Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zolko128

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Makó - Néhány hete bűzben fuldoklik Makó nyugati fele éjszaka. Utánajártunk, és kiderült, a rejtélyes szag valószínűleg a szennyvíztisztító telepről jön. Ha tényleg ez okozta a problémát, napokon belül megszűnik az orrfacsaró bűz. – Ha egy döglött bálna oszladozna a kertünk végében, szerintem az…..
Fotó: DailySzeged Július 10-én derül ki, ki lesz a Deák Gimnázium immáron rendesen, öt évre megválasztott igazgatója. Ahogy egy éve, úgy most is hárman jelentkeztek, ahogy sejtettük: ugyanazok, mint az előző alkalommal, amikor a legkevésbé támogatott jelöltet, Faragó Klárát, a KLIK korábbi…..
Fotó: Batki Gergely Puzsér Róbert Ungár Péterrel, az LMP elnökségi tagjával vitázott a párt Ökopolisz nevű alapítványának estjén. A beszélgetés közben történelmi szálak is előkerültek, amit egyikük sem tervezett, de a személyes és társadalmi felelősség valamint a kompromisszumkötés és a konszenzus…..
Fotó:Szabó Imre Makó - Átvágta a gordiuszi csomót a makói polgármester: bejelentette, hogy új rendelő épül a lebontásra ítélt Kálvin utcai helyén. Az viszont egyelőre nem derült ki, milyen pénzügyi háttérrel. Megkeresték rá a forrást, így új rendelő épülhet a régi helyére a makói Kálvin utcában,…..
Szeged - Ha nyári szünet, akkor - megszokhattuk - útjavítás Szegeden. Vasárnaptól egy hónapra lezárják a Bartók téri busz- és trolimegállót a Széchenyi tér irányában. Elmozdult a buszöböl egyik bazaltbeton kockája, ezt teszik rendbe. Emellett cserélik a burkolatot a beton és az aszfalt…..
Fotó: Lopusni Zoltán A gyönyörű napsütötte Szegeden ahol alapból is nehezen lehet látni nyáron napszemüveg nélkül, viszont ha ezt még egy matrica is megzavarja akkor végkép nehéz dolgunk van. -Mire is gondolok? A Széchenyi téren a zebránál, ahol alapból nagyon kevés időnk van átérni mielőtt…..
Fotó:Török János Csongrád megye - Több mint 1,2 millió diáknak csengettek ki két és fél hónapra tegnap - megkezdődött a vakáció. A tanároknak nincs ennyi szabadságuk: még hetekig dolgoznak az iskolákban, sokan ezt követően is táboroztatnak. Mikor lehet hazamenni? – kérdezte egy felsős srác tegnap…..
Fotó:Kovács Ferenc Javaslataik részben anyagi, részben jogi vonatkozásúak. Több támogatást adnának a gyermeküket egyedül nevelőknek, s új intézményeket is létrehoznának védelmük érdekében. Családpolitikai javaslatcsomagjáról tartott sajtótájékoztatót Szegeden Ábrahám Júlia, a Lehet Más a Politika…..
Fotó: Szabó Imre Feltöltötték a Vasút sor gödreit Makón. Két éve készült el, idén januárra már tiszta kátyú volt a Lesi városrész legfontosabb útjának burkolata. A helyzet most ugyan jobb lett, de jó nem. – Valamennyit javult az út, legalább már nincs sártenger esős időben, de azért még mindig…..
Őszre eldőlhet, lesz-e pénz a 4-es villamos tömegközlekedési nagyprojektből kimaradt Dugonics tér és Kecskés közti szakaszának rekonstrukciójára. A kemény téli fagyok, illetve az elhasználódás miatt több helyen végeznek felújítási és karbantartási munkákat a villamospályákon nyártól az SZKT…..
Kedd hajnalban tört rá tucatnyi autóval és furgonnal érkező TEK-es a sándorfalvi Kolozsvári utca sarkán álló családi házban élőkre. Két embert elvittek, az egyik a házban lakott. Az egyik, félig arab származású férfit a szomszédok elmondása szerint az elmúlt néhány hétben feltűnően sokan keresték a…..
Fotó: Ajpek Orsi / Index   Megszavazta a Fidesz–KDNP a civiltörvényt a parlament keddi ülésén. A civil szervezetek megbélyegzésére alkalmas szabályozást, amely ellen az Európa Tanács is kifogást emelt, 130 igen, 44 nem és 24 tartózkodás mellett fogadta el a törvényhozás. A hivatalosan a…..
  Fotó:fuzehirek Hódmezővásárhely, Mindszent - Előbb polgármesteri karriert ígértek neki, aztán egy hangfelvétellel zsarolták, több milliót sajtoltak ki belőle, ezért kényszerült bűncselekmények elkövetésére - adta elő a bíróságon a nemrég Budapesten elfogott 38 éves mindszenti jogász. Most…..
Fotó: MTI/ Bruzák Noémi   A párt, a módosítások hatályon kívül helyezését kezdeményezte, amihez csatlakozott az MSZP, a Jobbik és hét független képviselő is.  A köznevelési törvény közelmúltban elfogadott, a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekeket érintő módosításának…..
  Soha nem beszélt lenézően senkiről a vagyoni helyzete miatt – állította. Hangfelvétel cáfolja Lázár János a héten szabadtéri lakossági fórumon járt a Makótól 20 kilométerre, a román határ mellett fekvő Csongrád megyei kisvárosban, ahol időközi polgármester-választást tartanak a független Kovács…..
Nagymágocs - Tiszteletdíjat szavazott meg magának a nagymágocsi víziközmű-társulat vezetősége. Nettó 100 és 320 ezer forintot kapnak. A nagymágocsiak megdöbbentek, mivel 10 éve arról volt szó, hogy ezek a tisztségviselők társadalmi munkában vállalják a feladatot. – Nem láttam, hogy bárhol is…..
  foto: Promenád   Kora délután háromezer négyzetméteren égett a kiszáradt aljnövényzet a baktói városrészben. Az egységek puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Pár órával később a Müller-tó közelében is lángolt az avar, ezerötszáz négyzetméteren pusztított a tűz.…..
  kép: Mno Nyomozás indult az EHÖK-elnök vádjai miatt, de megszüntették - vajon miért? Még tavaly levélben szólította fel a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) összes dékánja Török Márk EHÖK-elnököt, fogadja el, hogy el kell hagynia az egyetem HÖK-elnöki posztját a 4 éves időkorlát túllépése miatt.…..
   Kép: Bumm sk.  Június első napjaiban már néhány kósza példány felbukkant a Maroson, melyekre a sirályok is felfigyeltek, de a zivatarokkal kísért hidegfront kissé visszavetette a tiszavirágok repülését.    Albert András, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi…..