Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szeretem a pulykát

417 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretem a pulykát Melegszenya 2024.04.12 10:00:00
Nincs itt semmi csodálkozni való, tök egyértelmű, hogy egy hónapban egyszer, de azért csak kéne melegszenyát enni:):) Úgyhogy csináltunk egyet a saját örömünkre és reméljük a Tiétekre is:)  Melegszendvics Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet kenyér 50 dkg darált pulykafelsőcomb 20 dkg…..
Szeretem a pulykát Cannelloni 2024.04.10 10:00:00
Végre utazunk Olaszországba:) Nincs olyan fogás, amit ne szeretnénk, mondhatnánk, de ez különösen a kedvencünk. Jó étvágyat, ciao:)  Pulykakolbászos cannelloni Hozzávalók 2 személyre: 8-9 cannelloni tészta 25 dkg darált pulykafelsőcomb 10 dkg apróra vágott pulykakolbász 20 dkg…..
Rém egyszerű eledel. És még sokat sem kell hozzá vásárolni. A virsli általában Jolly Joker, egyrészt kb. bárhol lehet kapni, másrészt nagyszerű vacsora-reggeli variációk készülhetnek belőle. Ez is most egy kicsit olyan, hogy elájulni nem kell tőle, de közben nagyon finom és gyorsan elkészíthető. És…..
Gyerekek, ez brutál jó lett. Szerénytelenség nélkül mondom, hogy erre most komolyan büszkék vagyunk, jól sikerült na. Próbáljátok ki, nagyon megéri.  Krumplis-kolbászos tojásfészek Hozzávalók 4 személyre: 4 nagyobb krumpli 15-20 dkg pulyka vastagkolbász apró darabokra vágva 1-2…..
Is-is, és nagyon finom, és már nagyon rég volt, úgyhogy ideje picit a távoli távol-keletre utazni - legalább a konyhában. És igen, az elmaradhatatlan kék tányérunkon nagyon jól néz ki. Jó étvágyat:) Édes-savanyú pulykaragu Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg pulyka felsőcomb csíkokra vágva 50 dkg…..
Tuti recept, új technikával, de semmi pánik, nem ördöngösség. És nagyon finom!!:) Göngyölt melegszendvics Hozzávalók 2 személyre: 4 szelet toast kenyér 8 szelet pulykacomb sonka 4 szelet sajt vaj mustár (elhagyható, de azért inkább ne) reszelt füstölt sajt a tálaláshoz: friss…..
Ez bizony a rakott krumpli. Megmerjük kockáztatni, hogy ezt az ételt talán minden magyar ismeri. És mint a foci (és lassan a közgazdasági kérdések) esetében, mindenki máshogy képzeli és csinálja. Mi most így:) Rakott krumpli Hozzávalók 4 személyre: 4 nagyobb krumpli 30-40 dkg szeletelt…..
Jelmondatunk az egyszerű, gyors, finom és egészséges. Nem kell mindig túl cifrázni a dolgokat, így van egy egy szürke hétköznapon is, amikor talán az egyik mentsvár lehet, ha jót eszünk. Hát íme egy tuti recept, mindenkinek, aki szereti:) Pulykamelles, kolbászos, paradicsomos tészta Hozzávalók 4…..
Virslis, kolbászos bulgur. Ennyi fiúk-lányok.  Virslis, kolbászos bulgur Hozzávalók 4 személyre: 4 pár pulykavirsli karikára vágva 15-20 dkg pulykakolbász karikára vágva 1 vöröshagyma karikára vágva 2 dl sűrű paradicsomlé 1 evőkanál őrölt pirospaprika só olaj 20 dkg bulgur 20-30 dkg…..
A múltkori megúszós kaják után most egy kicsit mást készítettünk. Ez sem atomfizika, nem kell megijedni, de megéri szenvedni vele picit, mert nagyon finom - ahogy már megszokhattátok:) Hagymás pulykasült Hozzávalók 4 személyre: 1 kg pulyka felsőcomb csíkokra vágva 3 nagy fej vöröshagyma…..
Mondhatnánk azt is, hogy elrontottuk, de nem, szándékosan csináltuk így. Tehát ez a majdnem carbonara sonkás sült tészta. Iszonyat finom:) Sonkás sült tészta Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg apróra vágott pulykasonka 1 lila hagyma apróra vágva 4 tojás 10 dkg reszelt sajt só frissen őrölt…..
Beszéljen a fénykép helyettünk, jó étvágyat:) Ráérős reggeli Hozzávalók személyenként: 1 tortilla lap 10 dkg apróra vágott pulykamellsonka 2-4 tojás 2 dkg reszelt sajt só őrölt pirospaprika a tálaláshoz: tetszés szerinti zöldség A tojást elkeverjük a sóval. A tortillát kerek formába…..
Ennél egyszerűbbet most nem igen tudunk, de igazság szerint nem is akarunk. Legyen gyors, finom és mindenki szeresse. Szóval megéri kipróbálni, nem fogtok csalódni:) Sonkás tortilla sütőben sütve Hozzávalók 2 személyre: 20 dkg pulyamell sonka vékony szeletekre vágva 2 tortilla 2 evőkanál…..
Piri-piri vagy Para-csili-piri? Végülis mindegy:) Ez most egy kissé fűszeres, de új fogásunk, amiben végülis semmi különös nincs, de mégis más. Éppen ezért jó. Tessék, vigyétek, egyétek! Paradicsomos piri-piri pulyka Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg kockára vágott pulykamell 1 vöröshagyma…..
A kuszkusz nagyon jó dolog. Többféle felhasználási módját is ismerjük, most egy úgymond magyaros ízvilágot tükröző opciót mutatunk. Jó étvágyat:)  Kolbászos-virslis kuszkusz Hozzávalók 4 személyre: 4 pár pulykavirsli karikára vágva 20 dkg pulykakolbász karikára vágva 1 vöröshagyma apróra…..
Maradunk a káposzta vonalon:) Ismét egy nagyon finom étel, aminek viszont sem a nevével, sem az ízével, sem a kinézetével nincs semmi baj, sőt: egyszerűen imádjuk, úgy ahogy van:)  Székelykáposzta Hozzávalók 4-6 személyre: 20 dkg pácolt, füstölt, főtt pulykamell kockára vágva 20 dkg…..
Igen, mert a savanyú káposztaleves első hallásra, de még másodikra sem az, amire menten kiugrom a fotelből és irány a konyha....  Pedig, ha tudnátok:) Nagyon finom, laktató étel, minden alkalomra jó, de ránézésre is amolyan vasárnapi ebéd.  Lássuk a részleteket:   Savanyú…..
És akkor itt ez a nagyszerű szuper finom és szuper könnyű tésztaétel. Egyszer csak lett. Semmi komoly, csak egy kis kaland a tészták világába, hogy ne mindig bolognai és carbonara legyen. Pulykamelles sajtszószos tészta Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg pulykamell kisebb kockára vágva 1…..
Aki szeret ropogtatni, annak kötelező, főleg, hogy ez is nagyon finom, könnyen és gyorsan elkészíthető fogás. Egy szuper saláta mellé és indulhat is az életmódváltás:) Ropogós pulykamell Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg csíkokra vágott pulykamell a…..
Hogy ez micsoda remek étel! És egyáltalán nem olyan bonyolult elkészíteni, mint aminek látszódik. Szóval bátraké a szerencse, megéri, mert nagyon finom. Olaszfűszeres Stefánia vagdalt Hozzávalók 4-6 személyre: 50 dkg pulyka felsőcomb darálva 1 fej vöröshagyma apróra vágva 3-5 evőkanál…..
Maradt még a karácsonyi szalvétából, ezért azt gondoltuk, hogy ünnepi körítést csinálunk megint:)  Néha jól esik "csak úgy miért ne" alapon ünnepelni - ezt tettük most is. Ez a pulykás étel pedig ettől függetlenül remek választás bármikor. A fokhagymát ne sajnáljátok:)  Fokhagymás-petrezselymes…..
Mondhatni lecsós étel jön, de közben mégsem. Ez egy egy olyan picit újítós fogás, amit ha eddig nem készítettünk, akkor most hajrá:) Jól néz ki, igaz? Zöldségragus pulykacomb Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg pulykacomb apróbb kockára vágva 50 dkg padlizsán hámozva, kockára vágva 1 kisebb…..
Nagyon Boldog és Finom Pulykaételekben Gazdag Új Évet kívánunk!  Jöjjön most gyorsan egy könnyebb fogás: ilyet még nem készítettünk, de hát egyszer mindennek eljön az ideje. Voilá!:) Pulykamelles tojás Hozzávalók 2-4 személyre: 50 dkg pulykamell kisebb kockára vágva 3 tojás 1 csomag…..
Íme még egy variáció a karácsonyi menühöz: könnyen elkészíthető, nem kell hozzá feltörni a malacperselyt sem, hogy megvegyük a hozzávalókat és finom. Nem is szaporítjuk tovább a szót:) Ugye milyen jól néz ki?  Tojásos pulykatekercs Hozzávalók 4 személyre: 1 kg pulykamell vékony szeletekre…..
A Magyar Pulykaszövetség felkérésére az egyik legismertebb hazai chef, Fördős Lajos megmutatja, hogy Ő milyen pulykaételt készítene Karácsonyra. Ám akad egy kihívója, ezáltal a "Töltött pulyka viadal" keretében Domával kellett megküzdenie.  Lássuk a…..