Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vojti

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai történet Norvégiába visz minket (igaz, némi ázsiai kunkorral), és kiderül, hogyan lehet önkéntesként elindulni, milyen gyermeket várni az északi országban, milyenek az emberek, és szeretnek-e dolgozni a norvég fiatalok. A képeket is a szerző, Kata küldte, amiért köszönet…..
vojti 2014.03.05 10:51:45
A reagálást halogattam egy ideig, mert nem látom értelmét. Részben már kamutörténetnek látják sokan a dolgot.
(Rengeteg ilyen sztori van a világon, szomorú, hogy nem hiszik el egyesek..)
Másrészt az egész blog szerintem a szórakoztatásról (+ némi információ közlésről) szólna.
A mi történetünkkel csak azt mutattam volna meg, hogy így is lehet csinálni. Mert tudom hogy kilógunk a sorból.
És ez hiányzik a legtöbb emberből: az ELFOGADÁS a más iránt.
De örülök hogy páran megértették a lényeget, és nem anyáztak..

A költségei egy ilyen utazásnak sokszor elképzelhetetlenül alacsonyak. Az óceánon át kell repülni, de hadd osszam meg a hírt, hogy Ázsiába szárazföldi közlekedés is van!
A transszibériai vasúton 3. osztályú jeggyel eljutottam Moszkvából Pekingbe 50eFtért (közben pár megállóval).
De mi sehol a világon nem HIÉNÁSKODUNK! Nem kuncsorgunk kajáért, szállásért. Én se hittem volna el régen, de tényleg rengeteg ember segít szívesen bármiben; és magától! Ezt nekünk magyaroknak különösen nehéz elhinni, mert nincs bizalom egymás iránt az emberekben. Példának elég ha megnézzük a couchsurfing jól működő szervezetét, ott muszáj megbízzon az ember az illetőben, ha beengedi a lakásába..
Bármilyen helyzetben, ha nem segített senki, mi csendben meghúzódtunk a sátrunkban, ha esett, ha fújt.

Az ÉLŐSKÖDÉSt is megint csak kikérném magunknak. Nem tudom, hogy egyesek nem olvasták el rendesen a cikket, vagy elnézést, ha valami kimaradt.
A megélhetésről pedig annyit, hogy ketten kb 20e koronát keresünk most havonta. 6ezer az albink, árammal. Egy kocsink van, de nem kell sokat használni. A gyerek egyelőre anyatejen él, a pelenka meg olcsó.
Mivel szerintem a húsoknak itt nem túl jó az íze, nem veszünk sok állati eredetű ételt. Nincs tévénk se, arra se kell költeni. Más az értékrendszerünk, ez van.
Magyarországon dolgoztam több éven át, ment az adófizetés rendesen. És itt ugyanez. Legális állásban voltunk/ vagyunk mind a ketten, nem tudom miért húzzuk le akkor az itteni államot??
Rengeteg olyan norvégról hallani, akik a jólét miatt mindenféle drogok függői, ők is a segélyből élnek munka nélkül (és talán sose dolgoztak). Most akkor melyik a jobb vagy rosszabb? Mi vagy az ilyen helyi fiatalok? Szerintem egyik se. Nem kéne elítélni egymást.

De jól szórakozom a sok kommenten azért, vicceshány ember milyen gondolatokkal ment tegnap aludni. Akit sikerült pozitívan inspirálni, hajrá!
Család otthon boldogság 2010.11.07 16:28:00
Tényleg boldogság van itthon. Nyálas-sírós vasárnap délután..a fiúk kint szerelik a kerítést, meg elpakolták a teraszt. Nagyon jóban vannak. Délelőtt bringázni voltak meg játszótéren. Öröm együtt látni őket. Egyre szorosabb köztük a kapocs. Ez nagyon bíztató a kis…..
vojti 2010.11.13 11:55:39
Család otthon Mira in the house 2010.10.25 20:58:00
igen, szombaton megszületett a legkisebb Deák csemete. Nevesint Deák Mira.Becsületére legyen mondva, hogy ő is munkaszüneti napot választott, méghozzá olyat, amit a választott országában ünnepelnek. Amikor ő ünnepel egy egész ország ünnepel és hát igy tettünk mi is. Méghozzá…..
Család otthon ezermester 2010.10.16 19:11:44
A mai napon munka után elzártam és téliesítettem a kerti csapot, megjavítottam a Farkas komódjának leszakadt fiókját, megolajoztam a fürdőszoba hónapok óta nyikorgó ajtaját, kicseréltem a külső hőmérőben az elemet és most büszkén iszogatom jól megérdemelt sörömet. Ez…..
Család otthon Angelika túra 2010.10.16 19:11:00
mai napon rövid túrát tettünk a Velencei-hegységben az Angelika forráshoz. Timiben már nagyon benne volt a mehetnék tegnap, ezért leszerveztük a rég nem látott Kovács családdal a túrát. A két nagyfiú már régóta egymásra talált, a két kisfiú újra összebarátkozott. Sára…..
Család otthon Cserpé behúzta 2010.10.16 19:09:00
Dr. Cser-Palkovics lett Fehérvár polgármestere. Mivel Kata volt olyan szerencsés, hogy még legdurvább rémálmai is mellőzték az ország településeinek közszolgáit, szerepeljen itt egy link, ami némi kis hiánypótlást jelent az állampolgársági kötelességét teljesíteni nem…..