Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Daniel001P

41 bejegyzést írt és 132 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még 168 óra sem telt el október 13-a este óta. Az önkormányzati választáson az összeellenzék várakozáson felül teljesített, a Fidesz pedig nagy pofonokba szaladt bele. Megyei közgyűlési többségek ide vagy oda, a Fidesz felsővezetése sem számított olyan eredményekre, amelyek 13-án este kilenc óra…..
Daniel001P 2019.10.21 10:53:06
@CSOKKI MÁLNA: de miért lehet ez?
Daniel001P 2019.10.21 11:11:14
@MAXVAL bircaman közíró: de gondolom a liberális többség igaz Vácra, Siófokra, Miskolcra, Hódmezővásárhelyre, Budakalászra, Pomázra vagy éppen Tatabányára, nem?
Daniel001P 2019.10.21 11:16:14
@MAXVAL bircaman közíró: igen, de akkor a Fidesz vasárnapi rossz eredményeit mégsem lehet csak a liberális érzelemmel megmagyarázni
Kedden (2019.08.06-án) a Mandineren Pongrácz Bálint László hozta elő azt a témát, amelyről annyit beszéltünk az elmúlt években, és mégis: oly kibeszéletlen maradt. A stadionépítések. Sok vagy kevés? Okos dolog vagy az orbáni lázálmok manifesztációja? Fenntartható? Jó az irány, de nincs mértéke a…..
Hatalmas vitákat generál a magyar közéletben Orbán Viktor labdarúgáshoz – és általában a sporthoz – való viszonya. A miniszterelnök 2013-ban úgy fogalmazott, „a futball olyan, mint a bográcsgulyás. Folyamatosan teszünk bele, sosem veszünk ki, és a végén kész”. Ebből elég világos, mit gondol a…..
                A magyar labdarúgó-válogatott kedd este legyőzte Wales csapatát a Groupama Arénában rendezett EB-selejtezőn, így nagy lépést tett ahhoz, hogy a részben hazai rendezésű kontinenstornán ott lehessen. A horvátok ellen is rendkívül fontos gólt jegyző Pátkai Máté szerezte ezúttal is a…..
A korábbi szocialista Tóbiás József feleségével foglalkozó 888-as förmedvény után újabb mérföldkövet realizálhattunk május 28-án. Az írásnak aligha nevezhető uszítás Oláh Gellért „tollából” származik. Bár mi sem áll távolabb tőlem, mint az erdélyi magyarok lerománozása, Oláhnak különösen érzékenynek…..
A választások előtt néhány héttel jelentősen megnő a figyelem a politika iránt, még az egyébként a közéletet kevéssé követő emberek sokasága is bekapcsolódik a belpolitikai küzdelmekbe. Ezért is gondolom fontosnak azt, hogy bizonyos már korábban ismert tényeket, összefüggéseket összefoglaljunk, új…..
A híres-hírhedt kormánypárti publicista Bayer Zsolt élete bővelkedik a nagy fordulatokban. A Népszabadság egykori főmunkatársa ma a Magyar Időkbe ír és az Echo TV-ben műsorvezető. Már önmagában sokat elmond valakiről, hogy ennek a két orgánumnak a munkatársa, azonban Bayer Zsolt bőven túltesz…..
Daniel001P 2018.02.19 21:36:26
@dare: meg kell nézni a 2014-es adatokat evk-szinten. elég siralmas.
30-nál több helyet semmiképp nem nyer az ellenzék, de jó eséllyel 15-öt sem
Daniel001P 2018.02.19 22:20:55
@MACISAJT: nem rúgták ki a munkahelyéről? szóval te tudsz vmit.
nyilván csak a főnöke meg a volt munkaadója tudja pontosan,mi volt.

a kamerák ügyében valszeg lyukra futás volt, de inkább az ellenzéki sajtó, nem Márki-Zay, aki csak tényként említette h kamerákat szereltek fel, ami igaz.

miért hazudta h volt fideszes? te tudod, h nem OV-ra voksolt többek közt 2010-ben? honnan?

az utolsó pontot cáfolni sem lehet, egy vicc.
Daniel001P 2018.02.20 08:24:16
@vajdasagi: szkeprikus vagyok a "taktikai szavazassal" kapcsolatban.meg amugy mekkora baro.msag amit sokan mondanak h mindegy listan kire szavazol. Nagyon nem..

De vajon az emberek hany szazaleka szavaz ugy ov ellen h megnezi, ki a legeselyesebb..
30%? Max
Lázár János január végén egy lakossági fórumon olyan megnyilatkozásra ragadtatta el magát, amely tisztán megmutatta, ki is pontosan ő. Ez nem a Kormányinfós kancelláriaminiszter úr volt, hanem a hódmezővásárhelyi, törtető Lázár. A fővárosi újságírókat rendszeresen „leérvelő”, végig rendkívül…..
30/40 Nyolc év Orbán-hatalom 2018.01.16 23:19:08
Az MSZP pécsi kampányrendezvényén Karácsony Gergely erőteljes kritikákkal illette, hova vezetett közel nyolc évnyi Orbán-uralom. Ezen állításait vizsgálom meg az alábbiakban – és teszek hozzá sajátokat.                 Az Orbán-kormány kilenc százalékra mérsékelte a társasági adó mértékét, amivel a…..
Márki-Zay Pétert kevesen ismerték – egészen addig, míg nem jelentették be: elindul a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson, méghozzá a teljes ellenzék támogatásával. November huszadikán elhunyt Almási István, így új vezető kell Lázár János kancelláriaminiszter városába. Ez a tény (Lázár…..
Daniel001P 2018.01.15 14:39:33
@Kivlov: és ha Orbán még marad x évet, akkor egyre kevesebb az esély arra, h legyen egy értelmes alternatív.a
nem mondom h kizárólag ő teszi tönkre a politika aréna többi tagját, de erőteljes szerepe van az ellenzék jelenlegi állapotában.
és a politika nagyon zárt volt itthon 2010 előtt is (2010-ben két új párt a Parlamentben, előtte semmi), most viszont még zártabb. ez nem jó, nagyon nem,
Daniel001P 2018.01.15 14:40:39
@selek: ez mit jelent? 1-4-3-3?
Daniel001P 2018.01.15 16:16:16
@Kivlov: nem lehet ott a Nemzetbiztonsági Biz kövi ülésén Szél. mert...mert azt mondja Némethszilárd h Soros-ügynök

Kivlov,
lehet itt védeni a Fideszt, de tényleg nem veszed észre, veszitek észre ,h hova haladunk?
nyíltan tiporják el a jogállamiságot.
2018 áprilisában (feltehetően 8-án) országgyűlési választások lesznek Magyarországon. A rendszerváltozás óta még soha nem fordult elő, hogy kétszer is újrázni tud egy kormányzat – most jó esély mutatkozik arra, hogy megalakuljon a IV. Orbán-kabinet. Bejegyzésemben górcső alá veszem, miben bízhat az…..
Daniel001P 2018.01.02 18:26:15
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: hatalmas tamogatas?
A szavazok kb 40-45%a szavaz a Fideszre 18ban listan.
De nem is ez a lenyeg hanem h mar autokraciaban elunk, vannak valasztasok, de tobb annyira lejt a palya h erdemi esely nincs levaltani a kormanyt.
A nep meg fasult.

Korabban azt mondtam h inkabb OV mint a baloldal.
Ma azt mondom h szivesebben latnek a Dk-Mszp kivetelevel barkit kormanyon.
Orbanek rengeteg bunt kovettek el, kell a kovetkezo evtizedekre nezve h a politikusok tudjak, mindent nem lehet.
Sokan mondjak h le se lehet ultetni oket mert magukra irjak a jogszabalyokat.
Ez kis reszben valos, nagy reszben mar.hasag.
Boven vannak olyan ugyek melyekkel racs moge leget csukni a bunt elkovetoket.
Biztos h lesz is ilyen, mert annyira sebezhetetlennek erzik magukat h amokfutnak a kobon.
Daniel001P 2018.01.02 20:23:12
@Kovacs Nocraft Jozsefne: iszonyatosan unom már, de azért leírom és akkor cáfold meg pontról pontra, ne csak úgy általában.

-körzetek átrajzolása - ne gyere azzal h súlyos mulasztásokat orvosolt a kormány, mert bár igaz, h a szavazat egyenlő elv már nem érvényesült teljesen, ill. egészségtelen mértékben torzult és valóban!!! szükség volt beavatkozásra. de a Fidesz a listái alapján módosított és jellemzően bizonyos billegő körzeteket támogattak meg erősen.

győzteskompenzáció - elképesztő igazságtalanság és jelent néhány mandátumot a kormánynak. nem mindegy így h milyen aránnyal nyer az első - ha nagyobbal, akkor még megtámogatják kicsit a listát is, elképesztő.

a legsúlyosabb persze az egyfordulós rendszer bevezetése. ez kb. azt jelenti h saját magukra szabták a törvényt. lehet mondani és valóban szánalmas az ellenzék balfackodása, de pontosan tudták Orbánék, h a baloldal megosztott és marakodni fognak, állandóan ez lesz a sajtóban. ha lenne 2 forduló, más lenne a helyzet és akár a jelenlegi támogatottsági viszonyok mellett elvehető lenne tőlük a többség.

az az elképesztő, h elvileg a jogalkotás nem arról szól, h aki épp nyeregben van, a saját maga javát szolgálja. persze kár álnaívnak lenni, de ilyen szinten senki nem merte ezt megtenni, mint OV.

aztán amíg Simicska mögöttük volt, kimaxolták a plakáthirdetéseket.
utána ellehetetlenítettek, jó eséllyel alkotmányellenesen, Vonáék akcióját. az AB azóta is hallgat. az az AB, amelynek komoly része ma már OV embere. olyan személyeket tettek be, amit még a gerinctelen balliberálisok sem mertek megtenni.
volt képviselők az elvileg független intézmények élén, melyek totális kézivezérlés alatt állnak.

ez a hanyatló Nyugaton elképzelhetetlen, és látszik h még ma sem igazán értik szerintem, h ki ez az OV.

az állami média igenis fontos. egyfelől mobilizálja a tábort, másfelől olyan embereket tud meggyőzni a Fideszre való voksolásról, akik amúgy nem annyira involváltak a politikában. annyit látnak, h a bérek emelkednek, a haza gyarapszik, a migránsokat megállítottuk.

hányingerem volt a Mészáros-Avar-Bolgár hármastól, de Bayerék a Sajtóklubban túltesznek rajtuk. utálom a nácikkal való riogatást és nem, nem lesz népirtás, de amilyen hangnemben beszélnek Zsocáék Vonáról, Szélről, Gyurcsányról..gyalázatos.
bár tudom h "nálatok" ez nem érv, de erős dehumanizálás van, ami nagyon is visszaköszön a Facebook kommentekben. olvassátok el a mai vagy tegnapi Pestisrácok hír alatti FB-kommenteket. aki nem szégyelli magát eközben, szégyellje magát.
és tudom, most jön a replika, h hogyan beszélnek az ellenzékiek Orbánról. igen, ez is igaz, de van egy kormányerő ami 2/3-dal kormányzott 5,5 évig, azóta erős többséggel, faltól falig érnek szinte minden szférában. nos, ilyen körülmények között lehet, h főként nem az ellenzéket kellene okolni.

egyébként tudtok cinikusabb s egyben szégyenteljesebb momentumot annál, mint amikor az állami százmilliárdokat elcsatornázó Fidesz anyagi segítséget kér - Soros elleni háború miatt - híveitől?
kiráz a hideg, de sokan támogatni is fogják Orbán urat, aki oly hősiesen állja Brüsszel támadásait. döbbenet, de kisnyugdíjasok inkább lemondanak kétheti húsról, csak segíthessék a kormányfő urat szent harcában.

megnéztem nemrég a 2005-ös parlamenti OV-GYF vitát.

Orbán határozottan kijelenti h a többkulcsos SZJA híve.
megtámadja Gyurcsányt, minek költ ennyit plakátokra, jó bornak nem kell cégér alapon

aztán pár évvel később arról beszél, az olaj jöhet keletről, a szabadság mindig Nyugatról fog.

identitása komoly részben az antikommunizmusra épült - ma pedig Putyin gyakrabban jár Bp-en, mint Merkel vagy Macron vagy az aktuális francia elnök, mielőtt beleköt valaki ebbe.

nem érzitek, h egy szégyellnivaló, gátlástalan köpönyegforgató a jelenlegi kormányfő?
Mai posztomban szeretnék egy közkeletű tévedést eloszlatni. Erőteljesen benne van a politikai diskurzusban, megannyiszor hallhatjuk az állítást. A mai ellenzék azt kívánja bizonyítani, hogy Orbán már 2002-ben autokrataként viselkedett és kitagadta a nemzetből a baloldalt. Orbán Viktor a 2002-es…..
Hollik-Soproni-vita a Mathias Corvinus Kollégiumban. Értelmiségi környezetben veselkedett neki a mintegy 90 perces beszélgetésnek a két politikus. Már az első néhány percből leszűrhető volt: a teremben zajló pártpreferenciák fényévekre vannak az országosan mérttől; ha a mintegy 150-200 hallgató…..
30/40 Október 23. margójára 2017.10.24 23:29:23
Hétfőn a 61. évfordulóját ünnepeltük ’56-nak. Szomorú, esős nap. A Gulyás Márton-féle Közös Országért Mozgalom időjárási okokra hivatkozva lemondta a demonstrációt, Gulyás este a Hír TV-ben bejelentette: november 18-án közös ellenzéki tüntetés lesz. Jelentsen ez bármit is. Kunhalmi Ágnes elérte,…..
Daniel001P 2017.10.26 08:34:28
@al Dajjal: szerinted a csidalatos jelzo es a szolidaritassal kapcsolatos nehany szo komoly v ironikus?
30/40 Vizes vb - így megérte? 2017.10.05 01:55:19
Előrebocsátom, egyáltalán nem voltam a vizes vb ellen. Nem örültem annak, amikor egyoldalú tájékoztatásokat olvastam, melyek kizárólag a közbeszerzések nyerteseivel és a drágulások mértékével foglalkoztak, anélkül, hogy például utóbbiak mélyére ástak volna (bizonyos esetekben a feltételezhető…..
"Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik." Továbbá, "merthogy Magyarországon ma éppen a demokrácia lényege, a felelősség és az elszámoltathatóság hiányzik, ami maradt, azok az intézmények."Alapjában véve sokszor demagóg és értelmetlen fejtegetésnek tartom, ha…..
Daniel001P 2017.10.03 10:46:52
@E.Katolnai: eddig finomkodtam, de most már biztos vagyok benne: te nem vagy normális.

az LMP hol akar tömeges betelepítést? mindig elmondja szinte midegyik ellenzéki párt h nem a kerítéssel, hanem a kommunikációval van a nagy baj.

fogd már fel, h Orbánék ostoba üzenetét közvetíted csak - "bárki jön is, özönleni fognak a migránsok százezrei".
ez nem igaz
Orbán azt hiteti el magáról, h ő a haza egyetlen védelmezője. óriási baj h ezt sokan elhiszik.
30/40 Mit tartalmaz az Orbán-terv? 2017.09.16 12:13:52
A Fidesz kihelyezett frakcióülésén, Velencén három napot töltöttek a kormánypárti frakció tagjai, a kormánytagok és néhány fontosabb kormányzati háttérember. Már korábban tudtuk: Gulyás Gergely veszi át Kósa Lajos frakcióvezető helyét, a Parlament alelnöki posztja így Hende Csabáék lesz, a volt…..
Sokat hallunk az alternatív valóságról, alternatív tényekről. Többek között Donald Trump is operált ezzel a fogással kampányában. Magyarországon - ahogy mindenhol máshol - az ellenzék igyekszik minél drámaibbnak láttatni az aktuális helyzetet, értelemszerűen elhallgatja a kormány eredményeit,…..
Daniel001P 2017.09.10 00:03:09
@Madnezz: köszi szépen, örülök a pozitív visszajelzésnek:)

Kvadrillio pedig kicsit eltévedt :DD
Esztergályhorváti. Négyszáz fős falu Zala-megyében. Nem megbántva a helyieket, valószínűleg soha nem került volna be a település az országos médiába, ha nincs a mostani ügy. Tudniillik, a Migration Aid nevű szervezet és egy osztrák házaspár közös akciójának nyomán olyan emberek üdülhetnek néhány…..
Daniel001P 2017.09.07 13:12:56
@Kovacs Nocraft Jozsefne: a kettő nem kapcsolódik, de ha már egyik esetben egy olyan következtetésre jutsz, ami maximum a te sejtésed, a másik esetben viszont könnyedén megfigyelhető, hogy a kormányzati kommunikációnak mi lett a hatása.
figyelj, most komolyan, te nem láttad az Echos riportot amiben a cikkről írok? nem látod a kommenteket a 888on, pestisrácokon? nem látod, h az emberek komoly része gyűlölettől ég?
szerinted ez jó?

teljesen más a szíriai helyzet, mint az EU-tag Románia helyzete. mégis, ha magunkhoz édesgetjük (és erre van kormányzati akarat, ahogy Varga M. többször elmondta) a képzett, mobilis külhoni magyarokat, akkor pont a magyar területeket és jövőjüket fogjuk komoly veszélybe sodorni, sőt, pusztulásra ítélni.
nem háborús a helyzet, de könnyű belátni, ha a 25-30-40 éves, produktív emberek komolyabb részét idehozzuk, mert itt munkaerő-hiány van, ők azt megszenvedik.
Daniel001P 2017.09.07 13:39:46
@midnight coder: oke, akkor szerinted nem uszitas

Szerintem meg tragikus h ma emberek millioi vannak azin a szinten, mint a ket echo tv altal megszolaltatott helyi lakos.
Daniel001P 2017.09.07 13:54:50
@Kovacs Nocraft Jozsefne: örülök h valamiben egyetértünk:)

Echos = Echo TV, Széles Gábor korábbi tv-je, amit kb fél éve Mészáros Lőrinc vett meg
ez a riport:
www.youtube.com/watch?v=M8jxVBUoDVE
A magyar válogatott hozta a kötelezőt. A rendkívül gyenge lett nemzeti tizenegy ellen sikerült itthon tartani  a három pontot - méghozzá három pontrúgás után. Felejtsük is el, milyen döbbenetes gólt kaptunk, az ex-debreceni, jelenleg Izraelben légióskodó balbekk, Korhut Mihály hazaadása után. Aztán…..
Sosem másban kell keresni a hibát, hanem saját magunkban! (Buldozer99)..
Daniel001P 2017.09.02 16:57:55
@Stan Ntep de Madiba: @Daniel001P: Uraim, én csak hallomásból tudom, h Pól itt a legnagyobb élőzőkirály, a live-zseni, aki leginkább a kéziket és a dél-amerikai foci meccseket élőzi le úgy, ahogy csak kevesen.

remélem találkozom majd vele Újpesten, én jó eséllyel sajtós igazolvánnyal be tudok menni majd a Szuszába. belegondolni is durva, h egy hét múlva összecsap Pajovics Knezeviccsel, Szankovics és Windecker Mevoungouval.
Daniel001P 2017.09.02 17:41:02
@vécés jóska: Palikaaaaaaaaaaa, te betyár

a fogadási maffiával felvettem a harcot, jelenleg elköltöztem Dunakeszi-Alsóra, onnan írok most rejtekhelyről. sajnos a szerbek üldöznek, fogalmam nincs, mi lesz.
mindenesetre van néhány hangfelvétel a birtokomban, ennyit mondhatok egyelőre.

annyit megtudtam, a legfelsőbb szinteken is zajlik a csalás, Phil Taylor és Messi is benne van!!!!44
Daniel001P 2017.09.02 18:05:24
@BódiKrsiztián: szia, szerintem nem te vagy BS, igaz?
Kezdetét veszi az őszi politikai szezon, amely meghatározó jelentőséggel bír majd a 2018-as választásokat tekintve. Orbán Viktor Kötcsén szól holdudvarához, Gyurcsány Ferenc a Nyugati téren mond beszédet, Botka László pedig már túl is van egy szegedi értelmiségi találkozón. A Momentum fáklyás…..
30/40 Micsoda vircsaft ez, Uraim? 2017.08.10 14:10:04
Ungár Péter, az LMP elnöksége tagja. Ungár Péter, aki édesapjától komoly vagyont örökölt. Ha valakinek, neki bizonyosan nem a napi betevő megkeresése a célja a politizálással. Ungár Péter, Schmidt Mária fia. Alma a fától ilyen messze ritkán esik - mondhatnánk. A globalizációkritikus Ungár Péter -…..
30/40 Ellenzéki problémák 2017.07.31 01:53:02
Tiszaföldvári. Szolnokon járta ki az általános iskolát és a gimnáziumot, majd jogot végzett Szegeden. 1991 óta az MSZP tagja. 1994 és 1998, majd 2002 és 2014 között országgyűlési képviselő. 29 évesen megválasztották Szeged polgármesterévé. Idén a szocialisták miniszterelnök-jelöltje lett. A másik…..
Daniel001P 2017.07.31 18:55:36
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

van egy háztartások fogyasztását mérő kutatás, ahol elértek minket.
1 főre jutó GDP terén előzzük őket
mai hír: fele lakosságnak itthon 1hetes nyaralásra nincs pénze.
5 év alatt majdnem 16 százalékot javultunk e téren
románoknál kétharmada a lakosságnak nem engedheti meg az egyhetes nyaralást

nem azt akarom mondani h minden fas.za így, ahogy van, de a csúsztatásoknak-ferdítéseknek sem vagyok a híve.

van pl egy erős kivándorlási hullám, amit kezelni kell és nem véletlen h a nem éppen mobilis magyar is megy ki Nyugatra az elmúlt években, de az utolsókapcsoljaleavillanyt-effektussal riogatni ugyanúgy b.aromság, tekintve, hogy a régióban nálunk az egyik legalacsonyabb a kint dolgozó emberek aránya
Daniel001P 2017.07.31 23:32:16
@1ghost: hello

köszönöm a megtisztelő szavakat.
de tényleg fogalmam nincs miről ill kiről beszélsz. meg lehet nézni a 30per40-en milyen cikkeket írtam, az vagyok én.
ha megnézed a blogbejegyzéseimet, láthatod, h erős kormánykritika van bennük.

ezzel együtt tényleg köszi a szép szavakat:) üdv: Dániel
Daniel001P 2017.07.31 23:35:30
@1ghost: ja igen, ha lehet, a személyeskedésnek erre a szintjére ne menj le, amit itt művelsz velem, de főleg mással szemben.

az még nem lesz bérkommentelő, aki nem fröcsög teli szájjal ha Orbánékról van szó.
ha tudni akarod, eszembe nem jut 18-ban a Fidesz-KDNP-re szavazni, de hiba lenne azt mondani, h itt minden rossz.