Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jairus leánya

6 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Ugyanazt az érzést ápoljátok magatokban, amely Krisztus Jézusban is megvolt, aki, bár Isten alakjában létezett, nem tartotta Istennel való egyenlőségét olyan dolognak, amelyhez mint zsákmányhoz ragaszkodnia kell, hanem kiüresítette önmagát, szolgai alakot vett fel, és…..
PPKE-BTK SzóSz blog Vele? 2010.01.22 20:49:00
Ez a hét nagyon különleges volt.  Legtöbbször az abszurd szót használtam a jellemzésére. abszurd (latin = "fülsértő, süketítő") A gondolkodás törvényeivel ellentétes. Képtelen, lehetetlen, esztelen, ésszerűtlen, kivihetetlen, értelmetlen. "Abszurd…..
PPKE-BTK SzóSz blog Húsvét 2009.04.13 07:01:00
 Húsvét vasárnap, délután négy óra. Édesanyával, meg Beátával, Mikivel kimegyünk a temetőbe, hogy meglátogassuk húgunkat, és rendbe tegyük a sírját. Út közben jut eszünkbe, hogy virágot nem hoztunk. Virágos persze nincs ilyenkor nyitva, mégiscsak húsvét vasárnap…..
Avagy húsvét egyetlen dalban, fiktív és nem fiktív naplóbejegyzések.Talán nem mindenki értesült, hogy azért most hétfőn énekeltük e dalt először sok-sok idő után a szószban, mert ennek az éneklését is a Nagyböjt áldozatai közé soroltam. Igen, így határoztam, h mindenki…..
Most egy rövid "túráról" szeretnék írni, már nem a krónikás szerepében, ahogy ígértem, hanem saját identitásomba visszaolvadva:) Durva, mit meg nem lehet élni a természetben. És milyen különböző bír lenni ugyanaz az út egyszer és máskor.Csak páran voltunk…..
Mint krónikás írok most nektek, mivel hivatásos krónikásunk túl van az Óperencián, így alkalmilag felveszem az ő szerepét. Azt még tudnotok kell, h nem szeretem a kronológiát, viszont szeretek elbújni a szöveg mögött.Képzeljetek el egy nagy családot, amint a tűz…..
PPKE-BTK SzóSz blog Talitha Kúmi 2008.11.14 12:19:00
 ...jött egy Jairus nevű férfi, a zsinagóga elöljárója, s mihelyt meglátta, lába elé borult, és igen kérte: "Halálán van a lányom. Gyere el, tedd rá kezedet, hogy meggyógyuljon és éljen ... "Megfogta a kislány kezét, s így szólt hozzá: "Talita…..
  "Megosztottam velük a dicsőséget, amelyben részesítettél, hogy eggyé legyenek, amint mi egy vagyunk: én bennük, te bennem, hogy így ők is teljesen eggyé legyenek, s megtudja a világ, hogy te küldtél engem, és szeretted őket, amint engem szerettél."  (Jn…..