Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Schulz Veronika

343 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában olyan dolgokkal van tele a kamra, amelyek azelőtt nem voltak nálam megtalálhatók. A kölestől elkezdve, a hajdinán át, egészen a bulgurig vagy a kuszkuszig. Annyira nem bánom, mert az étkezésem mostanában sokkal változatosabb, mint korábban. Az a probléma, hogy így is meg lehet unni…..
Schulz Veronika 2021.01.23 14:46:14
@Stie: A véleményem azóta sem változott, bízom benne, hogy nem fog csalódást okozni :) örömmel vennék egy visszajelzést a részedről, miután elkészítetted.
Legfontosabb ünnep a karácsony. Ilyenkor minden háztartásban gondosan, előre megtervezett finomságok sokasága kerül az ünnepi asztalra. Akik rendszeresen szoktak olvasni, azok tudják, hogy az egyik gyenge pontom: a tészta. Legyen szó kelt, vagy akár leveles tésztáról, nem tudok nemet mondani. Sok…..
Ki ne részesítené előnyben azokat az édességeket, desszerteket, amelyeket hipp-hopp el lehet készíteni?  Azt gondolom, sokan vagyunk így ezzel, én legalábbis biztosan. Sokkal szívesebben kezdek bele egy könnyen, gyorsan összedobható finomságba,mint, ami jó pár órát vesz igénybe. Azokat inkább…..
Az idejét nem tudom, mióta kokettáltam már ezzel a "hármassal". Igaz, az sem könnyítette meg a dolgot, hogy az egyik fő összetevője igencsak szezonális, mindössze pár hétig élvezhetjük. Igen, jól tippeltek, ez nem más, mint a spárga. Nekem teljesen mindegy, hogy zöld, vagy fehér, mindkettőt nagyon…..
Ezen a "csodás" napon az embernek nagyon kimozdulni sincs kedve a lakásból. Mivel hajnalban kidobott az ágy, így nyitás után nem sokkal én már végeztem az aktuálisan szükséges bevásárlással és azóta az orromat sem dugtam ki. Hozzáteszem, inkább ilyen idő legyen, -hogy egész nap esik-, mint, hogy…..
Megérkezett a tavasz első, gasztronómiai hírnöke: a medvehagyma. Mikor beköszönt a szezonja, szinte a csapból is medvehagymás receptek folynak, igaz, én ezt cseppet sem bánom, mert nagyon szeretem. Legyen szó akár kelt tésztáról, levesről, vagy az olajban eltett változatáról.. Nálam mindegyik…..
Aki rendszeresen olvas minket, az korábban már találkozhatott a Sajátsüti megalkotóival készített interjúmmal. Aki  esetleg lemaradt volna, most pótolhatja, ezen a linken. Első blikkre megtetszettek a kiszúrók, legfőképpen azért, mert kreatív és egyedi: megálmodod, elkészítik, nincs "cécó", a…..
Biztos vagyok benne, hogy Veletek is számtalan alkalommal előfordult már, hogy: vacsorát kellene készíteni, de semmi kedvetek. Vaaagy, kedvetek még lenne, csak éppen az időtökből nem futja egy háromfogásos ""terüljterüljasztalkát" varázsolni. Nálam például kifejezetten sokszor akad időhiányos este,…..
Schulz Veronika 2019.02.25 13:03:51
@tejfölösbableves: Fogalmam sincs, hogy honnan jön az elképzelés, hogy a képen nem a leírt recept szerepel, próbálom értelmezni, hogy ennek mi lenne a lényege. Kérem, ha erre tudja a választ, szíveskedjen velem is megosztani :)
Az Ön által kiragadott részben a "mint" szó kellően hangsúlyos, azért bátorkodtam így írni, mert vannak kezdő háziasszonyok, akiknek pl. nem egyértelmű, hogy marad benne a töltelék. Ezért próbáltam szemléltetni a palacsinta feltekerésének módszerével. Ha valaki ezért hiteltelennek gondol... azzal nem tudok, és őszintén szólva, nem is akarok foglalkozni. :) Szerencsére a rendszeres olvasóink nem így látják. :)
Schulz Veronika 2019.02.25 14:18:08
@balfaszokkal sáncoló: Alapesetben igen, de most a gyorsaság volt a fő szempont :)
Schulz Veronika 2019.02.25 12:54:55
@jozefgucci: Köszönöm a hozzászólást, körülbelül 10 perc a differenciál, a bejegyzésben eszerint módosítottam, nem szeretnék senkit sem félrevezetni. :)
Már javában benne vagyunk a farsang időszakában, amely vízkereszttől húshagyókeddig tart, ez tulajdonképpen a húsvét "felvezetője". Meg vagyok keresztelve ugyan, de a vallást minimálisan sem gyakorlom. Mázli, mert a farsanghoz semmilyen jelentősebb vallási ünnep, esemény nem köthető. ;)Ha…..
Nagyon tudom irigyelni és csodálni azokat az embereket, akiknek sikerül valami maradandót alkotni, ha mindemellett az a munkája, amit imád, hát, le a kalappal! Egy saját projekt rengeteg odafigyelést igényel, ki kell találni a márkát, létre kell hozni egy vagy több terméket, nevelni, szeretni,…..
Korábban már találkozhattatok a mai receptemmel. 2015-ben került fel a blogra az eredeti változata, amit még szegény Nagymamám tanított nekünk: először Anyukámnak, majd nekem. Időközben kiderült nálam az inzulinrezisztencia, aki rendszeres olvasónk, az pontosan tudja, hogy ez nagy változást hozott…..
Már egy ideje - a jó ég tudja, miért - nem igazán sütöttem kelt tésztát. Pedig még mindig imádom, minden formában, számomra megunhatatlan. Múlt héten vettem egy nagy fej káposztát, mert megkívántam a káposztás palacsintát. Az egészet felaprítottam, ledinszteltem, amire nem volt már szükségem, egész…..
Most már mondhatjuk, hogy tavaly, Klaudiával felkerekedtünk, hogy feltérképezzük a nemrég kisebb ráncfelvarráson átesett Burgerilla nevű helyet. Sokaknak ismerős lehet már egyébként, mert korábban Burger House néven volt fellelhető a Lurdy Ház felső emeletén, az üzlet franchise rendszerben…..
Kellően jól laktatok az ünnepek alatt? Én igen! Pontosan emiatt hoztam ma egy olyan egyszerű desszertet, ami összesen 6 darab hozzávalóból áll és mostanában ő lett az új kedvencem. Egy hét alatt háromszor készítettem. Tapasztalataim alapján, azok, akik külföldre költöznek, arra a kérdésre, hogy mi…..
Véghajrához érkeztünk, már mindenki hatalmas lázban ég, pár nap és itt a Szenteste.  A Facebookon rengeteg gasztronómia témájú csoportnak vagyok tagja, és napról napra érzékelem, egyre kardinálisabb kérdéssé válik a “ Ki, mit készít karácsonyra” kezdetű mondat. Szokás szerint ezen a napon a…..
Karácsony közeledtével egyre jobban engem is magával ragad a "karácsonyi feeling" érzés. Lakást dekorálok, ami eddig rám egyáltalán nem volt jellemző. Olyannyira, hogy ezen jómagam is meglepődtem. Ráadásul mézeskalácsot, karácsonyi kekszet sütök és ünnepi dalokat hallgatok. Magam sem értem a…..
A kuglóf  tipikusan az a desszert, amit szinte képtelenség elrontani. Ahogy tudjátok, nem vagyok különösen édesszájú ember. Tegnap azonban elkapott a karácsonyi hangulat, amelyhez párosul a karácsonyhoz elengedhetetlen sütemények elkészítése. Ennek köszönhetően készítettem el ezt az igazán téli…..
Pontosan 24 nap van Karácsonyig. Eszemben sincs senkit riogatni, de rohamosan fogynak a napok. Ha még nem szerezted be a szükséges ajándékokat vagy kiegészítőket, akkor érdemes még az elkövetkező napokban leadni a megrendelést. Főleg, ha külföldi vásárlásban gondolkodsz, akkor igazán bele kell…..
Szép lassan mindenki megkezdi a karácsonyi készülődést. Így november végén már nem találom túlzásnak, mert ez a bő 3 hét ilyenkor már pikk-pakk elrepül. Arról ne is beszéljünk, hogy még hátravan 2 szombati munkanap, úgyhogy karácsony előtt eléggé lecsökkent a készülődésre szánható hétvégék…..
Az elmúlt két hétben, ez a ma bemutatásra kerülő finomság sokszor szerepelt a gondolataimban a képzeletbeli desszertes tányéromon. Pihenésben nem túl gazdag 2 hét van a hátam mögött és még csak most kezdődik az ünnepi időszak... Bele sem merek gondolni, mi lesz mondjuk 2 hét múlva. :D Ma azonban…..
Egy ideje próbálok küzdeni, mert szerintem nonszensz, hogy október közepétől már a karácsonnyal van tele a tudatunk. Most viszont, hogy már november 3. hetét kezdtük meg, megadtam magam. Már én is kezdek ráhangolódni, különböző apróságokat vásárolok, nézegetem a dekoráció-ötleteket, molyolok az…..
Rajongok az olyan ételekért, amelyeknek igazi, élénk, egészséges színe van. Az embernek "élettel teli" érzése lesz tőle. Eddig még sosem készítettem, mert eléggé tartottam tőle, ugyanis Anyukám általában, ha vadast főz, minimum másfél napja rámegy. Azt gondoltam, ha ilyen pepecselős, akkor…..
Schulz Veronika 2018.11.06 08:18:27
@Adil86: Köszi a tippet, majdnem ugyanígy jártam el, ahogy írod, csak először megfőztem a húst, utána pirítottam le:"Tekintve, hogy nem rajongunk a főtt húsért, a korábban megfőzött karajszeleteket egy serpenyőben pár perc alatt kissé átpirítottam."
Ezek szerint hasonló az ízlésünk. ;)
A gasztronómiában pont azt szeretem, hogy bármikor találhatunk megfelelő alkalmat az ünneplésre. Egy jó kis evős-ivós programra én is gond nélkül rábólintok bármikor. A legközelebbi ilyen alkalom pedig november 11. napja, Márton nap. Ez az ünnep többféle jelentéssel bír, több szokást is kötnek…..
Eltelt ismét egy év és nagy izgalommal vártuk a pénteket! Ugyanis csak úgy, mint tavaly, idén is meghívást kaptunk az Ikea által szervezett Vinter 2018 és a karácsonyi kollekció bemutatójára. A 2018-as téli szezonban a játékosságon lesz a hangsúly, szóval együtt örülhetnek gyerekek, gyereklelkű…..