Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Paddi

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
Paddi 2017.06.01 16:01:49
Kedves Macska_fogó!
Több hónapnyi felkészülés után, nemrég örökbefogadtunk egy cicát.
A menhelyen, ahonnan érkezett, rengeteg nagyon bújós kis jószág volt, de nekünk pont egy olyan lett szimpatikus, akivel kb 20 percet kellett kerülgetni egymást egy simogatásért. A gondozók mondták hogy nehéz eset, és hogy nem lesz vele könnyű.
Még információnak annyit, hogy engem egészen kicsi korom óta macskák (és kutyák) vesznek körül, a rokonságban szinte minden háznál van, találkoztam félősebbel, bátrabbal, vadabbal, bújósabbal, okosabbal és kevésbé okossal. Párom hasonlóan van az állatokkal, bár pont macskával kevesebb a tapasztalata. Talán ezért is mertük bevállalni, illetve mielőtt elhoztunk hosszan beszélgettünk arról, hogy türelem kell majd hozzá, talán hónapok alatt jutunk majd el egyik lépéstől a másikig.
Szóval most nálunk van, az étvágyával nincs gond, illetve az almot is használja. Viszont bevackolta magát egy polcra, és főleg éjszaka hajlandó csak mozogni. Nappal ritkán jött ki, és ha mi is ott vagyunk akkor még ritkábban (bár volt már rá példa)
A közelünkbe még nem jön, illetve az érintést természetesen nem hagyja.
Ami pozitív változás, hogy eleinte szinte még pislogni sem mert, folyamatosan szúrós szemmel figyelt minket, mostanra viszont már akkor is elalszik a kis polcán, ha valaki mondjuk egész közel ül hozzá (nem piszkáljuk, de ez egy ruhás szekrény)
Tisztes távolságból beszélünk hozzá néha közelebb is megyünk, de igyekszünk óvatosnak lenni, nehogy még ennél is jobban féljen.
Amiben a segítséged kérem, hogy szerinted mire vigyázzunk, hol lehet igazán elrontani, vagy mik azok a buktatók amik ilyenkor jöhetnek. Türelmesek vagyunk, és tudjuk hogy hosszú folyamat elején vagyunk még, szóval nem akarunk semmit siettetni, de elrontani sem akarjuk. Ha tudnál pár szót írni egy ilyen helyzettel kapcsolatban annak nagyon örülnénk. Előre is köszönjük

u.i.: A blogodat amúgy már végig böngésztük a témában, azt hiszem ha volt valami haladás, abban elég nagy szereped van Neked is. ezt is szeretnék megköszönni.
Paddi 2017.08.02 20:02:43
@Macska_fogó: Szia!
Bocsánat hogy ilyen sokára írtam csak le a tapasztalataimat. Szóval sikerült összebarátkozni és nagyon hálásak vagyunk a segítségedért.
Rövid történet:
Az első egy hónapban semmiféle közelebbi kontaktus nem alakult ki. Bármerre mentünk, a lehető leg távolabb igyekezett maradni tőlünk. Kb egy hónap után, egyik pillanatról a másikra, a semmiből jött egy kattanás, onnantól folyamatosan bújik, követ, játszik.
Köszönjük :)