Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tóth Á.

6 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésének érdekében világszerte előtérbe kerül a globális felmelegedéshez kismértékben hozzájáruló hűtőközegek alkalmazása. Az Európai Unióban a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal az 517/2014/EU számú rendelet foglalkozik, mely a rendelet 2006-ban…..
Tóth Á. 2020.08.18 21:28:38
@¿Qué tapas hay?:
Köszönöm az észrevételt! A HFA elnevezés a linkelt KTH cikkből került szolgai módon átvételre, és bár azonos a kezdőbetű, valóban nem célszerű alkalmazni. Javítjuk!
A Stirling-ciklus zárt, gáz munkaközegű körfolyamat, ahol a zárt azt jelenti, hogy a munkaközeg mindvégig a rendszerben marad. A Stirling-körfolyamat alapján működő motorok külsőégésű motorok, vagyis az üzemanyagot a hengeren kívül égetik el; a hőbevitel és hőelvonás hőcserélőkön keresztül valósul…..
Ahogy azt pár napja a Forbes is megírta, 2019-ben jegyezték az északi félteke legmelegebb nyarát, [1] vagy emlékezzünk vissza a június 27-ei hírekben szereplő rekordra, ekkor Magyarországon is minden eddiginél nagyobb rendszerterhelési csúcsot mértek. A MAVIR általános vezérigazgató-helyettese…..
Napjainkban egyre gyakrabban hangoztatott kifejezés a passzívház, ennek ellenére nagyon kevesen tudják megfogalmazni, vagy elképzelni, mi is az. Cikkünkben ezt, a sokak számára ködösen hangzó fogalmat szeretnénk közelebb hozni, és kézzel foghatóbbá tenni...
Tóth Á. 2018.10.21 10:02:59
@¿Qué tapas hay?:
Köszönjük az észrevételt, javítottuk az ábrát!
Cikksorozatunk folytatásában továbbra is az energetika széles területével kapcsolatos érdekességeket, újszerű megoldásokat, vagy egész egyszerűen csak nem mindennapi képeket mutatunk be...
Tóth Á. 2018.07.22 12:25:30
@szepipiktor:
@szepipiktor:
A cikknek egyáltalán nem célja, hogy képviselje bárkinek a tematikáját, vagy hogy bármilyen értelemben/ügyben állást foglaljon. Még csak nem is az a témája, hogy bemutassa az erőművek új nemzedékét, hanem egész egyszerűen annyi, amennyi a bevezetőben is leírásra került:

"Cikksorozatunk folytatásában továbbra is az energetika széles területével kapcsolatos érdekességeket, újszerű megoldásokat, vagy egész egyszerűen csak nem mindennapi képeket mutatunk be. "

Az, hogy ebbe a bekezdésbe történetesen több, megújuló energiatermeléssel kapcsolatos kép is bekerült, nevezhető véletlennek is (amúgy ezek a képek a többséget is csak ippeg, hogy megszerezték, 4 megújulós van a 7 képből). Az előző, hasonló bejegyzésben nem is szerepelt megújuló energetikához köthető kép.
Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy Magyarországon nem fog épülni árapályerőmű, vagy 10000 MW-os vízerőmű.
Habár a nyarat az emberek egy jelentős hányada lelkesen várja, ahogy dübörög a meleg évszak mégis a hőség ellen való védekezés módszerei felé fordulunk. Előző cikkünkben szó esett a klimatizálásról és az azt érintő kérdésekről. Jelen bejegyzésünkben arról esik szó, hogy hogyan kerüljük el, hogy az…..
Cikksorozatunk folytatásában továbbra is az energetika széles területével kapcsolatos érdekességeket, újszerű megoldásokat, vagy egész egyszerűen csak nem mindennapi képeket mutatunk be. ..
Cikksorozatunkban az energetika széles területével kapcsolatos érdekességeket, újszerű megoldásokat, vagy egész egyszerűen csak nem mindennapi képeket mutatunk be...