Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AgiHuszka

24 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Neutrális színek, kockák, elegáns nőiesség, apró táskák… Nézzük, idén mi mindent rejt az új évszak! Ahogy az időjárás egyre változékonyabbá, a reggelek egyre hűvősebbé, az esték pedig egyre hosszabbá válnak, úgy köszönt be az új szezon az öltözködés terén is.  Nincs is ennél aktuálisabb téma, ezért…..
Vajon létezik a nőiességnek definíciója? És ha igen, milyen ruhadarabok tartoznának bele? Gyakorlatias válaszaim a mai posztban. kép: Gergely Dóra photo  Minden nő másképp nőies, és jellemzően arról is megoszlanak a vélemények, mi számít csinosnak vagy épp szexinek. Van azonban egy közös pont, ami…..
Nagyon sok kérdést kapok arra vonatkozóan, hogy kinek, milyen fürdőruha a legelőnyösebb, ezért ebben a témában hoztam útmutatót ma. Bár eléggé megváratott minket, néhány hete már visszavonhatatlanul megérkezett a nyár, és vele együtt a strandszezon is. Ez kinek jó hír, kinek rossz, egy viszont…..
A háborúk, a háborús kutatások a sok borzasztó elmék ás áldozat mellett rengeteg hétköznapi dolgot is adtak az emberiség számára. A ruhaiparban ezt leginkább az innovatív anyagok használatában érezzük meg. Megtalálod a boltokban a bőrödnél is lélegzőbb sport cuccokat vagy akár a tűzálló konyhai…..
Az állásinterjú önmagában is hordozhat kihívásokat, amit a szeszélyes tavaszi időjáráshoz passzoló öltözet kiválasztása csak fokozhat. Ehhez hoztam segítséget.  Mielőtt megtaláltam a hivatásom, és elkezdtem stílustanácsadással foglalkozni, nagyjából hét évet töltöttem el a HR-ben, ennek is…..
Világéletemben szerettem az érdekes ruhadarabokat. Szeretem, amikor valami színes, izalmas, váratlan, és nagyon ritkán érzem magam kínosan amiatt, mert feltűnő amit viselek. Amíg irodában dolgoztam, sokszor csempésztem valami extrémet az öltözködésembe, vagy vettem fel hagyományos, visszafogott…..
Nemrég egy hoszú hétvégét töltöttünk el Rómában. Próbáltam nagyon okosan pakolni, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak a ruháim. Ígyekeztem emiatt olyan doglokat pakolni, amelyek jól  harmonizálnak egymással. Ebben a laza hétköznapi rohangálós szettben ültem fel a repülőre. Nem véletlen a hosszú…..
Ha nyitott szemmel jársz-kelsz a világban, akkor tuti, hogy szembejött már veled valahol Keith Haring valamelyik alkotása. Én először testközelből az Ikeában találkoztam vele, amikor egy párszár forintos, Ikea által kiadott képeslap csomagot vettem meg, főként dekorációs célból. Tetszett a figurák…..
A Glamour napokat hosszú várakozás szokta megelőzni, és tőlem is sorra kérdezik, hogy mit is érdemes ilyenkor venni. Nem szoktam egyből elkezdeni a szónoklást, hol mi éri meg, inkább visszakérdezek, hogy: “mire van szükséged”? Ilyenkor általában csak hosszú csöndet kapok, aztán legtöbbször egy…..
Talán nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom, az öltözködés az arányokról és a vízsszintes-függőleges vonalak játékáról szól. A jólöltözöttségnek sok összetevője van: jó, ha ismered a színeidet, de ennél még fontosabb, hogy ismerd az arányaidat. Mert felvehetsz te bármilyen drága és minőségi…..
Fekete. A legtöbb ember ruhatárában egy igazi alapkő.  A szín komorsága és egységessége nem véletlen lett a nyugati világban a gyász színe: erős, hangsúlyos, sötét, mély. Sok emberen valóban túl komoran és gyászosan mutat a fekete, ennek ellenére mégis előszeretettel nyúlnak hozzá.  Ebben az évben…..
AgiHuszka 2018.03.17 12:25:30
@jotekony koc: a sápadt szőkéket csak tovább sápasztja a fekete! Ha a világos hajúak, bőrűek ‘el akarnak tünni’ és csak azt szeretnék, hogy a ruhájuk látszódjon, akkor hordják - mint ahogy a képeken is kiütközik ez.
A fekete erős szín, azokon kerül egyensúlyba a viselőjével, akinek a saját színei is erősek. Ezt a színtan és a fizika (mert a színek tanulmánya bizony tiszta fizika, fényhullámok, visszaverődés, stb.) alapján meg lehet állapítani.

De mindenképen jobb egy (rendes) szín, mint a fekete. Mert a fekete tulajdonképpen nem is szín! :)

Viszont ha muszáj, ez a cikk szépen mutatja, mire érdemes figyelni és hogy érdemes viselni.
Már majdnem megérkezett a tavasz, de még úgy gondolta a tél, hogy rúg belénk egy utolsót.Hoztam egy kis inspirációt erre az átmeneti időszakra.  Jó, ha még nem raktad el a szövetkabátod! Mégha vastag tollkabátra már nem is lesz szükség, az elkövetkező 2-3 napban azért kell valami, ami jobban véd…..
Ahogyan egyre inkább megyünk a tavaszba, egyre többen kérdezitek meg, hova is érdemes tenni a leselejtezett és megunt darabokat. Ezt próbáltam most összeszedni nektek.  1. Új, cimkés, soha nem használt és minőségi darabok Elcsábultál egyszer egy magyar tervező darabjára, amit azóta soha nem…..
Vasárnap este Los Angelesben kiosztották az Oscart. A 2018-as díjátatóról rengeteg cikk kering a neten, és nagyjából végtelen mennyiségű 'legjobban' vagy 'legrosszabbul' öltözött listát lehet találni. Kevés helyen írják csak meg, miért is jó vagy rossz az a ruha. Lássuk hát az Academy Awards…..
Bár a hideg még nem enged következtetni arra, hogy mindjárt itt a tavasz, pedig a március már az ajtón kopogtat! Ideje elkezdeni azon gondolkodni, mit is fogsz hordani tavasszal.   Ma már szinte mindenki ruhatárában van olyan cipő, ami ugyan sportos vonalakat követ, de nem sportra találták…..
Az üzleti életben eltöltött éveim alatt rengeteg emberrel tárgyaltam sok-sok iparágból. Hol született megállapodás, hol nem. És bizony a megkötött üzletekből nem mindig lett virágzó együttműködés: számtalan nemfizetés, behajtás vagy akár per is lett a vége egy-egy gyömölcsözően induló üzleti…..
AgiHuszka 2018.02.13 03:11:13
@tamarisk: igen, voltam. Multinál, ügynokségnél, ssc-nél...sok helyen :) linkeidnre felmész, és ta-da!
AgiHuszka 2018.02.13 03:13:23
@Szarazinda: soha nem mondtam, hogy azok a dolgok, amikről te írsz, nem összetettek. Ebben igazad van.
Az a 3 dolog viszont, amiről én ebben a blogposztban írtam, azok pofonegyszerűek! ;)
AgiHuszka 2018.02.13 03:25:29
@Dr. Trejo: hát ez tetszik! :D Egyébként nekem is van pecsétgyűrűs ismerősöm, ragaszkodik hozzá, családi dolog. De már kértem, hogyha komolyan akarja magát vetetni ismeretlenekkel, akkor csak egy picit vegye le. Csak rázós szitukban. Én már ismerem, de más csak a benyomás alapján eldönt róla egy csomó mindent, nem érdemes kockáztatni! :)
És igazad van, ezek tényleg csak ártalmatlan apróságok, viseletek, szokások. De ha a tárgyalópartneremen láttam, valahogy minden egyes alkalommal rosszul sültek el az olyan dealek amiket ilyen emberekkel kötöttünk. Tőlem függetlenül, tehát még az én előítéletem se jatszott közre, mert mondjuk a csapatom kivitelezte a projektet, nem én személyesen. Egy alkalmat nem tudnék mindani, hogy ne lett volna valami rossz vége. Pedig szuper emberekkel dolgoztam, mindent beleadtak, ebben biztos vagyok. Ez nem lehet véletlen! :D

Néha az élet írja a legjobb sztorikat! :)
Ha egy ici-picit is követed a divatot akkor már nem újdonság számodra, hogy a Pantone az ultraibolya színt választotta meg a 2018-as év színének. Minden évben a társaság kiválaszt egy színt, amellyel az adott év hangulatát szeretnék meghatározni, és a divat számára ajánlot színnek kiáltják…..
Nagyon sokat hallom férfiaktól, hogy olyan ruhatárat akarnak összeállítani, amiből különösebb gondolkodás nélkül tudnak reggelente öltözködni. Nem akarnak azon töprengeni, hogy melyik öltönyt viseljék vagy éppen vegyenek-e nyakkendőt ahhoz a partnerhez, akivel holnap találkoznak. A készülődés és a…..
Nem kell feltétlenül az új tavaszi kollekciókból, 2018-as árakon bevásárolnod, ha a legújabb trendek szerint akarod a ruhatárad frissíteni. Az éppen akciós darabok között is találsz olyanokat bőven, amelyek a következő szezonban is tökéletesen trendik maradnak! Áttetsző anyagok Az áttetsző anyagok…..
A divat a változatosságról, az újításról, és presze a pénzről szól. Mindig kitalálnak valami újat amivel arra próbálnak rávenni, hogy költsd a pénzed. Ezt már tudjuk. De a divaton belül is vannak olyan dolgok, amelyeket nem lehet észszerű indokokkal leírni. Ami tényleg az emberiség ellen elkövetett…..
AgiHuszka 2018.01.18 17:09:09
@metal: mert mit akartál mondani, főribit?
AgiHuszka 2018.01.19 02:41:00
@Gekko: nincs. Ebben van valami.
Hasonlatom onnan jött egyébként, hogy pár napja szemtanúja voltam, ahogyan egy nagyon szűkös budapesti parkolóházban az előttem haladó autós fájdalmasan meghúzta a suv-ot, amit vezetett. Kicsit suta volt. Persze ne üljön olyan ekkora autoba, aki nem bír el vele - pont mint a divatban. Ha nem tudod viselni, ne viseld, mert béna lesz :)
AgiHuszka 2018.01.19 02:47:44
@metal: hopp, nem ment át a kommentem többi része.
Szóval itt egy szóval sem mondtam, hogy bárki is fossza meg magát attól, hogy ezeket a darabokat viselje. Sőt, olyannyira nem, hogy minden egyes ruhához mellékeltem linket, amin meg lehet vásárolni! Szóval hordja, aki akarja. :)

Az öltözködés esztétika, geometria és fizika. Fizika a színek miatt, geometria a szabásvonalak miatt, és esztétika a stílusok miatt. Ezeknek a területeknek vannak szabályai, amelyek meghatározzák, hogy látsz egy dolgot.

Ezekkel a darabokkal, amiket összeválogattam, annyi csak a baj, hogy felrúgnak és átugranak dolgokat, ezért az összhang valahogy nincs meg. Vagy nem az, amit el akar érni.
DE ettől függetlenül bárhol, bármikor, bárki hordhatja őket, még jó dolog is kisűlhet belőle! :)
Nem szeretem a telet. Hideg, nyírkos és sötét, engem pedig egészen biztosan a tengerpartra találtak ki valami meleg éghajlatra. Na de mostanság nincs okom nyafogni, hiszen nagyjából karácsony óta nem mutatott minuszokat a hőmérő Budapesten. Így nincs szükség arra, hogy michelin-babának öltözve, csak…..
A karácsonyi őrületnek vége, nyakunkon a szilveszter. Őszinte leszek: az évek alatt elegem lett a kötelező bulizás intézményéből és a szilveszteri partikból, így semmi különlegeset nem indít el bennem a szilveszteri buli gondolata. Bár egy dolog biztos: ez az az éjszaka, amikor szemtelen mennyiségű…..
Az örök klasszikus: fekete és fehér, szigrúan ezüst színű kiegészítőkkel!..
Eszedbejutna a katonás kekit és a vibráló, élénk pinket összepárosítani? A keki egyviszonylag természetes, semleges földszín, ezért sokszor kombinálják barnákkal, őszies színekkel, bézsekkel. Teheted ezt te is, ha egyrészt szereted magadon látni ezeket a fölszdszíneket, másrészt pedig bele akarsz…..