Adatok
gbsz
0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Nyílt a közelben egy kiváló hely, de már előre rettegek meddig fog megmaradni, nem mintha nem érdemelné meg, hogy azonnal felkapják és a szokásos tömeghisztéria övezze, de szerintem ezt most egy kicsit túl szerényen tolja a nemrég nyitott A Rántott Húsos.
A Madách tér környéke változatos képet…..
gbsz
2019.06.24 17:36:51
Az ilyen jellegű éttermeket jó szívvel ajánló cikkek végére nem ártana odabiggyeszteni a pontos címet, esetleg belinkelni a facebook oldalukat, vagy honlapot... netán még a nyitvatartásukat is feltüntetni... hasznos lenne az olvasónak!
gbsz
2019.06.24 19:48:51
Receptek,tanácsok a főzés szerelmeseinek.
étel-házhozszállítás-olcsón étel-házhozszállítás-ára-budapest étel-házhozszállítás-ingyen étel-házhozszállítás-ára
2011.05.02 15:09:00
étel házhozszállítás ára,olcsó étel házhozszállítás árak,étel házhozszállítás budapest,étel házhozszállítás gyorsan,étel házhozszállítás ingyen,meleg étel házhozszállítás akcióKalória szükséglet kalkulátor.Klikk a képre. Tejfölös csirke…..
gbsz
2017.02.24 19:07:58
Kedves ducimelcsi, a tejfölös csirke fotóját én készítettem, az gasztroblogomról származik (www.gabojsza.hu/2010/03/tejfolos-paprikas-csirke.html) azt engedély és forrás megjelölés nélkül használja. Mint azt a blogon jól látható helyen közzétettem, „A blogon található bármely receptet, fotót és írást kizárólag az írásos beleegyezésemmel lehet részben, vagy egészben közölni, vagy bármilyen módon publikációkban felhasználni. Fentiek megsértése jogi következményeket von maga után!”
Felhívom figyelmét, hogy a blogokban közzétett fotók, receptek és egyéb írások szerzői védelem alá eső szellemi termékek, melyek engedély nélküli felhasználását, sokszorosítását és terjesztését a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. tiltja.
A jogi lépések elkerülése érdekében ezennel felszólítom, hogy legkésőbb 2017.február 28-ig távolítsa el.
Üdvözlettel: Gyepes Gabojsza
Felhívom figyelmét, hogy a blogokban közzétett fotók, receptek és egyéb írások szerzői védelem alá eső szellemi termékek, melyek engedély nélküli felhasználását, sokszorosítását és terjesztését a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. tiltja.
A jogi lépések elkerülése érdekében ezennel felszólítom, hogy legkésőbb 2017.február 28-ig távolítsa el.
Üdvözlettel: Gyepes Gabojsza
Galántai Kövidinka 2010
Alföldi gyerek lennék, még ha tudom is, hogy nem feltétlenül a klasszis borok szülőhelye, akkor is kutatom, keresem a jó borokat az ország legnagyobb borvidékéről. Lassan illene már szétnézni Csongrádon újra, meglátogatni Bodor Lacit, új ruhát kaptak a borai, illene…..
gbsz
2017.02.22 07:17:05
A kövidinka fotóját én készítettem Filus János szőlőterületén még 2009 októberében, azt a blogomon tettem közzé: www.gabojsza.hu/2009/10/szuret.html
Kérem a kép forrását javítani, a fenti linkre. Köszönöm!
Gyepes Gabojsza
Kérem a kép forrását javítani, a fenti linkre. Köszönöm!
Gyepes Gabojsza
Használjuk ki, hogy minden zöldség, gyümölcs sokkal finomabb, zamatosabb, és nagyobb valószínűséggel származik hazai kertekből, termelőktől. A paradicsomról például nagyon könnyű megállapítani, hogy szegény fóliasátorban, üvegházban termett, vagy szabad földön, ahol a…..
gbsz
2017.02.21 22:02:54
Kedves blogíró, a nektarin kehely fotója gasztroblogomról származik (www.gabojsza.hu/2008/05/lekvrok.html) azt engedély és forrás megjelölés nélkül használja. Mint azt a blogon jól látható helyen közzétettem, „A blogon található bármely receptet, fotót és írást kizárólag az írásos beleegyezésemmel lehet részben, vagy egészben közölni, vagy bármilyen módon publikációkban felhasználni. Fentiek megsértése jogi következményeket von maga után!”
Felhívom figyelmét, hogy a blogokban közzétett fotók, receptek és egyéb írások szerzői védelem alá eső szellemi termékek, melyek engedély nélküli felhasználását, sokszorosítását és terjesztését a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. tiltja.
A jogi lépések elkerülése érdekében ezennel felszólítom, hogy 2017.február 28-ig távolítsa el.
Üdvözlettel: Gyepes Gabojsza
Felhívom figyelmét, hogy a blogokban közzétett fotók, receptek és egyéb írások szerzői védelem alá eső szellemi termékek, melyek engedély nélküli felhasználását, sokszorosítását és terjesztését a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. tiltja.
A jogi lépések elkerülése érdekében ezennel felszólítom, hogy 2017.február 28-ig távolítsa el.
Üdvözlettel: Gyepes Gabojsza
Hogy hol szedtem fel azt az információt, hogy kb. kilencévenként megváltozik az ember ízlése, nem tudom. Ha most rágugliznék, biztos kidobna egy csomó okos találatot és talán nem is kilenc év az a kilenc év, de nem is ez a fontos. A fontos az, hogy nem tudok betelni a…..
gbsz
2017.02.21 20:50:50
Kedves blogíró, a tökfőzelék bejegyzés legelső fotója gasztroblogomról származik (www.gabojsza.hu/2008/07/tejsznes-kapros-tkfzelk.html) azt engedély és forrás megjelölés nélkül használja. Mint azt a blogon jól látható helyen közzétettem, „A blogon található bármely receptet, fotót és írást kizárólag az írásos beleegyezésemmel lehet részben, vagy egészben közölni, vagy bármilyen módon publikációkban felhasználni. Fentiek megsértése jogi következményeket von maga után!”
Felhívom figyelmét, hogy a blogokban közzétett fotók, receptek és egyéb írások szerzői védelem alá eső szellemi termékek, melyek engedély nélküli felhasználását, sokszorosítását és terjesztését a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. tiltja.
A jogi lépések elkerülése érdekében ezennel felszólítom, hogy 2017.február 28-ig távolítsa el.
Üdvözlettel: Gyepes Gabojsza
Felhívom figyelmét, hogy a blogokban közzétett fotók, receptek és egyéb írások szerzői védelem alá eső szellemi termékek, melyek engedély nélküli felhasználását, sokszorosítását és terjesztését a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. tiltja.
A jogi lépések elkerülése érdekében ezennel felszólítom, hogy 2017.február 28-ig távolítsa el.
Üdvözlettel: Gyepes Gabojsza
Az Index tudósítása szerint szárba szökkent egy paradicsom a Lánchíd külső pillérén. Nehéz elhinni, hogy a kietlen betonon tisztes méretűre nőjön egy növény, bár Budapesten nem egyedül álló jelenség, hogy köztéren zöldség terem. Legutóbb egy Bosnyák téri…..
gbsz
2017.02.21 18:17:53
Kedves blogíró, a bejegyzésben szereplő zöldparadicsom lekvár fotóját nem Barakonyi Szabolcs készítette, hanem gasztroblogomról származik (www.gabojsza.hu/2008/10/zldparadicsom-lekvr.html) azt engedély és forrás megjelölés nélkül használja. Mint azt a blogon jól látható helyen közzétettem, „A blogon található bármely receptet, fotót és írást kizárólag az írásos beleegyezésemmel lehet részben, vagy egészben közölni, vagy bármilyen módon publikációkban felhasználni. Fentiek megsértése jogi következményeket von maga után!”
Felhívom figyelmét, hogy a blogokban közzétett fotók, receptek és egyéb írások szerzői védelem alá eső szellemi termékek, melyek engedély nélküli felhasználását, sokszorosítását és terjesztését a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. tiltja.
A jogi lépések elkerülése érdekében ezennel felszólítom, hogy 2017.február 28-ig távolítsa el.
Üdvözlettel: Gyepes Gabojsza
Felhívom figyelmét, hogy a blogokban közzétett fotók, receptek és egyéb írások szerzői védelem alá eső szellemi termékek, melyek engedély nélküli felhasználását, sokszorosítását és terjesztését a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. tiltja.
A jogi lépések elkerülése érdekében ezennel felszólítom, hogy 2017.február 28-ig távolítsa el.
Üdvözlettel: Gyepes Gabojsza
magán-köz-vélemény
A szexista feminista kolbásza, avagy miért jó hülyének lenni a posztmodern világban
2013.06.28 16:06:39
Í
Már megint pirosra dörgöltem a szememet az alábbi cikk olvastán."Kétszer vastagabb a férfi kolbász a nőinél – a feministák kiakadtakhvg.hu2013. június 28., péntek, 13:13 Szerző: MTIFérfi és női kolbászt árul Németországban egy üzletlánc, de a vevők nem nagyon lelkesednek az újításért.A férfi…..
gbsz
2017.02.21 17:15:22
Kedves blogíró, a fenti bejegyzés fotója gasztroblogomról származik (www.gabojsza.hu/2008/12/mai-terms.html), azt engedély és forrás megjelölés nélkül használja. Mint azt a blogon jól látható helyen közzétettem, „A blogon található bármely receptet, fotót és írást kizárólag az írásos beleegyezésemmel lehet részben, vagy egészben közölni, vagy bármilyen módon publikációkban felhasználni. Fentiek megsértése jogi következményeket von maga után!”
Felhívom figyelmét, hogy a blogokban közzétett fotók, receptek és egyéb írások szerzői védelem alá eső szellemi termékek, melyek engedély nélküli felhasználását, sokszorosítását és terjesztését a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. tiltja.
A jogi lépések elkerülése érdekében ezennel felszólítom, hogy 2017.február 28-ig távolítsa el.
Üdvözlettel: Gyepes Gabojsza
Felhívom figyelmét, hogy a blogokban közzétett fotók, receptek és egyéb írások szerzői védelem alá eső szellemi termékek, melyek engedély nélküli felhasználását, sokszorosítását és terjesztését a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. tiltja.
A jogi lépések elkerülése érdekében ezennel felszólítom, hogy 2017.február 28-ig távolítsa el.
Üdvözlettel: Gyepes Gabojsza
Sokakat kínzó kérdésre kerestük a választ barátaimmal, amikor kitaláltuk, hogy lecsózni és borozni fogunk. Elképzeléseink voltak arról, hogy miket bontsunk, a végére tulajdonképpen válaszunk is akadt. Próbálkoztunk a triviálisnak tűnő fröccsel, markáns fehérből készítve,…..
gbsz
2017.02.21 16:44:34
A lecsós kép forrása nem a linkelt URL, hanem ez: www.gabojsza.hu/2007/07/kedvenc-lecsm.html
Kéretik javítani!
Üdv: a kép készítője
Kéretik javítani!
Üdv: a kép készítője
Talán kevés kontextusban igazabb, az unalomig ismételt "régen minden jobb volt", mint ha a paradicsomok ízvilágáról beszélünk.
Aki már evett valódi, klasszikus falusi paradicsomot, az tudni fogja, hogy a nagy tételben termelt modern fajták ízvilága köszönőviszonyban sincs azzal az ízkavalkáddal,…..
gbsz
2017.02.21 10:42:37
Tisztelt blogíró,
A fenti cikkhez illusztrációként használt paradicsomos fotó (itt: criticalbiomass.blog.hu/2012/w28) gasztroblogomról származik (www.gabojsza.hu/2007/09/des-erdly.html) azt engedély és forrás megjelölés nélkül használja. Mint azt a blogon jól látható helyen közzétettem, „A blogon található bármely receptet, fotót és írást kizárólag az írásos beleegyezésemmel lehet részben, vagy egészben közölni, vagy bármilyen módon publikációkban felhasználni. Fentiek megsértése jogi következményeket von maga után!”
Felhívom figyelmét, hogy a blogokban közzétett fotók és egyéb írások szerzői védelem alá eső szellemi termékek, melyek engedély nélküli felhasználását, sokszorosítását és terjesztését a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. tiltja. Jogainak megsértése esetén a szerző a jogsértővel szemben polgári jogi igényt támaszthat, a fenti törvény, valamint a Ptk 86-87 §-aiban foglaltak szerint, a bűncselekmény pedig 2 évig terjedő szabadságvesztéssel súlytható.
A jogi lépések elkerülése érdekében ezennel felszólítom, hogy azt 2017.február 28-ig távolítsa el.
Üdvözlettel: Gyepes Gabojsza, a fotó készítője
A fenti cikkhez illusztrációként használt paradicsomos fotó (itt: criticalbiomass.blog.hu/2012/w28) gasztroblogomról származik (www.gabojsza.hu/2007/09/des-erdly.html) azt engedély és forrás megjelölés nélkül használja. Mint azt a blogon jól látható helyen közzétettem, „A blogon található bármely receptet, fotót és írást kizárólag az írásos beleegyezésemmel lehet részben, vagy egészben közölni, vagy bármilyen módon publikációkban felhasználni. Fentiek megsértése jogi következményeket von maga után!”
Felhívom figyelmét, hogy a blogokban közzétett fotók és egyéb írások szerzői védelem alá eső szellemi termékek, melyek engedély nélküli felhasználását, sokszorosítását és terjesztését a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. tiltja. Jogainak megsértése esetén a szerző a jogsértővel szemben polgári jogi igényt támaszthat, a fenti törvény, valamint a Ptk 86-87 §-aiban foglaltak szerint, a bűncselekmény pedig 2 évig terjedő szabadságvesztéssel súlytható.
A jogi lépések elkerülése érdekében ezennel felszólítom, hogy azt 2017.február 28-ig távolítsa el.
Üdvözlettel: Gyepes Gabojsza, a fotó készítője
Előtte különösen alapos fürdés (répamosás), mindenképpen hajmosás, zselé, belövés, szájvíz (extra adag), büdös kaja már előtte két nappal nem evés, legjobb spré bevetés, "majd jövök!" mondás. Útban odafelé az utcán fejet mindig szélirányba fordítás…..
gbsz
2017.02.21 10:25:10
Kedves blogíró, fenti bejegyzésed szendvicses fotója gasztroblogomról származik (www.gabojsza.hu/2007/09/szendvicsbr.html), azt engedély és forrás megjelölés nélkül használod. Mint azt a blogon jól látható helyen közzétettem, „A blogon található bármely receptet, fotót és írást kizárólag az írásos beleegyezésemmel lehet részben, vagy egészben közölni, vagy bármilyen módon publikációkban felhasználni. Fentiek megsértése jogi következményeket von maga után!”
Felhívom figyelmét, hogy a blogokban közzétett fotók, receptek és egyéb írások szerzői védelem alá eső szellemi termékek, melyek engedély nélküli felhasználását, sokszorosítását és terjesztését a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. tiltja. Jogainak megsértése esetén a szerző a jogsértővel szemben polgári jogi igényt támaszthat, a fenti törvény, valamint a Ptk 86-87 §-aiban foglaltak szerint, a bűncselekmény pedig 2 évig terjedő szabadságvesztéssel súlytható.
A jogi lépések elkerülése érdekében ezennel felszólítalak, hogy 2017.február 28-ig távolítsd el.
Üdvözlettel: Gyepes Gabojsza
Felhívom figyelmét, hogy a blogokban közzétett fotók, receptek és egyéb írások szerzői védelem alá eső szellemi termékek, melyek engedély nélküli felhasználását, sokszorosítását és terjesztését a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. tiltja. Jogainak megsértése esetén a szerző a jogsértővel szemben polgári jogi igényt támaszthat, a fenti törvény, valamint a Ptk 86-87 §-aiban foglaltak szerint, a bűncselekmény pedig 2 évig terjedő szabadságvesztéssel súlytható.
A jogi lépések elkerülése érdekében ezennel felszólítalak, hogy 2017.február 28-ig távolítsd el.
Üdvözlettel: Gyepes Gabojsza
[Folyamatosan bővül a gyűjtemány karácsonyig, érdemes visszanézni!]Összeszedtem azokat a karácsonyi ajándékokat, amiket egy magamfajta gasztroőrült egészen biztosan hatalmas örömmel kapna meg!És ki is próbáltam őket, a legtöbbnek nagyon elégedett használója vagyok, azért…..
Elég régen jártam már az Új-Budavár étteremben, így amikor megláttam, hogy erdélyi hét lesz és még szombaton borkóstoló is - tudtam, hogy menni kell!Fent vendégeskedtek párom szülei, remek kis program lett a szombati borkóstolós vacsora.Öt fogás mellé öt bor várt ránk.…..
gbsz
2012.03.13 11:44:54
gbsz
2012.03.17 14:58:36
Hivatalosan is tavasz van, úgyhogy én ezt üdvözlöm is egy zöld tavaszváró salátával. Mostanában ugyan nem mutatom, de nagyon szeretem a salátákat. Kis átmenet ez a friss tavaszi saláták és a téliek között, mert főzni kell, és mert nem is annyira színes de micsoda…..
gbsz
2012.03.01 11:42:21
Ez lenne a harmadik verzió. Nemsokminden van amit már háromféleképpen megpróbáltam, nem tudok mit tenni, szeretem. Meg gondolom még rajtamkívül sokan. Meg persze nem utolsó sorban filléres étel. Jót tesz az „emésztésnek” is, erre tegnap jöttem rá miután bevertem…..
Szombat=halnap. Ezúttal pedig nagyon-nagyon halnap. Néhány kedves gasztroblogger társaságában volt szerencsénk részt venni a Metro Vevőakadémia halas kurzusán, ahol OceanCowboy elméleti és gyakorlati előadásán túl mindenki készített egy halas vagy tengeri…..
Zöldfűszeres vietnámi nyári tekercs - kép: Krumpli Béla A tavalyi, első blogkóstolón mindhárman ott voltunk. Külön-külön. Horász akkor zöldséges borjú szívet készített wokban, és „őszinte” rókagombás, petrezselymes, balzsamecetes dim sumot kínált a kóstolni…..
Gourmet Stúdió
Simán megesszük a kakasherét, de egy kis bárányvesétől megijedünk
2011.04.09 07:50:00
kép: Krumpli Béla Volt egy kis merészség abban, hogy amuse bouche-ként a báránypástétom mellett döntöttünk. Azon gondolkodtam, hogy mennyit valljak be az összetevőkből, végül csak a kaprot nem említettem. A teljes igazsághoz még az is hozzátartozik, hogy ez egy román húsvéti…..
gbsz
2011.04.09 11:35:11
A legegyszerűbb tészták a legjobbak. A legegyszerűbb hozzávalókat a legnehezebb beszerezni. Dolce Vita egy egyszerű szicíliai receptet közöl. A pasta alla Norma egy nagyon egyszerű, de ízletes tészta Szicíliából. Mondhatni, Szicília, pontosabban Catania város gasztronómiai…..
A fehér cicus szép de főleg éhes volt. A norvégiai Hardanger fennsíkon levő havasi tanya tornácán üldögéltünk, amikor megjelent. Vendéglátónk az ebédről marad túróspuliszkával, én pedig szalámival kínáltam a váratlan vendéget. A macsek az egyiket megette, a…..
Nem kenyerem az eszperente, eme eledel elnevezése véletlen kerekedett. Még december közepe táján kaptam Pirostól egy zacskó gyanús kinézetű, szürkés színű magot. Nem hozott különösebben lázba, elpakoltam a spájzba, míg nemrégiben pakolászva figyelmes…..
gbsz
2011.02.18 14:35:48
Dezsőnek meg kell halnia. Akkor még nem sejtettem ... őööö ... dehogynem. Horasszal már a blogkóstoló idején kezdtünk el tervezgetni, hogy egy közös disznóöléssel ismét nagy csapást mérhetünk a rothadó imperializmusra. A hosszas tervezgetést végül az elmúlt…..
Milyen jó is az, hogy a kolleganőimmel nem csak szakmai dolgokról beszélgetünk, hanem arról is, hogy ki mit evett, főzött a hétvégén... :) Így merült fel a fokhagymás sajtkrémleves ötlete is. Aztán hazajövök és mit találok a hűtőszekrényben? Mindenféle sajt…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz