Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Daniel001P

42 bejegyzést írt és 130 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
30/40 Járványügyi összefogás 2020.03.20 01:19:11
Megrázó napok vannak mögöttünk és még nehezebb napok következnek. Nehezen tudom elképzelni, hogy van ember, aki ne hallott volna a koronavírusról, a többség pedig minden bizonnyal számos híradóblokkot, tudományos vagy kevésbé tudományos internetes cikket olvasott el róla. Hatalmas a pánik,…..
Még 168 óra sem telt el október 13-a este óta. Az önkormányzati választáson az összeellenzék várakozáson felül teljesített, a Fidesz pedig nagy pofonokba szaladt bele. Megyei közgyűlési többségek ide vagy oda, a Fidesz felsővezetése sem számított olyan eredményekre, amelyek 13-án este kilenc óra…..
Daniel001P 2019.10.21 10:53:06
@CSOKKI MÁLNA: de miért lehet ez?
Daniel001P 2019.10.21 11:11:14
@MAXVAL bircaman közíró: de gondolom a liberális többség igaz Vácra, Siófokra, Miskolcra, Hódmezővásárhelyre, Budakalászra, Pomázra vagy éppen Tatabányára, nem?
Daniel001P 2019.10.21 11:16:14
@MAXVAL bircaman közíró: igen, de akkor a Fidesz vasárnapi rossz eredményeit mégsem lehet csak a liberális érzelemmel megmagyarázni
Kedden (2019.08.06-án) a Mandineren Pongrácz Bálint László hozta elő azt a témát, amelyről annyit beszéltünk az elmúlt években, és mégis: oly kibeszéletlen maradt. A stadionépítések. Sok vagy kevés? Okos dolog vagy az orbáni lázálmok manifesztációja? Fenntartható? Jó az irány, de nincs mértéke a…..
Hatalmas vitákat generál a magyar közéletben Orbán Viktor labdarúgáshoz – és általában a sporthoz – való viszonya. A miniszterelnök 2013-ban úgy fogalmazott, „a futball olyan, mint a bográcsgulyás. Folyamatosan teszünk bele, sosem veszünk ki, és a végén kész”. Ebből elég világos, mit gondol a…..
                A magyar labdarúgó-válogatott kedd este legyőzte Wales csapatát a Groupama Arénában rendezett EB-selejtezőn, így nagy lépést tett ahhoz, hogy a részben hazai rendezésű kontinenstornán ott lehessen. A horvátok ellen is rendkívül fontos gólt jegyző Pátkai Máté szerezte ezúttal is a…..
A korábbi szocialista Tóbiás József feleségével foglalkozó 888-as förmedvény után újabb mérföldkövet realizálhattunk május 28-án. Az írásnak aligha nevezhető uszítás Oláh Gellért „tollából” származik. Bár mi sem áll távolabb tőlem, mint az erdélyi magyarok lerománozása, Oláhnak különösen érzékenynek…..
A választások előtt néhány héttel jelentősen megnő a figyelem a politika iránt, még az egyébként a közéletet kevéssé követő emberek sokasága is bekapcsolódik a belpolitikai küzdelmekbe. Ezért is gondolom fontosnak azt, hogy bizonyos már korábban ismert tényeket, összefüggéseket összefoglaljunk, új…..
A híres-hírhedt kormánypárti publicista Bayer Zsolt élete bővelkedik a nagy fordulatokban. A Népszabadság egykori főmunkatársa ma a Magyar Időkbe ír és az Echo TV-ben műsorvezető. Már önmagában sokat elmond valakiről, hogy ennek a két orgánumnak a munkatársa, azonban Bayer Zsolt bőven túltesz…..
Daniel001P 2018.02.19 21:36:26
@dare: meg kell nézni a 2014-es adatokat evk-szinten. elég siralmas.
30-nál több helyet semmiképp nem nyer az ellenzék, de jó eséllyel 15-öt sem
Daniel001P 2018.02.19 22:20:55
@MACISAJT: nem rúgták ki a munkahelyéről? szóval te tudsz vmit.
nyilván csak a főnöke meg a volt munkaadója tudja pontosan,mi volt.

a kamerák ügyében valszeg lyukra futás volt, de inkább az ellenzéki sajtó, nem Márki-Zay, aki csak tényként említette h kamerákat szereltek fel, ami igaz.

miért hazudta h volt fideszes? te tudod, h nem OV-ra voksolt többek közt 2010-ben? honnan?

az utolsó pontot cáfolni sem lehet, egy vicc.
Daniel001P 2018.02.20 08:24:16
@vajdasagi: szkeprikus vagyok a "taktikai szavazassal" kapcsolatban.meg amugy mekkora baro.msag amit sokan mondanak h mindegy listan kire szavazol. Nagyon nem..

De vajon az emberek hany szazaleka szavaz ugy ov ellen h megnezi, ki a legeselyesebb..
30%? Max
Lázár János január végén egy lakossági fórumon olyan megnyilatkozásra ragadtatta el magát, amely tisztán megmutatta, ki is pontosan ő. Ez nem a Kormányinfós kancelláriaminiszter úr volt, hanem a hódmezővásárhelyi, törtető Lázár. A fővárosi újságírókat rendszeresen „leérvelő”, végig rendkívül…..
30/40 Nyolc év Orbán-hatalom 2018.01.16 23:19:08
Az MSZP pécsi kampányrendezvényén Karácsony Gergely erőteljes kritikákkal illette, hova vezetett közel nyolc évnyi Orbán-uralom. Ezen állításait vizsgálom meg az alábbiakban – és teszek hozzá sajátokat.                 Az Orbán-kormány kilenc százalékra mérsékelte a társasági adó mértékét, amivel a…..
Márki-Zay Pétert kevesen ismerték – egészen addig, míg nem jelentették be: elindul a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson, méghozzá a teljes ellenzék támogatásával. November huszadikán elhunyt Almási István, így új vezető kell Lázár János kancelláriaminiszter városába. Ez a tény (Lázár…..
Daniel001P 2018.01.15 14:39:33
@Kivlov: és ha Orbán még marad x évet, akkor egyre kevesebb az esély arra, h legyen egy értelmes alternatív.a
nem mondom h kizárólag ő teszi tönkre a politika aréna többi tagját, de erőteljes szerepe van az ellenzék jelenlegi állapotában.
és a politika nagyon zárt volt itthon 2010 előtt is (2010-ben két új párt a Parlamentben, előtte semmi), most viszont még zártabb. ez nem jó, nagyon nem,
Daniel001P 2018.01.15 14:40:39
@selek: ez mit jelent? 1-4-3-3?
Daniel001P 2018.01.15 16:16:16
@Kivlov: nem lehet ott a Nemzetbiztonsági Biz kövi ülésén Szél. mert...mert azt mondja Némethszilárd h Soros-ügynök

Kivlov,
lehet itt védeni a Fideszt, de tényleg nem veszed észre, veszitek észre ,h hova haladunk?
nyíltan tiporják el a jogállamiságot.
2018 áprilisában (feltehetően 8-án) országgyűlési választások lesznek Magyarországon. A rendszerváltozás óta még soha nem fordult elő, hogy kétszer is újrázni tud egy kormányzat – most jó esély mutatkozik arra, hogy megalakuljon a IV. Orbán-kabinet. Bejegyzésemben górcső alá veszem, miben bízhat az…..
Daniel001P 2018.01.02 18:26:15
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: hatalmas tamogatas?
A szavazok kb 40-45%a szavaz a Fideszre 18ban listan.
De nem is ez a lenyeg hanem h mar autokraciaban elunk, vannak valasztasok, de tobb annyira lejt a palya h erdemi esely nincs levaltani a kormanyt.
A nep meg fasult.

Korabban azt mondtam h inkabb OV mint a baloldal.
Ma azt mondom h szivesebben latnek a Dk-Mszp kivetelevel barkit kormanyon.
Orbanek rengeteg bunt kovettek el, kell a kovetkezo evtizedekre nezve h a politikusok tudjak, mindent nem lehet.
Sokan mondjak h le se lehet ultetni oket mert magukra irjak a jogszabalyokat.
Ez kis reszben valos, nagy reszben mar.hasag.
Boven vannak olyan ugyek melyekkel racs moge leget csukni a bunt elkovetoket.
Biztos h lesz is ilyen, mert annyira sebezhetetlennek erzik magukat h amokfutnak a kobon.
Daniel001P 2018.01.02 20:23:12
@Kovacs Nocraft Jozsefne: iszonyatosan unom már, de azért leírom és akkor cáfold meg pontról pontra, ne csak úgy általában.

-körzetek átrajzolása - ne gyere azzal h súlyos mulasztásokat orvosolt a kormány, mert bár igaz, h a szavazat egyenlő elv már nem érvényesült teljesen, ill. egészségtelen mértékben torzult és valóban!!! szükség volt beavatkozásra. de a Fidesz a listái alapján módosított és jellemzően bizonyos billegő körzeteket támogattak meg erősen.

győzteskompenzáció - elképesztő igazságtalanság és jelent néhány mandátumot a kormánynak. nem mindegy így h milyen aránnyal nyer az első - ha nagyobbal, akkor még megtámogatják kicsit a listát is, elképesztő.

a legsúlyosabb persze az egyfordulós rendszer bevezetése. ez kb. azt jelenti h saját magukra szabták a törvényt. lehet mondani és valóban szánalmas az ellenzék balfackodása, de pontosan tudták Orbánék, h a baloldal megosztott és marakodni fognak, állandóan ez lesz a sajtóban. ha lenne 2 forduló, más lenne a helyzet és akár a jelenlegi támogatottsági viszonyok mellett elvehető lenne tőlük a többség.

az az elképesztő, h elvileg a jogalkotás nem arról szól, h aki épp nyeregben van, a saját maga javát szolgálja. persze kár álnaívnak lenni, de ilyen szinten senki nem merte ezt megtenni, mint OV.

aztán amíg Simicska mögöttük volt, kimaxolták a plakáthirdetéseket.
utána ellehetetlenítettek, jó eséllyel alkotmányellenesen, Vonáék akcióját. az AB azóta is hallgat. az az AB, amelynek komoly része ma már OV embere. olyan személyeket tettek be, amit még a gerinctelen balliberálisok sem mertek megtenni.
volt képviselők az elvileg független intézmények élén, melyek totális kézivezérlés alatt állnak.

ez a hanyatló Nyugaton elképzelhetetlen, és látszik h még ma sem igazán értik szerintem, h ki ez az OV.

az állami média igenis fontos. egyfelől mobilizálja a tábort, másfelől olyan embereket tud meggyőzni a Fideszre való voksolásról, akik amúgy nem annyira involváltak a politikában. annyit látnak, h a bérek emelkednek, a haza gyarapszik, a migránsokat megállítottuk.

hányingerem volt a Mészáros-Avar-Bolgár hármastól, de Bayerék a Sajtóklubban túltesznek rajtuk. utálom a nácikkal való riogatást és nem, nem lesz népirtás, de amilyen hangnemben beszélnek Zsocáék Vonáról, Szélről, Gyurcsányról..gyalázatos.
bár tudom h "nálatok" ez nem érv, de erős dehumanizálás van, ami nagyon is visszaköszön a Facebook kommentekben. olvassátok el a mai vagy tegnapi Pestisrácok hír alatti FB-kommenteket. aki nem szégyelli magát eközben, szégyellje magát.
és tudom, most jön a replika, h hogyan beszélnek az ellenzékiek Orbánról. igen, ez is igaz, de van egy kormányerő ami 2/3-dal kormányzott 5,5 évig, azóta erős többséggel, faltól falig érnek szinte minden szférában. nos, ilyen körülmények között lehet, h főként nem az ellenzéket kellene okolni.

egyébként tudtok cinikusabb s egyben szégyenteljesebb momentumot annál, mint amikor az állami százmilliárdokat elcsatornázó Fidesz anyagi segítséget kér - Soros elleni háború miatt - híveitől?
kiráz a hideg, de sokan támogatni is fogják Orbán urat, aki oly hősiesen állja Brüsszel támadásait. döbbenet, de kisnyugdíjasok inkább lemondanak kétheti húsról, csak segíthessék a kormányfő urat szent harcában.

megnéztem nemrég a 2005-ös parlamenti OV-GYF vitát.

Orbán határozottan kijelenti h a többkulcsos SZJA híve.
megtámadja Gyurcsányt, minek költ ennyit plakátokra, jó bornak nem kell cégér alapon

aztán pár évvel később arról beszél, az olaj jöhet keletről, a szabadság mindig Nyugatról fog.

identitása komoly részben az antikommunizmusra épült - ma pedig Putyin gyakrabban jár Bp-en, mint Merkel vagy Macron vagy az aktuális francia elnök, mielőtt beleköt valaki ebbe.

nem érzitek, h egy szégyellnivaló, gátlástalan köpönyegforgató a jelenlegi kormányfő?
Mai posztomban szeretnék egy közkeletű tévedést eloszlatni. Erőteljesen benne van a politikai diskurzusban, megannyiszor hallhatjuk az állítást. A mai ellenzék azt kívánja bizonyítani, hogy Orbán már 2002-ben autokrataként viselkedett és kitagadta a nemzetből a baloldalt. Orbán Viktor a 2002-es…..
Hollik-Soproni-vita a Mathias Corvinus Kollégiumban. Értelmiségi környezetben veselkedett neki a mintegy 90 perces beszélgetésnek a két politikus. Már az első néhány percből leszűrhető volt: a teremben zajló pártpreferenciák fényévekre vannak az országosan mérttől; ha a mintegy 150-200 hallgató…..
30/40 Október 23. margójára 2017.10.24 23:29:23
Hétfőn a 61. évfordulóját ünnepeltük ’56-nak. Szomorú, esős nap. A Gulyás Márton-féle Közös Országért Mozgalom időjárási okokra hivatkozva lemondta a demonstrációt, Gulyás este a Hír TV-ben bejelentette: november 18-án közös ellenzéki tüntetés lesz. Jelentsen ez bármit is. Kunhalmi Ágnes elérte,…..
Daniel001P 2017.10.26 08:34:28
@al Dajjal: szerinted a csidalatos jelzo es a szolidaritassal kapcsolatos nehany szo komoly v ironikus?
30/40 Vizes vb - így megérte? 2017.10.05 01:55:19
Előrebocsátom, egyáltalán nem voltam a vizes vb ellen. Nem örültem annak, amikor egyoldalú tájékoztatásokat olvastam, melyek kizárólag a közbeszerzések nyerteseivel és a drágulások mértékével foglalkoztak, anélkül, hogy például utóbbiak mélyére ástak volna (bizonyos esetekben a feltételezhető…..
"Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik." Továbbá, "merthogy Magyarországon ma éppen a demokrácia lényege, a felelősség és az elszámoltathatóság hiányzik, ami maradt, azok az intézmények."Alapjában véve sokszor demagóg és értelmetlen fejtegetésnek tartom, ha…..
Daniel001P 2017.10.03 10:46:52
@E.Katolnai: eddig finomkodtam, de most már biztos vagyok benne: te nem vagy normális.

az LMP hol akar tömeges betelepítést? mindig elmondja szinte midegyik ellenzéki párt h nem a kerítéssel, hanem a kommunikációval van a nagy baj.

fogd már fel, h Orbánék ostoba üzenetét közvetíted csak - "bárki jön is, özönleni fognak a migránsok százezrei".
ez nem igaz
Orbán azt hiteti el magáról, h ő a haza egyetlen védelmezője. óriási baj h ezt sokan elhiszik.
30/40 Mit tartalmaz az Orbán-terv? 2017.09.16 12:13:52
A Fidesz kihelyezett frakcióülésén, Velencén három napot töltöttek a kormánypárti frakció tagjai, a kormánytagok és néhány fontosabb kormányzati háttérember. Már korábban tudtuk: Gulyás Gergely veszi át Kósa Lajos frakcióvezető helyét, a Parlament alelnöki posztja így Hende Csabáék lesz, a volt…..
Sokat hallunk az alternatív valóságról, alternatív tényekről. Többek között Donald Trump is operált ezzel a fogással kampányában. Magyarországon - ahogy mindenhol máshol - az ellenzék igyekszik minél drámaibbnak láttatni az aktuális helyzetet, értelemszerűen elhallgatja a kormány eredményeit,…..
Daniel001P 2017.09.10 00:03:09
@Madnezz: köszi szépen, örülök a pozitív visszajelzésnek:)

Kvadrillio pedig kicsit eltévedt :DD
Esztergályhorváti. Négyszáz fős falu Zala-megyében. Nem megbántva a helyieket, valószínűleg soha nem került volna be a település az országos médiába, ha nincs a mostani ügy. Tudniillik, a Migration Aid nevű szervezet és egy osztrák házaspár közös akciójának nyomán olyan emberek üdülhetnek néhány…..
Daniel001P 2017.09.07 13:12:56
@Kovacs Nocraft Jozsefne: a kettő nem kapcsolódik, de ha már egyik esetben egy olyan következtetésre jutsz, ami maximum a te sejtésed, a másik esetben viszont könnyedén megfigyelhető, hogy a kormányzati kommunikációnak mi lett a hatása.
figyelj, most komolyan, te nem láttad az Echos riportot amiben a cikkről írok? nem látod a kommenteket a 888on, pestisrácokon? nem látod, h az emberek komoly része gyűlölettől ég?
szerinted ez jó?

teljesen más a szíriai helyzet, mint az EU-tag Románia helyzete. mégis, ha magunkhoz édesgetjük (és erre van kormányzati akarat, ahogy Varga M. többször elmondta) a képzett, mobilis külhoni magyarokat, akkor pont a magyar területeket és jövőjüket fogjuk komoly veszélybe sodorni, sőt, pusztulásra ítélni.
nem háborús a helyzet, de könnyű belátni, ha a 25-30-40 éves, produktív emberek komolyabb részét idehozzuk, mert itt munkaerő-hiány van, ők azt megszenvedik.
Daniel001P 2017.09.07 13:39:46
@midnight coder: oke, akkor szerinted nem uszitas

Szerintem meg tragikus h ma emberek millioi vannak azin a szinten, mint a ket echo tv altal megszolaltatott helyi lakos.
Daniel001P 2017.09.07 13:54:50
@Kovacs Nocraft Jozsefne: örülök h valamiben egyetértünk:)

Echos = Echo TV, Széles Gábor korábbi tv-je, amit kb fél éve Mészáros Lőrinc vett meg
ez a riport:
www.youtube.com/watch?v=M8jxVBUoDVE
A magyar válogatott hozta a kötelezőt. A rendkívül gyenge lett nemzeti tizenegy ellen sikerült itthon tartani  a három pontot - méghozzá három pontrúgás után. Felejtsük is el, milyen döbbenetes gólt kaptunk, az ex-debreceni, jelenleg Izraelben légióskodó balbekk, Korhut Mihály hazaadása után. Aztán…..
Sosem másban kell keresni a hibát, hanem saját magunkban! (Buldozer99)..
Daniel001P 2017.09.02 16:57:55
@Stan Ntep de Madiba: @Daniel001P: Uraim, én csak hallomásból tudom, h Pól itt a legnagyobb élőzőkirály, a live-zseni, aki leginkább a kéziket és a dél-amerikai foci meccseket élőzi le úgy, ahogy csak kevesen.

remélem találkozom majd vele Újpesten, én jó eséllyel sajtós igazolvánnyal be tudok menni majd a Szuszába. belegondolni is durva, h egy hét múlva összecsap Pajovics Knezeviccsel, Szankovics és Windecker Mevoungouval.
Daniel001P 2017.09.02 17:41:02
@vécés jóska: Palikaaaaaaaaaaa, te betyár

a fogadási maffiával felvettem a harcot, jelenleg elköltöztem Dunakeszi-Alsóra, onnan írok most rejtekhelyről. sajnos a szerbek üldöznek, fogalmam nincs, mi lesz.
mindenesetre van néhány hangfelvétel a birtokomban, ennyit mondhatok egyelőre.

annyit megtudtam, a legfelsőbb szinteken is zajlik a csalás, Phil Taylor és Messi is benne van!!!!44
Daniel001P 2017.09.02 18:05:24
@BódiKrsiztián: szia, szerintem nem te vagy BS, igaz?
Kezdetét veszi az őszi politikai szezon, amely meghatározó jelentőséggel bír majd a 2018-as választásokat tekintve. Orbán Viktor Kötcsén szól holdudvarához, Gyurcsány Ferenc a Nyugati téren mond beszédet, Botka László pedig már túl is van egy szegedi értelmiségi találkozón. A Momentum fáklyás…..
30/40 Micsoda vircsaft ez, Uraim? 2017.08.10 14:10:04
Ungár Péter, az LMP elnöksége tagja. Ungár Péter, aki édesapjától komoly vagyont örökölt. Ha valakinek, neki bizonyosan nem a napi betevő megkeresése a célja a politizálással. Ungár Péter, Schmidt Mária fia. Alma a fától ilyen messze ritkán esik - mondhatnánk. A globalizációkritikus Ungár Péter -…..