_vuhan_fertozes_kina/

Ez ugye 4 hónap alatt történt...Még nagyon az elején vagyunk, nincs okunk nyugodtan hátradőlni.
S. Baldrick 2020.03.13 09:31:17
@Bolsi Buster: "Ja, 4 honap alatt sokkal kevesebben haltak meg Kinaban koronavirustol mint sima influenzatol"

Ja, mert valószínűleg kevesebben fertőződtek meg, mint influenzával. Szakemberek szerint a koronavírus halálozási aránya egy nagyságrenddel nagyobb. Nyilvánvaló, hogy te bármelyiküknél jobban értesz ehhez...
Fiatalon álmaim netovábbja volt, hogy végre legyen egy komoly pasim. Hogy együtt lehessek valakivel, megosszam vele a gondolataimat. Például nagyon vágytam rá, hogy együtt menjünk bevásárolni. Ez most iszonyú infantilisnek tűnik, de akkoriban, félig még gyerekként az, hogy valakivel felnőtt módra…..
S. Baldrick 2020.03.07 15:51:49
@Boar.:" Pedig sajnos ez az igazság, önző, semmitérő hitvány sejthalmazok vagytok akiknek semmi keresnivalója a társadalomban."
Akkor sorold már föl hülyegyerek, hogy mit kellene tenniük a "társadalomért", hogy te is elégedett legyél velük!
S. Baldrick 2020.03.08 00:16:23
@Boar.: Most akkor az úgynevezett önreprodukció az valami alkotmányos kötelezettség? Majd jön a kormány és megmondja, mennyi az elvárt egy főre jutó önreprodukciós darabszám? Esetleg te érzed magad felhatalmazva arra, hogy belepofázz mások magánéletébe?
S. Baldrick 2020.03.08 10:03:26
@DFK:" Csak éppen a szinglik nem járulnak hozzá a jövő generációjának (nem könnyű) megteremtéséhez,..."

Dolgoznak, adót és járulékokat fizetnek... A törvények szerint ez alapján van joguk szolgáltatásokat elvárni (nem pedig a teljesített utódszám alapján) . A többgyerekesek meg ugye mindenféle kedvezményeket kapnak,részben a "szemét" szinglik befizetéseiből is (ez még rendben is van). Ha kormányunk a jövő nemzedéke helyett a saját családtagjaik "saját lábon állására" kúrja el a befizetett adót, arról én nem tehetek.
Hangsúlyozni szeretném: ez az újabb milliárdos agymenés se nem konzultáció, se nem nemzeti. Mert nekem bizony teljesen más fogalmaim vannak a Nemzetről, vagy bármiről, amit így nevezünk, mint nekik. Nemzeti lehet egy érzelem, egy eszme, egy cselekedet, egy ember, de nem egy levél. Amikor meg…..
S. Baldrick 2020.02.28 13:39:52
@rallus: Akik következetesen azokra szavaznak, akik szétlopják a közpénzt és visítva tiltakoznak az átláthatóság, európai ügyészség és a közérdekű adatok nyilvánosságra hozatala ellen, azok meg "azok".
Nos, ide is eljutottunk.  Kerülném én a szenzációhajhászást, meg a populista felhangokat, de a helyzet az, hogy nem megy. Tehetetlenségi alapon sem, mert tulajdonképpen nincs mit kerülni. Ez önmagában egy erős gyomros. Napvilágot látott ugyanis, hogy a Nemzeti Kommunikációs Hivatal az idei év…..
S. Baldrick 2020.02.21 10:01:41
@Sir Galahad: Igazad van kedves barátocskám! Annyira magas színvonalúak az állami szolgáltatások, annyira jól meg vannak fizetve az állami alkalmazottak, annyira jó minőségű utakon közlekedhetünk, hogy simán elkúrhatunk akár 150 milliárdot egy tolvajbanda fényezésére (és hűséges haverok felemelésére).
Az élet nem állt meg, és néha sikerül újra és újra felkavarni az állóvizet. Ez ugye, egyrészt köszönhető az emberi hülyeségnek, (lásd "Showbert" Norbert), a másik oldala viszont egyértelműen a dilettáns és buta politikai megnyilvánulások miatt vannak.  Niedermüller Péter, Erzséberváros…..
Olvasom, hogy az Európai Néppárt nem tudja lenyelni sem, kiköpni sem a Fideszt: inkább nem tesz semmit, a Fidesz marad a Néppártban, de továbbra is fel lesz függesztve. Azt hiszem túl sok időt adtak azoknak a "bölcseknek", és azok túl gondolták a dolgot. Mert ugye világos, hogy a Fideszben,…..
S. Baldrick 2020.01.29 15:47:38
@chrisred: Állítólag azok a szemét kizsákmányoló franciák vizezték a vizet. Sőt azt is hallottam, hogy az EON-nál vizezik az áramot!! Talán ezért nem elég fényesek Istike lámpái.
A Fidesz új kommunikációs stratégiájában ezúttal is Orbán Viktor jelölte ki a fő csapásirányt azzal, hogy két kártérítési ügyben is a bíróság döntésével szemben foglalt állást. Hivatkozási alapja az volt, hogy a társadalom igazságérzete sérül, ha kártérítést kapnak az államtól a szegregációba…..
S. Baldrick 2020.01.27 12:34:58
@Pipas: "A művelt nyugati liberális demokráciákat nem zavarja, hogy..."
Akár igazad is lehetne, DE a magyar állam vállalta ezt a kötelezettséget (mármint a börtönkörülmények javítását) és törvénybe is foglalta. Innentől kezdve a bíróságnak a törvény szerint kell számonkérni az államot a nem teljesített kötelezettségeiért. Ennyike...
Ha majd egyszer a nagymenő NER-lovagok is börtönbe kerülnek, nekik is hirtelen fontossá fog válni a téma...
Olvasom a hírekben, hogy 5 év alatt nagyjából 100 milliárd forintot költött a kormány arra, hogy propagálja hőstetteit. Ez évi 20 Milliárd. Ez havi kb 1 670 000 000 forint Ez napi kb 55 millió forint. 1 új, felszerelt kórházi ágy vételára nagyjából 300 000 forint nettó. Ez azt jelenti, hogy…..
S. Baldrick 2020.01.22 11:07:40
@Pipas: Jaj, ne tereljél már...A papa a dolomitbányákkal, a gázszerelő és pereputtya, a vej és még sokan mások ugyanebbe a csapatba tartoznak, amit nevezhetünk családnak. Az a közös bennük, hogy saját erőből, saját vagyonukat kockáztatva soha nem jutottak volna ilyen "magasságokba". Remélem, ezt képes vagy átlátni...
S. Baldrick 2020.01.22 12:07:51
@Pipas: Az öngólt azok rúgták, akik a "kicsiny" közpénzt a saját gazdagodásukra fordították. És ezt ők is tudják. Biztos vagyok benne, hogy vannak/lesznek emiatt még álmatlan éjszakáik :)
S. Baldrick 2020.01.22 13:17:41
@Pipas: Nyilvánvaló, hogy valamivel takargatni kell a megmagyarázhatatlan gazdagodásokat: Öntömjénezéssel.
Azzal egyébként nem is lenne gond, ha a Fidesz a saját pénzéből öntömjénezné magát (ha el is tud számolni a pénz eredetével), hiszen a pártok közt verseny van (mondhatnánk, hogy mindegyik külön márkanév). A probléma az, hogy a kormány reklámozza magát (valójában a kormánypártokat) és az ő számára gyakorlatilag korlátlan mennyiségű közpénz áll rendelkezésre erre a célra. Innentől belátható, hogy kurvára lejt a pálya a kormánypártnak. Ha én átlátom ezt, akkor minden hülyének látnia kellene...