Regisztráció Blogot indítok
Adatok
simoni

10 bejegyzést írt és 933 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi nap során került tárgyalásra a vádlottak oldalán Juventus nevével fémjelzett plusvalenza ügy. A beszámolók szerint a FIGC ügyésze, Giuseppe Chinè az érintett személyeken túl a klubra magára is büntetést kért pontlevonás formájában, illetve egyidejűleg kérte a korábban lezárt nyomozások…..
simoni 2023.01.22 09:25:54
@Andras74: Teljesen egyetértek, ez így rohadtul gáz.

Az nem kérdés, hogy Agnelliék nagyipari méretben űzték a könyveléskozmetikát, de a legtöbb ilyen manőverhez két fél kellett, és a "partnerek" aligha kényszerből mentek bele a trükközésbe. Ergo, ha minket elmeszelnek (egyébként valószínűleg teljesen megérdemelten), akkor alap, hogy a többit is el kellene. Abszolút igaza van a ragyás Tóninak.

Szóval igencsak meglepődnék, ha nem lenne ennek a döntésnek politikai háttere. Nemcsak sportpolitikai (bár tuti, hogy az olasz szövetség sem felejtette el, hogy Agnelli odanyomott egy méretes kupacot az asztalra az ESL bejelentés előtt), hanem akár olyan "általános" politikai is. Nem vagyok az összeesküvések híve, de kicsit furcsa véletlen egybeesésnek tűnik, hogy a 2006-os Calciopoli Berlusconi kormányzása idején pattant ki, akinek a brancsa aztán tavaly megint közel került a tűzhöz, mégha nem is az új olasz kormány vezető erejeként...
Az Európai Bíróság főtanácsnoka, Athanasios Rantos a tegnapi nap folyamán hivatalos állásfoglalást tett közzé az Európai Szuperliga mellett kitartó klubok (vagyis a Real Madrid, a Barcelona, illetve a Juventus) beadványával kapcsolatban, melyben kijelentette, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség…..
simoni 2022.12.17 16:27:14
@JuventusFanatikus: +1 Régi igazság, hogy nem lehet egyszerre b@szni és szűzen maradni...

De tényleg ennyi a lényeg:

"Rantos szerint a két szövetség világosan fogalmaz, mikor alapszabályában leírja, hogy a különféle együttesek bátran alapíthatnak új versenysorozatokat, azonban csak akkor, ha ezt nem az ő tagjukként teszik, vagy ha erről előzetesen egyeztetnek a két szervezet képviselőivel. "

Lehet lázadni, és másik ligát csinálni, ezt az UEFA nem tudja megakadályozni, viszont nem is köteles az ilyen klubokat tagként elfogadni. Szép is lenne, ha cégeket/szervezeteket arra lehetne kötelezni, hogy fizessenek annak, aki konkurrenciát csinál nekik...

Ezzel persze nem az UEFA-t akarom védeni, mert az nem kérdés, hogy egy minősíthetetlen, korrupt trágyadomb az egész a FIFA-val együtt, de ugyan ki gondolhatja azt komolyan, hogy majd az ilyen Perez és Agnelli-féle gátlástalan, simlis alakok fogják a focit tiszta alapokra helyezni?

Igazából a focit pont a népszerűsége öli meg: ahol pénz van, ott korrupció van, ahol sok pénz van, ott még nagyobb korrupció van. Ilyen az emberi természet, ezzel nem igazán lehet tenni semmit (legalábbis eddig nem sikerült olyan rendszert kitalálni és pláne a gyakorlatban működtetni, ami ki tudja védeni ezt).

Az UEFA/FIFA a nagy klubokkal karöltve az érdektelenségbe fogja fullasztani a focit, ahogy végtelen mohóságukban egyre több pénzt próbáknak kisajtolni ebből a cirkuszból (l. az új BL lebonyolítást vagy Infantino legújabb eszement tervét, a 32 csapatos klub vb-t) Ezzel pedig végső soron magukat is ki fogják csinálni.

Aztán a romokon épül majd valami új, ami kezdetben talán tisztább és igazságosabb lesz, de ha elkezd dőlni a pénz, akkor egy idő után megint ugyanitt fogunk tartani, afelől kétsége ne legyen senkinek.
A Juve legendája és egykori csapatkapitánya, az alakulatot nyáron elhagyó Giorgio Chiellini a minap hosszabb értékelést adott a klub helyzetéről az olasz médiának, ennek keretein belül pedig egyetértését fejezte ki az Andrea Agnelli által elmondottakkal, miközben kijelentette, hogy nagyon rossz…..
simoni 2022.10.15 12:25:31
@Alex8610: Zidane-tól mentsen meg minket az ég... Ide egy keménykezű edző kell most, aki tud építkezni és a fiatalokkal bánni. Zizu egyszer már szépen bemutatta a margitnál, hogy ez finoman szólva sem az erős oldala...
simoni 2022.10.15 17:38:46
@Rikoo: Azt én is :) Aztán, hogy a gyakorlatban van-e számunkra elérhető, arról fogalmam sincs, de valószínűleg per pillanat az ilyen edzők száma zéró.

Conte nyilván fel sem merül, amíg Agnelli itt van. Rajta kívül talán Simeone lenne kompatibilis a hagyományos Juve-stílussal. Róla el tudom képzelni, hogy rendet tudna vágni, és össze tudna rakni valami játékot, de az interes múltja miatt valószínűleg szintén eleve off. Ha a Pool nagyon leereszt, talán Klopp elérhető lesz előbb-utóbb. Na ő valóban alkalmas lenne egy hosszú távú projektre, de az kb. teljes takarítással kezdődne, vagyis igencsak a zsebébe kellene nyúlni az Exornak. De a realitás az, hogy már csak magát Kloppot nem tudná megfizetni a klub, pláne amíg Allegrinek ketyeg az évi 9 milla...

Szóval itt rövid távon megint csak valami B, C, ..., Zs-megoldásra van lehetőség. Egy ilyennek talán Italiano jó lenne, sokan emlegik mostanában. Jól összerakta a Fiort, és róla el tudom képzelni, hogy letöri az arcát a primadonnáknak, ha arra van szükség.

De igazából mindegy, mert amíg nem lesz gyökeres szemléletváltás a vezetőségben - ami pedig nem lesz -, úgyhogy amíg a jelenlegi menedzsment lapátra nem kerül, addig igazából tök mindegy milyen edző jön ide, nem fogunk egyről a kettőre jutni. Csak hát Allegri annyira elvesztette már a kontrollt, hogy most már inkább a 0-n vagyunk... Szóval itt rövid távon egy Tudor is megváltás lenne.
Az ismert olasz újságírónő, Fabiana Della Valle tegnap publikált cikke szerint a Juventus vezetősége a Maccabi Haifa elleni vereséget követően végre rászánta magát arra, hogy drasztikus lépéseket tegyen a klub helyzetének javításáért, ennek nyomán pedig Andrea Agnelli kijelentette a keret előtt,…..
simoni 2022.10.15 12:36:34
@Joseph Toser: Ezért volt hatalmas balszerencse, amikor Pirlóval bemákoltuk a 4. helyet a végén. Az volt az a pont, ami meglökhette volna a dominókat. Már túl lennénk a nehezén. Ehelyett elpazaroltunk újabb másfél évet, miközben Agnelli és Allegri még mélyebbre ásta a gödröt, amiből így még nehezebb lesz kimászni.
A Juventus megalázó, 2-0-s Maccabi Haifa elleni veresége után végleg elszállt az a halvány esély is, hogy a csapat továbbjusson a H jelű BL-csoportból. A Zebrák részéről Danilo és Cuadrado vállalta az újabb hálátlan feladatot, hogy egy vesztes mérkőzés után nyilatkozzon a sajtónak, érthető módon a…..
simoni 2022.10.13 07:26:12
@Joseph Toser: Talán nem is a formációkkal van a gond alapvetően, hanem azzal, hogy Allegrinek az a terve a támadó fázisban, hogy nincs SEMMILYEN terve.

Kb. így lehet összefoglalni az "elképzeléseit" ennek a taktikai zseninek: legyen egy szervezett, beton védekezés (bár már ez sem megy egy ideje, amióta a klasszisok kikoptak hátulról, és kutyaütők szaladgálnak a kp-n, ráadásul sokszor poszton kívül...), aztán elöl majd megoldja a "minőség", azaz csak bekaparnak valahogy egyet-kettőt a csatárok. Ez már CR-rel sem működött valami jól, de Vlahoékkal aztán végképp nem megy. Mindennek a tetejében, aki képes lenne meghúzni a váratlant, az le van k*rva érte, mint a pengős malac. Így aztán a kreatív játékosok, mint pl. Cuad és Chiesa is szépen leépülnek.

Ráadásul 4 szezon alatt 4 különböző edző dolgozott a klubnál, mindegyik eltérő szemlélettel, ami csak rátett egy lapáttal a fejetlenségre.

A mostani Lazio elég jó illusztráció erre. Odavitték a bagóst, de tavaly csak szenvedtek. Viszont úgy tűnik, idén kezdenek összeállni, mint a szaros gatya. Miért? Mert ennyi idő kell hozzá, hogy egy játékrendszert alaposan betanuljon/gyakoroljon egy csapat. Sarri kb. mindig ugyanazt a formációt játszatja, de amikor a játékosok eljutnak arra a szintre, hogy már vakon is tudják a saját és társaik helyét/mozgását a rendszerben, akkor általában elkezd működni a dolog.

Csak hát ehhez idő kell, amit a mi nagytudású és tévedhetetlen menedzsmentünk nem adott meg neki. (Bár hozzáteszem, valószínűleg amúgy sem működött volna a dolog, mert bizonyos játékosok egyszerűen nem voltak hajlandók betartani a bagós instrukcióit. "Ez a csapat edzhetetlen", ugye, azóta is visszhangzik Torinóban...)

De ugyanebből a gondolatmenetből levezethető az is, hogy egész biztosan rossz vágányon haladunk. Allegrinek ez már a második szezonja, ugyanúgy mint a bagósnak Rómában, de itt a fejlődésnek a leghalványabb jele sincs, sőt... Ráadásul úgy, hogy még komoly pénzekért igazoltak is neki.
A Juventus Maccabi Haifa elleni, 2-0-ás vereségét követően szokatlan módon a Bianconeri elnöke, Andrea Agnelli is nyilatkozatot tett az olasz médiának a kialakult helyzetről, melynek keretein belül kijelentette, hogy rendkívül szomorú és dühös a történtek, valamint a csapatnál uralkodó állapotok…..
simoni 2022.10.12 00:19:24
@JuventusFanatikus: Csak ki fogja elzavarni ezt a klubelnökök gyöngyét? A részvényesek moroghatnak ugyan, de aligha érhetnek el bármiféle változást, amikor a részvények majdnem 2/3-a az Exor tulajdonában van. Vagyis gyakorlatilag egyedül Elkann tehetné lapátra, de ahogy nekem lejött, igazából ők nagyon is egy húron pendülnek...

Pedig kétségem nincs róla, hogy már évek óta Agnelli itt a problémák elsődleges forrása. Eldobta a címert, mert "brandet" akart építeni, mint valami nagyvállalat, ahol a költség-haszon elve vezérel mindent, az erkölcs, tradíciók, humánusság csak amolyan idejétmúlt, zavaró tényezők. Méltatlanul bánt a klub több legendájával, miközben az ifikkel meg szinte szabályos emberkereskedelmet folytatott a klub. Ha egyszer a klub nem becsüli a játékosokat, a játékosok miért becsülnék a klubot? Így aztán nem csoda, hogy tele a csapat lelketlen zsoldossal.

Ő küldte el az utolsó bajnok edzőt, hogy CR érzékeny lelke ne sérüljön (meg hát aki emiatt eleve halálra volt ítélve). Aztán leültetett a padra egy havert, akinek pár hangzatos lózungon kívül semmi köze nem volt az edzői szakmához. Majd amikor megbukott, ahogy az várható volt, kinevezett edzőnek egy másik havert, aki egyszer már megbukott, ahogy a Conte által összecsiszolt csapat szép lassan kikopott alóla.

És most, amikor ez a haver megbukott újra és látványosan, képes kiállni, és benyögni, hogy itt valami sorscsapás ért minket, mert amúgy remek szakemberek dolgoznak a klubnál, úgyhogy előbb-utóbb majd biztosan fasza lesz minden.

De nem lesz. Tudjátok miért? Mert ahol a "szakembereket" nem rátermettség alapján, hanem haveri alapon nevezik ki, annak mindig ez lesz a vége. Mindig.
simoni 2022.10.12 08:24:27
@kidelpiero: A rákos daganat talán kissé túlzás, de a többi az teljesen igaz. Ha nem az Agnelli családba születik, aranykanállal a seggében, erre az emberre egy kisvállalkozás vezetését nem bíznák, nemhogy a világ egyik legpatinásabb klubját. A tehetségtelensége teljesen nyilvánvalóvá vált, amióta úgymond "a kezébe vette a gyeplőt", Marotta kirúgása után: egyik katasztrofális döntés a másik után, és ami a legrosszabb, zéró önkritika, zéró felelősségvállalás.

"Láttam már nagy edzői visszatéréseket, mint amilyen például Marcello Lippié volt, ezért pedig nem mondanám azt, hogy hiba volt egy korábban menesztett szakvezetőt kinevezni a csapat élére."

Nem is annyira a "vízió", mint ez a jellem, ez a hozzáállás az, ami valójában tönkreteszi a klubunkat.
A Juventus a Serie A kilencedik fordulójában a bajnoki címvédő AC Milan otthonába látogatott annak reményében, hogy a Rossoneri esetleges legyőzésével közelebb férkőzhetne az éllovas együttesekhez a tabellán, azonban az Öreg Hölgy Fikayo Tomori és Brahim Díaz védelmi hibákkal tarkított góljai által…..
simoni 2022.10.08 21:51:04
@JuventusFanatikus: Ahhoz, hogy meg tudja oldani, előbb rá kellene jönnie, hogy mi a probléma... :D De elmondása szerint egyelőre még ez sem sikerült.

Hogy miért van mégis itt ennek ellenére? Mondjuk van rá 9 millió jó oka?... :) De az igazi zseni az volt, aki 4 évre szerződtette ezekkel a kondíciókkal.
Itt bátran lehet OFF-olni, a politikán kívül bármely témáról nyugodtan lehet társalogni, természetesen a Szabályzatot betartva...
simoni 2021.08.13 22:49:50
@rockitbaby: "Ugye ezt úgy tálalják, hogy ezzel bizonyos kérdésekben a szurkolóknak is lehet beleszólása szeretett klubjuk ügyeibe"

Igen, ezzel a mögöttes értékkel próbálják indokolni ezeknek a szurkolói tokeneknek a létjogosultságat, de igencsak izzadtságszagú a dolog. Olyan lényegi kérdésekbe kapnak ezáltal beleszólást a fanok, mint pl. hogy melyik zenét játszák be gól esetén, vagy hogy mi legyen a csapatkapitány karszalagjára írva... :D

Ahogy a legtöbb kriptoprojektől, erről a dologról is süt, hogy valójában a megoldáshoz kerestek problémát. Vagyis valami mondvacsinált ürügyet arra, hogy lehessen pénzt nyomtatni. :)

És a legszebb az egészben, hogy működik a dolog. Veszik, mint a cukrot, a PSG tokenek is hatalmasat mentek most ezzel a Messi-átigazolással.

"Ha Messi kap mondjuk 20 millió ilyen PSG tokent, és Nasser Al-Khelaifi megveszi darabját 1,5 euróért, ugye semmi illegálisat nem csinált ;)"

Igen, erre értettem, hogy dörzsölt ez az olajos bagázs. Teljesen igazad van abban, hogy amíg ez nem lesz leszabályozva, addig ez egy jó kis kiskapu lesz.

Viszont jelentősebb pénzügyi manőverekre azért nem hiszem, hogy alkalmas lesz hosszabb távon, mivel a készlet limitált. Pl. Juve meg PSG tokenből is 20 millió db van, aminek egyelőre csak töredéke (10-15%-a) van forgalomban. A maradékon - minden bizonnyal - a klubok ülnek, viszont abból nem önthetnek túl sokat egyszerre a piacra, mert akkor a túlkínálat miatt egy pillanat alatt leverik a tokenjük árfolyamát.

Szóval valóban ad némi teret a dolog a pénzügyi trükközésre, de igazából a nagy biznisznek az tűnik, hogy alsó hangon is többszáz millió ropogós eurót tudnak ezzel a szurkolóbázis zsebéből a sajátjukba átcsatornázni - úgy, hogy ez nekik gyakorlatilag semmibe nem kerül.
simoni 2022.05.29 23:43:28
@del pipi: Sajnálom, hogy szögre akasztod a billentyűzetet, én csíptem a stílusod, még ha időnként el is ragadtattad magad kissé. De hát ez benne van, mit érne a foci érzelmek nélkül, nem igaz? :)

Gond csak akkor van, amikor már gyakorlatilag csak negatív érzéseket vált ki a dolog. Akkor azért elgondolkodik az ember. Márpedig kedvenc klubom működését figyelve az utóbbi években nekem is egyre sűrűbben jut eszembe Murtaugh őrmester klasszikusa: "I'm too old for this shit..."

Ahogy öregszik az ember, valahogy egyre gyorsabban telik az idő, úgyhogy abszolút érthető, ha egyre inkább megválogatja, hogy mire fordítja. Így mostanra én is eljutottam oda, hogy erre a jelenlegi Juvéra nem érdemes a karaktereket pazarolni. Szóval azt hiszem, ebben az ügyben egy cipőben evezünk... :)

Bár én egyelőre nem búcsúzkodom, mert bízom benne, hogy lesz még ez egy olyan klub, amiről érdemes értekezni. Kb. akkor, amikor a jelenlegi arrogáns és tehetségtelen vezetés végleg megbukik. (Ami talán közelebb is van, mint gondolnánk.)

Úgyhogy részemről egyelőre inkább "soha ne mondd, hogy soha". Talán egyszer még felőled is hallunk majd, Pipi bá! Én örülnék neki. Addig is alles Gute!

A szerkesztőknek pedig minden tiszteletem, hogy a sok negatívum ellenére töretlenül kitartanak. Sok erőt ehhez a továbbiakban is!
simoni 2022.05.31 14:12:55
@rockitbaby: Na ja, ez igaz. Talán ezért nem tudtam még leszokni róla, hogy belenézzek néha a meccseinkbe... :)
Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket.…..
simoni 2022.01.31 14:21:08
@rockitbaby: "Értem és tudom is, hogy ebben a szakmában sem szokás kimondani a valódi igazságot, de Arrivabene-től pont nem ezt szokhattuk meg..."

pannonzebra.blog.hu/2021/12/19/arrivabene_elfelejthetjuk_a_nagy_teli_beruhazasokat

"Mindenképpen leszögezném, elsősorban a szurkolók, valamint a sajtó munkatársainak érdekében, hogy a szóban forgó tőkeemelésre legfőképpen azért van szükség, hogy a továbbiakban is képesek legyünk stabilitást biztosítani klubunk mérlegének, s ez nem egy olyan jellegű pénzügyi művelet, melynek segítségével igazán jelentős lépéseket hajthatunk majd végre az átigazolási piacon. "

Arrivabene, a szavahihető Juve-vezető... Mondjuk inkább így kamuzzon, mint fordítva :DDD
simoni 2022.01.31 17:23:59
@rockitbaby: Ja, amúgy valószínűleg tényleg komolyan gondolták, hogy nem lesz itt különösebb mozgás télen, mert úgy voltak vele, hogy elég lesz a keret a 4. helyre, de aztán jött Chiesa sérülése, amitől alighanem berottyantottak kissé, és a nagy ijedségben bezsákolták Vlahót. :)

Aztán mondjuk rendesen beindult a bolt... Ilyen mozgalmas téli mercató még az olajosoknál is ritkaságszámba megy, nemhogy nálunk, úgyhogy remélhetőleg tényleg csak elkapta őket a gépszíj, és nem arról van szó, hogy nyártól ki leszünk csukva a transzferpiacról...
simoni 2022.01.31 18:46:19
@babo0410: Más pletykák szerint viszont a Fior vezetőségét érte némi ráhatás a játékos ügynökei részéről (közvetítésével?) annak érdekében, hogy "érjék be" 70 millával, mégpedig még ebben a transzferablakban - kilátásba helyezve, hogy ellenkező esetben a játékos kitölti a szerződését, hogy annak lejárta után ingyen távozhasson a szívéhez legközelebb álló klubhoz... Azt nem tudom, hogy ezekből a pletykákból mennyi igaz, de más hírek szerint az említett ügynökök bankszámlája 15m euróval hízott a transzfer során, tehát elképzelhető, hogy van némi igazságtartalma a dolognak.

De akárhogy is van, szerintem Chiesa sérülése, a BL-ről való lemaradás réme és/vagy a transzferpiacról való kizárás veszélye nélkül aligha lett volna itt ekkora bizniszelés télen. Magyarul eléggé előremenekülés-szaga van ennek - vagy, ha úgy tetszik, Pirlo kinevezése és az ESL után (amit, mondjuk úgy, sikerült döntetlenre kihozni), most megint all-int toltunk. De legalább most olyan lapokra, amikben van potenciál! Ha az igazmondásban nem is, de ebben feltétlenül történt előrelépés Arrivabene kinevezésével.
Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket.…..
simoni 2022.01.25 17:07:37
@Mitya10: A fodrásszal ellentétben ebben a gyerekben tényleg benne van az X faktor. Hosszú évekre megoldhatja a csatárposztot.

Az ára persze beteg, de hát ez nem újdonság, amilyen "infláció folyik itt mostanában a rendszerben"... Végül is nem a mi pénzünket költik, úgyhogy ha találtak rá pénzt valami elfelejtett malacperselyben, akkor miért ne? Ezerszer inkább Vlahoért adjunk ki ennyit, mint vegyünk két semmirekellőt 40 milláért. (Bár sajnos ez már félig megtörtént, mert ha jól emlékszem Keant kötelező opcióval hozták. Na AZ volt a felesleges pénzégetés...)

Abban viszont egyetértek az előttem szólokkal, hogy ennek az igazolásnak értelme igazán csak akkor lesz, ha lesz aki helyzetbe is tudja hozni. Csak hát ezzel a fejleménnyel Dybala távozása gyakorlatilag biztosra vehető... Nélküle viszont nincs semmi játék, csak kilátástalan labdatoszogatás. Allegrinek hála, idén Cuad megint hátrébb szerepel, így még az sem működik, hogy fejberúgdalja a centert, Locatelli meg a védelem előtt senyved. Szóval, ha Paulo lép, de pénz és/vagy akarat meg nem lesz, hogy valami kreativitást is hozzunk a kp-re, akkor ennek megint könnyen az lehet a vége, ami CR-ből lett. Egy jó borsos pofon a szarnak.
simoni 2022.01.25 19:00:32
@Rikoo: @JuventusFanatikus: Hát nem tudom, hogy Pirlo "rendszerében" mit játszott (ott ugye nem posztok voltak, hanem funkciók... :)), de én azt látom, hogy tavaly 2 gól/19(!!) assziszt, idén meg 5 gól/ZÉRÓ assziszt...

Igaz, most más a játék is. Legalábbis ami meccset láttam, gyakorlatilag nincs jelenlétünk a tizenhatoson belül, Morata a mezőnyben szenved, meg se próbáljuk beadásokkal megtalálni a fejét.

Azt aláírom, hogy Danilo miatt kényszerhelyzet van, de Allegri régebben is védőt játszatott vele, úgyhogy nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez változni fog. Pedig szerintem neki a szélső kp lenne az ideális Danilo előtt. Így kevesebb védőmunka hárulna rá, és sokkal jobban ki tudná venni a részét a támadásokból.
Mint ismert, a Juventus argentin klasszisának, a jelen pillanatban ismételten kisebb egészségügyi problémával bajlódó Paulo Dybalának ügynöke, Jorge Antun néhány nappal ezelőtt megérkezett Torinóba, mely lépést sokan a futballista szerződéshosszabbítási szappanoperájának végeként értelmeztek, abban…..
simoni 2021.12.21 18:39:25
@JuventusFanatikus: Nem tudom eldönteni, hogy ez most szarkazmus vagy komolyan gondoltad. Mindenesetre szerintem a jobb szél az, ahol még a leginkább megvagyunk. Persze ha tovább szeretnénk folytatni ezt az esetleges, ívelgetős, fantáziátlan fost, akkor persze hozzunk még szélsőt. :)

Ha meg tudatos támadófocit, ahol valaki képes is eljuttatni néha napján a labdát a támadókhoz, akkor inkább @Joseph Toser: ötlete tűnik célravezetőnek, mert Dybalát egy az egyben valóban nem tudnánk pótolni. Már csak az a gond, hogy Xavik és Iniesták sem teremnek minden bokorban manapság. Arról nem is beszélve, hogy ehhez a megoldáshoz is alaposan zsebbe kellene nyúlni. Az meg nincs valami jól kibélelve mostanság.
simoni 2021.12.21 19:39:00
@rockitbaby: Én adnám, ha megpróbálnánk végre a saját nevelésekre építeni, ahelyett hogy csencselésre használjuk őket. A jelenlegi kp-n Locatelli meg Meki ér valamit, mellettük lehetne próbálgatni a fiatalokat. Talán Bentát tartanám meg még squad playernek, ill. Bernát, ha belemegy a fizucsökkentésbe.

De szerintem ezt nem is zárja ki Dybala maradása. Ha a léhűtőket lapátra tesszük, már egy csomó bértömeg felszabadul. Egyik-másikért (Kuluért, talán Rabiot-ért) még egy-két zacskó szotyit kaphatunk, szóval lenne azért valami bevétel is. Továbbá De Ligt távozása is borítékolható 1-2 szezonon belül, tehát az ő gigafizuja se fogja már sokáig terhelni a könyveket. Ráadásul érte 100m körül kellene kapni alaphangon.

Így idővel Dybala maradna az egyetlen, aki "sztárfizetést" húz. Szerintem ennyit még meg kell, hogy tudjon engedni magának egy Juve. Még akkor is, ha esetleg annyira lerobban, hogy nem lesz belőle sok hasznunk.

De basszus, nézessék át a J-Medicalban kívül-belül, aztán ha azt mondják a dokik, hogy alkalmas a topfutballra, akkor nem igazán van min gondolkodni, mert rizikó minden megoldásban van, és ez a lépés tűnik a legkevésbé rizikósnak. Vagy ha úgy tetszik: a kisebb rossznak. Ja, és azt se felejtsük el, hogy ha hosszabbítunk vele, még mindig ott az esély, hogy pénzt lássunk belőle egyszer, ha úgy alakul.
simoni 2021.12.21 20:22:13
@JuventusFanatikus: Hmm, lehet, hogy az emlékezetem csal, de Chiesának nem a jobb oldal az eredeti helye, ahol látványosan jobban szokott teljesíteni?

Kulu meg emlékeim szerint inkább pont a bal szélen villogott a Parmában, nálunk meg talán nem is játszott ott. Korábban nyilván CR miatt, de Allegri próbálgatja ott? (Kérdem, mert nem sok meccset láttam az aktuális szezonból.)

Cuad meg ugyan nem klasszikus szélső támadó, de tavaly láthattuk, mire képes, ha szabadjára van engedve azon a fertályon. (19 assziszt...)

Szóval normál körülmények között Chiesával, Cuaddal azért szvsz rendben lenne a jobb szél. Nyilván most, hogy az előbbi nem elérhető, Kulu meg nem igazán élvezi a bizalmat (valószínűleg joggal), esetleg nem merülhetne fel, hogy olyan formációban küldje fel Allegri a csapatot, amihez megvagyunk???

Abban a kérdésben meg, hogy Dybala esetleges távozása esetén hogyan számoljuk fel a kreativitásbeli feketelyukat, ami marad utána, őszintén szólva még nem jutottam el odáig a gondolkodásban, hogy hogyan nézne ez ki konrétan, posztok szintjén. Talán valami háromfős kp lenne a megoldás, egy verőemberrel/rohamnégerrel + két kreatív szervezővel (Locatelli talán jó lenne egynek). De felesleges ebbe még belemerülni, mert egyelőre csak mi beszélünk erről, viszont rengeteg a bizonytalanság a csapat körül.
A mai nap folyamán több, Juventusszal kapcsolatos átigazolási hír is napvilágot látott az olasz sportmédia berkein belül, melynek keretében különböző források beszámoltak egyes labdarúgók lehetséges szerződéshosszabbításáról, illetve a jelenlegi, valamint leigazolni tervezett középpályások…..
simoni 2021.12.15 01:49:02
@rockitbaby: @Mitya10: Én arra tippelek, hogy azért akarják kölcsönadni, mert esélytelen eladni annyiért, hogy ne üssön komoly lyukat a könyvelésen.

Ugyanis papíron 72 milláért érkezett 4 éves szerződéssel, tehát még csak 18 millát írtak le az értékéből a könyvekben. 54-ért kellene elsózni, hogy ne okozzon minuszt idei mérlegben. De hát a lottó ötös valószínűbb, mint hogy akad a piacon egy akkora bohóc, aki kiperkálna ennyit egy balhés, fegyelmezetlen és nem éppen valami klasszis kaliberű játékosért...

Ezzel a vezetőség is pontosan tisztában van, ezért, hogy mentsék a menthetőt, kölcsönadják, hátha máshol egy kicsit szárnyra kap, aztán nyáron talán majd el tudják sütni 40-50 milla körül.
simoni 2021.12.15 15:03:08
@rockitbaby: "Ha kölcsön, akkor a minimum az, hogy tesznek bele kötelező vásárlásról szóló részt, mert különben postafordultával jön is vissza és még hasznunk sem lesz belőle."

Alap lenne, de ez csak részben múlik rajtunk. Egy világtalan vevőt is kellene találni, aki hajlandó aláírni a kötelező opciót... :)

@Mitya10: "csak mièrt most lett ez ennyire fontos amikor az èvek alatt kb 3 nevet nem tudnèk felsorolni akikből plusszosan jöttünk volna ki"

Szerintem arról van szó, hogy Allegri és/vagy a vezetőség megelégelte a kilengéseit, és kvázi száműzni akarják a keretből. A kölcsönadással csak tompítani akarják a buktát.

@JuventusFanatikus: "Szerintem fél évre nem veszi kölcsön senki, inkább másfél lesz az."

Ja, valószínűleg inkább ez. 40-et se kapnánk érte fél év múlva, 20 körül talán még értékesíthető lesz. De kötelező opcióban szerintem ne nagyon reménykedjünk. Az érdeklődők is pontosan tisztában vannak vele, hogy problémás játékos.
Az egykori olasz labdarúgó és edző, a korábbi klubjának számító Juventusszal kapcsolatos ügyekben általában rendre igen sarkos véleményt megfogalmazó Paolo Di Canio a tegnapi nap folyamán ismételten értékelte az Öreg Hölgy aktuális helyzetét az itáliai médiának, melyben Massimiliano Allegri…..
simoni 2021.12.14 14:34:10
@pedronegroo: Az idő múlásával megszépülnek az emlékek, de azért ne felejtsük, hogy Marotta volt az, aki kiperkált 90 millát egy 29 éves Higuért. Ő is eléggé hadilábon állt az eladással, ő is lazán szórta a 30-40 millákat a haszontalan középszerekre, és ő is bőven hozott "ingyen" eladhatatlan ballasztot zsíros fizukkal.

A teljesítménye csak az őt váltó brancshoz képest mondható jónak, mert ő azért belenyúlt időnként a tutiba, figyelt a pénzügyi mérlegre és arra, hogy nagyjából meglegyünk minden poszton. De tartom, hogy azokból az anyagi forrásokból, amiből gazdálkodhatott, egy igazán kiváló szakember nemcsak olasz, hanem európai szinten is stabil top csapatot tudott volna építeni.

Aztán a távozása után nemhogy a szintlépés, még a szinten tartás sem jött össze, de ahogy ezt már sokszor kiveséztük, ebben a legnagyobb hunyó Agnelli, aki a bukott BL-döntők után úgy érezte, hogy neki kell a kezébe venni a gyeplőt...
simoni 2021.12.14 15:06:02
@Rikoo: "Ha nem hozunk megfelelő döntéseket az átigazolási piacon, akkor ez nem is lesz jobb."

Én már nem bízok benne, hogy a jelenlegi vezetés képes lesz fejlődni és jobb döntéseket hozni. Úgy látom, hogy nem tanulnak semmiből, újra meg újra ugyanazokat a hibákat követik el.

Ezekkel közül talán a legnagyobb, amit már az előbb is írtam: túl könnyelműen dobálják a 30-40 millákat középszerű játékosokért. Rengeteg ilyen üzlet volt (nálam Kulu és Kean is abszolút ez a kategória egyelőre). Ez pedig azért rohadt nagy gond, mert minden átigazolási időszakban a végletekig kiköltekeznek, aztán amikor a piacon tényleg jó vételre adódna lehetőség csak pislogunk üres zsebbel. Vagy éppen akkor, amikor pont az a pénz hiányzik egy valóban minőségi igazoláshoz. Nem lennénk ezerszer előbbre egy Vlahoviccsal mint két darab 40 millás padmelegítővel? És akkor a remek ingyenigazolásokról és a Raiola-féle vérszívók bőkezű etetéséről még nem is beszéltünk.

Amióta Marotta elment, nincs koncepció, nincs türelem. Hazárdírozás van fos oddsokkal, aztán meg kapkodás, tűzoltás. Variálhatja Agnelli a menedzsment összetételét, ahogy a mellékelt ábra mutatja, ezen az nem fog segíteni.
simoni 2021.12.14 22:12:51
@rockitbaby: "Viszont a gond az, hogy sajnos a piac elszállt."

Ez igaz, és valóban az olajosok tehetnek erről (meg akik hagyták nekik), de azért mi is hozzájárultunk ehhez egy kicsit. Csak hogy a legkirívóbb példákat említsem: Higu 90m, CR 110m, De Ligt 85m. A két öregért épeszű szakvezető még fele ennyit se igen adott volna ki, úgyhogy legfeljebb csak a holland leigazolása védhető, de mivel a zsírdisznó az ügynöke, az se nagyon.

De elszállt árak ide vagy oda, igen is adódnak jó vételek a piacon. Pl. van de Beek 40-ért, Camavinga 30-ért igencsak teszkó gazdaságosnak tűnik, hogy csak pár példát említsek a közelmúltból.

Ilyenkor szoktam előhozni a kedvenc vesszőparipámat: a Bayernnek össz-vissz két 40m-t meghaladó igazolása van (Sané 60, Hernandez 80), de valahogy mégis brutál erős csapatuk van. Pedig ők is ugyanazon a piacon kereskednek.

Szóval lehet az olajosokra meg az elszállt árakra mutogatni, de csak magunkat csapjuk be vele. Az igazság az, hogy a vezetőség "tehetségéből" ennyire futotta. A lóvé megvolt, hogy Bayern-kaliberű csapatot építsünk mi is.

Abban viszont abszolút egyetértek, hogy most már annyira lejtőre kerültünk mind anyagilag, mind morálisan, hogy megoldást csak a totális reset hozhat. És az is csak akkor lehet eredményes, ha nem egy másik kutyaütő brancs, hanem kompetens szakemberek veszik át a klub irányítását, és az Exor is győzi pénzzel. Szóval sok a ha, de nemigen látszik más kiút jelenleg.
A mai nap folyamán tovább gyűrűzött a Juventus számlahamisítási ügye, ugyanis olasz médiumok egybehangzó állításainak értelmében a helyzet sokkalta súlyosabbnak bizonyulhat annál, mint ahogy elsőre tűnt, elvégre a különböző, könyvelési téren elkövetett visszaélésekkel kapcsolatban nem pusztán a…..
simoni 2021.11.30 18:08:04
Én nem is értem, hogy Agnelliék hogyan gondolták, hogy elvihetik ezt szárazon hosszabb távon, amikor már a laikus szurkolónak is, aki egy kicsit is követi a klub gazdasági ügyeit, gyakorlatilag kiböki a szemét, hogy nagyipari méretekben űzik a pénzügyi szemfényvesztést.

Talán a korábbi cikkekben esett már szó róla, de a vizsgált 62 gyanús ügyből 42-ben érintettek vagyunk. Vagyis 3 esetből 2-ben... 282 millió euróval sikerült ilyen módon "megkozmetikázni" a könyveket, ami még a futball mai elborult viszonyai között is egy szemmel látható összeg. Mindezt annak tudatában ügyeskedték össze Agnelliék, hogy közben egy TŐZSDÉN JEGYZETT CÉG VAGYUNK.

És ez az, ami miatt ez az ügy most tényleg súlyosnak tűnik. Ami alapesetben talán elmenne "pénzügyi ügyeskedésnek", az most itt nem fog megállni, mert az, hogy a klub gazdasági helyzetét a valóságosnál jobb színben tüntetik fel, a tőzsdei jelenlétünk miatt a részvényesek tudatos megtévesztésének, ezáltal megkárosításának tűnik. Ez pedig akárhonnan nézem, egy normális országban a gazdasági bűncselekmény kategóriájába esik.

Lehet itt jönni azzal, hogy dehát a többiek is... A gond az, hogy ha trükköztek is, azt nem tőzsdén jegyzett vállakozásként csinálták. Ez egy minőségi különbség. A PSG nincs bevezetbe a tőzsdére, ahogy a City sem és a Cselszki sem. Akármennyire is undorító, amit ezek az olajos csapatok művelnek, de ők csak a saját pénzüket égetik/kockáztatják!

Szóval hogy a francba sikerült Agnelliéknek mindezt teljesen figyelmen kívül hagyniuk és ilyen szituációba keveredniük? Eddig se voltam valami nagy véleménnyel a vezetői képességeit illetően, de azt azért nem tudom elhinni, hogy ennyire hülye legyen. Másfelől fúj itt a szél szerintem.

Az ESL elindításáig tényező volt a sportdiplomáciában (ECA elnök, UEFA végrehajtóbizottsági tag, stb.), a kapcsolatai révén valószínűleg elejét tudta venni az ilyen eljárásoknak, el tudta kenni a klubnál folyó simliskedést. De az ESL-lel (és az azt megelőző időszakban) mindezt a kapcsolati tőkét feltette egy lapra. Elhitte Pereznek, hogy megéri. De mint kiderült, ezzel a húzással túl sokak tyúkszemére rálépett, és az ESL-trió szurkolóinak egy részét leszámítva szinte mindenkinél kiverte a biztosítékot a szervezkedésük. Várható volt, hogy lesznek válaszlépések.

Mindazonáltal kár itt emögött Ceferin bosszúját sejteni (már csak azért sem, mert ő is csak egy bábu ebben a játszmában). A Szuperliga ötlete és tervezett megvalósítási módja az európai politikai vezetés körében sem aratott finoman szólva osztatlan sikert. Így erős a gyanúm, hogy ami most történik, az valójában arról szól, hogy Agnellit éppen "helyreteszik". Mint amikor az apa pedagógiai célzattal lekever egy maflást a gyereknek, amikor az túltolja a hülyeséget.

Bár szvsz ki is járt már Agnellinek ez a saller, az a gond, hogy akkora szart kavart, hogy most már nem segít rajtunk az sem, ha ettől észhez tér végre egy kicsit. Nem akarok jóslatokba bocsátkozni, de ami leginkább most kinéz, hogy ő legfejlebb kap egy eltiltást, és a tetteinek, döntéseinek következményeit elsősorban a klub fogja viselni. Ez pedig végtelenül szomorú lenne, de sajnos ez történik, ha valaki a Perez-féle szélhámos gazemberekkel való együttműkődésben keresi a megoldást a problémákra.

Szóval akárhogy is nézem, csak magunkat (pontosabban a vezetőséget) okolhatjuk, ők hozták ezeket a döntéseket, őket terheli a felelősség. Nem az intert, nem Morattit, nem Cefrét, nem az arab sejkeket, stb, hanem csak és kizárólag Agnellit és az embereit. Csak abban bízok, hogyha megint alá kell szállnunk a posványba, legalább annyi pozitív hozadéka lesz a dolognak, hogy Agnellitől és az ő érdekvezérelt "üzleti szemléletétől" megszabadulunk végre, és a romokon, amit hagy maga után, egy tisztességes vezetés felépíthet valamit, amire újra büszkék lehetünk.

Mert ami most van, az egy szégyen, amivel már nem nagyon lehet azonosulni.
simoni 2021.11.30 18:52:45
@MGB75: Amíg élünk, remélünk. :) De kezdek én is arra az álláspontra jutni, hogy menthetetlen az európai klubfoci. Megöli a pénz és körülötte lebzselő kétes alakok. Még a nagy válogatott klubtornák azok, amik talán még kiváltanak valami őszintébb érdeklődést, mert azok még mindig inkább a dicsőségről szólnak, mint a pénzről (legalábbis a résztvevők szempontjából). Persze a szervezők (UEFA, FIFA) korrupciója kezdi ezeket is szétcseszni. Azért a legutóbbi EB az olasz győzelemmel nem volt rossz, meg az idei Copát kimondottan tudtam élvezni. Ott még egyértelműen megvan a szenvedély a sportág iránt.

@Grinta: Köszi! Érdekes egyébként, hogy a témában megjelenő cikkek szinte kivétel nélkül elfeledkeznek erről a tőzsdével kapcsolatos aprócska súlyosbító körülményről.
A Juventus egykori legendás középpályása, a Bianconeri szerelését 1975 és 1985 között magán viselő Marco Tardelli a minap hosszabb nyilatkozatot adott a La Gazzetta dello Sportnak, melynek keretein belül számos témáról értekezve kijelentette, hogy az Öreg Hölgynél jelen pillanatban hatalmas…..
simoni 2021.09.22 14:26:28
@JuventusFanatikus: a bajnok szó alatt Tardelli szerintem is alapvetően a bajnok mentalitást értette. Vagyis olyan (eleve jó képességű) játékosokról beszél, akik a nehéz helyzetekben nem roppannak össze, hanem épp ellenkezőleg, pont ilyen helyzetekben képesek a legjobbjukat nyújtani. Ez az extra, amitől egy csapat ki tud emelkedni a hasonlóan jó képességű focistákból álló csapatok közül, magyarul bajnokká tud válni.
simoni 2021.09.22 15:30:22
@simoni: Ja, és természetesen az is igaz, hogy ez a képesség nem igazán tanulható/fejleszthető: vagy megvan valakiben, vagy nincs.

Tardelli - mint gyakorlatilag mindenben, amit itt elmondott - ebben is fején találta a szöget, mert jelenleg valóban nem sok ilyen mentálisan erős játékossal rendelkezünk.

A fiatalok között kb. csak Chiesában érzem ezt, esetleg De Ligtben, de benne is inkább csak akkor, ha az Ajaxban mutatott produkciójára gondolok.

Ezért is van, hogy feláll a szőr a hátamon Allegri nyilatkozataitól mostanában. Amiről beszél, az gyakorlatilag Chiesa betörését (kevéssé finoman szólva kiherélését) jelenti. Belőle semmiképpen sem szabad egydimenziós, patika mérlegen kimért, fegyelmezett jómunkásembert csinálni, mert azzal pont azt a veleszületett képességét szorítanánk háttérbe, hogy meghúzza az említett extrát, amikor ég a ház.

Szerintem egy jó csapatnak igenis szüksége van 1-2 olyan spílerre, aki képes a sémából kiszakadni, megpróbálni néha a reménytelennek tűnő megoldásokat is, ha arra van szükség. Enélkül nincs váratlan, a mai fociban nem lehet meglepni egy jól felkészült ellenfelet, és végeredményben jön az a gyötrelmes, minden fantáziát nélkülöző rakkolás, ami Allegri fociját annyira jellemzi.

De sajnos semmi okot nem látok az optimizmusra ez ügyben, mert Cuadrado példájából kiindulva pontosan tudom, hogy mire számíthatunk Maxtól. Még akkor sem, ha a kolumbiai a tavalyi szezonban fényesen bizonyította ország-világnak, hogy mekkora tévedés volt bekket csinálni belőle.

De Ligt esete szintén megérne egy misét (sőt akár Locatellit is idevehetjük), de ebbe most nincs időm belemenni. Maradjunk annyiban, hogy Tardellivel teljes egyetértésben erős kétségeim vannak Allegri ténykedésével kapcsolatban. Egyre inkább beigazolódni látszik, hogy a jelenlegi helyzet kezelésére Max kinevezése nem volt valami jó döntés.
Az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke, Aleksander Čeferin a minap rövidebb, ám annál érdekesebb nyilatkozatot adott a nemzetközi sportmédiának, melyben kijelentette, hogy az Európai Szuperliga tervezete mellett továbbra is kitartó három klub, azaz a Barcelona, a Real Madrid, valamint a Juventus…..
simoni 2021.09.10 22:36:15
@Juvegaspy: Nagy most a mellény, mert úgy érzi, hogy nem fenyegeti semmi a közeljövőben.

És valóban, három csapat nem fogja megborítani a fennálló rendszert, akármennyire is magabiztosan nyomja is a rizsát Perez papa. Csak gondolj arra, hogy az egész 2010-es évtized CR-ről és Messiről szólt, nyomta az UEFA is őket ezerrel, ha kellett, ha nem. Hatalmas lóvé volt ebben. De ennek vége, az utolsó éveiket tapossák, és egyébként is másfelé kergetik már a pöttyöst. Ez volt a nagy aduja eddig ennek a három csapatnak, most viszont még csak hasonló sincs náluk. (Nem véletlen, hogy a nyáron a hírek szerint 180 millát se sajnáltak volna a Mbappé gyerekre.)

Ceferin csak ott téved, hogy a korrupció mindig egyenes út a hanyatláshoz. Emiatt korhad, rohad a rendszer belülről, és előbb-utóbb elkerülhetetlenül össze fog dőlni. De egyelőre tényleg úgy néz ki, hogy ez még arrébb lesz.
Épphogy elkezdődött a szezon, már két forduló után válogatott szünetre távozott a Juve keretének nagyja, két hétig távol maradva Torinóból. Péntekre terv szerint mindenki vissza fog térni a főhadiszállásra, hogy felkészüljenek a szombati összecsapásra a Napoli ellen, melyet majd sűrű menetrend…..
simoni 2021.09.10 15:54:19
@JuventusFanatikus: Kérdés, hogy a kluboknak van-e ebbe beleszólása, vagy kötelező elengedniük őket. De az biztos, hogy aki ezt a menetrendet összerakta, nem volt normális.

Igencsak ideje lenne már ezt a szezon közbeni nemzetközi bohóckodást eltörölni. Rendezzék le a selejtőzeket azon a nyáron, amikor nincs EB, VB, aztán csókolom. Meg egyébként is csökkentsék a résztvevők számát, mert unalomba fullad az egész a sok érdektelen töltelékmeccstől, aztán a végén a reptéri kutyát se fogja érdekelni az egész.

Na ez volt az elmélet. A gyakorlat meg: 2 évente VB. Telhetetlen, pénzéhes barmok...
A tegnapi nap folyamán az Európai Klubszövetség vezetősége megtartotta hagyományos szeptemberi konferenciáját a szervezet székhelyének számító Genfben, mely esemény alkalmából az ECA korábbi elnökének, Andrea Agnellinek április 18-án benyújtott lemondását követően a szövetség fejévé megtett…..
simoni 2021.09.07 13:21:25
@MdewC: Agnellinek se tartott senki pisztolyt a fejéhez, hogy mondjon le az ECA elnöki posztról, és az ehhez járó UEFA végrehajtó-bizottságbeli helyéről. Az olajosok csak kihasználták a ziccert.

Ettől függetlenül egy rossz vicc, hogy az _Európai_ Klubszövetséget egy arab fickó, a katari uralkodó jobbkeze vezeti.

Ide vezetett a nagycsapatok mohósága, marakodása a konc felett, és a pénzéhes, korrupt UEFA tisztviselők asszisztálása ehhez.

Hányinger az egész vezetői szint az európai fociban Ceferintől, Al-Khelaifin át Agnelliig és a maffiózó Perec papáig. Az egész rendszer rohad, és ebben nem is lesz változás, amíg ilyen alakok ülnek a vezetői székekben.
simoni 2021.09.07 13:49:35
@Andras74: Na ja. Nálam ez volt az idei nyár híre...

Bár benne van, hogy Perezék csak blöfföltek. Egyrészt, hogy mutassák a Papné gyereknek, hogy mennyire sokra tartják, másrészt, hogy feszültséget keltsenek a játékos és a klubja között. Szóval hogy jövőre elhozhassák ingyen.

Persze akár megvolt a lóvé, akár blöff volt, gyomorforgató a sztori. Minden szempontból.
simoni 2021.09.07 15:38:07
@Dybali: Már ott sántít ez az egész, hogy miért is kell az európai kluboknak érdekképviselet egy olyan szervezettel szemben, amit végső soron ők maguk hívtak életre (még ha nem is közvetlenül). Úgy értem, hogy a nemzeti szövetségeket a klubok alapították, és a nemzeti szövetségek hozták létre az UEFA-t annak idején.

Persze mindjárt világossá válik a dolog, ha megnézzük, hogy az ECA elődje a G-14 volt, ami 98 és 2008 között működött, és az akkori topklubokat tömörítette. (en.wikipedia.org/wiki/G-14 )

Az UEFA viszont nem volt hajlandó elismerni ezt a néhány elitklubból álló gittegyletet, így aztán az ECA név alatt kibővítették, hogy látszólag az európai klubok teljes spektrumát lefedje. De ez szimplán csak díszlet, mert nem kérdés, hogy alapvetően a nagyok érdekeit és céljait képviseli a bővítés óta is.

Agnelli lelépésével mindössze annyi változott, hogy most már egy még szűkebb elitet képvisel csak, akik minden eddiginél nagyobb befolyásra tettek szert ezzel.

"Ezt a kizárólagosságot ízlelgessük kicsit!"

Az ECA név alatt futtatott G-akárhány eddig is az egyetlen tömörülés volt, amit az UEFA hivatalosan elismert. (en.wikipedia.org/wiki/European_Club_Association )

Ennek fényében nincs értelme annak, amit Al-Khelaifi zagyvál a kizárólagosságról, így ízlelgetni sincs mit.
Sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy Moise Kean 2019 nyarán áron alul, 27.5 millió euróért távozott a Juventustól. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a nyomott árban nagyban közrejátszott az a tény, hogy a következő idény végén lejárt volna a szerződése a Zebrákkal, ám az ok, amiért az akkor a…..
simoni 2021.09.01 12:23:11
@Grinta: +1

Ha fele pénzért jön, szódával elment volna, ennyiért és kötelező opcióval ez viszont már megint az erősen megkérdőjelezhető igazolások sorát erősíti. Fanatikus kolléga jellemzése ezúttal is tűpontosnak tűnik, így tartok tőle, hogy kódolva van a bukás ebben az esetben is.

Aztán cáfoljon ránk a gyerek, de az színtiszta szerencse lesz, mert előzetesen semmi sem mutat arra, hogy rá fog szolgálni a vételárára.

És ez a legkellemetlenebb ebben a sztoriban: a vezetőség továbbra is hazardírozik, kapkod, rögtönöz. Inkább vállaltunk volna be most egy fos szezont, és tettük volna félre ezt a lóvét Vlahovicsra. Az legalább egy terv lett volna, úgy 1000-szer nagyobb perspektívával.

@pedronegroo: "csak hát a spanyol is tisztában vele hogy jövő nyáron neki újból véget ér a torinói kalandja, szóval nem lesz extra motivált"

Én még nem írnám le Alvarót. Elvileg szeret itt lenni (mindenesetre aligha vágyik vissza az Atleticóba, ahol nem számolnak vele), szóval épp hogy, extra motiváltnak kellene lennie most, és olyan teljesítménnyel előrukkolnia, hogy az idény végén véglegesítse a klub.

Tavaly ősszel, a visszatérése után nagyon jól látszott, mennyire akar bizonyítani, és akkor tényleg lenyűgöző teljesítményt is nyújtott. Na, azt szeretném látni tőle megint!
simoni 2021.09.01 18:35:08
@Alex8610: "Csak" 35-t kell érte adni jövőre, ha véglegesíteni akarjuk. (10+10-et fizettünk érte eddig.)

Persze még így is igen nagyot kellene domborítania a jelenlegi idényben, hogy érdemes legyen elgondolkodni a folytatáson.
Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket.…..
simoni 2021.08.31 12:43:40
@MGB75: Azért Olaszországban lazán maradhattunk volna még a csúcson, mert (egyelőre) nincs az Agnelli-családéhoz mérhető gazdasági erő a többi csapat mögött. A helyzetünk így Daidalosz és Ikarosz sztorijára hajaz inkább. Persze ezt csak az olasz bajnokságra értem, a nemzetközi foci más kávéház.

A cikkhez: nem lehetne esetleg, hogy Dragusint ne küldjük el mindenáron? Csak arra az esetre, ha történne egy-két sérülés a belső kp-k között, és ha ez a rendkívül valószínűtlen esemény mégis bekövetkezne, legyen valaki, akit be lehet dobni, ha neadj' isten az új Nesta esetleg mégsem bizonyulna megfelelő alternatívának...
simoni 2021.09.01 11:47:02
@MarcoT: Üdv köreinkben, és a próféta szóljon belőled! :)
Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket.…..
simoni 2021.08.30 22:51:30
@JuventusFanatikus: "Biztosra veszem, hogy Ihatterent Raiola ajánlotta be, és az sem kizárt, hogy közrejátszik az Ő leigazolása abban, hogy Keant áron alul megvehettük."

Pont ez ugrott be nekem is. Annyira ostoba húzásnak tűnik ez az igazolás ebben a formában, hogy tényleg csak valami árukapcsolásról lehet szó.

De egyszer érném meg, hogy az ilyen tehetségeket nem adogatjuk kölcsön azonnal, hogy elkallódjanak az olasz középcsapatok posványában, hanem lehetőséget adunk nekik a bizonyításra (pl. kisebb téttel bíró meccseken).

Csak így lesznek újabb sztárjaink. Ígéretes játékosokat kell igazolni, és próbálkozni velük. Régebben is ezt csináltuk, és működött. Az nem működik, hogy kész klasszisokat vegyünk a piacon. Az egyenes út a csődhöz, ahogy a mellékelt ábra is mutatja.
simoni 2021.08.30 23:00:00
@MdewC: +1. Kulu kapcsán egyértelműen a fejős tehén szerepét játszottuk. Borzasztó sokba került ahhoz képest, amit a leigazolása előtt kinézett belőle. Hát még ahhoz képest, ami utána...

A BL-helynek meg kell lennie. Ha az első háromba be is jön az Inter, Milan, Lazio, a többinél nem vagyunk gyengébbek. Az Atalanta is elég tompának tűnik eddig idén.
simoni 2021.08.30 23:10:35
@simoni: A transfermarkt szerint még mindig miénk a legértékesebb keret: www.transfermarkt.com/serie-a/startseite/wettbewerb/IT1

Ha nem is tökéletes ez a mutató, de az is biztos, hogy nem teljesen légbőlkapott.
Először egy kis személyes történettel kezdeném, ugyanis Ronaldo érkezése nem csak amiatt maradt számomra emlékezetes, mert a klub egy olyan világsztárt igazolt, melyhez hasonló játékos addig nem viselte ezt a mezt a Juventus óriási története alatt, hanem azért is, mert pont róla szólt első cikkem,…..
simoni 2021.08.30 21:39:28
@Alex8610: Abszolút egyetértek!

@MdewC: CR és az Öreg Hölgy "románca" immár múlt idő. Innentől kezdve teljesen felesleges azon lamentálni és egymásnak bizonygatni, hogy előbbre lennénk-e vele, vagy sem. Még akkor sincs értelme ezen rugózni, ha idén netalán kiesünk a B-be, mert az égvilágon semmit se befolyásolt az, hogy egyes szurkolóknak nem volt szimpatikus meg csúnyákat írogattak róla egy magyar nyelvű oldalon.

A saját akaratából távozott (mégpedig igencsak angolosan - ha nem akarok erősebb kifejezést használni).

Sok értelmetlen vitának és felesleges adok-kapoknak vehetjük elejét, ha megértjük ennek a mondatnak a jelentését.

Aztán tőlem lehet értékelni, csak személy szerint semmi értelmét nem látom. Abból főzünk, ami maradt, és csak a jövőt alakíthatjuk, a múltat már nem.

Pontosan ezért nem kezdek most bele abba, hogy mi mindent lehetett volna megvalósítani abból a cirka 260 millió euróból, amibe a portugál itt eltöltött 3 éve fájt a klubnak.

Nincs ennek már semmi jelentősége.
simoni 2021.08.30 22:39:43
@MdewC: Ki fogjuk, és ha a sors engedi, azt is, amit a következő 20-30-50 év... :)

Ami most jön, az elég döcögősnek ígérkezik. Én arra számítok, hogy akár évek munkájára, mégpedig átgondolt, jó szakmai munkára lesz szükség ahhoz, hogy visszakapaszkodjunk a szűk elitbe. Amilyen mélyen most vagyunk, borzasztó nehéznek tűnik a feladvány, de azért nem lehetetlennek. Azon múlik minden, hogy a vezetőség képes lesz-e tanulni a hibákból.