Regisztráció Blogot indítok
Adatok
így is lehet lehet így is

125 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Így is lehet, lehet így is! 125.  Kedves bloglátogató, kedves szociális szakember!  Előszó  Idézet az alábbi írást kísérő levélből:  „Kedves Zsolt!  Amikor szakmai tréningeken felteszik a kérdést, hogy kit mi vitt erre a pályára, nekem mindig ez a történet jut eszembe. Ha belefér az oldal…..
Így is lehet, lehet így is! 124. Kedves bloglátogató, kedves szociális szakember kolléga! Vannak napok, amikor... Vannak órák, amikor... Vannak percek, amikor... Vannak érzések, amik... Vannak hangulatok, amik... Vannak gondolatok, amik... Ilyenkor: Cím nélkül (avagy Seneca…..
Így is lehet, lehet így is! 123.  Kedves bloglátogató, kedves szociális szakember kolléga! Szerintem a szociális munka – egyáltalán: a segítés, támogatás, gondozás – nagyfokú kreativitást igényel. Ennek számtalan példájával találkozhatunk akkor, amikor túl a szakmai kompetenciáinkon  és…..
Így is lehet, lehet így is! 122.  Kedves bloglátogatók, kedves szociális szakemberek! Egy hangulat, egy érzés, egy látásmód, egy rövid írásban, egy kolléga tollából...   Csodaország Alízban (avagy hangulatkép egy középsúlyos értelmi fogyatékos felnőttek lakóotthonából)   Létezik egy fura,…..
Így is lehet, lehet így is! 121.  Kedves bloglátogató! Ha kattintottál és ezt a sort olvasod, akkor valószínűnek tartjuk, hogy a segítés szó valamely alakja szólított meg a címben. Mi a szociális, gyermekvédelmi szakembereknek segítünk. Látjuk, hogy a szociális szektorban szükséges az együtt…..
Így is lehet, lehet így is! 120.  Kedves Bloglátogató! Kedves szociális szakember kolléga! A címben feltett kérdésre sokféle válasz létezik. Most az egyik lehetséges jógyakorlatról olvashattok. A VONESZO Alapítvány elkötelezett az alább részletezett céljai mellett. Szakemberei és önkéntesei több…..
Így is lehet, lehet így is! 119.  Kedves bloglátogatók, kedves szociális szakemberek!  Hááát… mitagadás az alábbi írás sok – sok emléket ébresztett fel bennem. A ’90-es években magam is számos hasonlót átéltem, amikor a Rákospalotai Leánynevelőből tömegközlekedtünk „anyányi”, "nagykamasz"…..
Így is lehet, lehet így is! 118.  Kedves bloglátogató, kedves szociális szakember! Az alábbi írást pár napja kaptam. Szerzője ezzel a kísérőszöveggel küldte, melyet a beleegyezésével közlök. Kedves Zsolt, a mellékelt írás néhány (számomra) kedves szösszenetből áll, amikor egy kisváros szak-és…..
Így is lehet, lehet így is! 117.  Kedves bloglátogatók, kedves szociális szakemberek! Vajon mit képzelnek, pontosabban fantáziálnak a szüleikről (külön – külön és együtt is apáról, anyáról) azok a gyerekek, akiket kiemelnek a családjukból? De hagyjuk is ezt a hatásvadász felütést, ne hozzunk…..
Így is lehet, lehet így is! 116. Kedves bloglátogatók, kedves szociális szakemberek! Egy – egy családban számos szerep létezik, amit a gyerekek töltenek be. Az alapszerepeik között vannak determináltak, például elsőszülött, báty, nővér, legkisebb öcskös vagy hugica stb… És vannak rájuk…..
Így is lehet, lehet, így is! 115.  Kedves bloglátogató, kedves szociális szakember! Az alábbi írást pár hete kaptam. Szerzője ezzel a kísérőszöveggel küldte: „Több évvel ezelőtt írtam a szösszenetet, amikor segítő kapcsolatban voltam a családdal. Az édesanya folyamatosan alkalmi munkát vállalt,…..
Így is lehet, lehet így is! 114. Kedves bloglátogató! Az a folyamat, az az ismert 5 lépéses gyászfeldolgozás előbb – utóbb minden felnőtt embert érint életében az írásban szereplő kontextusban. Már, akinek olyan az élete, hogy ismerheti szüleit. Annak a bizonyos öt lépésnek a szakaszait…..
Így is lehet, lehet így is! 113. Ajánló:  A segítés módszertana rendkívül színes. Eszközök, módszerek sokszínű, széles palettája áll a szociális szakember rendelkezésére. A szakmai professzió egyik lényege, hogy a megfelelő eszközt, módszert tudatosan válasszuk meg és tudatosan alkalmazzuk az…..
Így is lehet, lehet így is! 112. Kedves bloglátogató! Kedves szociális szakember kolléga!  Nincs itt semmi látni-, olvasnivaló! Csak a szokásos. A mindennapi! A „legtöbb családban megesik, történik ilyen”. Olyan hétköznapi, hogy gyakran már sem szemünk, sem fülünk, sem érzésünk, reakciónk…..
Így is lehet, lehet így is! 111. Kedves bloglátogató! Hogy egy szociális szakember mi mindent csinál egy nap, arról tudnának, és tudnak is mesélni a kollégák. Leginkább a „MINDENT IS!” - rövid mondattal lehet jellemezni a tevékenységüket. Különösen érvényes ez a kistelepüléseken működő…..
Így is lehet, lehet így is! 110.    Ajánlás: Nem tudom, ki hogy van és lesz vele, de én, amikor az alábbi… hm… élőbeszédet olvastam, akkor nem csak láttam, hanem hallottam is a főszereplőt. Szerintem mi, akik a szociális – gyermekvédelmi szférában dolgozunk – pláne, ha a családsegítés területén…..
Így is lehet, lehet így is! 109.  Ajánló: Hááát… az… most nincs, kedves bloglátogató. Csak egy kérdés a levegőben: Vajon mennyi ilyen ügyfél, kliens, ellátott, gondozott (Oh, ez a sokféle elnevezés!) van a mi szféránkban, akiknek története, élete, szenvedélye volt, van és talán lenne is még, ha…..
Így is lehet, lehet így is! 108. Előszó: Meggyőződésem, hogy az alábbi írás, akár vitaindító is lehetne egy oly sokszor elkezdett, de soha be nem fejezett dilemma, kérdéskör, vita kapcsán. Olvasásához higgadtság és józanság szükséges. Tisztelem a szerző bátorságát, ahogy leírja, megírja a…..
Így is lehet, lehet így is! 107. Vannak kollégák, akik történeteket, novellákat írnak munkájukkal, hivatásukkal kapcsolatban. Némelyik ezek közül – véleményem szerint – önálló irodalmi alkotásként is megállja a helyét. Fábián Krisztina családsegítőként dolgozik. Szerintem kivételesen érzékeny…..
 Így is lehet, lehet így is! 106. Előszó: 3 napja kaptam négy írást egy kollégától. Az elsőt - ami alább következik - elolvasva, egy szuszra nekiláttam a többinek is. Megfogtak. Egytől, egyig. Mert bár a történetek első olvasata, mondhatni a burkolatuk, nem túl kedves szituációk, ugyanakkor az…..
Így is lehet, lehet így is! 105. Vannak szociális - gyermekvédelmi területeken dolgozó kollégák, akik történeteket, novellákat írnak munkájukkal, hivatásukkal kapcsolatban. Némelyik ezek közül – véleményem szerint – önálló irodalmi alkotásként is megállja a helyét. Majd’ egy éve, hogy…..
Így is lehet, lehet így is! 104. Ajánló: Az alábbi novella szerzője kolléga. Már több alkotása is megjelent különböző portálokon. Róla, az írása után olvashatsz. De előbb: Engem ez a novella megfogott és nem ereszt! Kérlek, szánj rá pár percet. Utána a gondolataid, érzéseid, úgyis hosszabban…..
Így is lehet, lehet így is! 103. Ajánló: Szakmai műhelyeken, képzéseken, tréningeken visszatérő téma: A szakmaközi kapcsolatok, együttműködések számának, minőségének fejlesztése A gyermekvédelmi jelzőrendszeri együttműködés hatékonysága Az ügyfelek elérése A település lakosságának…..
Így is lehet, lehet így is! 102. Kedves szociális szakember kollégák! Véleményem szerint fontos a tapasztalatok megosztása, a közös tudás fejlesztése, bővítése. Az eszmecsere, a párbeszéd, urambocsá’ a vita. Ezért is indítottam el 6 éve ezt a blogot. Most arra kérlek – mint már eddig oly sokszor…..
Így is lehet, lehet így is! 101. Előszó: Az alábbi interjút azért is ajánlom elolvasásra, mert sok párhuzamot találok benne az oktatás és a szociális szféra között, továbbá a pedagógusok és a szociális szakemberek helyzetével, jövőjével (jövőtlenségével?) kapcsolatban.…..