Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Erika Nagy2

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
Erika Nagy2 2017.07.18 15:23:07
Kedves Macskafogó!:-)

Első kérdésem a cicák etetésével kapcsolatos. A kiscica jelenleg 12 hetes. Még mindig tanácstalan vagyok az etetéssel kapcsolatban. Jelenleg reggel és este junior select gold konzervet kap, napközben pedig junior tápot. Szívesen fogyasztotta a főtt csirkemellet és disznóhusit is. Azt olvastam - persze Ő még pici, gondolom, ha lehet olyan 1 éves korában - adható Neki pl. csontos húsként csirkenyak. Egyik barátnőm reggel, este ezzel eteti a macskáját és nyersen adja neki. Ezzel kapcsolatban fenntartásom van, én inkább főzve adnám majd neki. Bár sütés után szilárdabbá válik a csont és talán szilánkosabb is. Ebben tanácstalan vagyok. Sokan írják, hogy nyersen adják neki, van aki pedig megsütve adja a csirkenyakat és ilyen formában is szívesen lakmározza a cica (persze már felnőtt cica). Adhatok neki sajtot, túrót, tejfölt? Száraz táppal kapcsolatban egy állatorvos véleménye szerint: "Etessen egyfélét, de nagyon jó minőséget és inkább száraz tápot, mint konzervet vagy házi kosztot!" Ő a Hill's Science Plan termékeket javasolja, mely megtalálható minden cica korosztály számára, illetve mindenképpen olyan tápot, melyet minden korosztály számára gyártanak.
A száraz táp előnye: hasznos a fogak és az íny védelme érdekében. Azt is olvastam, viszont a száraz táp hajlamosít húgyúti betegségre. Bár állítólag a prémium, jóminőségű tápok már nem. De honnan tudom, hogy amit veszik ilyen táp, még ha prémium a neve is. Ha megemlíthető, szívesen veszem a különböző tápok, konzervek nevét, amit Te javasolsz junior, illetve felnőtt macskának.
A napi mennyiség a NET-en talált táblázat szerint: Napi adag: 11-20 hetes: 170 gramm, 30 hetes: 200 gramm, Felnőtt ivartalanított hím: 200 gramm , ivartalanított nőstény: 140 gramm. Az esetemben például: cica 12 hetes: 7 dkg konzerv + 2 dkg táp (a leírtak szerint 2 dkg száraz táp 10 dkg konzervnek felel meg) Reggel és este 3.5-3.5 dkg konzerv, napközben 2 dkg táp. Felnőtt ivartalanított hím macskaként: 10 dkg konzerv (5-5 dkg reggel-este) + 2 dkg táp. Felnőtt ivartalanított nőstény macskának pedig napi 140 gramm (esetleg 6 dkg konzerv, 2 dkg táp) Időnként ha sütök husit, a cicának külön fűszer nélkül megsütve, ebben az esetben csökken a táp és a konzerv adagja. Esetleg néha tejföl, sajt. Nem tudom, hogy így megfelelő-e?

Hím cica ivartalanítása hány hónapos kortól ideális? (5-6 hónapost olvastam).

Harmadik:-) : bolhaírtóként háziszer (A pici mamája kinti-benti cica, ezért összeszedhet bolhát is, így a kicsire is átkerülhet, bár még nem tapasztaltam. A nyakörv - bár lehet, hogy csak én látom így - olyan kényelmetlennek tűnik. 1:2 arányban összekevert almaecet és víz állítólag az egyik leghatékonyabb borhaírtó szer. Nem tartalmaz káros kémiai anyagot. Ezzel bedörzsölni a macska nyakát, egyéb hajlatait, hasát. Ugyanezt olvastam a levendulaolajról. Persze tudom, sok butaságot is olvasni a NET-en. Tovább már nem szeretném rabolni az idődet. Ha lesz egy kis időd, örömmel veszem észrevételeidet, tanácsodat, válaszodat. :-) Szép nyarat kívánok! :-)
Erika Nagy2 2017.06.08 18:03:57
Kedves "Macska-fogó"! Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen a gyors választ! A pici (most hatodik hetes, gyönyörű szép házi cica:-)) együtt van még a mamájával. A kiscica édesanyja kinti cica, de a kicsit anyukám bent tartja, mert nálam benti cica lesz. A cica mama nagyszerű anyuka! Naponta csupán 1-2 órára megy el, majd jön haza kicsinyéhez:-) Imádnivaló! :-) A cica kis lábacskájával az alomban a kapartatást már próbáltuk és anyukámat is megkértem (nem egy városban lakunk), hogy tegye meg. Anyukám tapasztalta, hogy a mama cica is be szokta vinni a picit az alomba és mutatja neki. Úgy tűnik, mintha csupán játszadoznának, de szerintem ez tanulási folyamat. Produktum már volt a szőnyegre, amit anyukám bevitt az alomba és berakta a kiscicát, aki ösztönösen kapart:-) Úgy, hogy szerintem menni fog. Ha szabad folyamatosan tennék majd fel kérdést, mert nagyon izgulok, hogy mindent jól fogok-e csinálni és jó helye lesz-e? Ha majd lesz egy kis időd, nagyon megköszönöm, amennyiben válaszolsz nekem. Ötödik hetesen már olvastam, hogy pótolni kell az anyatejet. Vettem junior tápot és select gold junior konzervet is. Úgy tudom, a cica tudja mennyit szeretne enni, tehát nem lesz baj. Rakhatunk elé annyit, amennyit megeszik, száraz táp akár lehet folyamatosan. Tudnál tanácsolni, konzervet, tápot - ami azért megfizethető, de minőségi is - , ami igazán megfelelő. Többről olvastam, hogy ha hozzászokik (pl. whiskas), nem akar mást enni. Hány hétig szükséges a junior? Az én munkarendem: reggel elmegyek és 5 körül érek haza. Hagyok neki különböző játékokat, nem fog unatkozni, rosszkedvű lenni? A párom Budapesten kap állást, időnként utaznom kell hétvégén (1-2 havonta 1 x) hozzá. Bár tudom, hogy a cicák helyhez kötöttek, érdemes valakit megkérni, hogy nézzen be hozzá, friss víz, etetés, pici játék, vagy vonaton szállíthatom. Tudom-tudom, ez cicafüggő is, hogy mennyire bírja. Szóval nagyon aggódom, mert a legjobbat szeretném ennek a kis jövevénynek. Már olyan régóta szeretnék cicát, de fontos, hogy jól érezze magát!!!! Tapasztalatod
szerint elegendő reggel és kora esti órákban (amikor hazaérek) foglalkozni vele? Tudom, sokat alszik, de Te olyan nagy tapasztalattal rendelkezel, minden tanácsot örömmel fogadok. Előre is köszönettel! :-)
Erika Nagy2 2017.06.09 21:41:06
Kedves "Macska-fogó"! Jaj, tudom elég sok kérdést tettem fel, hálásan köszönöm a válaszodat! A kiscica egyenlőre anyukáméknál van. Ameddig az édesanyja jár hozzá, nem szeretném elválasztani. Most hatodik hetes a pici és amint korábban is írtam az cicamama nagyszerűen anyuka. Ahhoz képest, hogy Ő kinti cica, naponta csupán 1-2 órát megy el, majd rohan vissza kicsinyéhez és bent van a lakásban. Szóval nem ajándékozzuk el a picit, hanem majd nálam lenne. Azért is nem engedi ki anyukám, mert itt benti cica lesz. Az anyukáját majd szeretném ivartalanítani és később (ha nagyobb lesz, azt olvastam 5-6 hónapos korban ideális) a kiscicát is. szóval mama és a baba nagyon jól érzik magukat. A kicsi még mindig szopcsizik, illetve most már eszik junior tápot, konzervet is, a tápszert nem igazán szereti, de issza a vizet és még anyatej is van. Anyukámmal és a cicamamával sokat szokott a kicsi játszani. Édesanyám még is azt tapasztalja, hogy éjfél körül újra el kezdenek szaladgálni, játszani. Ez a "műsor" éjszaka megy pár óráig:-) Említettem anyukámnak, hogy lehetséges az esti órákban kellene még nagy játék, talán akkor az éjszakát végig alusszák. Még egyszer nagyon köszönöm a válaszodat! Igyekszem nem zavarni, de ha bajban leszek, számítanék a Te szakértelmedre. Jaj és nagyon tetszik a macskanapé (meg fogom csinálni) és a cica tv ötlet is! :-) Köszönettel, minden jót kívánva: Erika