Regisztráció Blogot indítok
Adatok
így is lehet lehet így is

91 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Így is lehet, lehet így is! 91.  Kedves bloglátogató!   Most nincs bevezető, nincs ajánló. Csak az a mondat. Háromszor. _________________________________________________________   Egy mondat háromszor... Nyár közepe, nagy meleg, nyüzsgés a csoportban. Ilyenkor számunkra fel van adva a lecke,…..
Így is lehet, lehet így is! 90.  Kedves szociális szakemberek, kollégák! Ez a blog szakmai-módszertani jó gyakorlatok megosztására jött létre 2017-ben. Ezért is az a címe, ami: Így is lehet, lehet így is! Alcíme szerint: Módszertani szerszámosláda szociális - gyermekvédelmi…..
Így is lehet, lehet így is! Ricsi 2022.04.19 20:14:23
Így is lehet, lehet így is! 89.  Kedves bloglátogató! Amit írnék, írhatnék a blogbejegyzés elé, az szétfeszítené a blog, mint műfaj kereteit. Ezért nem is teszem. Inkább a történet elolvasására buzdítlak. Köszönöm a megértésed és hogy szánsz időt a…..
Így is lehet, lehet így is! 88. Kedves Bloglátogató!   Ezt a történetet olvasva, számtalan saját történet tódult fel bennem, amiket, mint szakember éltem meg, éltem át, amikben, mint szociális munkás vettem részt. Mindig, mindenhol beszélnünk kell róla. Fontosnak tartom, hogy az általános…..
Így is lehet, lehet így is! 87. Kedves bloglátogató! Amikor elkezdtem olvasni ezt a történetet, sajnos rögtön, az első bekezdés után sejtettem, sőt tudtam, miről fog szólni, milyen gyalázatos esemény lesz megírva. Nem, nem azért, mert olyan okos, netán látnok lennék. Szó sincs erről. Csupán a…..
Így is lehet, lehet így is! Ivett 2022.03.05 12:52:46
Így is lehet, lehet így is! 86.  Kedves bloglátogató! Az előző bejegyzésben egy 13 körüli fiú, Bence történetét olvashattad. Itt: https://igyislehet-lehetigyis.blog.hu/2022/02/19/bence_788  Most egy hasonló életkorú lány, Ivett, múltjába, jelenébe nyerhetsz betekintést.   Ivett  - Maga sem…..
Így is lehet, lehet így is! Bence 2022.02.19 20:37:39
Így is lehet, lehet így is! 85. Kedves bloglátogató! Akik a gyermekvédelemben dolgoznak sok „Bencét” vagy éppen "Zsuzsát" ismernek. Az írást jegyző szakember negyedik írását olvashatod. Ahogy az eddigiekben, úgy ebben a történetben is érzékenységről, empátiáról és magas szintű szakmai – emberi…..
Így is lehet, lehet így is! 84. Kedves kollégák, olvasók!   Az alábbi írás egy speciális szülői csoport, szülői közösség létrejöttének története. Véleményem szerint minden benne van, ami egy inspiráló, követendő jó gyakorlat ismertetéséhez szükséges:  A szükséglet, az igény megjelenése A…..
Így is lehet, lehet így is! 83. Kedves bloglátogató! Kovács Krisztián harmadik írását olvashatod itt. Akárcsak az eddigieknél, ebben a történetben is érzékenységről, empátiáról és magas szakmai – emberi hozzáállásról olvashatunk. De, ami még fontosabb, egy gyermeki…..
Így is lehet, lehet így is! 82.   Kedves kollégák! A gyermekotthonok világa. A nagykorúvá válás egészen mást jelent ebben a közegben, mint a családokban. Egy kolléga, Kovács Krisztián írása.  Köszönöm, ha időt szántok rá!   A nagykorú Gyermekotthonból a nagyvilágba Egyik őrült napunkon,…..
Így is lehet, lehet így is! 81. Kedves kollégák! Örülök ennek az írásnak. Szerintem attól szakmai, hogy emberi. Ez egyáltalán nem ellentmondás. Pont azt az oldalát mutatja meg a hivatásunknak, melyet szimplán megtanulni lehetetlen, ugyanakkor elengedhetetlen feltétele a szakemberi működésnek.…..
Így is lehet, lehet így is! 80. Talán nem vitatható az az állítás, hogy az „alsós” 4. osztályból a „felsős” 5. osztályba lépés nem minden nehézség nélküli. Az addigi fix kötődés a tanító(k)hoz a felsőbb évfolyamon már sokrétűbb lesz. Több tanárt kell megismerni, kiismerni, köztük differenciálni,…..
Így is lehet, lehet így is! 79. A fenti reláció csak elsőre tűnik hamisnak.  Az alábbiakban bebizonyítom, hogy érvényes. Levezetés 5 pontban. 1. Az első szám a hazánkban működő összes iskolai szociális munkást jelöli. Hivatalos nevükön óvodai, iskolai szociális segítő. Az egyszerűség kedvéért…..
Így is lehet, lehet így is! 78. Kedves kollégák! Nem tudom, ti osztjátok-e azon véleményem, miszerint sokat lehet tanulni a pályakezdő kollégáktól. Ehhez szükség van némi nyitottságra, empátiára, talán emlékezetre is, hogy feleleveníteni tudjuk hajdani saját pályakezdésünket, az akkori…..
  Így is lehet, lehet így is! 77. Kedves kollégák! Egy beszélgetést, egy podcastot ajánlok szíves figyelmetekbe. Írok néhány fogalmat mi is van benne: Várostörténet, városszociológia Szociális munka Közösségi szociális munka Mediáció Családi mentorálás Családsegítés Iskolai szociális…..
Így is lehet, lehet így is! 76. Kedves kollégák! A „Van egy sztorid” sorozat, tulajdonképpen nem más, mint történetmesélés. Olykor csattanóval, tanulsággal, olykor „csupán” gondolatok, érzések megosztásával, vagy mindezek keveredésével. Az alábbiakban egy csendes történet következik. Miközben…..
Így is lehet, lehet így is! 75. Kedves kollégák! Nem ez az első bejegyzés pályakezdő kollégától. És nem is az első kendőzetlen. De ilyen mértékű indulatot, elkeseredést nem olvastam korábban. Minden szavát elhiszem, minden szavára figyelni kell. Nem ragozom! Kérlek benneteket olvassátok el! Az…..
A szociális szakember egy napja… 12. Így is lehet, lehet így is! 74.  Kedves kollégák! Egy levél és egy nap leírása. Külföldről. Angliából. Amikor az alábbi írást olvastam, számtalan név, valós sors és személy jutott eszembe mind a privát, mind a szakmai életemből, akik, ha valami hasonló…..
Így is lehet, lehet így is! 73.   Kicsit nehéz neki kezdeni, elnézést érte. Amikor ezt a sorozatot indítottam, megfogadtam, hogy nem írok bejegyzést. Azt a kollégákra hagyom. Aztán, amikor jött néhány írás, nehéz volt megtartanom a „fogadalmam”, mert a kollégák írásai természetesen sok…..
Így is lehet, lehet így is! 72. Kedves kollégák! Tulajdonképpen talán nem csak nektek ajánlom az írást, hanem azoknak is, akik mindenféle gyakorlati tapasztalat nélkül írnak, mondanak szépeket, kedvességeket és nagy – nagy általánosságokat, közhelyeket a szociális szakmáról. Gyakran…..
Így is lehet, lehet így is! 71. Kedves kollégák! Az alábbi írás… nos, szerintem olvassátok el! Én már megtettem. Nem is teszek semmit hozzá. Köszönöm, hogy olvashattam!   A kérdés   Felépülő ház, tele absztinens függővel. Újrakezdő szorongóval, az életből kiábrándult drogossal vagy éppen…..
Így is lehet, lehet így is! 70. Kedves kollégák! Itt a blogon több olyan írás is megjelent már, melyek a pályakezdés, útkeresés viszontagságairól szóltak. Kritikával, kritikusan az intézményrendszerről és a fogadó közegről. Az alábbi írás tartalma is ezt a sort folytatja. Azt gondolom nem lehet…..
Így is lehet, lehet így is! 69.   Kedves kollégák! Egyszemélyes családsegítők – akik egyedül vannak. Az adott kistelepülés minden problémájával, bajával, nyomorával. Ők azok, akik mindezeken túl egyedül viselik és cipelik a saját személyes terheiket is. Legtöbbször segítség, szakmai és emberi…..
Így is lehet, lehet így is! 68.  A kép forrása: www.pixabay.com Kedves kollégák! „Akikről keveset beszélünk, akikre nem szánunk elég figyelmet…!” Előző bejegyzésem ezzel az ideidézett mondattal kezdtem. Aztán az élet produkál néha furcsa véletleneket. Az a bejegyzés egy pályakezdő kollégától…..
Így is lehet, lehet így is! 67.   Kedves kollégák! Akikről keveset beszélünk, akikre nem szánunk elég figyelmet, a pályakezdő kollégáink. Most olvashatjuk egyikőjük gondolatait, érzéseit, dilemmáit! A saját sztoriját. Írhatnék ilyen közhelyeket, hogy: „Tükröt tart!” „Élő…..