Regisztráció Blogot indítok
Adatok
7köznapi pszichológia tesztek

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tartós stresszben élni olyan, mintha egy tornádó sújtotta területen akarnánk megküzdeni nap mint nap a viharral. Igazság szerint, megfelelő tudatosság nélkül nem sok esélyünk van. Vagy elhagyjuk a veszélyes övezetet (pl. idegörlő munkahelyünket, rossz párkapcsolatunkat), vagy ha erre nincs…..
Az úgynevezett racionális döntések elmélete szerint mindenki elsősorban a maga javát keresi. Mindez egybecseng a "homo oeconomicus" modellel, amely szerint cselekedeteink leginkább a profit maximalizálására irányulnak. Mégis, számos vizsgálat azt mutatja, hogy az emberi önzetlenség gyakran veszi át…..
Március 20-án ünnepeltük a Boldogság Világnapját. Kutakodtunk egy kicsit, mert kíváncsiak voltunk arra, vajon lehet-e mérni a boldogságot. Találtunk egy kérdőívet, ami megpróbálja ezt megtenni. Mindössze 29 kérdés és megtudhatod, boldog vagy-e! A boldogságok nagyon nehéz pontszámok alapján mérni,…..
Gary Chapman, a kommunikáció-pszichológia egyik úttörőjének nagy felfedezése az, hogy minden ember számára van egyfajta szeretetközlés, szeretetnyelv, amelyre gyermekkori neveltetése során, környezetétől és élettapasztalatainak következtében ráhangolódott.Ezen a nyelven képes leginkább érezni, hogy…..
Fontosabbak az érzelmeid vagy a racionalitás híve vagy? Kreativitás jellemez? Humor nélkül nem tudsz élni? Ösztönösen cselekszel, vagy minden lehetőségre felkészülsz? A kérdésekre a válaszokat két agyféltekénk határozza meg. Agyunk két oldalának eltérő funkciói vannak. Egy-egy funkciót az adott…..
  A következő teszt saját önismeretünkhöz vihet minket közelebb. Gondolataink, reakcióink, véleményeink kivetíthetőek szimbólumok szintjén, így a teszt kitöltésével megtudhatod, a te személyiséged milyen állat képében jeleníthető meg.  Gondoljunk bármilyen állatra, biztosan be fog ugrani pár…..
A ti fogkrémtubusotok mit árulna el rólatok? Ez a komolytalannak tűnő kis teszt nagy meglepetéseket tartogathat, mivel egy egyszerű mozdulat már személyiségünk főbb vonásaira utalhat. Minden mozdulatunkban, így egy rutinnak tűnő fogmososban is megmutatkoznak olyan jellegzetességek, amik…..
Tudtad? Az emberek 10%-át érinti az alexitímia, azaz az érzelmi analfabetizmus. Az érzelmi élmény összetett. A szavak gyakran elegendőek saját érzelmeink kifejezésére. De képzeljük el, milyen nehéz azoknak, akik azért küzdenek, hogy az érzéseiket felismerjék. Ők az alexitímiások, köznyelvben az…..
Milyen is pontosan a befelé, illetve kifelé forduló személyiség? És mindenki csak ez, vagy csak az lehet? Manapság divatossá vált címkézni magunkat, főleg persze másokat. Egy nehezebben barátkozó egyetemistából hamar lesz introvertált csoporttárs, míg az állandó szereplési kényszerrel rendelkező…..
Romantikus szerelem vagy éppen vak bolondéria? Te milyen kapcsolatban élsz? A szerelem sokféle lehet. Ezt valószínűleg sokan tapasztaltuk már saját bőrünkön is. Lehet perzselő és gyorsan múló vagy lassan kialakuló és hosszan tartó, de akár az is előfordulhat, hogy korábbi barátunk lép elő…..
Egyperces személyiségteszt? Kedvenc vagy éppen utált színeink bizony árulkodnak rólunk. A következő, nagyon rövid tesztünk Lüscher, svájci pszichológus által kidolgozott módszeren alapszik. Lüscher abból indult ki, hogy a színek által kiváltott reakcióink nem tudatosak, hanem egyszerűen vannak…..
Ti jól tudtok hazudni? Ezzel az 5 másodperces teszttel Richard Wiseman pszichológus szerint kiderül, hogy kinek, mennyire megy ügyesen mások megtévesztése. Instrukciók az angol nyelvű videó lejátszása előtt:- Domináns kezetek mutatóujjával rajzoljatok egy Q betűt a homlokotokra!- Figyeljétek meg,…..
  Jöhet egy kis önismeret? Pip Wilson, pszichológus dolgozta ki ezt a széles körben használt rapid tesztet, amiről nagyon gyorsan derülhet ki sok dolog rólunk. Mindössze annyi a teendő, hogy az alábbi képen válasszátok ki azt a kis figurát, amelyikkel legjobban tudtok azonosulni. Ne…..