Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mjani88

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszú ideje nem jelentkeztem új bejegyzéssel, ennek oka valószínűleg az időközben való viszonylagos beilleszkedésem, es ne szépítsük, lustaságom. Mégis, egy Asztúriáról szóló blog nem lehet teljes értékű annak fővárosa, Oviedo bemutatása nélkül, melynek közel egy éve polgára vagyok. A környék…..
Néhány héttel ezelőtt teendőim a viharos történelemmel megáldott Baszkföld irányába vittek. Újabb bizonyíték Spanyolország rendkívüli sokszínűségére, a regionális különbségek valóságára, de arra is, hogy végső soron mindenütt emberek élnek. Vasárnapi esti…..
Mikor nekiindultam „Zöld-Spanyolországnak”, már magam előtt láttam ahogy a különböző saláták és halak társaságában mulatom az ebédidőt. Nos, erre is megvan a lehetőség, de a helyiek inkább maradnak a húsnál: Asztúria a kolbász, a tányérról lelógó töltött rántott hús és a másfél méteres sonkák…..
Amikor a tenger illata keveredik a készülő halakéval, továbbá a robogók és a 20 éves francia autók zajával...na, ez egy igazi tengerparti nagyváros. Meg kell valljam, a felvezető szöveg erősen hatásvadász és nem is fedi le a teljes valóságot Gijónnal kapcsolatban: Valójában egy meglehetősen modern,…..
El Asturiano Asztúria csúcsán 2017.07.06 20:29:16
A hegyek és az óceán együttes jelenléte adja Asztúria egyedi hangulatát és klímáját. A tartomány Gozón nevű járásában kedvtől függően válaszhatjuk a merengést a végtelen óceán felé tekintgetve, de akár meg is mártózhatunk a vízben Luanco strandján. Cabo Peñas Egy laza szombati sörözés után –…..
Annak idején az odahaza (is) kultfilmként nyilvántartott In Bruges* (szörnyű magyar fordításban: Erőszakik) akkora hatást gyakorolt rám, hogy már kétszer is felkerestem, egyszer egy hivatalos út kitérőjeként, egyszer pedig "magánemberként". A jelentős hype hatására turisták hada által ellepett…..
El Asturiano ¡Bienvenido! 2017.06.13 21:26:56
Miután biztossá vált a külföldi munkavállalás, megkezdődött a repülőjegy-keresés. Asztúriában van nemzetközi repülőtér, de mivel nagyjából képben vagyok az európai repülési viszonyokkal, tudtam hogy nem lesz olcsó mulatság odarepülni. Miután Asztúriát még nem lepték el a turistahordák, a fapados…..
Már a megérkezésem előtt nyilvánvaló volt számomra, hogy Spanyolország nehezen értelmezhető egységes, homogén államként. (Nemetközi jogászoktól ezúton is elnézést kérek, ha tévesen használok egy-egy kifejezést :) ) Az ország legtöbb - mondjuk így - régiójának megvan a saját identitása,…..
Nemrégiben a Spanyolország északi részén elnyúló, alig több mint 1 milliós Asztúriai Hercegség lakója lettem. Első blogomat elsősorban a sorsom iránt érdeklődő ismerősök számára hoztam létre ám mivel az Ibériai-félsziget ezen része talán kevésbé ismert sokak előtt, és terveim szerint bejárom a…..